Sayfa 519/1002 İlkİlk ... 19419469509517518519520521529569619 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 4,145 - 4,152 arası.

Konu: Viop XLVIII

Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    eeee herkesin malını aldılar ne olacak şimdi...
    Ben en çok bizim paralarımızda beesten hisse almalarını anlamıyorum. Borsa düşünce besler zarar etmeyecek mi. Bu zararı bes katılımcılarına yansıtmayacaklar mı devlet katkıları kuş olmayacak mı.borsa uçarken devlet katkılarına borsa fonlarına çevirmeyenler. Borsa 3 e katlayıncamı besleri akıllarına getirdi.. besleri tam vaktinde terk etmişim.
    bir halt olacağı yok.

2. %9'dan dibste değerleniyordu. Bence kıyak geçtiler.

3.  Alıntı Originally Posted by HURKUŞ Yazıyı Oku
    Son rakamlar:20.665 vatandaş vefat etmiş.
    80.088 vatandaş yaralı-Kurtarılmış.

Zaman depremden sonra 150.saat.

Yaklaşım metodu ile kaç kişi daha kurtarılabilirdi diye bir hesaplama yapmaya çalışalım.
    İlk gün sonunda 9698 personel gelmiş.
    2.gün 60.217
    3.gün 98.153
    4.gün 120.344
    5.gün 159.146

Asıl ekip 2.gün sonunda 50 bin kişi artarak geliyor.
    Bu 50 bin kişinin bir gün önce gelebildiğini ve 24 saat çalışabildiğini düşünürsek.
    Her 50 kişilik bir ekip bir binaya gidebilse kurtarma amaçlı.
    1000 binaya gidebilirdi. Fazladan 24 saat ve enkaz altında canlı oranın en yüksek olduğu zaman diliminde çalışma yapmış olacaktı.
    Bina başına 2 kişi alsak bile 2000 kişiyi kurtarmak anlamına geliyor.
    Buda şu andaki kaybın %10 una civarına denk geliyor.
    Bakan Kurum bugün yaptığı açıklama ile 118 Bin binanın yıkık ve ağır hasarlı olduğunu söylemiş.
    İlk 2 gün gelen ekip sayısının bina başına 1 kişi bile düşmediğini AFAD ın rakamlarında görülebilir.
    Önce bir sistem kur.
    Sen sadece sistemi denetle yeter.

4.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Ben en çok bizim paralarımızda beesten hisse almalarını anlamıyorum. Borsa düşünce besler zarar etmeyecek mi. Bu zararı bes katılımcılarına yansıtmayacaklar mı devlet katkıları kuş olmayacak mı.borsa uçarken devlet katkılarına borsa fonlarına çevirmeyenler. Borsa 3 e katlayıncamı besleri akıllarına getirdi.. besleri tam vaktinde terk etmişim.
    Sen ayrılmışsın, ben hala sistemdeyim. %10 dan el bombası tahvil yerine, buradan hisse alınması daha doğru bence. Zamanlama tabii ki tartışılabilir, ama bes gibi uzu vade bir yatırımda hisse oranı %10 olmaz..çıkarılan oran %30..hadi biraz da ek alım yapsalar %35 hisse, %65 tahvil gayet makul bir dağılım.

tabii ki, gönül bu fonun devletin değil, benim kontrolümde olmasını diler...ama devlet bu para ayrılana kadar senin değil, benim diyor...belki çarçur edeceksin!!!, o yüzden ayrılana kadar ben yönetirim diyor...sonuçta bes teki biri devlet katkısına da çok bel bağlamış olamaz, benim açımdan nette bu değişim olumlu diyorum sonuçta.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

5. Yeni hafta herkese hayirli olsun. Viob +50 ile acar diye tahmin ediyorum. 5665.00 civari bir acilis bekliyorum.

6. günaydın, küçük artış ile başladı. öğleye kadar yukarıya doğru ateşi harlatırlar.

7. fonlar depremden dolayı mı devreye sokuldu yani deprem olmasa bu şekilde alım yapması yasal mı veya bir şarttı varmı alımlar için
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

8. İyi haftalar.
    Koç kağıtlarında temettüler hayal kırıklığı.
    Tüpraş ( 2. Kez verebilirim dedi ki muhtemelen verecektir) , froto derken bu sabah toaso.
    Toaso 6 lira açıkladı. Piyasa beklentisi 12-13 bandındaydı.
    İhtiyatlı gidiyorlar ama bu durum aynı zamanda Tüpraş bedelsiz vermesinden dolayı diğer kağıtlarda da acaba dedirtiyor.
    Netice itibariyle düşük temettüler.
    4-5% verim ki temettü yatırımcılığı /emekliliği terimlerini bir kez daha düşündürtüyor insanlara.
    Herkese kolay gelsin.

Sayfa 519/1002 İlkİlk ... 19419469509517518519520521529569619 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •