Originally Posted by
ayhan53
Ben en çok bizim paralarımızda beesten hisse almalarını anlamıyorum. Borsa düşünce besler zarar etmeyecek mi. Bu zararı bes katılımcılarına yansıtmayacaklar mı devlet katkıları kuş olmayacak mı.borsa uçarken devlet katkılarına borsa fonlarına çevirmeyenler. Borsa 3 e katlayıncamı besleri akıllarına getirdi.. besleri tam vaktinde terk etmişim.
Sen ayrılmışsın, ben hala sistemdeyim. %10 dan el bombası tahvil yerine, buradan hisse alınması daha doğru bence. Zamanlama tabii ki tartışılabilir, ama bes gibi uzu vade bir yatırımda hisse oranı %10 olmaz..çıkarılan oran %30..hadi biraz da ek alım yapsalar %35 hisse, %65 tahvil gayet makul bir dağılım.
tabii ki, gönül bu fonun devletin değil, benim kontrolümde olmasını diler...ama devlet bu para ayrılana kadar senin değil, benim diyor...belki çarçur edeceksin!!!, o yüzden ayrılana kadar ben yönetirim diyor...sonuçta bes teki biri devlet katkısına da çok bel bağlamış olamaz, benim açımdan nette bu değişim olumlu diyorum sonuçta.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri