Olabilir ustadim ama oranlarina karar veremedim
Printable View
Kafam karıştı, OKT o gun tefas'taki fiyattan mi yoksa ertesi gün tefas'ta gördüğümüz fiyattan mi satılıyordu?
Arkadaşlar bu hafta hem cokomellinin konusmasi hem de enflasyon oranı açıklaması var ve benim sırtini tahvile dayamayan fonum yok gibi bir sey. Yani hatta çoğumuzun borçlanma fonları var. OKT AK2 TIV. Sonra hisseli olanlardan OBP YSU vs.
Şimdi bunlar hızlı bir şekilde pik yapıp düşecek mi? Eğer yeni enflasyonu yine 10 civarı açıklarlarsa, ve yarınki YEP açıklaması da buna paralel ilerlerse, tahvil faizlerinde hızlı bir düşüş olur değil mi?
Ama ote yandan faiz için öngörülen tek hane, 9 civarıysa, şu an %14 lerde olan faizler, bu sayının çok da uzağında değil. Yani bir taban noktası olucak ve artık tahvil fonları avantajını kaybedecek. Yani bu yakın mı sizce?
Not:myfinans hocam, teşekkürler
Doğru, 24 Ekim. Ve bu haftaki açıklamalar o süreç hakkında fikir verir diye düşünüyorum. Benim asıl çekincem, insanların tahvilleri hızlı bir şekilde satması ve fiyatlarda ani düşüş. Oradaki tek günlük - biraz fazla olabilir diye çekiniyorum.
Bakalım bu hafta enflasyon kaç olarak açıklanacak..
EVet orası öyle. Bana en tuhaf gelen de, ağustos ayında açıklanan %15 dogalgaza zamina rağmen enflasyonda düşüş açıklama ihtimalleri. Tabı 2. elektrik zammı Ekim ayı enflasyonunu nasıl düşürecek, o da tuhaf. Ama çeşitli aranjmanlarla Ağustos ayında %15 'e inebildi ise, devamını da bu şekilde getirebilirler diye düşünüyorum.
Geçen sene ne kadar kötüydü düşün işte artık. Türkiye dibe vurdu ve dipte henüz çıktığı ettiği yok. Unutmayın borsa normal zamanlarda dibi 2 sent zirvesi 5 senttir zaten şu an kriz fiyatındayız 2 sente kadar gitmesi herhangi bir şey ifade etmez. Biraz ülke düzgün yönetilirse 3 sente belki gider ama iktidar veya zihniyet değişmeden artık 5 sent çok zor belki imkansız. Dolar bazlı bakın lütfen tl bir illüzyondur ( ımza dudu abey )
Hangi fonu alacağınıza bu habere göre karar verirsiniz artık
Bu kıyağımı da unutmazsınız.:)
https://eksiup.com/p/pa203634s78o
Bu gazetenin manşeti referansımız olabilir gerçektende [emoji1787]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Fon ariyorum
Alis ve satis valoru sifir olacak
Birde gunluk getirisi min yuzde 1 olacak
Evet yeni hafta yeni yatirimlar hepinize simdiden bol sans
Su psikoyla aydin haric...
Bu hafta portfoyumu ikiye bolup birisini riskli digerini risksiz kullanmayi dusunuyorum
Portfoyumun yarisi tcd dzt htt olacak
Bu temkinli kisim...
Diger yarisi ise mac acc ve fph olacak
Bu da riskli kisim
Boyle bir deneme yapacagim
Tcd neden risksiz kisimda gibi yorumlar yapilmasin
Bana gore risksiz 😃😃😃
Syg