Ozaman bu yapikredinin şortlar Pala'nın ilk hedefi olacak. (Tabi kendi şortları degilse)
Printable View
Ozaman bu yapikredinin şortlar Pala'nın ilk hedefi olacak. (Tabi kendi şortları degilse)
ML robotu çalıştırmayınca işlem hacminde çok gerilere gitmiş.
https://i.hizliresim.com/9hScSL.png
Yapmayın Sn. Ariston. XU 50 dışı hisselerde acayip fiyatlamalar var. Endekste rekorlar görülmeden o acayip fiyatlılarda mal çıkamazlar. 3-5 gün endekste rekorlar görülmeden kaçmak hata olabilir bence... Üstelik daha pandemi öncesine bile gelmedik endekste... Şöyle bankalarda, temeli sağlam olan ve henüz primsiz kalmış 5-6 tane daha endeks 30 hissesinde şöyle çok değil, % 10-15 prim yaptırsalar, satacakları mallarla ellerinde kalanın maliyetini sıfırlarlar... Ondan sonra Konya Çimento'da olduğu gibi vatandaş 6-7 sene bekler...
Al-sat-tut tavsiyesi değildir.
https://i.hizliresim.com/GwjEPH.png
https://i.hizliresim.com/1vvBf6.png
https://i.hizliresim.com/1Jq2E6.png
Buna bir Örnek : %3,60 yukarda kapatan PETKM Kapanış değeri 4.32...
Herif Sazan zamanı toplamış... şimdide alttan ısıtmalı tavada hoplatıyor... ne güzel cumadan pazartesiye %3.2 / banka mevduat yıllık %9 ... coşku güzel.. kazanmak güzelll... o zaman ver coşkuyu vur kırbacı...
Merill gecen hafta garip alış satış yaparak endeksi aşağı yukarı deli gibi oynamıştı. Sanirim bir arıza nedeniyle robotu devre dışı bıraktılar.
[QUOTE=borsa tilkisi;4594393
Buna bir Örnek : %3,60 yukarda kapatan PETKM Kapanış değeri 4.32...
Herif Sazan zamanı toplamış... şimdide alttan ısıtmalı tavada hoplatıyor... ne güzel cumadan pazartesiye %3.2 / banka mevduat yıllık %9 ... coşku güzel.. kazanmak güzelll... o zaman ver coşkuyu vur kırbacı...[/QUOTE]
Evet ben sizin kadar dikkatli incelemedim ama işin teorisi o şekilde.
PETKM de bence esas hakim grup daha zamanın gelmediğini düşünerek yükseltmiyor ama arada birileri gelip toplayıp yuları çekip satıyor. STAR ve PETKM ISO500 de önde ama daha karlılıkta ilermesi için işin oturması gerekebilir.
%3 küsür yükselen endekste THY' ye yine bamya...
Hem de en ufağından...
https://i.hizliresim.com/sXJIqA.jpg
Borsanın daha heyecanlı olabilmesi için halka açık hisselerden belirli miktar toplayana imkanlar verilmesi gerekir. O zaman kimin neden aldığı belli olmayınca enteresan hareketler olabilir. Mesela 1 üyenin yönetim kuruluna girebilmesi, belirli bir miktardan fazla toplayanın elimdekini al ya da aynı fiyattan o kadar hisse bana veya piyasaya sat gibi ilginç oyunlar getirilebilir.
Normalde ederinin %50 sinden fazlaya girmemekte fayda var. TCELL satışı bunu bir göstergesi.
Bir yatırımcı hisseler ileride satılacak diye alınır demiş, esas hikaye şirketin el değiştirmesi olmalı.
KAP: EKGYO [ ] EMLAK KONUT GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Özel Durum Açıklaması (Genel)
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/859571
Dosyalar:
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...7348bdb3b904c4
Şirketimiz tarafından geliştirilen
projelerde, 1 Ocak - 30 Haziran 2020 tarihleri itibariyle, toplam 10.198.816.727 TL
(KDV Hariç), satışa esas brüt 1.100.060
m2 büyüklüğe ulaşan, 7.584 adet bağımsız bölümün satışı (ön satışlar
dahil) gerçekleştirilmiştir.
2.Çeyrekte satışı (ön satışlar dahil)
gerçekleşen bağımsız bölüm sayısı 6.477 adettir. Bu bağımsız bölümlerin
KDV hariç peşin satış değeri toplam 8.995.465.615.11 TL' dir.
Bu satışların toplamda 261.558.033,41 TL (KDV hariç) değerindeki 186 adedi yabancı ülke vatandaşlarına gerçekleştirlmiştir.
Şirketimiz 2020 yılı 2. çeyrek itibarıyla;
1,61 milyar TL toplam satış değeri, 201 bin m2 satılabilir alan büyüklüğü
hedefleri olduğunu duyurmuştur. Bugün itibarıyla açıklamış olduğumuz 2020 yılı
2. çeyrek bağımsız bölüm satış verilerine göre hedefin aşıldığı görülmektedir. Şirketimiz bundan sonra da belirlediği hedeflere
ulaşma konusunda tüm gayretini gösterecektir.
Satışı tamamlanmış (ön satışlar dahil)
bağımsız bölümler raporu ekte sunulmaktadır.
Satış dağılım tablolarında belirtilen
satış rakamları, gerek pazarlama ve
satış müdürlüğümüz ve gerekse satış ofisleri aracılığıyla satışı kesinleşen ve
ön satışı yapılan Bağımsız bölümlerden oluşmaktadır.
Satış işlemi, alıcının noter huzurunda
sözleşme imzalaması, peşin ve veya peşinat tutarı yatırılması, kredilerinin hesaba geçilmesi ile tamamlanmaktadır. Bu
işlemlerin tamamlanması zaman almaktadır. Bu nedenle; bir önceki ay veya
aylarda açıklanan satış rakamların artmasına neden olabildiği gibi çeyrek dönemleri
arasında değişkenlikler olmaktadır. Hayallerini Erteleme Türkiye Kampanyası
dönemindeki satışlarda ise alıcılarımızın başvuru tarihleri dikkate alınmaktadır. Ayrıca, alıcıların sözleşmeden cayma ve dönme ile satıcının sözleşmeyi fesih etmesi ile kredinin onaylanmaması durumları nedenlerinden kaynaklanan azalmalarda söz konusu olabilir.
THY
Gününü tutturamasak da fake-vari hareketler devam ediyor...
Henüz bir teyit gelmedi, fake olup/olmaması konusunda...
Ama hissiyatım yükselişin bir oyundan ibaret olduğu yönünde...
Endeksteki olası iyimserliği de hesaba katarak 12.25 rakamını 12.35' e güncelliyorum...
Teyit gelirse yazarım tekrar...
Pozisyonum yok...
Koc Holding'in ISO500 ilk 100'de Tüpraş, Ford, Arçelik, Tofaş, Aygaz, Otokar, Türk Traktör şirketleri gözüküyor. Bunun dışında Yapıkredi, Setur, Entek vs önemli şirketler. Demir Export artık Koç Holding'den ayrı olabilir ama önemli bir madencilik şirketi.
Konjoktür, TUSIAD hisselerinden yana değil, yoksa KCHOL, SAHOL, ECILC, TKFEN, ENKAI vs çok daha yukarılarda olabilirdi.
ISO500 de Iskenderun Demirçelik, Ereğli Demir Çelik'nin önüne geçmiş.
Bu akşam vadeli çok durgun. Son yarım saat yukarı alırlar diyerek long yaptım bakalım 300 puana tavım
AB bize önümüzdeki ay olası yaptırımları görüşmek için tekrar toplanacakmış eyvah eyvah. Bunlar hep kuru gürültü. Ayasofya'nın cami olmasını da kınamışlar.
avrupa her olayı kınar.
kınamaktan öteye yol yok.
abd silahını çekse rusya ham yapacak.
Petkim uzunca zamandır takibinde olan hisse insana kan emdirir ama doğru zamanda iyi de para kazandırabilir. Yatırım finans yancıları tepikler arada bugünde böyle oldu. 4.42 ve 4.52 önemli 4.42 belki ama 4.52 üzeri gunlük kapanışta hızlı ataklar gelebir. Ama dediğim gibi hakim kurum acele etmiyor ve heyecanlananların eline veriyor.YTD..
Yabancılara arada toptan satışlar olmuştu geçmişte. Şimdi yükselirse onlardan satan olur. 20-30 milyon dolarlık alım satım onları harekete geçirmiyor muhtemelen.
Burada bile bazı arkadaşlar BIST30 dışını listeden kaldırdım diyor. Büyük yabancıların da Türkiye'yi nadasa almasını birileri fırsat biliyor muhtemelen.
ABD uçuşta. Özel bir haber mi var?
CDS 517,80
BİST’e gelen 450.000 yeni yatırımcı para kazanacak mı yoksa bamya mı?
Dolar 20 gündür 6,85 seviyesinde sabit seyrediyor.
Enflasyon % 12 faiz % 8,25
Dış borç ödemeleri, sonbahar 2 dalga (covid)
İşsizlik rakamları
Kafamda deli sorular. Beynim durdu sanki.
Bilançolar sanırım olumlu olarak fiyatlanıyor. Gerçi artık ne mantıklı ne mantıksız o da karıştı. Adamlar alınan pozisyona göre indirip çıkartıyor.
Yarın ilginç bir gün olabilir. Volatiliteyi merak ediyorum
Dünyanın tüm tradarları Tesla da galiba
Honda fabrikasını satışa çıkarmış. Genelde belirli bir modele göre fabrikalar optimize ediliyor. Alacak kişi benzer bir model üretecek ise para eder yoksa arsa fiyatına gidebilir. TOGG bize uygun değil deyip ilgilenmemişti.
Türkiye'den komple çıksalar lisans ile benzer model üretelim diyen olabilirdi.
https://www.sozcu.com.tr/2020/otomot...ikasi-5927213/
Fabrika hakkında özet bilgiler.
>>>>>>>>
https://honda.com.tr/honda-turkiye
Honda Türkiye
Hayallerin gücü...
Honda binek otomobillerinin üretim, ithalat ve pazarlaması ile Honda motosikletlerinin ithalat ve pazarlamasından sorumlu Honda Türkiye, 1992 yılında %50 - %50 ortaklıkla Anadolu Honda Otomobilcilik A.Ş. adı altında kuruldu.
21 Eylül 1996´da Gebze Şekerpınar’da temeli atılan Honda Türkiye Fabrikası’nın inşaatı 14 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı ve deneme üretimine geçildi. 1997 yılı sonundan itibaren Honda’nın Civic modelinin seri üretimine başlayan şirket Ocak 2003 tarihinden itibaren Honda Türkiye A.Ş. olarak %100 Honda Motor Co. sermayesi ile faaliyetlerini sürdürmektedir.
Gebze Şekerpınar´da bulunan fabrika, Honda´nın Avrupa´daki ikinci otomobil üretim tesisidir. Honda Gebze fabrikası toplam olarak 292.297 m2 alan üzerine kurulmuştur. 2007 yılı içinde üretim kapasite arttırma çalışmalarına başlayan fabrikanın üretim tesisleri ve ofisleri içeren kapalı alanlar toplamı 80.000 m2’ye ulaşmıştır. Araç sevkiyat sahası, motosiklet eğitim alanı ve yolların oluşturduğu açık alanlar ise 212.297 m2’dir.
Nereye düşerse düşsün her noktadan her yerden alıcam. Sabah aldıgım agresif longlarla devam edicem. Shorttan yiyeceğim kazığı yedim iki günde. Kardayım ve devam edicem
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ulan pala 1 tane long yaptım anında cezayı kestin. 50tl zarar ile kapandım
Sanırım dünyanın tüm ayıları nasd** shortluyor
Nasd** yıkılırsa surda gedik açılır
okulların açılması ile ilgili görüşler medyada yer almaya başladı..kimi bazı dersler dijital ortamdan verilsin diyor kimi her sınıfın tenefüsleri farklı olsun diyor..ama okul açılmasın denmiyor..alıştıra alıştıra..önce vatandaş özel okullara kaptırsın parayı sonra açıklama yaparlar..
Kanka ABD borsası bak tarihi olarak çarpanları extreme de.. heran birşey uydurup şoför atlayabilir tek tuş belli olmz.. bir icat çıkartır aklımızı alır...
Ayasofya gişe gelirleri İsviçreli bir firmanınmış. Özelleştirmişler, hiç haberimiz olmadı... güya Camii yaptılar ahahah olaya bak.. gevura zaten satmışlar camii yi.