Sayfa 525/1122 İlkİlk ... 254254755155235245255265275355756251025 ... SonSon
Arama sonucu : 8971 madde; 4,193 - 4,200 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VI

1. Affınıza sığınarak yazacağım ;

Burada yazıp çizenlerin çoğunluğu '' akıllı '' insanlardır. En azından paranın nasıl kazanıldığını ve değerini bilenler. Peki o halde bir çok neden şaşırıyorsunuz ? Aslında büyük resimde her şey çok ama çok açık. resimde görünenleri fark etmeniz için buraya veya başka yerlere bir çok kişi tarafından yazılması - öne çıkarılması- mı gerekiyor . Zaten her gün her saat konuşulanlar adım adım gerçekleşiyor. Zamanında ifşa olan resime düzgün bakanlar ve her gün yandaş medyayı takip edenler pozisyonlarını çoktan aldılar.

Şimdi ise yine oluşan yeni tabloyu okumakta zorlanan, gördüğüne inanmak istemeyenler pozisyon değiştirme zamanının geldiğini fark etmiyor veya kabullenemiyor. Tam da pozisyonların patlayacağı, kartların yeniden karılacağı zamandayız. Şimdi kimsenin güvenmediği, inanmadığı hatta kaçtığı bazı estrümanlara gömülmenin ileride keyifle anlatılacağını görmek gerek.

yatırım tavsiyesi değildir. Kişisel görüşler olup kimseyi bağlamaz. Mutlaka yatırım uzmanlarından görüş alınız !

2.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Hidrojenden sonra yeni bir müjde.
    Dolar 0,5 TL olacak az kaldı, sabredelim.

Türkiye tarihinin en büyük rezervi bulundu! Altın, bakır, çinko ne ararsan var

Maden Tetik ve Arama tarafından yapılan inceleme sonucunda Elazığ'da, bakır, altın, çinko, kobalt ve birçok maden bulundu. Rezerv, Türkiye tarihinin en büyük rezervi olarak kayıtlara geçti.
    https://www.yeniakit.com.tr/haber/tu...r-1664652.html

Lozan yüzünden yeraltı kaynaklarımızı çıkaramıyoruz diyen çete ile,
    madenler bulduk diyen çete
    aynı çetenin elemanları.
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

3.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    cahil fakir kesime acımıyorum kendileri etti kendileri buldu hala anketlerde oy oranı %40 falan çıkıyorsa cumhur ittifakına, vallahi daha beter olsunlar derim. de arada kaynayan türkiyedeki belki aklı başında tek kesim olan eğitimli ortasınıf oldu. 2008-2013 arası her yıllık iznimde başka bi ülkeye tatile gidiyordum lan..şimdi kaşa gidecek para yok. pasaportumdaki rusya ukrayna belarus moldova gürcistan damgalarına hayret ve nostaljiyle bakıyorum şimdi, hayat bize bu kadarmıydı acaba diye..

%40 oy oranında birazcık şişirme var.
    millet korkudan cumhur diyenler var hala.

ancak yine de oy oranları yüksek
    bana göre tarihin tozlu sayfalarında kaybolup gitmeleri gerek.
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

4. stagflasyon: FRANSIZCA “DURGUNLUK†ANLAMINA GELEN “STAGNATİON†İLE “ŞİŞKİNLİK†ANLAMINA GELEN “İNFLATİON†SÖZCÜKLERİNDEN OLUŞTURULMUŞ BİR SÖZCÜK

Stagflasyon, İngilizce "Stagnation" yani durgunluk/daralma ve "Inflation" yani enflasyon kelimelerinden türetilmiş bir ekonomik terimdir. Ekonomik hayatta hem durgunluk hem de enflasyon yaşandığı dönemlerde bu iki olgunun birbirini tetiklediğini ve büyüttüğünü anlatmakta kullanılır.

Ekonomik krizlerin başa çıkılması zor olanlarından birisi budur. Eğer ekonomi enflasyon içinde büyümeye devam etse bir miktar büyümeden fedakarlık ederek enflasyonu düşürmek daha kolay olabilirdi. Oysa stagflasyonda bir yandan enflasyonla mücadele edecek bir yandan da ekonomiyi canlandıracak bir ekonomi politikası biçimlendirmek gerekir ki bu çok kolay bir iş değildir. Çünkü bu iki politika genelde birbiriyle çelişen politikalardır. Bu durumda iki hedefi de tutturamayacak bir politika arayışı içine girmektense bir seçim yaparak önceliği bu iki hedeften birisine vermek daha uygun olabilir.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
    Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.

5. STAGFLASYON'UN SEBEPLERİ

â–¶ Yanlış para ve maliye politikaları,

â–¶ Tüketimin ve ücretlerin artması,

â–¶ Enerji kaynaklarının fiyatlarının yükselmesi,

â–¶ Para arzının üretimden fazla artması,

â–¶ Finansal krizler ve döviz kurlarındaki istikrarsızlıklar.

Bunları bir yerlerden hatırlıyor musunuz?

6. STAGFLASYON'UN SONUÇLARI

â–¶ Enflasyondaki artışla yatırımların yavaşlaması,

â–¶ Döviz kurundaki istikrarsızlık ve buna bağlı ortaya çıkan spekülatörler,

â–¶ Maliyetlerde ve temel geçim malzeme fiyatlarında artış,

â–¶ İşsizlik oranlarında artış,

â–¶ Hükümetlerin tüketimi azaltıcı önlemler alması.

Ya bunları? (kaynak: bloomberg)

Alıntı Originally Posted by 111222333 Yazıyı Oku
    Bodrum lujo

Eylül sonu ekim başı bile

Uzman doktor çiftin 3 aylık maaş toplamı
    bodrum pahalı bi lahmacun 250 tl hemide eylül sonu soğuklar başlar
    sana rixos göcek verelim 5 gece daha ucuz
    https://www.etstur.com/Rixos-Premium...2022&adult_1=2
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    4,831
     Alıntı Originally Posted by yolgider Yazıyı Oku
    Hepimiz aynı durumdayız aslında eşimde bende çalışıyoruz okullar kapanıyor çocukları alıp memlekete götüreceğim yakıt parası ne kadar tutar onun derdindeyiz. Antalya'ya Ege'ye tatile gideceğiz demiyorum.365 gün affedersiniz köpek gibi çalışıyoruz sonucunda bir haftalığına Avrupa ülkelerini gezeceğiz de demiyorum.Memleketimize gideceğiz köyümüze kaç depo mazot yakar gidiş geliş ne kadar tutar onu hesaplıyoruz.Aloo sesimizi duyan var mı ?
    orta sınıf yok oldu gibi....

Sayfa 525/1122 İlkİlk ... 254254755155235245255265275355756251025 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •