Biden izin vermeden IMF nasıl verecek IMF ye parayi kim veriyor
Printable View
faizin artmaması diye bir seçenek yok koç.
o rezezyonu mecbur yiyecez.
ya faizi arttırmayacaz, dolar roketlicek, enflazyon yükselicek ve faiz yükselicek ve rezezyona girecez.
ya da faizi arttıracaz ve rezezyona girecez.
bence kestirme yolu tercih edeceklerdir. en azından üjj bejj ay daha önce rezezyona gireriz,
ve çok daha çabuk çıkarız.
kısaca değneğin iki tarafıda çöplü, ortasıda dikenli. buyır burdan yak. :he:
Diyelim ki %15 oldu faizler. bankalar ticari kredileri geri çağırır mi buna karşı hükümet ne gibi adım atacak geçmişte böyle olduğunda geri çağırma oldu baskı vs
Hükümet 8 TL doları kabul edecektir Faizi %14 olarak şimdilik ikiside onlar için güncel şartlara göre makul seviye. Hem ithalat azalır hem ihracat desteklenir. Faizin bir kısmını hazine üstlenir.
Burgan trade kullanıyorum. Binde 1 komisyon ücretsiz canlı ekran. Belli hacimde ücretsiz ideal programı
16th cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
çağırmazlar.
zate 3 aylık mevzunun nesini geri çağıracaksın.
işlerine de gelmez.
faizi 15 yaptınmı tahvil faizleri 10 lara düşer.
amerikada millet parayı koymaya yer arıyor.
kasalar dolmuş taşmış. dışarı koysa fareler yer diye korkuyor.
adamlar diz çöktü, yalvar yakar oldular reize.
lütfen size dolar getirelim diye bi wallzıtırıtte gösteri yapmadıkları kaldı.
reize de yufka yürek, madem çok istiyorlar gelsinler dedi. olay bundan ibaret. bence.
geçen hafta 5 liraya akbankmı olur yazmıştım,bugun emlak ve oto fiyatlarına baktım aman allahım uçmuşlar,gıda fiyatlarını yazmıyorum,hisselerdede enflasyon rallisi olması gerekiyordu ve oluyor,özellikle bankacılık hala bedava short düşünenler bir kez daha düşünsün y.t.d.
Sn koç uzun zamandır sizi takip deyim bı ara yorumlarınız maalesef hatalı idi ama son 3 haftadir tahminleriniz olumlu yönde ilerliyorsunuz.
Bu hafta çok kritik olacağını düşünenlerenim.
1. Faiz artırımı
2. Trump taraftarlarinin sokağa inmesi bu hafta
3. Bahsetmiş olduğunuz gibi Corona vakaları artışı
Bu 3 sebeple piyasalarda yön karmaşası içinde olacagi dusuncesindeyim
hafta sonu oldu hukumet kurup hukumet yikmaya baslamisiniz..
ralliye evrilecek dedik gozunu hep asagiya bakti bakiyor hala..
faiz artmazsa ne olur artirmasi icin sebeb nedir abd secimleri cok seyi bastan yazdiracak faiz artacagini dusunmuyorum indirim bile gelebilir her sey bir nizam ve intizam usutunde yurur yurutulur dunyada..
bir kac ekonomistin sozune bakarak soyle olacak boyle olacak diye kendi dusuncenizden ve gordugunuz dogrulardan olmayin..piyaslarin bir sure daha yukari gidecegini dusunuyorum yani noell rallisine devam..
abd secimleri cok seyleri degistirdi dunyadaki para akisi bile degisiyor..
azerbeycan ermenistan çin ve turkiye çinden demiyolu hatti tamam gibi
ben, şahsen, öz benliğimle,
250-350 civarı bir faiz artışı bekliyorum.
piyasa başta sancılansa da bunu kabüllenecektir.
bence.
Obama biden döneminde ABD den moodys not artmış yatırım yapılabilir olmustuk.
Biden Obama dönemi ülkenin altın çağı.
0 km BMW 520i Mercedes c180 100 bin TL idi...
