Karşı alıcı az bir miktar bile olsa VARLIK FONU olursa tadından yenmez...
ytd.
Saygılar..
Printable View
Karşı alıcı az bir miktar bile olsa VARLIK FONU olursa tadından yenmez...
ytd.
Saygılar..
Ünlü üzerinden yapılan satışlar bahsedilen satışlar mı acaba? Öyleyse Ky kağıda abanmış alıyor. Satışlar borsa üzerinden yapılıp tamamlanacaksa kötü. Pazarlık yapıp toptan TVF alsa daha güzel olurdu.
Güzel tespit. Bu satışın tahtada olması büyük çelişki. Muhtemelen karşılıklı bir anlaşma var. Kademeler çoktan hazırlanmış. İyi biliyoruz ki tahta hazırlıksız yakalanınca daha önceden, 3.5mil lotlala taban yedi nerdeyse bu hisse. Bu 20mil lot için kademeler aşağıda hazırlanmış, bir kısımını da yukarıdan verebilir(tabi karşılıklı anlaşma olması lazım). Arada olan açıkcıya ve panikle satanın malına olur. O yüzden akşam yeşil görürse şaşırmamak lazım
satışın ne zaman biteceği meçhul...bu negatif durum.ne kadarı satıldı ne kadarı satılacak bunlar önemli
Takasın 12 Kasımda geçeceği açıklanmış. Muhtemelen satış bugün gerçekleşir. Fiyatın dünkü kapanıştan yaklaşık %10 iskontolu olması normaldir.
http://https://i.hizliresim.com/hDFmzj.png
Y.kredi yatırım satış fiyatını 15,25 tl olarak tahmin etmiş. Bu fiyata alacak olan her kimse bu fiyatın üzerinden açığa satarak çok güzel karı cebe indirdi. Bizim bist ve spk yöneticileride uyusun.
Bu tür şeylerin önüne geçmek 2 satırlık yönetmelik çıkarmaya bakar;
Şirket hissedarlarının yapacağı blok satışlardan talep edilen/alınan ve t+1 ile t+2 de ve-veya süreç boyunca hesaplara geçecek hisselerin, alıcı tarafların içeriden öğrenenlerin ticareti yönetmeliği gereğince spot piyasada t+0 da satış ve açığa satış yapmaları söz konusu olamaz. Yapanlar hakkında ilgili içeriden öğrenenlerin ticareti yönetmeliğinin falanca maddesi gereğince yasada belirtilen cezalar üst sınırdan uygulanır.
Hepsi bu kadar!
Şu yönetmeliğin eksikliği bu borsa çok zaman yaşadı, ama bizim yetkililer boş işlerle uğraşıp pozisyonları işgal etmekten başka bir işe yaramıyor, işte liyakatin önemine dair somut bir durum.
Muhtemelen bugun el degistiren %5 hisse biste alinip satilamayacaksa dolasimdaki hisse sayisi azaldigindan uzun vadede senet fiyatina olumlu etki etmesi beklenebilir. Bu ongoru dogrumu?
Kaldı 80milyon. Yürü be ehli deve. Eccik de yukardan sat. Bu kadar satışı karşılıyan ky olamaz. Endeks olmuş düğün bayram yeri, bu da -%5.
tahta çok yavaşladı...inşallah satış ın bittiğine işarettir
Bu yeni kap haberinin arkasından, sıralı kap lar düşer gibi
Türkiye Varlık Fonu alırsa süper olur...Türkiye Sigorta gibi dev bir şirket Türkiye' de kalır....
İnce ayrıntılar var hisse satmama tahüdü...vs...
Bunların yol haritası çok önceden çizilmiş sanki....
ytd.
Saygılar...
Böyle bir şirketi böyle kelepir fiyatlarda bile bloktan alıp 20 kuruşa tav olup satana yabancının at hırsızları denir, tüm satışlarıda büyük bazı eller karşıladılar. Ve öyle sanıyorum ki şirketi değerine olan yolculuğuna malları karşılayan bu büyük eller götürecek. Hissemiz sonunda maestrosunu bulmuşa benziyor. Yolumuz uzun zamanımız geniş. Hayırlı bir yolculuk olsun diliyorum.
Not olarak dağılan malların konsolidasyonu da en az bir ay sürer, hisseden minimum bir ay hareket beklemiyorum
Minimum birkaç ay sürer dağılan malların toparlanması, bugün alanlar bu fiyatlarda uzunca sürer yatay hareket ettirip dağılanları toplamak isteyeceklerdir. Sabrı zayıf olanlar, ucuz diye 3 günde uçup kaçacak beklentisine girenleri harcayacaklar. Bu benim tahminim. Burada iş uzun vadede olacak, kısa ve orta vade üzer.
Bugünkü yüksek Türkcell satışı Bist100'ü baskılıyor denebilir mi?
Bilmediğimden soruyorum
onla ilgisi yok...yeni atanan ekonomi bakanına sıcak bakmadı piyasa..dolar ın durumundan belli zaten...bu işler bakan değiştirmekle falan olmaz.liyakatı öncelik alacak bir yönetim ve ülkenin kaybolan güvenini getirmeden ne dolar durur nede piyasa uzun soluklu bir yükseliş yapar...
Doğrudur.
Hacme göre Biste bakıyorum da Türkcell gün boyu ilk üçten hiç inmedi. Aklıma ondan takıldı.