Tşk
Elinize, aklınıza
Sağlık
Printable View
Hocam müsait olunca TEKFN i yorumlayabilir misiniz?
OZGYO tam yükselen kanal desteğinden 2.15 ten son on dakikada alışa geçtiler 2.30 dek .2.25 destek izlenebilir. Y.T.D.
TKFEN ; 14.76 kapanış...
Yatırımcısını boğanlardan...bıktı artık ky...
Ama genede ky nın bıktığı yerde yükseliş başlar...
Yine güncelin azizliğine uğrayan sektöründen holding...
Daha önce endeks yorumlarımda bunlardan bahsetmiştim... Burda sabır işte...şişmiş hisselerden çok bu tip sürünenlerde sabır önemli...
DİRENÇ ; 14.88...
DESTEK ; 14.69 - 14.43 - 14.07 - 13.53...
Yukarıda ; 14.88 önemli kanal direnci... Ama burayı geçmesi yetmiyor...Biraz da olsun hareketlenmesi ve yükseliş trendine girmesi için; 16.23 olmazsa olmaz direnci... Burayı görür ve geçerse birdaha görüşelim...15.15 - 15.63 - 16.23 - 17.31 - 18.04...diye gidecek...Yine bir direnç vereceğim ; 18.94 burayı geçerse yükseliş başlar ve hızlanabilir... Hedef direnci de; 23.00 olur ve yapabilir ilk etapta... Yükselişin daha yarısındayız diyebiliriz ozaman...
Ama bu hisse çok iyi mutlaka yapar veya yapamaz diye birşey söylemiyorum...hissenin ismine bakmadan analiz yaptım...Yanlış anlaşılmasın... Çünkü temel ve Güncel analiz de var...Hayırlısı diyelim bunun gibi çok hisse var hemen hemen hepsi de endeksi direk etkileyen hisseler...
Bu yüzden Güncel ve buna bağlı endeks önemli... Hangisi hangisini uçurur işte o Güncel analizde yatıyor bence...
Y.T.D.
ADEL ; 20.92 kapanış...
DİRENÇ ; 21.47 - 22.43 - 23.15...
DESTEK ; 20.13...
Y.T.D.
AGHOL ; 22.22 kapanış...
DİRENÇ ; 22.65 - 23.45 - 24.88...
DESTEK ; 22.08 - 21.32 - 20.26 - 18.66...
Y.T.D.
Hayırlı pazarlar hocam. Biz senetleri yorumluyoruz ama endeksin son durumunu da analiz etmemiz gerekiyor. 4.Saatlıkta ve günlükte Rsı 74 seviyeleri bize dikkatli olmamızı söylüyor. Biz ilk desteğimizi 1257 ı unutmayalım. Saatloktada 1285 destek.Sizin fikriniz nedir hocam?
AKFGY ; 4.02 kapanış...
DİRENÇ ; 4.10 - 4.38 - 4.57 - 4.72...
DESTEK ; 3.99 - 3.83 - 3.61 - 3.49...
Yukarıda ; 4.10 geçilirse hareketlenebilir...
Y.T.D.
Çok doğru söylüyorsunuz...
Her endeks yorumumda altını çize çize söylüyorum ve yaptığımız son analizde koyu renkte işaretlediğimiz dirençler tehlikeli dirençler... Geçmesi için şuanda aşının bulunması yeterlimi? Belkide aşıyı satın aldık...Şimdi dış politika ve siyaset dikkate alınmalı diye düşünüyorum...
Abd canımızı sıkacak gibi görünüyor... Nekadar tedbir alınırsa alınsın isterse alınan tedbirler(Hükümet) yeterli olsun ki zor biraz...Yabancı yatırımcı parmağı tuş da bekliyor...Bu kaçınılmaz gibi duruyor şuan da...Ama gerçekten dediğiniz gibi biz istediğimiz kadar hisse yorumlayalım altın nın tenekeye döndüğünü çok gördüm ben bu borsada...o yüzden iyi hisse yoktur iyi Endeks vardır...Yine bu yüzden devamlı tekrarlıyorum pahalı hisselerden uzak duralım...Çoktan çok azdan az gider...illaki hissede kalmak istiyorsak bir yıllık performanslarına bakalım dipte sürünen hisse dolu...Ve bunlarda kötü hisseler değil... Sadece temel verilerden dolayı, örneğin pandemi vs.vs.gibi sebeplerden dolayı çakılanlar...Sizce THYAO 10 Liralık bir hissemi...misal... Kötü bir senaryoda bu 10 tl den 7 tl ye düşer... X kağıdı bir yılda 0.90 dan çıkmış 35.00 tl ye...bizde almışız bunu 25 tl den örneğin... Bu nereye kadar gelebilir sizce...???
Ama ; yeni Abd yönetimi ters köşe yapabilirmi...???
Bu soruda çok önemli... Nedir bu ters köşe ; uzun uzun yazmaya gerek yok borsa oynayan herkes biliyor olmalı zaten...Bir örnek ; s-400 bir sakıncası yok Türkiye bizim önemli müttefikimizdir...Ve bunu bunu size iade ediyoruz... Uçakları veriyoruz vs.vs....
Bunlar şimdilik hayal gibi dursada masanın bir kenarında olabilir...
Siyaset konuşmayı pek sevmem...konumuz borsa ama yazdıklarım dış siyaset ve borsayı direkt olarak ilgilendiriyor...Ben rakamların gösterge olduğunu ama güvenilir olmadığını biliyorum...Gerçekler (Gündem) rakamların efendisidir...
Çok uzattım Sizdende ilave yorum alabiliriz...
Y.T.D
Eline sağlık hocam hemfikiriz bu konuda. ABD yeni yönetimi 20 ocakta görevi devr alıyor. İlk yaklaşımı bizi urkutmemek üzere kuracaklar. Konuşacaklar ve bu zaman dilimi 2,3 ay devam edecek. Ama sonrası saflar daha bi netleşecek ve sert tonlar duymuş olacağız. Doğu Akdeniz meselesi ve Ortadoğu (özelde Suriye )Ayrışma hatlarimiz belirginleşecek.Bide Pandeminin ekonomiler üzerinde gerçek etkisi ne olacak tam belli değil daha. Bilgi ve teknolojiye dayalı üretim ve on-line ticaret ön planda olacak. Bilişim, yazılım sektörü önemini koruyacak.Baharın sonuna dek ek olarak başka bir şey çıkmasa Endeks yön yukarı doğru olacağını düşünüyorum. Belirtiginiz 1366 direncini ufukta gözüküyor Hükümetın yeni Reform seferberliği yabancı yatırımcıyi ikna edebilirse 1453 leride görürüz inşaallah.
THYAO ; 11.50 kapanış...
Uyuyan dev desekmi...?
DİRENÇ ; 11.86 - 12.35 - 12.70 - 12.97...
DESTEK ; 11.12 - 10.19...
Aşağıda ; iki destekte çok önemli... Birinciyi kırarsa yataya ikincisini kırarsa alçalan kanala düşer... Bu da birşeyler hala yolunda gitmiyor veya gitmeyecek anlamına gelebilir...
Yukarıda ; dirençler sağlam olmakla beraber koyu renkler göstergedir...Özellikle ; 12.97 sağlam geçilip desteklenirse ; 15.75 ilk hedefi olur ve yapabilir... Ki bu daha başlangıç olabilir...
Buyrun size çeyrek altın... Buyrun size ya sabır hissesi...
Y.T.D.
EREGL ; 11.10 kapanış yaptı...
Ne oldu?? Avrupa'da birinci Dünya da ikinci büyük şirketine...!!! İşinize gelmiyormu spek amca/lar...?
Gereken operasyonu yapamadınızmı daha... Ne oldu çokmu inatçı çıktı bu sefer ky...!!!
Bakalım ky mı,,, yoksa (her zamanki gibi) sen mi kazanacaksın...Buradayız göreceğiz...
DİRENÇ ; 11.34 - 11.57...
DESTEK ; 11.08 - 10.58 - 9.92 - 9.09...
Yine Aşağıda ; koyu renkte işaretlediğim destekler işler bozuk veya bozuluyor anlamında olabilir...Özellikle ; 9.09 desteği...
Yukarıda ; yine dirençler sağlam olmakla beraber ; 11.57 üzerinde kalması ve sağlamlaşması durumunda ; 14.15 hedef direnci olur ve yapabilir... Ki daha yolun yarısı denebilir...
Kesinlikle Y.T.D.
PETKM ; 4.75 kapanış yaptı...
Bu da aynı...
Y.T.D.
Bankaları saymıyorum daha...
Y.T.D.
Zaten kimse profesyonel değil burada... O yüzden Y.T.D. diyoruz peşin peşin...
Öngörülerinizi örnek olarak verdim çünkü benim grafiklerden yola çıkarak öngördüğüm(15-22 Mart) aylarına denk geldiği için sizin öngördüğünüz takvim dedim...tahmin sadece...
Hiçbir resmiyeti yok zaten bunu bilmeyende yoktur umarım... Olur veya olmaz...
Hakkımızda ve Ülkemiz için hayırlısı olur inşallah...
Ülkesiz para ne işe yarar...Yeterki Türkiye kazansın ben para kaybetmeye razıyım...
Hürmetler bizden...
Y.T.D.
Çelik hocam bu hissede sabır testi yaptı 10 üzerine atincaya dek mühlet verdi. 10 yakın bir seviyede satmıştim yakın bir zaman önce .kar ettiğim mevlayi içinde bıraktım kumbara misali. Haftalıkta ki düşen çizgiyi geçmez diyerek satmıştim. Güzel gitti. Demek ki yolun yarısı! O zaman fena. ..
Yani...
Aslında hani ben yeni başladın ne alayım diye soran üye veya ziyaretçi arkadaşlar için uzun vade anlamında yazdım...
Ben bu konuda çok sabırsızımdır...kârı gördüm mü cebe koyarım... Hani kâr cebe yakışır misali...Bende alıyorum ama dediğim gibi kısada kazandığım için dirençler arası çorbayı içerim...Bunu yeni başlayan arkadaşların yapması zor...önce beklemeyi öğrensinler, sizin dediğiniz gibi sabrı öğrensinler... Yavaş yavaş sonra katılırlar bize...
O yüzden çok şişmiş hisselerden uzak durmaları anlamında...
Y.T.D.
Sabır sürünen hisselerde yapılırsa selamet olabilir...Aksi halde taşı çatlatır...
GSDHO 2.21 üzeri kaldıkça pozitif bakılır.
Aklın yolu bir...
Şimdi sıra sağlam BATIKLARDA...
Batık derken işlem sırasında batık...yoksa o bir dünya DEVİ... Hiç bu fiyatlarda olacak bir şirketmi...???
Ya altın uçtu... Daha uçarmı bilmiyorum güncel ne gösterir...Ama uçmayan şirketler var ki çeyrek altın alacağına al at bir köşeye...hiç bir şey yapmazsa bile altın gibi en kötü ikiye katlar...Ya en iyi hali gibi artarsa neler olur...Alın size sabır... Yok benim gibi rahat duramıyorsanız ayırın çorbalık bir miktar nakit ne yapıyorsanız onunla yapın...Gerçekten bazı arkadaşların dedediği gibi borsada ciddi paralar ciddi sabırlar gerektirir...örneğin bilen bilir yıllardır KARTON tutuyorum elimde aldığım fiyatı hiç söylemeyeyim...yok böyle bir getiri...
Daha önce zadığım bir yazı vardı birazdan yine paylaşacağım... İyi okuyalım ne demek istediğimi biraz daha açacağım o alıntımın altına...
Bol kazançlar...
Y.T.D.
Şu NETAŞ yönünü yukarı çevirir mi?
Aslında ; 18.03 geçilince haretli bir kanala girdi...
DİRENÇ ; 20.09 - 20.73...
DESTEK ; 19.23 - 18.03...
Yukarıda ; 20.73 muhtemel... Geip desteklenmeden yeni trend başlamaz... Geçerse ; 23.44 kanalına girer... ; 21.63 - 22.66 - 23.44...
Buradan sonra hedef ; 26.14 olur ve hareketlenebilir...
Y.T.D.
Ağustos ayında yazmıtım...
Anlatmak istediğim aslında geçtiğimiz hafta 1230.00 direnci geçildiğinde yaşanmıştı hepimiz gördük, endeks aşırı yükselirken yani ; 1303.## seviyelerini gördüğünde Banka ve holding ler bunun yanında pandemiden etkilenen sektörler dahil yükselirken diğer tüm hisseler düşüşteydi...Bir süre böyle gitti...
Spek amcalar aslında şişmiş senetleri boşaltamadılar bu yüzden hareket alanları dardı...
Birgün bu şişmiş hisseler ky eline geçtiğinde Sağlam batıklar roketlerken dolayısıyla Endeks de ralli başlarken ky yine izlemede kalacak... Biz bu senaryoyu çok izledik...
Bu yazdıklarım birgün olacak ama zamanını kestirmek güç...Belkide Güncel düzeldiği gün...
Bu yüzden ky nın o gün doğru hisselerde olması dileğiyle bol kazanclar diliyorum...
Y.T.D.
Hayırlı sabahlar dostlar.ardyz sabah açılışta sattık.çorba parası çıktı şükürler olsun .
Günaydın. Armada için düşeni kırdı diyebilir miyiz?
ARDYZ boşluğu doldurmaya pek niyetli görünmüyor.kaçırdık galiba.geçen hafta yazmıştım CEMTS güzel gözüküyor
Herkeze hayırlı haftalar
KORDSA hakkındakı dusuncelerınız nedır hocam