https://eksisozluk.com/21-temmuz-202...6944?a=popular
Yeni gündem bulunmuş. Hayırlı olsun. En az 7 gün tv. ekranlarını idare eder.
Printable View
https://eksisozluk.com/21-temmuz-202...6944?a=popular
Yeni gündem bulunmuş. Hayırlı olsun. En az 7 gün tv. ekranlarını idare eder.
Halkın böğrüden kopup gelmiş olan tam halk adamı Reha GAYA pazar yerinden bildiriyor, çilek 8, kiraz 7, dut 6, süt mısır 8 denesi 10, dolmalık biber 5, sarımsak 25 gaymedir arkadaşlar.:oleyo:
Öldü diyorlardı.
Ama ölmemiş. Hareket etti. Gördüm.
Dolar : 6,8343
Tv izlemiştim bunu yapanda zaten kendı adamları ordakı polislerle anlasmıslar bızım komsu veli 100 bın euro ıle kapıdan gececek yakalayın dıye polıslerle sırket kurmuslar. Anlıyacanız yakalananda yakalattıranda sakallı takımı..yakalananlarda organızenın ıcınde artık tekke mı dersınız bılemıyecem...
Minicik bir savaş tüm günahları örter. Darbe girişimi için Allahın lütfü diyen insanlar gördük biz .
Bu Yunanlar da amma titrek adamlarmış, la yavrum biz Türkiye 'de neler yaşıyoruz heyecan bile yapmıyoruz, az delikanlı olun la ne var üç beş gemi mehtaba karşı gezintiye çıktıysa.
Irak tamam, Suriye pert zaten , Rusya tamam , Yunanistan tamam , Ermenistan dolaylı olarak tamam , Bulgara mülteci gönderdik ama neyse . Bir İran kaldı dipçik göstermediğimiz.
Bütün dünya bize düşman onu biliyoruz da biz kime dostuz amjskkss. Kendi içimizde bile kim dost kim düşman ayırt edemiyoruz. Ya İsis, sen bizi koru .
Ons artıyor euro artıyor. Dolardaki düşüş neyin nesi abiler
YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün Reha GAYA için ne yaptın diye sorarlarsa bütün konulara parnak bastım der , hesabımı veririm elhamdülillah. Az dinleneyim.
Zamanında bir imparatorluk kurduysan 600 yıl sürdürdüysen bu sürede pek dost edinemiyorsun. Bildiğim kadarıyla başka hanedanlardan kızda almamışlar bu nedenle. Her zaman bilinç altında bir ama oluyor.
Yunanistanı cidden çözemiyorum. Normalde benim topraklarıma saldırıp, benim insanıma zarar verdiği, köyleri yakıp yıktığı için benim onun boğazına sarılmam gerekirken ben olumsuz hiç bir şey hissetmiyorum. Ama onlar sürekli bizi bir tehdit olaraka görüyorlar. Sürekli bizden bir şey talep ediyorlar.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu biraz bire bir insan iliskisinde de ayni.
Ne kadar cok hayir dersen, o kadar kiymetli olursun.
Hakkinda ne kadar az bilgi verirsen, o kadar ilgi odagi olursun.
Biz gitmis adamlari dininde, kulturunde serbest birakmisiz, ne istedilerse he demisiz, sonuc ta ne yaparsan yap, seni iki yuzlu algiliyor.
Temelinde din dusmanligi var.
Ozellikle ortodokslar icin, birlestirici bir fenomen bu dusmanlik.
Yunan ortadoks, Sirp ortadoks, Rus ortadoks.
Bunlardan dost olmaz.
Nasıl yani anadoluyu almışız ya bizim anadolu ile ne alakamız var.Koskoca anadoluyu adamların elinden almışız.Üstelik osmanlı zamanında vatan kavramımız da baya geniş bir toprağa karşılk gelmiş Bence yunanlılar baya baya haklı.Bakıyorum japonlar ingilizler hep kendi adalarında ,italyanlar yerinde,almanlar ruslar yerinde.Son 1000 yıllık tarihe bakınca bir amerika bir de biz baya başarılı vatan değişikliği yapmışız.
Baksanıza son açılan camimizin adı bile ayasofya:)))))))))
Sn tınaz o din konusunda serbest bırakma olayı çok da hoşgörüden değil.Osmanlının sistemi vergiye dayanıyor.O kadar toprağa yerleştireceği nüfusu da yok.Bu adamlara baskı uygulasa başarılı olacağı çok şüpheli, pek çok sıkıntı olur ve vergi işi de aksardı.Yani kümesiniz var kümesin fiziki koşulları bozulursa yumurta işi sakat gelir ,kümesin huzurlu olması konforlu olması işinize gelir aslında.
