Yazık ettiler onca ky..:(
Printable View
Yazık ettiler onca ky..:(
15 kademe verdi şuursuz tavuk kapanış seansında. Yuhh..
https://i.hizliresim.com/oO54Rb.png
Ağlamak istiyorum artık ya. Şaka mısınız siz kardeşim taşşak mı geçiyorsunuz. Banvitin fabrikası havaya uçtu da haberimiz mi yok. Bütün dükkanlarını kapatan soktuğumun bimeksi bile bu kadar istikrarlı düşmedi ya. 3 aydır her gün kesintisiz düşen hisse mi olur lan
******* borsanizi da yatırımınızı da. Bilanço okuyarak hisse alın derler birde. Ulan bu bilanço kimde var lan ocağına soktuklarım. Soktuğumun yataşı 2 den 36 oldu F/K sı 20+ larda. ******* sizin yapacağınız işi
dostum bilmiyorum ama bu gün yolumun üzerindeki markete tekrardan bakarım...en son bir hafta önce almıştım ve fiyatı 6,25 tl idi...bir de yanında ilk defa gördüğüm ak tavuk markası vardı...onun da fiyatı 5,95 tl idi...görünüşü de güzel görünmesine rağmen ben banvit aldım...batmanda bir kaçtane markete baktım hepsi de banvitleri kampanyaya koymuşlardı ve de uygun satıyorlardı...
bilmiyorum batmandaki fiyat ile diğer illerdeki değişir mi ??
koyu renk ile belirlediğim yorumun bu gün aynı karı getirecek bir hisse için doğrudur...yani banvit 2018 yılında da 254 miyon kar getirecekse hissenin olması gereken fiyatı 20-25 tl dir...ama borsa bu güne değil yarına bakar...banvitin bu yüksek cirolara rağmen çeyreklerde 37 milyon civarı kar getirme ihtimalini hiç düşünüp buna göre hesap yaptınız mı ?? eğer böyle bir şey olsa o vakit hissenin ederi ne kadar olur ??
işte bu gün piyasa banviti bu günün fiyatı olan 20-25 tl lere getirmiyorsa söylediğim ihtimalden dolayı getirmiyor...iş yatırım bu ihtimale göre satış yapıyor...banviti çeyrek çeyrek takip etmek gerekiyor...birinci çeyrekte 2017 yılının birinci çeyreğindeki gibi 30 milyon kar getirecek mi ?? eğer getirirse ve hatta daha fazlasını getirirse o vakit hisse moral bulup toparlanacaktır...birinci çeyreği bu şekilde teyit ettikten sonra bu sefer de en önemlisi olan ikinci çeyreği takip etmek gerekiyor..çünkü en kritik olanı budur...2017 yılı ikinci çeyrekte tam 70 milyon kar getirmiş idi...asıl sınav o vakit olacak...market fiyatlarını doğru takip edebilirsek aslında önceden bir öngörümüz olacaktır...
geçmişte temel analizi yeni yeni öğrendiğimizde hisselerin neden değerine girmediğini veya bazı hisselerin neden temel ederinin üzerine çıktığını anlayamıyorduk...ama işin püf noktası gelecek beklentisidir...piyasalar ve tahta yapıcılar buna göre hareket ediyor...diyelim ki hisseyi 25 tl ye çıkardılar sonra da 2018 ilk çeyrek karı düşük geldi atıyorum 25 milyon...o vakit hangi tahta yapıcı bunun altında kalkabilir ??
tahta yapıcılar da ters köşe olmamak için ince eleyip ince dokuyorlar...bu iş yatırım ısrar ile satıyorsa bu riski almak istemediğindendir...
ne yazık ki sürekli banviti de izliyorum ..düşüşleri üzüntü vericidir...16,64-17,50 destek bandının en dibine gelmiş durumda...umulur ki buralardan tepki versin...vermezse ve iş yatırım satış baskısını sürdürürse daha da düşme ihtimali olur...
biz ky ların bilanço gününde bilançoyu öğrenirken bunlar bilançonun bitiş tarihinde öğreniyorlar ve ne yazık ki bir kaç adım bizim önümüzde oluyorlar...ne yazık ki türk borsasında bu çok yaygın...tabi buda ky ile tahta yapıcılar arasında dağlar kadar farkın oluşmasına neden oluyor...avrupa ülkesinde böyle bir şey olsa o şirketi mahf ederler...yapan kişiler bir daha borsaya adım atamazlar..ama bizde bu artık olağan bir şey oldu...spk şikayetlere bile bakmıyor..bildiklerini ise çok az bir ceza ile cezalandırıyorlar...
valla dostum ben çok üzülüyorum...bazen hepsi üst üste geliyor o vakit çok bunalıyorum...zaman zaman topiklere tamamen veda etme isteği doğuyor..bazen sesizce hissemi alayım sonra da sesizce satayım diye içimden geçiriyorum...ama topiklerde o kadar acemi ky ları görüyorum ki açıkçası çok üzülüyorum...tecrübelerimizi ne kadar aktarabilsek o kadar iyidir diye düşünerekten vazgeçiyorum...
Bu Tavukçular Küçük yatırımcıyı nasıl yolacağını gayet iyi biliyorlar..:Sad:
yok dostum Türk borsasında yatırımcı olmayacaksın. böyle karaktersiz şirketler yüzünden milletin ocağı sönüyor denetim sıfır. sonra diyorlar borsamıza yatırımcı gelmiyor. bu kadar çakalın olduğu borsaya kim yatırım yapar. yabancı akıllı. bu banvitten paçayı kurtarayım direk ya abd teknoloji fonu yada uzak doğu fonuna yatırım yapacağım. en azından orada bir istikrar kural vs. var. Ayıp yahu 4 aydır bir kağıt sürekli düşer mi biri bir dur kardeşim bu nedir demez mi? yazıklar olsun. umarım herkes karlı bir şekilde bu kağıttan yakasını kurtarır.
işte bu kuralsızlık yüzünden ky borsaya gelmiyor...vatandaş kumar ile bir görüyor...çok da haklılar...şirkette adamı olan ve bilgi sahibi olan kazanıyor ama adamı olmayan aylarca acaba bilanço ne gelir , hisseyi alayım mı almayayım mının hesabını yapıyor...iyi bir bilanço varsa zaten ky nın payına düşmüyor ....alış fırsatı dahi vermeden bir haftada yüzde yüz çıkarıyorlar...ama bilanço kötüyse her kademeden ky ya kilitliyorlar...
adalet olmayınca böyle oluyor işte...bende yazıklar olsun diyorum...
[emoji2] [emoji2] [emoji2] [emoji2] Cuk oturmuş bu yorum.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Uzun zamandir takip ederdim. Hep bi uhdeydi alamadim bak gordunmu der dururdum. Bilanco oncesi bi hareket ceker mutlaka dedim. Az bi maceralik miktar 22100 den daldim. O gun bugundur islak kuru fark yapmiyo araliksiz yoluyorlar... Ortaklar piyasada ne kadar hissesi var bilen varmi
100 milyon sermaye var, fiili dolaşım 8,5 piyasada 8,5 milyon hisse olması gerekmiyor mu takaslara bakıyorum alakası Yok , benim hesap mı yanlış? Dolaşım az diye fitch in TEK'i almış eline sazı yukarı aşağı basıp duruyor. Gelse de alsa bir yabancı elindekini kurtulsak .
Kardeş sermaye TL cinsinden 100 milyon Türk Lirası. Toplam hisse adedi ise 8.3 milyon adet. Bunun yüzde 92 si halka açık değil patronun hissesi. Geriye kalan yüzde 8 civarı hisse dolaşıyor. 8,3 milyon hissenin yüzde 8 i dolaşımda.. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...f2b61f304b.jpg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Butun hersey 750 bin hisseylemi olup bitiyo yani
Arkadaşlar 1 ay önce burada yazdım çizdim. sattığımı belirttim. evet 6 bin tl zarar ile aynı sektörde çalıştığım halde sattım.Daha sonra 200 günlük ortalamaların altına indiğinde tekrar sizi uyardım. 200 günlüklerin altındaki trade edilen hisseye yatırım yapıyorsanız borsada işiniz yok. Size tavsiyem tavuk fiyatlarını iyi takip edin. Mal konusunda sıkıntı yok. Tavuk bol.Son aldığım duyum soya fiyatlarında yükselme.Dolar ile birlikte çarpan etkisi yaparmı bilmiyorum maliyetlerde. Tavukların protein kaynağı soyadan karşılanıyor.Bunun dışında Tarım Bakanlığının entegreler aleyhine baskı yaptığını söyleyebilirim.Teşvik gibi konular beklemeyin. En son tarım bakanlığı müşteşarı net bir şekilde Banvit bilançosu üzerinde bu kadar kar eden sektöre elektirik vs.. gibi teşvik veremeyiz demişti.
750 bin lot halka açık olsaydı şimdiye kadar Kottan çıkardı.
Bunu bilmemizin imkanı yok çünkü sektörün içinde değilim. .bilse bilse ssregitoss dostumuz bilebilirdi...
Ssregitoss dostumuz geçmişte üreticilere yüzde 20 lik zam yapıldığını ve bu zaman yıllık da 70 milyon yük getireceğini söylemişti. .ayrıca soymaya gelen zam da olumsuz..tabi zam yapmadığı sürece olumsuz bir durum var..şu ana kadar görünürde zam da görülmediği için açıkçası ilk çeyreklerde pek umudum yok..
Soyaya gelen zam da ne yazık ki olumsuz gorunuyor..tahta yapıcı zaten hep satışta gorunuyor...ilk çeyrekten pek umudum yok dostlar..aslında bunu daha önce dile getirecektim ama bazı kişilerin yanlış yakistirmalarindan çekildim. .şimdi konu açılmışken söyleyeyim. .
Banvitte acilen fiyat zamlarini görmek lazım. .veya şu kuru yoluma geçmesi lazım. .veya ihracatı artırması lazım. .
Ben de çok anlayamadım yalnız matrikste banvitin künyesinde böyle gösteriyor. Patronun hissesi o 8.3 milyonun haricinde mi bilmiyorum. Eğer halka açık kısım da 8 milyon hisse varsa patronda da 92 milyon olurki m_tech arkadaşın dediği olur ancak takas dağılımı da bunu desteklemiyor. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...731a6a1d76.jpg ben anlamadım. Anlayan anlatsın..
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
66 dan aldıklarımı verdim eline operasyon çocuğu.
Gel gel yapıyor standart hareket 😀 belli daha düşecek.
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar, Koçman ya da Görener ailesinin elinde hiç hisse kaldı mı, bilgisi olan var mı?
Yatırım tavsiyesi değildir, olamaz.
Bu kuru yolum işine neden bu kadar takıldık.yillardir üretimi sulu yolum şeklinde yapan güçlü bir şirkettir banvit.kuru yolum için uzun , meşakkatli , maliyetli bir dönem yaşanır.ya yeni bir fabrika kuracak ya da kesime ciddi bir zaman için ara verecek.bu da hiç kimsenin işine gelmez..diye düşünüyorum naçizane...😊
"şu ana kadar görünürde zam da görülmediği için"
Şubat sonundan itibaren zamlandı dostum.
Bakın carfursa da günlük fiyatlar var (et reyonundan Banviti seçin görürsünüz) kullanım süresi yaklaşınca %10-20 civarı kampanyalı satıyorlar.
en son
Banvit tabaklı bütün piliç 8,45 tl /kg
Banvit poşetli bütün piliç 7,95 tl /kg
ssss
bir yatırım işi falan olacak gibi sanırım ama bu ölü kağıdı ne kadar etkiler orası da şüpheli.
Bunu nerden biliyosunuz