2 sene önce aldığım arabanın fiyatı şimdi 3 katı oldu.yani 3 katına satabiliyorum.
borsa ne yaptı.:)
kriz aslında 2018 de başladıda.farkında değiliz.
yani burada
dow
aylık
https://i.hizliresim.com/ETZDvg.png
Faiz arttırma niyetinde olan adam sizce neden 19 Kasım i beklesin. Bugun toplantı yapar arttırdım der hem ciddiyetini ortaya koyar böyle oyalamaz. Benim fikrim budur.
hani
faiz kararı konusunda bir anket açsak olacak yani.
bakalım çoğunluk bilebilecek mi.
tüpraş belki alınabilir,ama hava yolları o deli zararları nasıl çıkaracak,birazda bögle basit düşünmek lazım
Nassınız gencimsileerr ? ..
Verge bizim shortlar kârda billiyon best orti, gerek bile yoktu tabî ama baktın mı yoksa hisse.net ar$iv style ha ? )
Tupras bilançosu rezalet, borç bini aşmış, zarar üstüne zarar. Sağdan baktım soldan baktım grafiği baktım; yüklü girdim :) Maliyet 78.5...
Koca oğlan 200 altina benden tek lot çalışmaz demeyeyim de trade harici çalışmaz diyeyim. Verdiler gazı yok elektrikli araba yok çevreci yakıt bilmemne, hadi bakalım kim haklı cikacak görelim.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
abd 5 yıllık faizlerinde düşüş olacak.
bir savrulmada orada olacak şimdi.
fed daha ne kadar düşürebilirki.
piyasaya para vercek herhalde.nedense artık.?
parite 1.23 olur.
ons 2140 usd
iyi geceler....
xu030'da önceki zirvesine gelse iyi para bırakır denebilecek bir tuprs kaldı bir de tavhl... tkfen ve thyao da denebilir...
bankalarda da ciddi potansiyel vardı ama geçen haftaki çıkış o potansiyeli biraz düşürdü haliyle...
benim hedef fiyatlarıma geldiği için sattığım bazı hisselerin yerine tuprs aldım ben de... havayollarındaki, bilhassa da yurt dışı uçuşlardaki sıkıntı daha uzun süre devam edebilir aşı dağıtımı vs başlasa bile, hangi ülkeye ne kadar aşı gidecek de kimler aşı olacak da hangi ülke kime ne kadar uçuş izni verecek vs vs... havacılıktaki sıkıntı tuprasa da yansıyor tabi ama biraz daha önden gidebilir bunlara göre bence... burdan sonra tuprs bir şekilde hızlı gider ama tavhl geride kalırsa oraya da geçiş yapılabilir bir miktar o zaman...
"Kimse"nin ne yaptığı bizi kesinlikle ilgilendirmemeli çünkü biz onlarla aynı gemide değiliz!
Amerika, avrupa yıllardır enflasyon yaratmaya çalışan ülkeler. Kaldı ki kullandıkları para reserv para birimi zaten.
Onlar faiz indirebilir ekonomiyi canlandırmak için, bizim ARTTIRMAMIZ lazım sıcak para kaçmasın diye...
Onlar sonrasında arttırır, enflasyon olsun diye... biz ancak o zaman indirebiliriz işte...
Ayrıca bu kur düşerse ihracat biter, yok ithalat artar geyiklerinide bırakalım.
Rakkamlar ortada...Kur 2TL iken ihracat ve ithalat ne kadar ise, kur 8 olduğunda da aynı. Değişmiyor işte.
Bu Türkiye'de ki vampir ihracatçı lobisinin saçmalıkları. Halkı fakirleştiren "rekabetçi kur" dan değil, adam gibi düşük kurdan rekabet etmeyi öğrensinler...ya da batsınlar! Batsınlar ki işini düzgün yapabilen rekabetçi kişiler yerlerini alsın. Ama tabii bunlar normal ülkelerde olur, bizim ki gibi ülkelerde bu beceriksizleri korumaya ve yüzdürmeye devam ederler...
Mevcut durumda bu beceriksizler batmasın diye ben de kurun 7 nin altına gelmesine izin verileceğini sanmıyorum. Faiz arttırımı ona göre yapılacaktır...
Faiz artıyor bankalar niye yükseliyor diyenlerde... Faizler düşerken banka fiyatlarının ucuzlamasına laf etmeyenler, şimdi faiz artarken bankaların değerlenmesine laf eder olmuş. İktisadi doğruları sadece düşüş yönlü iken hatırlayanlar var...
uçakların uçuş maliyeti nedir ne değildir pek bilmem. geçen haftalarda bir kaç kıtalararası uçuş gerçekleştirdim. dolayısıyla da bir kaç havalimanı ve ülkede bulunmuş oldum. bu havayolu şirketleri bu kışı çıkaramaz. bunlardan da biri giderse domino etkisi gibi patır patır haberler gelmeye başlar.
durumun vehameti şöyle: thy çift koridorlu dev uçağın 13 saatlik uçuşu var ve mürettebat ile yolcu sayısı aynı. bilet fiyatı ise sadece 1000 dolar.
yine büyük bir hava yolu şirketinin kıtalar arası 12 saatlik uçuşu, ve yoğun bir güzergah. 6 koltuğa 1 kişi düşüyor. fiyat yine benzer.
havalimanları bomboş. şimdi böyle gidiyor. mayıs'a haziran'a dayanamaz bu firmalar. hadi yabancı firmaların arkasında devletler durur o da belki hani. ama bizim mazlum thy'nin hali pek iç açıcı değil.
temmuzda 134--135.000 civarıydı...nasıl olduysa 115.000e geldik 1 haftada..
tarih tekerrür eder,derler..
Borsada tarih senede 2-3 defa tekrarlar,kendini..
bekleyelim...
THYnin arkasında VArlık Fonu var..
Varlık Fonu(dünyada eşi benzeri yok,sanırım) borç arama derdinde...!
2 ay dayanabilirsek,moratoryum ilan etmeden gideriz.. MB -50 milyar USD ,akıl alacak durum değil..
Dünyanın en aptal adamını MBnin başına getir.. Bu duruma düşürmez itibarımızı..
15 saati aşmıyan uçuşlar için öneri
Sadece tek pilot
Diğer hosteslerle yedek pilot yok
Servis ikram çöplerin toplanıp atılması
Yolcu desteği ile imece ve yemece usulü
Minimazing the personal costs amq:)
Nasıl?
Olamaz mı?
Yolcu desteği şart
Yoksa batıcaklar
İmece eskiden köydeydi
Şimdi , On air
Havada
BÜYÜK SIFIRLAMA,kapitalist seçkinler tarafından oluşturulan yeni hareket..
Güzel bir yazı ...(Vandana SHIVA https://orgrad.wordpress.com/)
......Son zamanlarda Bill Gates'in teknokratların yiyecek ve doğaya saldırmasındaki sinsi rolüne özellikle dikkat çekiyor.
Hayırsever emperyalizmiyle Gates, dijital çağın Kolomb'u olarak ortaya çıkıyor,
Yeni Monsanto başarısız GDO'ları zorluyor ve gen düzenlemesine dayalı yeni GDO'lar sunmaya çalışıyor...
Yeşil Devrimin ve endüstriyel tarım modelinin başarısız olduğunu,
ormanları yok ettiğini, toprağı monokültüre dönüştürdüğünü,
kirliliğe ve hastalığa neden olduğunu, doğal kaynakları ve geçim kaynaklarını yok ettiğini gördük.
Ve şu anda iklim değişikliğinin, türlerin ve biyolojik çeşitliliğin yok oluşunun en büyük katkısı......
(Hayırsever Bill'in Tanrılığa özenmesi...)
Büyük Sıfırlama,
Dünya Ekonomik Forumu'ndaki çok uluslu kurumsal paydaşların, gezegensel yaşamın olabildiğince çok unsurunu kontrol etmeleri ile ilgili. İnsanların ürettiği dijital verilerden yediğimiz her lokmaya kadar
https://childrenshealthdefense.org/d...ry-not-people/
https://www.yeniasir.com.tr/ekonomi/...m-daha-geliyor
Ekonomıyı bır sekılde toplayacaklar nasıl bılmıyorum
mantıgımda almıyor fakat yapabılırlermı Neden Olmasın
demedende gecemıyorum
selamlar
İSTAnbulda ekmek 2tl..........dolar dusuyeeeh.......ekmek zamlanıo........yuzde 30..........acı recete mı ne
Markette tava ekmeği 1.10 taş fırın 1.4 .
Ben ekmek kullanmadığım için aramıyorum sadece kahvaltıda haftaiçi bir dilim pazar günü 2 dilim kızarmış ekmek o kadar
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Lokasyon neresi? Ben çağdaş tan gerçek eksi maya alıyorum kilosu 11 TL.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ekmrgı herkes almak zorunda.....3 ekmek.....1.5 en ıyı 45 tl uctu.....sadece ekmek....dıgerlerını saymıoom
Şuan bu iktidar gitti herhangi biri geldi. Ülkeyi ayağa kaldırmak için ne yapmalı. Bugünden itibaren.