Vadeliye yatırırken parayı parçalı yatırıyorsun.1 mil parayı ister 4 e böl ister 10 parça.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Pazartesi TEB'den 100bin TL civarı döviz çektim. Haber vermeden gittim ve sıradan bireysel şubeydi. Kesin vermeyecekler dedim ama çekim talebimi gayet normal karşıladılar. Bir çanta açtılar içi ağzına kadar döviz dolu, içinden az bir şey çıkartıp verdiler. Çantada 10 milyon TL karşılığı para vardır belki. Ne iş anlamadım. İnsanlar banka paramı vermiyor demesin diye hazırlık mı yaptılar, yoksa benim şansıma mı denk geldi anlayamadım.
Yıllık %0.37 Yönetim ücreti varmış. Eurobond ne demek bilmiyorum. Fiyat olarak 20 kuruş geriden geliyor ama son dönemde oransal olarak getirisi ayni hiçbir fark yok.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çok Büyük kısmı yurtdışında, kalanı da kiralık kasa ve yastıkaltı. Banka soyulursa kiralık kasa riskli ama batarsa sorun olmayacağını umuyorum. Zaten riski azaltmak için bu kadar dağıttım. Sermaye kontrolu olsa dahi kiralık kasalara sıra gelmez diye düşünüyorum. Maalesef ülkemizde herşey riskli şu anda
Yurtdışında hesap açtırmayı daha önceden biraz araştırmıştım ama çok net bilgilere ulaşamamıştım. Çoğu ülke orada ikamet edilmesini istiyor denmişti bana. İkamet Türkiye'deyken ve yurtdışında mülk veya şirket yokken hesap açan ülke var mı önerebileceğiniz? Bazı ülkelerde bazı bankalar şubeye gitmeden bile açarlar ama mevduat tutma komisyonları çok yüksektir astarı yüzünden pahalıya gelir gibi şeyler okumuştum. Benim isteğim birkaç yüz bin lira koyup güvende olacağından emin olmak sadece.
sakin ol hocam ya, adamlar 700 milyar dolar yatırım yapmış onlar endişelenmiyor sen tırsıyorsun...osmanlı borclarını bile ödemiş ülkede yaşıyorsun, 1 bin yıldır devlette sıkıntı yok.
rahat ol, burda korkak adam var. bulundıgım sektörde, bi hollanda firması fabrika kurmak için 15 milyon dolarlık arsa aldı gecen hafta...adamlar 100 milyon doları gömüyor, sen 1-2 milyon tırsıyorsun. son 10 yılda 200 milyar dolar gömmüş adamlar. burdaki yazanlar da algı düşük.