Aslinda hata orda
İnsanlar genelde cebine elini sok düşman olurlar
Ötekinden ziyade
O yüzden osmanlı en akıllıcasını yapmış.Bir vali koymuş vergisini almış gerisine karışmamış,bence karışsa o sistemi 600 yıl devam ettiremezdi.
Yani Ademoğlu gerçekten tek manada
Dua ederken samimi mi?
İşte şekspir koç
Buna bi 2 yüzyıl evveli
Bi teatral tiyatro sikeçinde (scatch)
To be or not to be demiş
O moruk
Sayin hkm, daha cok ülke var bu sekilde.
Kuzey ve güney Amerika tamamen bu sekilde. Yeni Zelenda, Avustralya, pasifikteki adalar vs.
Bir de ne kadar geriye gidecegiz? 1000 yil, 2000 yil?
Yunanlar her zaman Anadolu'damiydilar, almanlar her zaman orta Avrupa'damiydilar vs. gider ve bitmez bu konu.
Sonunda hepimiz Afrika'da toplaniriz.
Güzel tespit. Yunanistanda kilisenin etkisi büyük. Zira saçma bir şekilde kafayı ayasofyaya takmalarının başka anlamı yok.
Açıkçası bizim motivasyonumuzda Atatürk’ün etkisi büyük. Bu kadar savaşa ve bu kadar acıya rağmen o düşmanlık yerine dostluğu tercih ettiyse bizimde farklı yolda ilerlememiz anlamsız olacaktır.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Şimdi bak bugün pompeo
Koronaya hep bir
Mucadele edek
Çin e yüklenek dedi
Ama benim sınırımdan sızma yapan bölücülere göz yumduydu
Zamanında
Bende tabi onlara şimdi
İçimdende olsa
Beter olsunlar derim
Buna hakkım var
Kendi düşen
Ağlamaz
Bak bu da çok doğru sn samreit.Ama şu konuyu göz önünde bulundurun, toplumların kişilikleri vardır.İngilizler ,fransızlar da sömürgecilik geleneği vardır.Aslında avrupanın genelinde var.Çinde pek yok,hindistan kuzey afrika ülkeleri ise genelde sömürülen olmuş.Bizde de az bişi fetih alışkanlığı kabul etmek gerekir ki var.Davutoğlunun yeni osmanlı hülyası daha yeni suriyede başımıza dünya kadar bela getirmedi mi.Suriyeyi fethedeceğiz cuma namazını orda kılacağız falan derken 4 milyon suriyeliyi vatandaşımız yaptık çıktık.:)))))))))
Barmak atılacak çok mevzu var da, işim çok.:agla:
Sayin hkm Avrupa'nin sömürgecilik konusunda haklisiniz. Ancak eger biraz daha geri giderseniz avrupalilar da doga felaketleri, fakirliklten dolayi göc etmislerdir oraya buraya ve yerlesmislerdir. Sömürgecilik tam yerlesmelerinden sonra basliyor.
Zaten göc zorunlu olarak yapilmis halklar tarafindan. Bugün de farkli degil. Kimse zora kalmadikca yasadigi ortamdan göc etmek istemez.
Sorun zaten bazi insanlarin gecmisi geride birakamadiklarindan kaynaklaniyor. Siyasilerde bunu kullaninca böyle b.k gibi ortamlar olusuyor.
Rusya'da Putin Zar olma hayalinde, Cin'de herif kendini günes kayseri ilan etti, Boris Johnson "Great Britain" havasina girdi, Polonya bile o kafada, Avusturya'da Kurz ayni, Almanya'da bavyera eyalet basbakani ayni, bizim padisahimiz var, Turp tamamen siyirdi vs. vs..
Dünya resmen kafayi yedi bu konuda.
Onlara inanma
Dünyanın abartisiz en sosyal en zengin yeri 3 dene almanca konuşulan ülke
Kesintisiz son 50 yıldır
Her akşam tv de
Olduk bitti maffolduk
Emekli maaşları nası oduycez biz ya tüh tüh vah vah muhabbeti
Halkı böyle diri tutuyorlar belki de
Şereflikoçhisar lilar
Angara nin bi ilçesi