:bravo:
Uzun yıllar orta sınıf iktidarı besledi , sonunda sizin dediğiniz gibi ya alt kademeye yada üst kademeye terfi ettiler...
Farkındayız azizim, şaşırmıyoruz da buraya içimizi döküyoruz diyelim. Akıllı insanlar arasında kahve muhabbeti diyelim.
Şunun fiyatı şu olmuş diye buraya şaşırmış gibi yazınca aslında biliyoruz o fiyat düşmeyecek daha da beter olacak.
Bu forumdaki insanlar birincisi akıllı, aksi halde zaten yazılanları anlamaz sıkılır gider, ikincisi paralı, fakir insanın mevduat başlığında veya finans forumunda ne işi olur tıklamaz bile.
Aynen arkadaşlarım ya üst seviyeye atladı milyonlarla oynuyor ya da hayata küstü köşesine çekildi. Pozisyon title var ama ses var görüntü yok para yok para kazanamıyor kerli ferli adamlar.
Ben yurtdışına çıktım, baktim gelirim ile hayat standardını devam ettirme şansım yok. Çok iyi bir teklif aldım. Daha önce çok red etmiştim bu sefer kaçırmadım hata ettim keşke 2017 2018 çıksa idim vatan millet Sakarya dedik üstümüzden geçtiler.
Almadığın hizmetin vergisini verip sana küfreden adama dağıttılar. Bankaları patlattılar. Maaş ile çalışmayı bilerek anlamsız kıldılar.
Dogru yanlış diyemem belki doğrusu böyledir. Ama bize girdi bu model ona şüphe yok. Sendika sigorta hakkını savunan hiç bir şey yok. Kapasitesi olan gidecek ki belki kalanlara biraz daha iyi imkanlar oluşur.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hay ağzına sağlık. şimdi bi de gözünün önündeki gerçekleri cahillere gösterme yeteneğine sahip bi muhalefet lazım. kılıçtaroğlu kur bi youtube kanalı, belli bi buluşma saati belirle sedat peker gibi(uygunsuz bi örnek ama başarısı ortada) akşama kadar tek tek anlat bunların efsanevi tarihe geçecek çelişkilerini, çarklarını, tutmadıkları sözleri, dışarı nasıl kabadayı ağır abi görünüp içeride milleti nasıl yüzüstü bıraktığını..
Yılbaşından beri mevcut paramı ve gelirimi koruyabilmek için harcadığım mental enerji ve zamanın haddi hesabı yok. Altı ayda altı yaş yaşlandım diyebilirim. Her gün piyasa takip et, bir sürü haber ve yorum oku, onları filtreleyip ele, kendi analizini yap, karar verip uygula, sonucu takip et. Getiride enflasyonu yakalayamayınca daha da strese gir..
asgari ücret zammı 2023 e kaldı galiba https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonom...-verdi-1946684
yabancı takasında tarihi yeni dip seviye %34.40
https://pbs.twimg.com/media/FVMaLqdW...jpg&name=small
Bakan Bilgin, Temmuz ayı için zam sinyali verdi
https://t.co/OiWsxPrVaX
https://twitter.com/ForeksTurkey/sta...7h8lrmd7A&s=19
5 gün 265 eur .Yarım pansiyon. deniz kıyısı ,2 kişi. Bulgaristan/Varna. Babamlara ayarladım. Vize dertleri yok. Karadan 483 km. Benzin de avrupanın en ucuzundan, Edirneden:) Edirne'yi geçince huzur var.
Vize (110 eur) alabilsem bu fiyatlar kaçmazdı. Freelance çalışandan dolu doküman istiyorlar.
--
Türkiye'deki işletmeler fiyat algısını yitirdi. 7 gün tatil için 18-20k ve üzeri para vermek mantıksız, akıl sağlığını yitirir insan.
Kalite de yerlerde zaten. Kendi ülkemizde tatil yapmamızı engelleyenlere hakkımızı helal etmiyorum.
kkm'de zarar etmeyi başardım ya. usd yerine euro seçerek. döviz dövizdir o kadar fark etmiyor diye biliyordum ama durum hiç böyle değil. nisan başı savaş erken biter tahminiyle euro seçtim(malum borsalar rallideyse euro, ayı piyasasıysa dolar al derlerya) şimdi vade sonuna 2 hafta kala dolara göre %8 zarardayım 10 bin lira gibi benim için önemli bi tutar. siz siz olun tahmin yeteneğiniz çok iyi değilse %50 euro %50 dolar korumalı yaptırın, öyle yaptıran çok. biz akıl edemedik.:Sad: enflasyondan yediğimiz kazık yetmiyormuş gibi gitti şahane laptop parası.
Brent 125 pompa zamanı yaklaşıyor.
bugün burgere uğradım. usd mevduat düz 4 swap 4,5 dendi. pazarlıksız hali.
Bırganbank m
yes. bi de.. öyle yarısını tl ye çevir falan değil. normal, temdit.
Öyle bir ekonomide yaşıyoruz ki yıllık %160 kazanmış olsanız aslında %0 kazanmış oluyorsunuz. O yüzden parayı korumak çok zor. Dolar, altın, borsa, fon gibi yerlerden kazanıyoruz ama reel anlamda bir kazanç yok. Bu arada ben de dün tatil rezervasyonu yaptım oteller pahalı ama dikkatini çeken bir durum var bazı sitelerde 18 aya kadar vade farkı olmadan rezervasyon yapıyorlar. Peşin alacaktım ama enflasyon döneminde peşin almak işime gelmedi.
https://www.booking.com/hotel/gr/pan...ailability_msg
Agustos 2017 de burada kalmistim ve cok da mutlu olmustum...
Sadece oda, tertemiz ve denize sifir...
4 gece iki kisilik oda sadece 229 Euro.
Fiyat euro bazinda ayni kalmis ama bizim icin TL olarak cok degisti tabii..
Vize derdi olmasa hic dusunmeden her yaz gider kalirdim..
Syg,
4.5% düz verdi bana geçen. swap da önerdi ama hiç sevmediğim için swap olayını sormadım bile. 5% verecekti büyük ihtimal...
TL'nin neyapacağı belli değil ki... Kur anlaşılan kurun çok üstünde bir yere giderse o anlaşılan kurdan çakıyor TL'leri sana. Ben sevmem böyle kumarları.
Arkadaş 700 bin dolar yatırdı kkm ye %17 lik farkı alamadığı için şikayet kaydı açmış .
Hem dolarını hem faiz farkını verecekler denmiş .aldatmışlar gariban kardeşimi .
Orada tutacağını eğer faize karşıysan kiralık kasaya koy yok değilsen ya mevduata yada Eurobond koy dedim
yazısında biraz cümle düşüklüğü olmuş 700k dolarını
yatırmış vade dönüşü dolar yüzde 17 faizden daha çok getirdiği için sadece dolarını geri almış fakat bu kişi üstüne yüzde 17 faizi de alacağını zannetmiş :) adana kebap üstüne fıstıklı baklava umuduyla kkm ye girmiş sadece adana kebabı yemiş finansal cahilmiş yani :)
Öyle anlattılar diyor ısrarla niye yanlış anlayayım dedi 3 ay para dokunamadık elde var sıfır dedi .
dolar artınca hiçbir şey alamıyorsam neden yatırdım ki dedi kasaya koyarım daha mantıklı en azından el altında olur dedi bence de faize koymuyorsan olabilir dedim .
Konuyu bilmeyenler böyle Tonga’ya düşürüyordur sanırım
Sallamasyon hikaye ..zaten 3 aylık yapıp yüzde 17 neden ister ki o yıllık faiz oranı ..artı beklesin 9 ay belki dolar 9 ay sonra 11 e düşer o zaman yizde 17 lik fark oluşur ..ama şu bir gerçek bı kkm yi daha cozemeyen milyonlarca insan var .misal geçen yegenle tartışıyoruz iddia ediyor TL den olmaz bu sadece dolar bozana olur diyor ...ekranı gösteriyorum..diyor önce dolar almissindir sonra bozmussundur.oyle vermislerdir diyor...aslında kafası çalışır lakin aklı almıyor nasıl böyle bir sistem olur diye ..yani hem faiz garanti hem dolar artarsa getirisini al düşerse faizi al.
Sıfır faizle dolar veriyorsun devlete mis gibi işlem işte devlet de kazançlı vatandaş da :)SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O doları bozup girenlerin sorunu üstat .. ben TL mevduatimi yatırdım .diğer dediğinde haklısın.onda da şirketler yapıyor galiba kur geliri vergi dışında tutuluyor ..sonra aynı dolarini alabiliyor....yani dolar.bozan şirket dolar faizi >
Kur farkı vergisi... yoksa ....dolar faiz geliri < kur farkı vergisi bence .
KKM süper bir buluş olabilirdi eğer enflasyon olmasaydı.
Devlet eskiden olsa iç borçlarına, enflasyon kadar değer kaybettirir yoluna devam ederdi. şu anda sıfır faizlide olsa dolar bazlı borcu var. Ve dolar yükseldikçe borcun tl karşılığı yükseliyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Doğru. Ama alternatifi dışarıdan %11 üstü rakamla dolar almak.
Cari fazla verme, net borç azaltma planları başarılı olursa bu model tutar. Yoksa patlar.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
tamda yaz gelip turist dolarları gelecekken petrol fiyatları uctu gelen gideni karsılamaz hale geldi.Bu hafta sonu sadece rusyadan 58 ucak inmiş antalyaaya...nevatinin gözler ısıl ısıl olacak...ytd
hocam başka şeylerden bahsediyoruz sanırım.. döviz swap mevduat yaptığında öyle şartlı bir durum yok. tl ile hele hiç bir alakası yok. dolar bağladıysan dolar faizi alıyorsun. detayına hakim olmamakla birlikte bildiğim, banka euro/dolar paritesine opsiyon al sat yapıyor vs.. ve vade sonunda her halukarda başta söylediği oranda faizi hesabına yatırıyor. son 2-3 yıldır yapıyorum ve aksi olmadı.
düz mevduattan tek farkı vadeden önce çıkmak istersen zarar yazabiliyorsun. ne kadar zarar yazacağı konusu muğlak. çünkü buna net cevap alamadım bugüne kadar. dedikleri, bugüne kadar öyle bir talep olmadığı. benim bildiğim budur.
yahu siz nerden alıyorsunuz bu rakamları? 3 ay önce 10 bin dolara faiz aradım banka banka kimi ayda 75 sent veriyor kimi 1 dolar, en fazla veren 1,5 dolar. ne yıllık yüzde 5'i? ben mi muhabbeti yanlış anladım acaba hesap kitaptan beyin kalmadıki: )
4-5 ay önce öyleydi. mesela hsbc garanti işbank gibi bankalar 0,25-0,50 verirken burgan odea gibi bankalar en iyi ihtimalle 0,75 - 1,00 veriyorlardı. şimdi bazı bankalar hala 0,50 0,75 gibi saçma rakamlar verirken bazı bankalar (kamu bankaları dahil) % 4+ oran verebiliyor.
bugün en yakın vadeli eurobond oranlarının bile %10+ lara çıktığını düşününce çok da şaşırmak lazım. hatta çok diye düşündüğünüz mevduat oranları düşük bile aslında. zorunlu karşılıkların bokunu çıkarmasalar, bankalara telefonla talimatlar gitmese çok daha uçuk oranlar görebilirdik.
2018 eylül ekim aylarında cds bundan çok çok daha düşükken %7,5 la dolar mevduat bağladığım olmuştu.