DOLAR KISRAĞI "7" ÇAYIRLARINDAKİ OTLARI SEVMİŞ demek ki..
Hızla oraya koştuğuna göre...
saygılar/başarılar
Printable View
DOLAR KISRAĞI "7" ÇAYIRLARINDAKİ OTLARI SEVMİŞ demek ki..
Hızla oraya koştuğuna göre...
saygılar/başarılar
6,7950 +0,3251 +5,02%
delip geçecek galiba
6,8346 evet fiyat bu
Gün Aralığı: 6,4253 - 6,8396
Kötü çok kötü maalesef aklı başında ekonomistler ve benimde tahmin ettiğim gibi BDDK ve Merkezin kanamalı hastaya pansuman işi uzun süreli tedavi değildi , hasta acilen ameliyata alınmazsa ise kaybedilecekti . Korkuyorum hastayı kaybedeceğiz gibime geliyor 13 Eylül ameliyat için artık fazla geç bir tarih .
"THE DUKE"
"THE HERİFE"
"THE BİLADERE"
"THE DOMBUL BARMAĞA" kütürdettiler...
Dolar bazında dünya kadar zararı oldu The Herifin...
saygılar/başarılar
Eğer sonuna kadar zorlayacaklarsa ve üretim çıktısı ile uyumlu kur değerinin oluşmasını engellemeyeceklerse ben varım. Ama tek çekincem iş bıçak kemiğe dayandığında halk acı çekmeye başladığında politik sebepler ile dayanamayıp büyük tavizler karşılığında yüksek dış borç alarak doğal dengelenmeyi sekteye uğratmaları.
İşte bu olursa her iki durumdan da beteri olur.
Bir bakıma şımarık ithalatçıları yerli imalatçının dizine oturtup sevme zamanı geldi. Gazamız mübarek olsun.
Güzelim ulkenin icine etti yaziklar olsun bunlara oy verenlere
Merkez Bankası Başkan Yardımcısı istifa etti
https://tr.sputniknews.com/ekonomi/2...ign=sputnik_tr
7 cvr olursa dolar faız artısı yok 8 lere giderse Bı mıktar faız artısı olur max 100 baz puan...ytd
powerpc sanırım sensin.. nerden başlayacağımı bilmiyorum da öncelikle ikimiz de akp den ve/veya yönetimden akıl almaz zarar görmüş insanlarız.. geçmişte sen sanırım yaşadığın acıdan dolayı beni suçladın, ben senin durumunu bilmeden seni suçladım..
aslında yaptığın bir hataydı.. başkalarının bizleri suçlamasını , üzerinde böyle bir baskı-algı yaratmasını kabullenip İKİMİZ DE SUÇLUYUZ moduna girmiştin.. aslında BAŞKALARININ ZİHNİYETİ BOZUK, BİZ HAKLIYIZ.. gerçek bu. sn powerpc. haklarımız, alın terimiz durduk yerde , hiç sebepsiz haksız-hukuksuz gasp edildi..
bu yetmiyormuş gibi DIŞLANDIK, TÜRKİYENİN "zencisi" haline getirildik.. bütün olanlar bizim kabahatimizdi.. şimdi görüyorum ki, sende ÜZERİMİZDE YARATILAN BU ALGIDAN SİLKELENMİŞ VE KENDİNE GELMİŞSİN.. inan buna çok sevindim..
hakkımızı verirler yada vermezler.. AMA HAKLIYIZ.. herkes senin ve benim gibi olsaydı inan bu duruma düşmezdik..
imar bankası sembolonu profiline koyduğun için ayrıca cesaretinden dolayı kutluyorum.. seni kırdıysam tüm kalbimle özür diliyorum..
SEN HAKLISIN, AİLEN HAKLI, BEN HAKLIYIM, AİLEM HAKLI.. başkaca algı yönetimlerine asla boyun eğmemen dileğiyle..
sevgiler, saygılar..
Aynen sayın rxpu , ama şımarık ithalatçıların ithal ettiği ürünlerin çoğu ülkemizde maalesef üretilmiyor. Derhal bu ürünlerin üretilmesi için reel sektöre destek verip üretimi arttırmak gerek. Eğer bu yapılmazsa bu kadar devalüasyon boşa gitmiş ve sizin deyiminizle doğal dengelenme olmamış ve hiperenflasyona gitmiş oluruz diye korkuyorum.
Dolar 30 a gitsin hayallerin var bilader daha ne
Muhtemelen Türk bile değilsin..
Dolar 30 a gidince aldigin 900k seni guldurmucek aglatcak ..
Senin haddine değil Atatürk imzam
Hadi git hesap yap dolar çıkıyor
Nokta
HUAWEI NXT-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bence gayet mümkün ama bunu şu anki yönetim kabul etmez. Zira halkın çok büyük bir kesimi devlet yardımları ile geçiniyor.
Çok uzun bir zamandır zayıf ve liyakatsiz olan yapıların piyasada bulunmasına izin veriliyor. Gereken yapılsın kuvvetli olan ayakta kalsın zayıf olan elensin.
Bunun dışındaki her çözüm domuz bağından farksız olur.
Yakın görüştüğüm ekonomı konusunda uzman danışman bir dostum yılbaşına kadar dolar 9.2 olabılır dedı...bunu 1.15 le çarptım ve turkıyedıkı alacaklarımı toplayıp Euro toplayıp 2. Vatana gonderdık...ytd
Ne güzel seyrediyorlar ülkenin batışını. Ellerinden de bir şey gelmiyor. Yoksa yine aynı oyun mu olacak ? Türkiye için zirveden dolar bozup sonra tekrar alttan almayı mı kovalayacaklar.
MHP 7 den bozduğu doları 5.70 den yerine koymuş mudur ? Bu sefer sessiz sedasız kar satışı yapar, ne bitmek bilmez dolarmış demesinler diye.
Bu ülkede yaşamak sahipsizlik hissi veriyor insana. Her şey anayasaya aykırı. Devlet halkına sorumluluk duymuyor. Ortada devlet diye bir şey de kalmadı zaten. Türkiye A. Ş var artık. Yakında konkordato ilan edip sonra iflasını açıklayacak.
Yoksa kaçacak mı bunlar ? Keşke def olup gitseler
LTF BU ŞAHSIN GÖNDERİLERİNE İTİBAR ETMEYİN...
Bu şahıs bana Doas başlığında "Doas hakkındaki olumsuz görüşlerimden dolayı" hakaret eden/edebilen biridir..
Demokrasiye,farklı fikirlere tahammülü olmayan biridir...
Ayrıca bugün bile,ülkenin/ekonominin bu halinde bile otomobil satılsında benim hissem değer kazansın diyen biridir..
Ülke/millet hasletleri az gelişmiş biridir...
saygılar/başarılar
İlaç tedariki ile ilgili AB ile özel bir anlaşma yapılabilir. Onun dışında üretilemeyen her şey doğal dengesine bırakılmalıdır. Devlet kesinlikle destek vermemelidir. Devletin desteği döngüyü zehirler. Üretim gerçek doğal dengede gerçek talep ve arz ile şekillenmelidir.
Devlet teşviği sadece zayıf ve liyakatsiz olana yapılan bir makyajdır. Doğal denge ve güç oluştuğunda o işi yapabilecek olan zaten teşviksiz de yapar.
Zaten teşviksiz yapamıyorsa hiç yapamayacaktır.
Üretim için işin doğal dengesindeki güç miktarı o denli fazla ki , bu güce sahip olan zaten teşviğe ihtiyaç duymayandır.
En büyük teşvik tıpkı Güney Kore'nin 1960'larda uyguladığı modelde olduğu gibi insanı ihtiyaçları ile terbiye etmektir. İnsan ihtiyaçları ile terbiye edildiğinde onlara ulaşabilmek için en yüksek performansını gösterecektir.
