Merhaba sayın freecell,
Grup dağılmış mı dağılıyor mu dedikoduları var. Ben sadece dedikodu olduğunu düşündüm. Ya da artniyetli birinin uydurması..
D6503 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Merhaba sayın freecell,
Grup dağılmış mı dağılıyor mu dedikoduları var. Ben sadece dedikodu olduğunu düşündüm. Ya da artniyetli birinin uydurması..
Sayin sdksmr19 bakin farazi konusuyorsunuz.... Bakin ayni seyleri size yazayim... Sirketi aradiniz cvp mi vermedi... Vermek zorunda sikayet edin
Kapisina gittiniz yetkili mi bulamadiniz bulundurmak zorunda sikayet ediniz.
Spk bist yazi yazdiniz sikayet ettiniz cvp mi vermedi... Sikayet ediniz vermek zorunda
Eeee farazi konusun benimle gorusurler mi yav sen insan degil misin bir kovala bakalim... Sartlari zorla nasilsa birileri gorusuyor gorussun ama gelsin burada anlatsin ... Bak arkadas ne diyor ss ile gorustum anlatmak zorunda degilim diyor...kendince hakli buyur....
Ama biz anlattik tlfda anlattik buralarda yazdik. Bak simdi goruyorsun surekli hedefiz... Cunku amac ne grubu dagitmak... Insanlar bilgi almasin birlikte hareket etmesin 200 tane dilekce gitmesin.... Cunku bir dilekce gittiginde umursanmiyorsun ama 200 dilekce gidince yer yerinden oynuyor. Ne oluyoruz deniyor....
Ky birlik icinde olmasin ki kolay algi yapilsin 1 liralik maliyetli mali 35 kurustan alinsin...
Ne icin saldiriliyor.... Hukuki mucadele yapilmasin siz bilmiyor musunuz neler yaptik ne kadar ugrastik kac tane dilekceler yazdik...
Biz mucadelemizi yaptik yapiyoruz... Bakin bu laf bile hoslarina gitmiyor....
Grupta ki cogu arkadas burada yazmayi birakmisken aslinda en dogru karari vermisler...
Biz kimin ne amacla yazdigini hedeflerinin ne oldugunu zaten biliyoruz.
Bakin ama biz buradayiz kacmadik, gocmedik art niyetli yazanlarin karsisina dikildik...
Neymis 35 kurus ne yapalim... Maalesef lepistesler sabrimizi siniyor 5 yildan beri bekleyen var... Benim zamanim cok bu lepistesler kizsada ya herro ya merro aklimdaki fiyata gelmeden satmayacagim...
Kusura bakmasinlar....
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam oyle istiyorlar ama :)
Maalesef daha guclu daha saglam hatta her gecen gun guclenerek devam ediyoruz...
Siz dedikodulara bakmayin
Ha grup nasil dagilir hocam tahta sahipleri buralarda tuttukca biz guclenmeye devam ederiz.
Yok yukarilara cekerlerse grupdaslarimiz akillarindaki gonullerindeki fiyata satar bizlere veda eder gider...
Iste bu lepisdesler bunu yediremiyor butun ky 35 kurustan 30 kurustan 20 kuruslardan versinler... Yok oyle dunya
Hep soyluyoruz ki artik kendileri de cikiyor ben aga babasiyim diyor... Adam sen kimsin bile diyemiyor... Cok buyuk rahatsizliklari var biliyoruz... Elinizi cebinize atacaksiniz...soyleyin aga babalariniza fiyati dusurerek degil yukselterek toplarsiniz hele hele kervanda her dusurdugunuzde mal kaptirirsin bireysel emeklilik gibi 3-5 atiyorum bakalim.... Ben sabirliyim... Siz ne kadar sabir edebileceksiniz tahtanin sozde sahipleri
Nasil ki ss ve avanesi yok iranli yok bilmem ne bilmem kac liralardan sattiysa geri alacaklar...
Zaten onlarin sasirdigi da ky nin bu kadar direncli ve organize olmasi
Rahatsizliklari oradan geliyor...
Elinde sozde hissesi olmayanlar kendi hissesinden cok burada yazanlar hissesi oldugunu beyan edip ben demedim miciler hep ayni degirmene su tasiyorlar...
Tasima suyla degirmen donmez... Bunu anlayacaklar...
Bugune kadar hep onlara rahatsizlik verdik vermeye devam edecegiz...
Aynen sayın freecell,
İstedikleri kadar sesleri çıkabilir. Onlar yoluna biz yolumuza.. İnşallah güzel günler görürüz.. Ytd
Ins hocam ins...
Bakin adamlarda radar var gece mece demiyorlar takip ediyorlar buralari...
Neymis gruptan mezarci da faydalanacak diye rahatsiz olanlar olurmus... Hey Allahim yav bir sor bakalim adin bir kere gecmis mi??
Seni benden baska kaale alan var mi?
Bizim mucadelemiz piyonlarla degil aga babalarla...
Yazik frecelle gol attim diye sevinenler bir tane daha vardi senin gibi o da seviniyordu.... Siz once klasmaninizi yukseltin...
Birisi bunlari takdir edince sevinirler bak gordun mu benim icin ne diyor derler
Daha bazi seyleri dogruluk icin degil takdir edilmek icin yapmayi aliskanlik haline getirdikleri icin bu arkadaslarin familyasi ayni
Bakin yazi sekilleri bile aynidir... Yazik aga babalari talimati verir bunlar uygular...
Ama sevinsinler...
Mezarci bak capslerin guzel oluyor o konuda basarilisin bak takdir ettim...
Yazarsin artik frecell beni takdir etti diye...
Grupta isimiz gucumuz yok mezarci konusacagiz biz neredeyiz sen neredesin...
Oyun mu oynuyoruz iyi guldurdun beni gece gece yazmayayim dedim ama hadi bu da sana son olsun...
Yazdiklarinla kendini anlatmissin zaten anlatmaya gerek kalmamis :)))
Yav mezarci cok komiksin bak ben aga babalarini taniyorum da bak kendisi diger koyde sana ne yazmis dun de yazdim ona sor diye yine anlamamissin...
Bak tavukcu sana ne yazmis
"fernkk ben kimim mi oynuyoruz mezarcının aga babasıyım desem sen anlatacakmısın yoksa laf salatasına devammı ha unutmadan kim olduğumu açık açıkı yazmaya cesaret edemeyen bir korkaksın neyse frenk aga babası olduğum oğlum baba beni yatır dedi ben gidiyorum onu uyutmaya sizde milleti uyutmaya gidin by made ın tavukçu"
Simdi senin aga baban tavukcu tabi bu yarin horozcu obur gun hindici olabilir
Bana sayfalarca yazi yazacagina yav tavukcu sen benim nereden aga babam oluyorsun diye sor...
Biz onun kim oldugunu biliyoruz da aranizda nasil bir iliski var onu cozemedim... Kim kimi uyutuyor kim kimi yatiriyor kim kimin aga babasi bunu tavukcuya soracaksin...
Neyse sana bu kadari yeter... Senin de miadin doldu mezarci... Harcanan vakite yazik...
Part 1 _ Bakıyorum forumda bu aralar Selim'le bi gorusmedir gidiyor yok ben görüştüm kuyruğumu kistirdim usul usul geri döndüm diyen mi ararsın yok ben 2000 km yol kat ettim büyük umutlarla geldim avucumu yaladım geri döndüm diyen mi ararsın herkes birşeyler mırıldanıyor kardeşimin Selim'le ilk ben görüştüm ama sizin gibi değil çıkardım koydum masaya dedim nedir bu tahtada olanlar asönsör gibi bir asagi bu yukarı dedi ben hiç bir şey bilmiyorum işte değişik aracı kurumlardan 30 40 kişi girmiş tahtaya onlar oynuyor falan fistan birşeyler söylüyor dedim sen ne anlatıyorsun senin bilgin iznin olmadan bu hisseye kim girip oynaya bilir bu başladı kıvırmaya işte cemeşta rıza kutlunun adamları da böyle yapmistaa hepsi ceza almış da konuyu başka yerlere çekmeye başladı dedim beni dinlemiyor musun lannn sen ben ne öğrenmek istiyorum sen ne anlatıyorsun bak dedim deveden büyük fil var aklını başına devşir benim canımı sıkmaya başladı bu tahta benim zararim çıkacak tabii bu bilmiyor elimdeki lot adedini bak dedim benim şu kadar lotum var bana gün ver o güne kadar elimde tutacagimm bu lot miktarını duydumu şaşırdı sürat ifadesinden anladım bana seni buraya gönderenlere şöyle işte şöyledir böyledir bende o kadar anlamam bu hisse işlerinden hala anlamıyorum da neyse şirkette para yok mali sıkıntıdayiz falan fistan birşeyler geveledi yer harami dere mintay tekstilin olduğu yer anlattiklarimda en ufak yalan yoktur gerçi beni eskiler bilir burdan canlı yayinla besiktas fulya Polat tower daki yatırımcı ilişkilerini basmaya gittigimi burdan duyurmustum beni kapida guvenlik ordusu karsilamis su an kapali ciktilar falan diyerek beni o kata cikarmamislardi neyse yoruldum Parti 2 _selim'in adamından elden para alma Selim'le mahkemelik olma sürecini canım ne zaman yada yeri geldiğinde yacacagim
Neyse şimdi artık konumuza gelelim... Kervanı yorumlayalım...
geçen hafta iki-üç ilginç KAP haber geldi. Birisi Güven Varlığa olan borç haberi
burada güven varlığa toplam borç aşağı yukarı 80 milyon
fakat takibe konu olan tutar 35 milyon... şirket şu ana kadar ne güven varlığa ne de fiba banka ödeme yapmadığına göre... yapılandırma da söz konusu olsa bildirimde bulunurlardı...
Eeee o zaman sen 80 milyonluk alacağın için niye 35 milyonluk takibe başlıyorsun...
Bu şu mu demek 35 milyona razıyım...
Diğer bir haber ise Antalya Lara ve Bursa otellerinin kıymet takdirinin 2 yıllık süresinin dolduğuna ve satışın düşürülmesi için icra dairesine başvurulmasına diye...
UYAP'tan baktım lara hala satışta 14 şubatta satışı gözüküyor. Ya icra dairesi bu talepleri kabul etmedi. Ya da şirket ihaleye gireceklere göz dağı veriyor... Bakın çamura yatarım ha diyor...
Ancak mevzuata göre 2 yılda bir kıymet takdiri yapılması gerekiyor...
Yani şirket ısrarla borçlarını ödemeyerek alacaklılarını sıkıştırmaya çalışıyor. Bu borçlar ya aynı anda kapanmaya başlar... ve bilançodaki borç değerlerinden çok çok altında olur bu anlaşmalar... Ya da otellerden bir kaçını kaptırabilir...
Ama işini sağlam yapıyorlar ihaleye kimse girmemesi için önceden mazeretlerini oluşturup... Alsanız bile mahkeme sürecine hazırlanın diyorlar...
diğer bir haber ise mintayın iflas erteleme talebi ile... Benim anladığım mintayın borcunun diğer bağlı ortak ve iştiraklere kefil olmasından kaynaklı deyip mintayın da iflas ertelemesini iptal ettireceklerdir...
Zaten basından takip ettiğimiz kadarıyla şirketlerin iflas etmesi de zorlaştırılıyor...
Yani şu anda şirket bütün gücünü borçlarına odaklamış ancak yine sineğin yağını çıkarma huylarından vaz geçmemişlerdir.
Güven varlığın takibine bakılırsa şirket borçlarından en az %50 ıskonto alacağa benzer...
ama bunları ne zaman açıklarlar... Bence aareal iyice sıkıştıktan sonra...
Yani şubat ortası mart sonu bu borçlarla ilgili gelişmeler olabilir...
sn.frecell
iflaslar zorlaşmıyor tam tersi iflas ertelemeleri zorlaşiyor.yani daha rahat iflas kararı verilecek
Ulan cibilliyetsiz............... Sayılganlar .bu hissede .0.50..0.60..0.90 1.10 hiç mi yokkkkk..0.34 al taaaaaaaaaaaaaaaaa........................... .................. Yetmezse.. Cevirrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.................
Şirketlerin tasfiyesinden ziyade, öncelikle ticari hayatlarına devamlarını esas aldık. Alacakları, sürece etkin olarak dahil ettik” diye konuştu.
https://www.google.com.tr/amp/s/www....ilacak-3047814
Hocam siz de haklisiniz bende nereden baktiginiza bagli...
Şimdide fesih davasını geri çekme üzerinden tartışmalar yükselmilş:) Fesih davasını geri çekme artık grubun tercihi, fazla birşey diyemeyiz. ama yatırımc lehine veya aleyhine sonuçları bakış açısına göre değişebilir.
Bir bakıl açısına göre eğer fesih davasına sonuç yatırımcı lehine gelişseydi, hisseyi bu kadar baskı altında tutmazlardı, yukarılara atma zorunda kalabilşrkerdl.
Sonuçta şuan hisseyi bu kadar baskı altında tutan tahtasını yapanlar farklı kişiler olduğunu sanacak kadar kimse avansk değil. (0.60 dahi çıkarsa bile fazla maliyeti olmazdı bu rakamlardan Nike pek satış gelmezdi çünkü)
Bir başka bakış açısına göre (hani becerikli patronumuz şirkette çok çaresizi oynayarak bankaları künyeye getirin borcun yarısına fit edecek fikrini ile patronlara alkış toplamak isteyenler var ya) fesih davaları sürseydi bu bankalar dahada panikleyip daha kolay künyeye gelmez miydi :)
Yok fesih davaların geri çekilmesiyle kredil bulmanın önü açılacakmış falan, Geçin bu masalları, gidin bu masalları bebelere anlattın. Gerek eski öcü gerek yeni cici diye tanımladığınız bu yönetimler isteseler iki haftada yeniden ipoteklendirmelerle refinansman da sağlarlar, varlık satılıyka da kaynak sağlarlardı, tahsisli sermaye artışıyla kaynak sağlarlardı, çünkü avukatlarının da dediği gibi şirket varlıklarının değeri yanında bu borçların miktarının pek önemi yok.
ZT nin Avukatları bunu biliyor ama bankaların avukatları bunları göremiyorlar çok avanaklar, yeni cici yönetimin marifetli oyunlarına yenik düşüp yarıyayarıya alacağa razı olup gideceklermiş :)
Areal bank ile de gerçekte bir muhalefet olduğuda hikaye gibi geliyor.. Bodrum hoteli ile aynı mevzuların farklı versiyonları. Eğer borç indirimi olsada belki dolaşımdaki dolaylı hisseler üzerine olan fayda sağlama anlaşmalarıyla olur belki, yoksa yönetimin oyunları onları korkutacak ve alacaklarının yarısına fit olurlar olayı hikaye...
Adamların Almanya’da da şirketleri var başka çok sayıda şrketleri var, hangi ülkede hangi bankada ne kadar nakit veya varlıkları var olayında ayrı durum, kervn ında yeterinceden çok daha fazla kaynakları vardı, isteselerdi bu dört yılda bütün sorunları aşacak çok şey yapabilirlerdi, . Ama ana konsantrasyonları hep hissedarları ekarte etmekti. Bunun içinde yapmadıklarını bırakmadılar. SPK nın tespitlerle ortada.
Ama bir süredir hep empoze edilmeye çalışılan şey “patronların işini kolaylaştırılırsa yönetimin yanında saf tutulursa ancak yatırımcılar bu dört yıllık zararlarını kurtararak bu işten kurtulurlar” . Dilerim bu duygu ve düşünceyi empoze ederek yatırımcılara yön verenlerin tespiti doğru çıkar.
Çağrı süreci ile ilgili soruma
SPK dan gelen cevap :
Sayın XXX XXXXX
İlgi: 27.01.2018 Tarihli Başvurunuz
İlgide kayıtlı bilgi edinme başvurunuzda özetle; Kervansaray Yatırım Holding A.Ş.'in (Şirket) çağrı yükümlülüğüne aykırılık nedeniyle devam eden yargılama sürecine ve mevcut duruma dair bilgi talep edilmektedir. Kervansaray Yatırım Holding A.Ş. ve Şirket ortaklarından Zeynep TÜMER'e pay alım yükümlülüğü getirilmesi ve muafiyet talebinin olumsuz karşılanmasına yönelik 27.1.2014 tarih ve 2/46 sayılı Kurul kararına karşı açılan davada Mahkeme davanın reddine karar vermiştir. Davacıların temyiz başvurusu da olumsuz sonuçlanmıştır. Bunun üzerine, davacılar tarafından karar düzeltme talebinde bulunulmuş olup, Danıştay tarafından bu talebin kabulüne ve ilk derece mahkemesi kararının bozulmasına karar verilmiştir. Anılan bozma kararı üzerine ilk derece mahkemesince bozmaya uyularak dava konusu işlemin iptaline karar verilmiştir. Söz konusu karara karşı Kurulumuzca temyiz isteminde bulunulmuş olup, Danıştay 13. Dairesi'nin 28.9.2017 tarih ve E.2017/1939, K.2017/2453 sayılı kararıyla temyiz isteminin reddine, ilk derece mahkemesi kararının onanmasına karar verilmiştir. Bunun üzerine anılan karara karşı Kurulumuzca karar düzeltme yoluna başvurulmuş olup, mevcut durum itibariyle karar düzeltme incelemesi devam etmektedir.
Bilgi edinilmesi rica olunur.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tekrar olay karar düzeltmeye girmiş. Umarız SPK şirket birleşimi ile ilgili gerekli bütün verileri net olarak masaya koyar ve herşey tekrar yatırımcılar lehine döner.
Daha önce, şirket birleşme öncesi ve sonrası kervn ın özsermaye ve flnabsal durumlarının teknik verilerilerşne göre böyle bir şirket birleşiminin aşırı şekilde halka açık yatırımcıların çok aleyhine olduğuna defalarca belirtildi Ve bu adeletizliği tek giderecek olan adil fiyattan çağrıdır. Eğer çağrı olmazsa ZT yatırımcıları fena ütmüş olacak. Burnunda verileri bilançolarda nettir.
Bütün dava aşamalarda sonra düzeltmende kararın değişmesi pek görülmüş birşey değil, zaten Danıştayın sunduğu bu birleşme “yatırımcılar lehlne olmuş” “şirket özsermayesi yükselmiş” “şirket flnasal olarak güçlenmiş” “spk yanlış kararı yüzünden şirket zarar etmiş hep” glbi bir sürü gerekçe hem gerçeklşkten çok uzak, hem dava konuyla alakasız. Zaten gerekçelere içeriğindekş alakasızlığa ve içeriğe bakılınca kararların tarafsız olduğu düşünmek çok zor. Yaf bu hukukçular hiç mi halka açık şirketin birleşim öncesi ve birleşme ile oluşmuş bilançolara bakmamış. Hiç mi birleşimden sonraki yönetim icraatları incelememiş. Hiç mi ortaklık yapılarına bakmamış.
Yaf bu zt halka açık şirketle birleşmede yatırımcıların varlığını kendi lehine eriterek büyük avantaj elde etmeseydi ne diye şirketini getirip %80-90 oranında halka açık şirket ile birleştirsin, Sis ipliği direk halka açar burdan edineceği naklitle finans borç sorunlarıylada uğraşmazdı.
Umarız bu karar düzeltme sürecinde defa herşey teknik olarak detaylı incelenir e ve halka açık şirketin zt ye ait şirketle birleşimiyle değişen gerçekleriyle örtüşen mantıkla örtüşen gerekçelerle en doğru kararlar verilir.
Bak sayın mezarcı sana ithamı biz değil tavukcu yapmış... Biz tavukcuyu biliriz tavukcu mezarcının ağa babasıyım diyor. Bize değil bak bir daha yazıyorum tavukcuya soracaksın sen benim nereden ağa babam oluyorsun diye... biz tavukculara laf söylüyoruz. Ama ben mezarcının ağa babasıyım deyip sen de itiraz etmediğin için senin de doğal olarak ağa baban oluyor... Onun için söylediklerinle yaptıkların birbirini tutsun... Bu tavukcu 10 saniyede karakter değiştiren bir adam...mezarcının ağa babasıyım diyecek her şeye laf söyleyen mezarcı yani senin de sesin çıkmayacak... :)))
demişsin ki "Derinlik atmamdan bile rahatsız olmuş. Neymis attığım kademede 29 varmış, 32 ,33 varmış :))" eee mezarcı sen demedin mi eyyy ky koyun olmayın her şeyi sorgulayın diye bak bizde sorguluyoruz... hayırdır 1 aylık almıştın son ayların en düşük eşleşmelerinde paylaştın şimdi niye paylaşmıyorsun diye insanın sorgulayası geliyor :))) eee mezarcı sorgulayınca laf yok biz sorgulayınca bağır... yok öyle yaprağına geldin mi şapır şupur sapına geldim mi meeee
demişsin ki "Mücadeleye gelirsek benim* Icin mücadele vekalet gönderme olayinda ki fiyasko dan sonra bitmiştir. " öncesi de yoktu zaten de gölge etme başka isteğimiz yok...
gelelim habere koca haber de neymiş yürüyeceğiz demişiz de niye yürümemişiz gel yürüyelim desek... nasılsa siz yürüyeceksiniz siz kazanınca ben de kazanırım dersin... eee sonra hesap sorarsın bunu bir geç mezarcı... yav haberi okusan biraz yüzün kızarır bu adamlar mahkemeye vermek için şirket merkezine tebligat göndermişler adrese ulaşılmadı deyince bir arkadaşlarını göndermişler bakmışlar adreste kimse yok bununla ilgili şikayetler yapmışlar şirket 3-4 defa KAP a açıklama yapmak zorunda kalmış... bunu basında yayımlatmış... bu kadar emek harcamış ama sen bu haberin içinden eeee niye yürümüyorsun de hey Allahım tabi insan gönlü ile görür iyiyi görmek isteyen emeği görmek isteyen görür... ama senin gönlün nasılsa artık anlayamadım.
birde böyle bir cümle kurmuşsun
"İsmail olayina gelirsen
İsmaille.tlf görüşuyorduk dava olayını, acmami söylüyordu. Yalniz onada şunu soyledim bi dusuneyim nakite ihtiyacım var benim icin sıkıntı olabilir diye.Kendisi avukatın ucret konusunda yardimci olacağını da söyledi. Ben düşünmek istediğimi söyledim "
bak hala algı peşindesin avukat bizden bir lira dahi avukat ücreti almadı... hangi gruba girdiğini çok iyi biliyorsun da çarpıtma yapıyorsun... gelip 2 gün bile durmadan girdiğin grup genel kurul ve fesih davaları grubuydu... kimse bir kuruş avukat ücreti Ö DE ME Dİ... mahkeme masrafı da ilk başlarda imkanı olmayanlardan almadığımız da oldu. ancak ortalama mahkeme süreçleri boyunca 100 tl'yi geçmemiştir... katılmamana saygı duyarız ama yok hatırlamıyorum bilmem ne diyerek insanları zan altında bırakma... Biz de buna kızıyoruz işte...
bu yazdığın bizim için de geçerli "4 yildir burdayim hisseml bekliyorum. Satmaya muhtac kalmadikcada beklemeye devam edeceğim.
Polemiğe girmek isteyen iftira çamur atan kim olursada karşılığını veririm. Alnimiz ak bizim." koyun ky olmamak için sorguluyoruz..."
onun için eleştirirken dikkat edeceksin ki seni de eleştirirken insanlar dikkat etsin...,
madem bu kadar mağdursun... mağdurlara yok ss haklı yok siz koyun musunuz? yok bir mücadelede hırsıza hiç bir şey söylemezken hep ev sahibine saldırırsan kendinde eleştiriye maruz kalırsın...
tamam mı mezarcı... bilmem anlatabildim mi bak seni senin cümlelerinle anlattım...
geçin bu hikayeleri bunu bebelere anlatın... bu cümleler bana nereden tanıdık geliyor acaba 1prometheus...
biz buradan gruptan bas bas bağırırken bodrum otelini mega varlık ucuza kapatacak derken yine böyle demiştiniz
koca oteli 40 küsür milyona gidiyordu... Doğru mu?? ahhhh 1 prometheus ahhhh
bak bankacı arkadaşın varsa sor... bankalarla borçlular arasında pazarlık olur... bunu defalarca anlattık... kazan kazan politikasıdır.
haaa diyorsun ki aareal bank larayı satar... hani Recep İVEDİK'in bir sahnesinde bilmem kaç balık yaşar burada diyor Recep'te say diyor ya... sen satılır diyorsan ben de sat diyorum... sa tı la mı yor.... lara oteli değersiz olduğundan değil.. yoksa lara oteli 400 milyondan da çok değerli... düşün ki ihaleye girecek adam belki piyasa fiyatının 1/3 fiyatına belki de 1/4 fiyatına koca lara yı almaya yanaşmıyor... Niye adam 200 milyon yatıracak belki aldıktan sonra masraf yapacak... eeee şirket mahkemeye verecek bir sene sonra mardan oteli gibi belki de geri vermek zorunda kalacak... senin 200 milyonun olsa bu riske girer misin???
bu söylediklerim termal için geçerli değil... korktukları da onun satışı zaten...
"Bir başka bakış açısına göre (hani becerikli patronumuz şirkette çok çaresizi oynayarak bankaları künyeye getirin borcun yarısına fit edecek fikrini ile patronlara alkış toplamak isteyenler var ya) fesih davaları sürseydi bu bankalar dahada panikleyip daha kolay künyeye gelmez miydi" gelirdi tabi de kim gelirdi bakardık... fesih davası olan bir şirket para çekemez, yapılandırmayı kolay kolay yapamaz ya bunu niye anlamıyorsun bir araştır bankacıyla görüş...
"patronların işini kolaylaştırılırsa yönetimin yanında saf tutulursa ancak yatırımcılar bu dört yıllık zararlarını kurtararak bu işten kurtulurlarâ" kim bunu empoze ediyor... yav arkadaş bak biz sana kanunen olabilecekleri yazıyoruz... kim patronları tutuyor herkes tünelin ucunda ışık arıyor araştırıyor... akşam hayal kuruyorsun kafanda kuruyorsun sabah buraya yazıyorsun... bak bunu onlarca yazdık kim?? hangi yazıdan kimin yazısından çıkardın bunları enteresan adamsın hocam...
"Yok fesih davaların geri çekilmesiyle kredil bulmanın önü açılacakmış falan, Geçin bu masalları, gidin bu masalları bebelere anlattın. Gerek eski öcü gerek yeni cici diye tanımladığınız bu yönetimler isteseler iki haftada yeniden ipoteklendirmelerle refinansman da sağlarlar, varlık satılıyka da kaynak sağlarlardı, tahsisli sermaye artışıyla kaynak sağlarlardı, çünkü avukatlarının da dediği gibi şirket varlıklarının değeri yanında bu borçların miktarının pek önemi yok." evet ama aareall bu kadar gm ler içinde sadece lara ve termali icraya çıkartabilir ya da güven varlık sadece kunduyu çıkartabilir... bir düşün bakalım bunları ipotek verdiği için olabilir mi??? yav hocam sen hangi ülkede yaşıyorsun??? bak bunun cevabını yukarıda yazdım... adamların malı kıymetli kolay kolay satmadılar... biz hep ne dedik niyet dedik... niyetleri bankalara olan borçlarını kırdırmak... gayrimenkullerini satmak değil ki?
yoksa yüz bin defa satılırdı hepsi biz ne diyoruz sen neredesin
hocam hayaller sizin söylediğiniz gibi ama maalesef gerçekler bunlar...
çağrı olayına gelirsek karar düzeltme inş lehimize olur ... diğer karar düzeltmeden çağrı olayını onlar döndürdüler. Ama bana sorarsanız çağrı olayının dönmesi %1 bile değil inş döner ama çok zor...
Bu arada bu davayı da takip ediyoruz... sayın 1prometheus sonra vay efendim bunlar çağrıya karşı diye kurgulayıp burada yazma...
Mesela bu aralar bir torba yasa çıktı hatta yasalaştı diye de biliyorum.. Burada ki kavga ve çekişmelerden bu haberi atladık...
TAHSİSLİ ARAZİLERDE SÜRE UZATIMI VE SATIN ALMA YASALAŞTI
Torba yasada yer alan düzenlemeyle, Kültür ve Turizm Bakanlığı Orman ve Su İşleri Bakanlığı, veya Maliye Bakanlığı tarafından taşınmaz tahsis edilen turizm yatırımcı ve işletmecilerinin sözleşme süelerinin, varsa açılmış davalardan feragat edilmesi, borcunun bulunmaması ve bir yıl içinde telepte bulunulması halinde, sürenin bitmesi beklenilmeksizin yeni bedel üzerinden sözleşme düzenlenerek 49 yıla kadar uzatılması, ayıca kesin tahsis yaplan veya itifak hakkı tesis edilen taşınmazların yatırımcı ve işletmecilere satılabilmesinin önü açılmış oldu.
http://www.turizmgazetesi.com/news.aspx?id=84836
http://www.turizmguncel.com/haber/ta...di-h33377.html
sizce şirket bu fırsatı kaçırır mı??
peki kaçırmazsa satın alma opsiyonunu kullanmasa bile tekrardan tahsis sürelerini 49 yıla çıkartsa otellerin değeri ne olur??
Yav mezarcı Allahım ya nasıl anlatayım bilemedim ki??
Bak sen bunu aşağıdakini yazmışsın
Bak benim de sana son cevabım cümle cümle yazacağım...
"Kervanda ilk watsap grubu kuruldugunda daha ortada fesih net olarak yoktu ama söyleniyordu.Sadece genel kurul hazırlıkları vardi yoksa ifamiydi tam hatirlamiyorum vekalet gönderme olaylari felan vardi.
O gruba beni alin diyede kimseye demedim.tlf no vardi kaydetmislerdi.
Ve daha önce vekalet gönderme olayinda ters köşe olduğumuzdan sogudum ve gruptan 2.ci gun mu ne cıktım."
Bu yazına ben de yani sen ifa mıydı yoksa genel kurul muydu diye sormuşsun... Çünkü ifa grubu ayrı genel kurul grubu ayrıydı
sen genel kurul mu yoksa ifa mıydı tam hatırlamıyorum deyince...
Ben de hangi gruba girdiğini çok iyi biliyorsun da çarpıtma yapıyorsun... gelip 2 gün bile durmadan girdiğin grup genel kurul ve fesih davaları grubuydu.. Bunu yazdım dedim ki evet girdiğin grup genel kurul ve fesih grubuydu dedim
Bu gruba girdiğini ve çıktığını ispatlayabilirim.. Verecek misin hisselerini :) yazdığımı okumuyorsun ispatla bütün hisselerimi vereyim diyorsun...Ahha ispatlayacağım benim yazdığım buydu verecek misin hisselerini şimdi... Yaaaa :) Oku mezarcı oku art niyetli okursan böyle oluyor işte... Hep boş tarafını görüyorsun.. İyi niyetle oku...
Ya arkadaş nereden başka şeyler çıkarıyorsun anlamadım... Bak yine tavukcuyu hatırlatıyor... ağa baban olarakta onu kastediyorum.
Eğer ki eleştiriye açık değilsen mezarcı eleştirmeyeceksin... Dalga geçilmesinden hoşlanmıyorsan dalga geçmeyeceksin...
Bir de artık grup açısından bardağın boş tarafına değil dolu tarafına bakmanı tavsiye ediyorum... Bak grup olarak çok yorulduk... Madem ky sin en azından az kalan enerjimizi de seninle yazışarak harcamayalım...
Uzun zamandır özel işlerimden dolayı forumu takip edemedim ama sayın frecell in tüm yazışmalarındaki samimiyetine imzamı atarım. Kendisini tanımam etmem ama görünen o köyki klavuz istemiyor. Hisselerini satmak zorunda kalıp satanların tekrar alttan alma adına algı yapmalarınada karşı olanlardanız. Çok şey sadece buralarda yazılmıyor özeldende yazılıyor çiziliyor. Ben hiç bir grupta değilim ama etrafımda kendi tanıdığım arkadaş çevremden kervansaray hissesi olanlar var ve benim bildiğim bu hisse sahibi olan gerçek mağdurlarında yüzde doksanı sayın frecelle hak veriyor. Şurada adamakıllı yazan üç beş yatırımcının mantıklı ve makul yazan sayın frecelinde kimse enerjisini düşürmesinki başka olaylara kanalize olup gözlerinden ky adına faydalı işleri kaçırmasınlar. İduzuda tanımam ama sağlam kaynaklarımdan duyduğum bu bursa grubu gerçekten küçük yatırımcı hissedarların adına çok gayret sarfediyorlar. Ama burdan bu arkadaşların gayretlerinede atılan çamuru kınarım.Eğerki hepimiz küçük yatırımcıysakki bir çoğumuz öyle siz uğraşın ben yattığım yerden kazanayım demek bence doğru değil. Haaa dersenizki sen niye destek olmazsın. Ben mağdur değilim arkadaş o yüzden yarında ayrılabilirim hissseden bu seferde arkadaşları yarı yolda bırakmış olmamak isterim. Nihayetinde herşey para demek değil. Elinden gelen gayreti gösteren herkese çok teşekkür ederim.
Sayin mezarci dedikleriniz buyuk olasilik dogrudur. Cunku dava acilmak uzere grup kurulmustu. Daha sonra davaya dahil olmayanlari da gruba aldik.
Biz ya da ben hic bir zaman neden gruba gelmiyorsunuz ya da davaya mudahil olmuyorsunuz diye kizmadik ya da bir sey soylemedik ki...
Biz elestirilere de acik oldugumuzu her zaman soyledik. Bakin burada sayin 1prometheusu ne kadar elestirsemde fikirlerinden faydalanip dilekce yazmisligim vardir.
Bizim ve benim kizdigim elestiri degil... Bel altina vurulmasidir.
Biz hep kisir cekismelerden dolayi isin aslini kaciriyoruz... Onun icin lutfen elestirelim ama bel alti vurmayalim...
Su hisseden hepimiz gonlumuzdeki fiyatlardan satip kurtulalim...
Sayin frecell bilancolar duzelirse bagimsiz denetci gorusu duzelirse nasil olur bir de bunu dusun. Olusacak beklentileri dusun.
Hocam denetçi görüş vermezse zaten başları ağrır... Bu bilançodan kar ve zarardan daha önemlisi bence denetçi raporu...
Bilanço ile çok beklentim olmasa da sürprizler olabilir diye düşünüyorum...
Ama bundan sonraki bilançolar iyi gelecektir (çünkü borçların bir şekilde hal olacağını düşünüyorum her bir borç hallolduğunda bilançonun + hanesine yazılacaktır.)
Daha önce de söyledim aareal borcu ve diğer (güven varlık) borçların bizi engellediğini düşünüyorum... ama başlıcası aareal...
14 şubatta ki satıştan sonra martın sonuna kadar anlaşacaklarını düşünüyorum... ve bu borçlarda büyük indirimler bekliyorum...
martın sonuna kadar açıklanırsa ilk çeyrek bilançosu çok iyi gelebilir.
Ama dediğim gibi 12 aylık bilançoda sürprizler dışında çok büyük beklentim yok... ama sürprizler olabilir. Sürprizin durumuna göre de beklentileri konuşuruz hocam
Günaydın dostlar. Ey ahaliii diğer köyde Yusuf ağa demişki keşkeee fesih davası için %5 yerine %7 fire vermemek için toplanaydı. Buna file ağa demişki Yusuf ağa böyle diyosa vardır bir bildiği FİRE demekki %2 eeeeeee bunu okuyan Hasson ağamda demişki ne oluyo bitiyo anlamıyam biri bana izah eyleyeee. Ben bildiğimi diyemde kararı siz verin Yusuf ağam o misali rakamı yani %2 yi örnek vermiştir. Ahandaaaa asla vallah billah öyle bişey yoktur bu böyle biline. Fesihçilerin eli dahada kuvvetli değilse ben ne olam. asla moral bozmayın.Gerekirse dışardan %2 giderse +%5 destekte zaten gelecektir ama zaten gerekte yok. Mevcut durum dahada artıda. Elbette fesihin çekilmesi doğru hamledir. Yakında şirketinde yapacaklarını göreceksiniz. Biliyorum bir çoğunuzda takat kalmadı bu söylediklerimi yabana atmayın ama az daha sabır selametle kalın eyyy kervan ahalisi. Zafer yakında biz yatırımcılarındır.
İcra ları uzatma dertlerin deler hala. Ne kadar sürecek bunlar böyle. :vk:
Bankada borç alırken iyi . Vermeye gelince çamura yat. Milleti maf ettiniz. Yeter . Herkes mutlaka alcak hakkını sizden.
Günaydın dostlar. Başka bir köyde yazılan benim yazmış olduklarımıda teyit eder niteliktedir. Garip35 rumuzlu yatırımcının yorumu aynen şöyle.
Ya Allah aşkına kim çıkardı bu %2 kayıp olayını %5 altına düşüldüğünü neresinden uydurdu. Bunu uyduran kimlerin sattığını kesin biliyor ki bu kadar iddialı konuşuyor. Ben de şunu söylüyorum bu boş boş yazanlara bilin ki o sattığını bildiğiniz yada biliyormuş gibi buralarda üfürdüğünüz lotların hepsini satıldıysa bile gene bizler aldık. Emin olun şu an eskisinden daha fazla lot var gurupta. Bunu ısrarla burada önlerde tutanlar neye kime kimlere maşa oluyorlar amaçları ney acaba. Bırakın da bir sonuç bekleyin bakalım millet mücadelesini veriyor versin. Başarısız olunursa o zaman daha çok daha rahat konuşma şansınız olur. Ama bu şekilde yaptığınızda konuşmaya devam ettiğinizde gurubumuz inşallah amacına ulaştığında (maalesef işin üzücü yanı bizlerle sizin gibiler de istemesekte ulaşmış olacaksınız) işte o zaman en başta ben olmak üzere gani gani anacağım...O zaman sayın file den de burada yasak uygulamamasını talep ediyorum. Umarım bizleri bu zevkten mahrum bırakmaz....
Bülten boş. Şimdi de ne deniyor blanço da süpriz olabilirmiş . Denetçi şartlı görüş sunarımış. mış mış mış.
Sayin sadsmr19 bulteni bos gonderen SPK bir daha yaziyorum merkezi Ankara'da tlf numaralarini her yerde bulabilirsiniz...
Bilanco ile ilgili bir cumleyi cimbizlayip geneli okumayip... Bir seyler yaziyorsunuz...
Bilancoyu gonderecek olan da sirket...
Donup dolasip bize laf carpitmaya calisiyorsunuz... Sirket merkezi de Istanbul'da.
Ha hic umit gormuyorsaniz, kot disina cikacagina inaniyorsaniz bir bolumunu bilanco icin sattim demistiniz geri kalanini da satar kurtulursunuz...
Yoksa donup dolasip ugrasmaniz gereken kurum ve kuruluslarla ugrasmayip cumle cimbizlamanizda enteresan...
Yani mış miş muş larla işiniz yoksa kaç senedir nasıl durdunuz da şimdi batmaya başladı size bu mış miş muş lar Sadık hocam. Yani bu kadar vaktiniz yok ise satın kurtulun. Gruptan kurtulduk buralarda da hala devam ediyorsunuz. Sabrın sonu selamet demişler. Ben selametten yana değilm diyorsanız yolunuz açık olsun ama yalnız gidin gideceğiniz yere. Milletin buralarda beynini sulandırmayın yeter artık herkezin bir sabrı var. Bunca şirketin yaptıklarına alıştık onlara sabrımız var hala ama senin gibiler artık bardağı taşımaya başladı. Yaşınıza saygıdan şimdilik bu kadar...
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Onceki bilancoda bagimsiz denetci gorus vermekten kacinmisti. Simdi kolay kolay kimse bunun degismesini beklemez ama sartli da olsa gorus vermesi havayi cok degistirir.
Bilanço tarihi belli oldu mu
Vergi bildirimi 15 inde son bilanço 30 Nisan son.
Tam emin değilim ama 30 Nisan değil diye biliyorum.
https://i.hizliresim.com/vjXJnv.png
Sıkıntım şu kardeşim; bu hisse benim 4.5 yılımı götürdü, Maddiyat ı bırak stres huzursuzluk sağlık vs vs. Şu arkadaşlara hakkımı helal etmiyorum başta şirket sahipleri olmak üzere gsry , e rdinç , nadeo, frclee e vs. vs ye. Bu arkadaşlar kanunu olarak al sat dememişlerdir belki, tatlı tatlı yazılarla ben ve benim gibi ky yi etkilenmiştir. Keşke diyorum yukardaki Altın öğüt ü idrak edebilseydim. Sat kurtul falan diyorlar zaten has yüzüne hasret değilim. Belli seviyeye gelsin 1 sn durmam.
A be hocam gecen satmissin kimden etkilendin o zaman... Yani kendi kararini verebiliyorsun demek ki
Benim bildigim artog da almistiniz onu da mi ben aldirdim...
Bak tahtasi kapandi. Biz tahtasi kapanmasin mal kacirilmasin diye ugrastik. Ama hakkini helal etmeyecekmis ya biz etmezsek ne olacak..
Kusura bakma sdksmr19 yukaridan satsin ya da sattigini asagidan alsin diye size yardimci olamayacagim
Ya da kervani alin satin dememissiniz diyorsun peki frecell al sat mi yapmis seninle beraber hala bekle miyor mu?
Saka yapiyorsunuz herhalde yukselsin satayim diyorsunuz... Bence bundan sonra alacaginiz hisseleri iyi secin
Ben gayrimenkulleri ve cagri icin aldim... Son dakikaya kadar da cagri var denildi. Danistayi, temyizi idare mah. Bolge idare mah. Spk si BIST i ama hisse yukselmeyince veya dusmeyince suclu frecell oyle mi??
Gayrimenkullerin cogu duruyor ve bende duruyorum...
Yoksa kusura bakmayin ne tahtaciyim ne de tahtayi hareket ettirecek gucum var. Onun icin sdksmr19 cikabilsin diye size yardimci olanayacagim.
Ha yorumlarimdan sikayetciyseniz elestirebilirsiniz ancak nasil satarken kimseye sormadiniz ya da alirken... Kendi kararlariniz yuzunden kimseyi suclamayin..
Bizim hesaba katmadigimiz sirket yoneticileridir. Borc odemelerinde de bunu gosteriyorlar.
Yoksa gm olsun cagri olsun bunlar uydurma degil gerceklerdir.
Hocam peki frecell sana hakkini helal etmezse ne olacak???
ohhh ne ala memleket hakkımı helal etmiyorumlar falan filan.
adama demezlermi madem 4,5 yıldır mağdursun.
farzetki elinde 1 sene önce 75 bin lotun vardı.
şimdi 130 binden fazla.
eeee madem hisseye güvenmezsin niye lotunu artırırsın.
eeeee dersenki maliyet düşürücem o yüzden aldım.
eeee niye güvenmediğin hissede maliyet düşürürsünkiii.
algıya bak algıyaaa.
daldaki kuşa bak gibi.
yaaa sizin bu yazdıklarınızla maliyeti çok yüksek olanlar çorumun plakasında sattıysa 19 kuruşlardan.
eee şimdi ben kimden şüpheleneyim.
eee bu mağduru oynayan kimin için çalışıyoooo dersem.
eee çok yazılacak varda şimdilik kalsın bende.
SEN HERKESİN SÖZÜNE BAKMA FRECEL BEY ENERJİNİ DÜŞÜRMESİNLER.
Herkes herkes ten hakkını alır merak etmeyin. Benim her konuda vicdanım rahat. Sizin yorumlarınızı almamış olabilirim ama satamadık . 56 hareketinde kalmazdım. Yok çağrı yok şu yok bu . Millet Danıştay haberini biliyor biz 1.30 çağrı hayallerini kuruyoruz durmaz dım 56 hareketinde aha 1 yıl daha gitti ömürden
benim kademe grafikle ilgim olmaz.benim maliyetim düşük zarardada değilim istersem satar giderim yarın. Kimle karıştırdın onuda bilmiyorum. Ben diyorumki niye hisseni çoğalttın madem hisseye güvenmiyorsan. Birde burda kimse kimsenin babasının oğlu değil diyen kim. Sensin. o zaman milletin aklıyla niye iş yapıyon adama derler.
Peki be hocam bak bir daha yazıyorum... SPK ve BİST çağrı var dedi... idare mahkemesi var dedi. Bölge idare mahkemesi var dedi. Danıştay var dedi. Temyiz var dedi... Ama geldik karar düzeltmeden döndü yok dedi tekrar ilk mahkemesine gitti yok dedi.
Şimdi varken yani mahkeme var derken frecellde var diyordu yok derken de mahkeme çağrı yok dedi diye yazdı...
Şimdi ben mi iptal ettirdim çağrı olayını dalga mı geçiyorsunuz satsaydın hocam 56 kuruştan... bak geçen bilanço kötü geleceğini düşündüğüm için sattım diyorsun... hayırdır... derler adama bir de burada yazdın... kot dışı olabilir dedin... spk cezalandırabilir dedin... Ya senden etkilenip satan olursa yarın da yükselirse eeee o zaman ne olacak...
Burada hepimiz değerlendirme yapıyoruz... hepimiz mağduruz... ama işinize gelince bravo frecell işinize gelmeyince kötü frecell..
Kusura bakmayın hocam bir daha söylüyorum benim tahtayı hareket ettirebilecek ne gücüm ne de imkanım var. Kusura bakmayın sdksmr19 iyi fiyatlardan satsın ya da alsın diye de çizgimden, doğrularımdan vazgeçmem...
Yani ben sana yardım edemeyeceğim...