Artan

577.500,00 10 18:10
112,20 10 18:10
165,40 9.97 18:10
26,92 9.97 18:10
51,05 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

32,96 -9.99 18:10
129,10 -9.97 18:10
18,89 -9.96 18:10
36,00 -9.95 18:10
4,82 -9.91 18:10
Azalan Hisseler

Ýþlem

11.613.454.529,50 18:10
6.981.560.695,21 18:10
6.847.608.707,55 18:10
6.814.355.283,75 18:10
6.798.268.245,90 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 1 - 8 arasý.

Konu: Dolarda Yükseliþ Kaçýnýlmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Hayal kurmayýn allah aþkýna bugün baþlayalým yapmaya diye ciddi istek gösterseler bu ülkede üretilmeyen ithal mallarýn tekrar üretilmesi 5 yýl alýr ki bu iþe yatýrým yapacak SÜZME salak yatýrýmcýyý bu saatten sonra nerede bulacaksýnýz . Ha ! birde ülkenin olmazsa olmazý , istesekte içeriden ikame edemiyeceðimiz ENERJÝ ithalatý var ki o nu neremize sokacaðýz bu denklemde !..

Alýntý Originally Posted by umutabi Yazýyý Oku
    Hayal kurmayýn allah aþkýna bugün baþlayalým yapmaya diye ciddi istek gösterseler bu ülkede üretilmeyen ithal mallarýn tekrar üretilmesi 5 yýl alýr ki bu iþe yatýrým yapacak SÜZME salak yatýrýmcýyý bu saatten sonra nerede bulacaksýnýz . Ha ! birde ülkenin olmazsa olmazý , istesekte içeriden ikame edemiyeceðimiz ENERJÝ ithalatý var ki o nu neremize sokacaðýz bu denklemde !..
    Umutabi yanlýþ anlaþýlmasýn yatýrým teþvik edilmeyecek, insanlar üretmeye zorunlu kalacaklar. Üretemedikleri her adýmda canlarý daha da yanacak. Yani Güney Kore modeli.
    En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alýntý Originally Posted by rxpu Yazýyý Oku
    Umutabi yanlýþ anlaþýlmasýn yatýrým teþvik edilmeyecek, insanlar üretmeye zorunlu kalacaklar. Üretemedikleri her adýmda canlarý daha da yanacak. Yani Güney Kore modeli.
    Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!

üstad peki bu modelde enflasyonun tek haneye indirilmesi hedefini nereye koymalýyýz ?

Alýntý Originally Posted by bahri Yazýyý Oku
    üstad peki bu modelde enflasyonun tek haneye indirilmesi hedefini nereye koymalýyýz ?
    Valla hala bir þeyler düzelebilir umudu taþýmak ne güzel. Umudumu kaybettim ben

Alýntý Originally Posted by Arc en ciel Yazýyý Oku
    Valla hala bir þeyler düzelebilir umudu taþýmak ne güzel. Umudumu kaybettim ben
    benim söylediðim umut deðil fantezi

Alýntý Originally Posted by bahri Yazýyý Oku
    Güney Kore modeli olarak adlandýrdýðým modelde iç talebe müdahale ediliyor ve arz tamamen ihracata yönlendiriliyor.

Örneðin emekli maaþlarý yarý yarýya düþürülüyor, asgari ücret kaldýrýlýyor. Ýç piyasadaki alým gücü her ne koþulda olursa olsun enflasyon yaratamayacak bir talep seviyesine çekiliyor.

Bir örnek vereyim. Bir insan her gün 1 patates yese ölür mü?. Tabii ki ölmez. Ama o patatesi yedikçe hayatta kalma duygusunun verdiði güç ile ete, balýða ayrana süte ulaþabilmek için üretim performansýný arttýracaktýr. Hayvan gibi bir þeyler ortaya koymak için uðraþacaktýr.

Ýnsan tembel bir varlýktýr, onun performansýný yükselten tek etki hayatta kalma içgüdüsünün tahrik edilmesidir.

Ýþin özeti bu.
    En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Güney Kore modeli olarak adlandýrdýðým modelde iç talebe müdahale ediliyor ve arz tamamen ihracata yönlendiriliyor.

Örneðin emekli maaþlarý yarý yarýya düþürülüyor, asgari ücret kaldýrýlýyor. Ýç piyasadaki alým gücü her ne koþulda olursa olsun enflasyon yaratamayacak bir talep seviyesine çekiliyor.

Bir örnek vereyim. Bir insan her gün 1 patates yese ölür mü?. Tabii ki ölmez. Ama o patatesi yedikçe hayatta kalma duygusunun verdiði güç ile ete, balýða ayrana süte ulaþabilmek için üretim performansýný arttýracaktýr. Hayvan gibi bir þeyler ortaya koymak için uðraþacaktýr.

Ýnsan tembel bir varlýktýr, onun performansýný yükselten tek etki hayatta kalma içgüdüsünün tahrik edilmesidir.

Ýþin özeti bu.
    anladým üstad bir kahveye 15 tl veren gençlik için pek iyi olmaz yalnýz bu

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •