cauti bu soruya forumda cvp vereceklerdensin bu konu hakkında beni bilgi rica edicem kendi seneryomu yazmam için pazılda boşluk var ,
Printable View
Hala 11 liradan halkbank 10 liradan Vakıfbank itelemeye çalışıyor. 3 kere tahsisli yaptın 4. Yolda. Şaka gibi
eksi makastan sıfır makasa geldi. sonra şimdi minnak eksi makastayız.
belki gün içi artı makasa geçecek.
Tahtaları teknik olarak takip ederim bilen bilir zaten , geçen rica edildiği için eregl yorumu yaptım şimdi bunu neden yazıyorum rica üzerine yorumlama yapıyoruz teknik olarak , bazı vatandaşlar özelden yazıyor temettü verme olasılığı düşüyor siz mal çakmak için yazıyorsudunuz diye , öncelikle bugune kadar mütevazi davranmaya çalıştım taki direk ithamda bulunanlar hariç artık öyle olmayacak herkes cvp anlayacağı şekilde alır , o sallayanlar size büyük gelirim her anlamda benim ömrüm piyasada yorumcu olarak :hn:geçti siz hocalarınız hepsi iyi bilir beni özelden konuştuklarımız oldu zamanında usta,hoca değilim daha doğrusu o yakıştırmaları sevmiyorum bernim için anlamı büyük kelimeler ama oyun okuma ve iyi teknikçiyim ,graflar içindeki formasyon avcısıyım iyi değerlendiririm kendimi övmek için değil o sallaynlar dans edecekse benimle benim oyun alanım bunlar bu piyasada ..
bu yüzden dayak atılır bu piyasada dayakta yenilir oyun tek kuralı bu.
3 türlü fon var temel olarak. yatırım fonları, bes bireysellerin kendi yönettiği fon, bes devlet katkısı fonu. yatırım fonları ve bes bireysel fonları piyasa koşullarına göre karar verilip değiştiriliyor hisse oranları...ama bes devlet katkısı fonu, kafasına göre işlem yapamıyor...devlet mevzuat ile hisse ve tahvil oranlarını belirliyor.
son düzenleme öncesi bes devlet katkısı fonu en az %10 hisse, %70 devlet kağıdı idi...gerisi de likit fon, tahvil, hisse arasında bölüşülüyordu..son durumda hisse oranı en az %30, tahvil en az %50 oldu...%20 de bölüşülecek..yani u fonu yönetenlerin hareket alanı kalan %20.
bu kalan %20 yi ister %10 hisse alır, ister %5, ister %15...ama her halükarda bu %20 nin en az %5 i likit fonda tutulur...bes ten ayrılmak isteyenler olabilir her an, bu nedenle bu oranda en az likit olmak zorundalar.
bes uzun vadeli bir fon olduğu için, son oranlar bence daha makul...yani bana az biraz bu işleri bilen biri olarak bu değişimi şimdi senin için yapalım mı deseydiler, yapın derdim...çünkü şu an tahvil fiyatını, borsaya göre çok daha pahalı, dolayısıyla riski yüksek buluyorum...öyle çok eleştirilecek bir tarafı yok bu düzenlemenin...ama bu değişim için en ideal zaman tabii ki geçen yılın yaz aylarıydı...yine de, buna bile ok diyorum ben.
5670 simdilik yeter. 5555 e gelirse bakariz.
bu alınan malların takasları nereye gidiyor hiç inceleyen oldu mu?
Bugunku alici satici kim acaba? Ziraat fazla aldiklarini geri mi veriyor?
pıst 100 de geçen hafta verdiğimiz 5000 psikolojik bölge idi aşağı hareketin devamlılığ olacaksa ,
yukarda 5130 bandı psikolojik bant hareketin devamlılığı açısından benim graflarda 5130 üzerin 120 dk kapanışlarda 5190-5300 bantları takip edilecek bantlar
olabilir tabi...aslında buna deleverage süreci diyebiliriz...yani kaldıraç azaltma dönemi...zira deprem aslında her zaman var olan büyük riski hatırlattı. bu sürece %30-40 kredili, ya da viop da full e yakın kaldıraçla yakalananalar batmanın ucundan döndü...bu nedenle bu süreci sağlıklı buluyorum..zayıf eller malı uzun vadeli fonlara tesli etmiş oldu.
tekrar risk alınır mı, tekrar kredi ve kaldıraç oranları artar mı, soru bu aslında...insan aç gözlü, aynı zamanda unutkan bir varlık...eğer seçim tarihi ertelenmezse, şubat sonuna kadar buralarda konsolidasyon, mart ile birlikte de son bir yukarı atak beklerim.
her hallükarda 5500-6000 aralığı zirve olarak kalır görüşümü koruyorum seçime kadar. deprem olmasaydı da bu yukarıdaki seviye geçilemeyecekti bence...zaten yeni yıla girerken 5600 seviyesi q1 zirvesi olarak kalır demiştim twitter da...1-2 tip bıyık altı gülmüştü bu yoruma..tabi o zamanlar borsa çılgınlar gibi yükseliyordu, sosyal medya hüstadları 7-8 bin rüyaları görüyor, eyt paraları da buraya gelecek diye gaz veriyorlrdı.
deprem portföyüne ekgyo sonrası bugün sise ekledim.. 1 milyon ev yapılacak, tamam bunları ekgyo yapacak/yaptıracak ama pencerelere de cam takılacak, bu camları üreten şirket malum
Endeks buradan çakılırsa muhalefetin eline ciddi bir koz geçer vatandaşın Bes iyle kendi adamlarınızın hisse senetlerini tepeden aldınız vs.
o rakamın 5600 olduğunu tahmin edemeyecek kadar kıt zekalı olduğunu düşünmüyorum...zira zaten yeni yıla 5000 üzerinde girmiştik.
Ama pusuya yatmışsın, cauti bir şey yazsa da laf çaksam diye bekliyorsun...1 dk içinde düzelttim rakam hatasını, ama sen çoktan beynini kullanmadan klavyeni kullanmaya başlamıştın!
ziraat yok henüz ortalıkta, 40 milyonluk fon alışı var sadece, bir de oyakc almış tavandan- müşteri işlemidir.. pastada dikkat çeken tek işlem, bofa 500 milyon TL ile kafa satıcı olması, endeks hisselerinde short yapıyor. dönüp bu açığa sattıklarını kapamaya kalkarsa, tavanlarda mal bulamayız wallahül azim
https://i.hizliresim.com/a00m6js.png
48 üzeri günlük kapanışlar olursa orta vade kanal hedefi vericem.
Selam esnaf shortcumu giydim ben hayırlı uğurlu olsun :)) +0.90 civarında
ttkom ve turkcelle fena veriyorlar. sebebi neydi ki
Bugün yan tahtalara bir kayış var gibi.
XTUMY %1,77 yukarıda..
XU100 %0,54
Günaydın esnaf, hayırlı işler bol kazançlar olsun.
Suyuniçinde ereğli iyi depar atmış, gundwane abi nin kulakları cınlasın, 50 taleye ramak kaldı. :bravo:
Bu arada cuma günü ekgyo dikkat çeken karaKemal abiye de tebrikler :bravo:
velhasıl kelam
Endekis yeşil ama Bazı tahtaların kıpkırnızı olduğunu görmekteyiz, arkadaşlar tilifon ediyor ben büüüle borsa görmedim deye,
nasip dayu nasip
Senin hisse yükselmeyebilür ama vob mecbur yükselir
hahhhaaha, seni gergin gördüm biraz, hayırdır :cool:
yani senin yazdığın rakamın doğrusunun ne olduğunu tahmin edecek kadar kıt zekalı değilim, ama pusuya yatıp bi şey dese de laf çaksam diye bekleyecek kadar kıt zekalıyım.. bi çelişki yok mu bu söylediklerinde :whistling:
eve gidiyorum evden calisacagim .zorundayim bir bakima.ha cesaret.
2. depreme foruma yazi yazarken yakalandim .korkuyom ama el mecbur.
kendim simdi giremezsem 48 saat sonra online okul baslayacak cocuklari nasil sokarim o eve.
Daha ilk haftadan 2025 yılını fiyatlamaya başladılar Ereğli ve Kardemir , çok ayarsız bir borsamız var malesef , Oyak Çimento piyasa değeri 46.5 milyar olmuş bile , imam hatiplierin yönettiği borsa böyle oluyo işte...
[QUOTE=sindoma53;6318415][/B]
https://i.hizliresim.com/a00m6js.png
48 üzeri günlük kapanışlar olursa orta vade kanal hedefi vericem.[/QUOTE]
62.50 bandı büyük kanal hedefi teknik olarak.
düşüncem ereglde temettü + bedelsiz olma ihtimali oyun bu şekilde dönebilir.
Selamlar
Azıcık bok aldım
Boka battık zaten elimize almaktan da çekinmedim.
son 30 dk genele yayarak hareket yapmaya çalışılıyor 5130 üstü kalabilmek için.
bankalar niye zayıf kaldı, sıra onlarda.." falan diye bi şey yazıyodum tam, almaya başladı bankaları pala, helal olsun adamlara, acaip piyasa yapıyorlar, yapay zeka falan değil bu, üst düzey bi oyun kurgusu
+3 iken yazayımda sona keriz demesinler
Lönklerimi kapattım, düşerse tekrar lönkleriz
pıst 100 de günlük 5320 üzeri günlük kapanışlarda bir grafta onun için koyacam .
ama bizde herşey sıra ile
akbank şubat mart vade arasında 70-80 kuruş fark vardı ilginç şekilde mart aşağıdaydı...
depremden sonra düşe düşe fark 10 kuruşlara kadar düştü...
herhalde temettü vardı vazgecildi gibi...
eregl aynı durum mart vade bayagı asagıdaydı fark 1 liranın altına geldi...
yani mart vadeye yatırım yapanlar kazandı bu tahtalarda...