İşte en büyük teşvik ve katalizör budur.
Hayal kurmayın allah aşkına bugün başlayalım yapmaya diye ciddi istek gösterseler bu ülkede üretilmeyen ithal malların tekrar üretilmesi 5 yıl alır ki bu işe yatırım yapacak SÜZME salak yatırımcıyı bu saatten sonra nerede bulacaksınız . Ha ! birde ülkenin olmazsa olmazı , istesekte içeriden ikame edemiyeceğimiz ENERJİ ithalatı var ki o nu neremize sokacağız bu denklemde !..
Wooow uckaada bak
seozkan a ben katiliyorum. 3 sene onceye kadar teknokent te bir firmada calisiyordum. Sunu soyleyebilirim dunyaca unlu bir firma 2 siyah minubus ile muhendislerini getirip kartlarini okutturup sehir icinde bulunan fabrikalarina geri goturuyorlardi. Bunu gibi bir cok olayla karsilastim.
Demek ki neymiş dolar henüz geriye dönmemiş teknikçi arkadaşlara duyurulur
çok güzel yazmışsın hocam ama ülkedeki devletçi kafa bunu anlamıyor. en ufağından en büyüğüne herkes el açıp avanta bekliyor; "devlet el atsın", "devlet çözüm bulsun", "devlet bize bakmıyor", "devlet planlasın".
farkında değillerki devlet işe girince içinde bulunduğumuz gibi oluyor durum. adam kayırmaca, yandaşa peşkeş çekme, batanı batırmamaca, vs. hep bir hayallerdeki devletçilik var; ahlaklı insanlar devleti yönetip mükemmel iş çıkaracaklar hırsızlık yolsuzluk hepsi bitecek. halbuki devletçilik oldukça o muazzam merkezi güç hep karakteri bozuk adamları kendine çekip iyi insanları uzak tutucaktır. bu dünyanın heryerinde böyle...
bence teknikçi arkadaşlar iyi niyetle paylaşım yapıyorlar emekleri için sağolsunlar tabi..
ama haber akışı, gelişmeler, beklentilerde önemli, tamda enflasyon öncesi ki burada kaç gündür örnekleriyle somut fiyatlar vererek yazıyoruz, bunu göre göre 5,30-5,50 beklemekle işte o pek realistik olmuyor bana göre...
artı çoğunluk inanmıyor politikalara, insanlar ne olacağını bekliyor ki, merkez bankası 5 puan faiz arttırsa tüm dövizlerimizi bozduracağımızı falan mı!..
güven yok güven...
Nereye baksak neye baksak oluk oluk irin akıyor. Hırsızlık yolsuzluk dolandırıcılık haksızlık... iyiye dair tek bir şey yok.
Var aslında aç kalanların kemirmesi için yenilebilir yollar yaptılar
Dolardayım. Dolar artıyor, arttıkça içim kan ağlıyor resmen
Onurlu insanlar gibi istifa etmiyorlar, harakiri yapmıyorlar kamikaze olup üstlerine mi gitmek lazım bunların.
Yapmayın sayın rxpu, bu ülkede KOÇ` un dan Sabancısına onlardan en kıçı kırık sanayicisine kadar kim TEŞVİK, BELEŞ kredi olmadan kendi cebinden ,yani kendi öz sermeyesinden harcayarak yatırım yapmış ki bundan sonra yapsın ! Kaldıki neye kime güvenerek böyle bir yatırımı yapacaklar ! Gözün üstünde kaşın var diyeni içeri atıyorlar , içeri atmasalar şirketine değişik baskılarla el koyuyorlar. Doğan babasının hayrına mı DEMİRÖREN yalakasına holdingi bıraktı ? Geçin bunları bence, BETER olursa bir derecede BETERİN BETERİ olursa ihracatçı falanda kalmaz , bu durumda mokumuzu çomaklarız.
Ben usd alırken bunlara ve bunların politikalarına güvenmiştim..
eksik olsunlar beni yanıltmadılar..