Ben genelde bes yatırımı mı borsa ve altında tutuyordum. Benim yatırımım beste 5'e katlamış. Devletin ki 2 ye katlamış. 1500 lerdeyken devlet %50 bes yapsaydı diyorum.
Printable View
Kesin olan bir şey var ki bundan sonra inşaat ve inşaata bağlı yapı malzeme şirketleri etrafında bir borsa hareketi olacak. Çimento ve demir-çelik bu anlamda başı çekerken seramşk, boya vb. şirketleri de harekete geçti. İleriki zamanlarda ise mobilya ve beyaz eşyada hareket görülebilir diye tahmin ediyorum.
an itibariyle şubat mart vade eşitlendi...
https://i.hizliresim.com/dwxzbln.jpg
Seçimler tarihinde yapılacak haberi düşebilir tez zamanda
Kardemir tavanı bozar mı acaba?
geçen hafta en büyük oyun onda dediğimde sağ olsun caho hemen aklınca bana msj veriyor şortlayalım mı diye.:)
aslında ben orada hazırlık olduğunu anlatmak istedim badem sporun ve yancılarının çöktüğü bir oyun düzeneği mevcut içerdende her haberi tahtaya yansıtıyorlar zaten.
birader bunu demişin diyorum -hayır aslında şunu demek istemiş diye atılıyonuz.. herhald şunu demek istedin diyorum, bu sefer de hayır öbür endeks demek istediydik diyonuz.. sizin yazdıklarınıza bi yorum yapmıycam artık, ne haliniz varsa görün.. ben karşmıyorum, günah benden gitti, ama sonra kapıma gelip ağlamayın, tavan olucanı bilmiyoduk demeyin.. demedi demeyin
Bulut hocam Thyao bakabilir misiniz rica etsem.
iş yatırımdan uzun zaman sonra al mailleri gelmeye başladı...
Yine bir Pazartesi klasiği , yüzde 2 yeşil olmazsa rahat etmez...
yahoo şu trolü niye dikkate alıyosun, bırak kendi kendine hönkürsün gitsin
-bizim paralarımızda beesten hisse almalarını anlamıyorum" demiş, ulan bi kere senin para değil, devletin parası, sen on yıl sistemde kalırsan o zaman sana hibe edecek o parayı devlet, senin paran diye bi şey yok.. ikincisi, zaten sistemden istifa edip çıkmış herif, hala sistem şöyle olsun böyle olsun diye çavkırıyo, sen çıkmışsın sana ne ?
kemal kemal ne oldu seni biraz sıkıntılı gördüm yazılanları doğru oku ozaman senin söylediğin ayrı lig durumları bir bak istiyorsan yazılanlara , alıntıladığım bölge sana yakışmamış ben tavan olucak mı diye sormam tavan olacağını gördüğümde tahtada olurum rahat ol.
BES i sadece kazanç olarak değerlendirmeyin normalde harcayıp geçeceğiniz miktarları anlamlı hale getiriyor.
Bir de yüzde 30 devlet katkısı son bir iki yıla kadar faizden falan fazlaydı.
Bir de bu emekli mayışlarıyla ve yaşlarıyla acık da zaruri hale geldi.
İki lokomotif Tup, Thy ekside endeks +%2 de.
Yanlış önerme.
Doğru zamanda doğru maliyetlenme önemli. Üç temettü aldıktan sonra zaten maliyetin önemi kalmıyor. 2020 yazında pozisyon açanın maliyeti 3,5 lira ve arada bir sene temettü yasağı uygulandı. Bu süreçte geri alım yapılmadı. Bu süreçte pandemi yaşandı. Bu süreçte Rusya Ukrayna'ya girdi. Tüm bunlara rağmen 2,5 senede bire ondört kardayız ve birkaç ay içerisinde temettü alacağız.
Varsa benzer kazanç duymak isteriz.
siz olayı hissenin fiyatına çekiyorsunuz 2,5 sene önceydide şimdi böyle...
bende diyorumki 2 lira temettü 45-50 liralık hissede neyi ifade ediyor...
temettüyle zengin olacağım emekli olacağım kafasıyla yıllar heba ediliyor...
sen benzer kazanc varsa görmek isterim demişsin...
benzer eregl gibi kayıp varsa bende görmek isterim...
son bir yılda ne alırsan al daha çok kazandın bist30 da...
tablo aşağıda...
tablonun ortalaması %200 kazanc diyor...
https://i.hizliresim.com/9r7h789.jpg
Evet emeklilik hak edince katkıyı tam olarak alıyorsunuz. 10ncu yılda ayrılırsanız katkı payı daha az.
Dolayısı ile BES fonları devlet katkısı ile değil fondaki insanların parası ile hisse almış oluyor.
-----------------------
Hak ediş için en az 3 yıl sistemde kalmalısınız.
Bireysel Emeklilik Sistemi’nden ilk 3 yıl içinde ayrılmanız durumunda maalesef devlet katkısı avantajından faydalanamıyorsunuz.
3’üncü yılın sonunda %15'ini,
6’ncı yılın sonunda %35'ini,
10’uncu yılın sonunda %60'ını,
Emekliliğe hak kazandığınızda ise devlet katkısının tamamını alabiliyorsunuz.
https://www.garantibbvaemeklilik.com...devlet-katkisi
Beğenebileceklerin
·
Daha fazlasını gör
Şahan Gökbakar
@sgokbakar
Chpli Hatay Belediye Bşk. Lütfü Savaş, 2010-14 yıllarında, Akp Antakya belediye bşk. idi. 1500 kişinin mezarı Rönesans Rezidans Antakya'da 2013 yılında yapıldı. Yani sorumlulardan biri de Lütfü Savaş. Ama o dönem Akpli olduğu için, bu dönem de Chpli olduğu için herkes susuyor...
güzel yakalamış şahan siyaset böyle birşey kokuşmuşluk sadece
Çıkan paranın bir kısmı ile krediler kapanıyor bir kısmı ile döviz/altın alınıyor gördüğüm kadarıyla. Bes alımlarınin zorunlu kısmı da bittiğine göre MHP'nin 40. yılı hayırlı olsun.
Paranın dini imanı olmaz. Seçim ertelenmeyecekse ve zayıflık görüyorlarsa tüm talimatlara rağmen kaçarlar. Ünlü spekülatör Samuel vanunu'nun dediği gibi. Para ürkek bakire gibidir, en ufak tikirtida bozulur
bugun hacim zayıf bu yüzden gün içi doldur boşalt mümkün hacim için bu yüzden gün sonu kapanışı önem arz edecek.
sıse de tavan adayı gün sonu eregl den sonra bakalım kısmet
tcell alıyormuyuz bir o kaldı ucuz... :)
cesaret verecek varmı...
hafta sonu bunu yazmıştım çünkü cuma günü bazı tahtaların zincirlerini çözdüler bizide oyuna soktular bu tahtalarda benim oyun anlayışım teknik ve tahtalardaki trend üzerine piyasada oynak olduğu için maliyete göre stoploss lu oyun anlayışı mevcut.
özlden merak edip soranlar için ama herkesin oyun anlayışına saygım var.
bu süreçte kendimce belirlediğim 6 tahta var pozisyonlarımda onlarda sadece başka tahtalar bulunmuyacam knedimce bu karar alarak strateji yaptım cuma gününle beraber.
Ocak başından beri doğru dürüst al tavsiyesi göndermeyen İş Yatırım bugün yağdırıyor.
Ralli başlangıcı adına önemli gösterge benim için.
Eregli Kardemir Şişe gibi hisselerden deprem üzerinden kanlı para kazananlar , hayrını görebilceklermi bakalım bu paranın...
Çevre ve Şehircilik bakanlığına 22 Şubatta yapılacak olan deprem konutları ile ilgili öneridir.
https://t24.com.tr/haber/bakan-kurum...aniyor,1093416
Deprem sonrası büyük hacimli iş yapacak olan Çimento üreticileri,İnşaat demiri üreticileri,Seramik,vitrafiye gibi malzeme alımlarını açık ihale yapılarak en iyi indirimi yapan firmadan toplu alım yapılmalı.
Deprem sonrası yüksek kar beklentisi içine girmiş üreticiler olan bazı ''Cenaze Levazimatçılarını'' uyarmak lazım.
Yoksa yeni bir enflasyon dalgasıda bu sektörlerden bütün ülkeye yayılacak.
Yakında batıdaki şehirlerde bile çimento ve inşaat demiri piyasada yok diye duyabiliriz.
tekfen holding çaktırmadan tırıs tırıs gidiyeahhh
Kapalıçarşı'da dolar 19.17den
Altın 1146dan işlem geçiyor