Sittin senedir enflasyon hedefi %5..
yalnız çoğu kişi mart ayından sonra dışarda havanın bozulma ihtmalini unutuyor..
fed in faiz arttırımları ve bilanco daraltması bizi de etkiler. genel yorumlarda bizde zaten yabancı yok neden etkilesin şeklinde ama halen kısa vadeli dıs borc stoğu 170 milyar dolar. cari fazlaya bile gecsen döviz ihtiyacın bitmiyor.
bir de piyasa çok durgun 20 aralıktan beri. türkiyede ne yazık ki ya kur patlayacak ya da piyasa faizleri inecek ki piyasa canlansın. bu durgunlugu bozmak ıcın kendı elleriyle yine çomak sokabilirler. her şey beklenir..
Enflasyon beklentilerinde yükseliş sürüyor
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın reel sektör ve finansal sektör temsilcileri ve profesyonelleri ile yaptığı ocak ayı Piyasa Katılımcıları Anketi’nde yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 29,75 oldu. 12 ay sonrası enflasyon beklentisi ise yüzde 25,37 olarak kaydedildi. Ankette yıl sonu dolar/TL beklentisi 16,13 oldu.
Piyasanın enflasyon beklentilerindeki yükseliş Ocak ayında da devam etti.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yayımladığı piyasa katılımcıları anketine göre 12 ay sonrası enflasyon beklentisi yüzde 25,37 oldu.
Bir önceki ankette bu rakam yüzde 21,39 olarak kaydedilmişti.
24 ay sonrasına ilişkin enflasyon beklentisi yüzde 14,41'den yüzde 15,54'e yükseldi.
Ankette yıl sonuna ilişkin enflasyon beklentisi yüzde 29,75 oldu.
Ankette TCMB bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi ise bir önceki anket döneminde yüzde 14,53 iken, bu anket döneminde yüzde 14 olarak gerçekleşti.
100k altında PPF'ler günlük faiz'in önüne geçmeye başladık tekrardan
Karşılaştırdıklarım: FIL, FI5 pp fonları ve enpara - fibabanka günlük faiz ve kiraz hesapları
FIL içeriğini değiştirdi.
daha evvelden ağırlık ters repo iken,
şimdi finansman bonosu ağırlıklı oldu.
dün geçiş yaptı ve eksi değer verdi.
bugün ise yüksek getiri verdi.
bir süre takip yapılıp yüksek getiride devam ederse geçilebilinir.
NZH borçlanma araçları fonuda takip edilebilinir.
Odeabankta enflasyona endeksli mevduat hesabı açmıştım 400 günlük Nisan ayında dönüşüm var.Internet şubede hesap detayına girince sadece 1 yıl ve üzeri vadeli mevduat yazıyor ve o ana kadar birikmiş faiz geliri bilgisi var enflasyona endeksli şeklinde bi bilgi yok.Bunu mt 'ye de sormuştum ilk hesap açılışında bizde ürün kodları var sizin hesabı enflasyona endeksli olarak girdik tüfe321 koduyla açtık dedi.Sozlesme örneği almadım cüzdanımda yok.Acikca biraz kıllandım banka vade günü sorun çıkarır mı?Sadece normal başta belirlenmiş faizi ödeyip tüfee farkını odememezlik yapar mı?Forumda ki arkadaslardan Odeabankta benzer hesap açan arkadaşlar vardı onların hesap detayında ne yaziyor ve konuyla ilgili bilgileri paylaşırlarsa sevinirim.
Fibabank kkm dövizden geçenlere faiz %20..
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yaf sorun çıkarmasalar ne yazar ki ? sansürlü enflasyon oranları ortada işte. sizi bu sahte rakamlarla avutup geçecekler. yukarıdaki ton balığı misali herşeye %90 zam gelirken %40 enflasyon farkı aldık diye sevineceksiniz. Zeytinyağlı tonu bilemem ama bence çoktan hamsi buğulama yaptılar sizin paraları. :evil:
Keyfimiz vardı arada bi Kadıköy'de rakı balık yapıyorduk çok zengin işi oldu artık vazgeçtik.İki kişi 35'lik,balığı,mezesi 600-700 tl den aşağı değildir.Gittiğimiz yerde öyle lüks bi mekan değil Nimet Balıkçısı (Balığı güzel,mekan güzel başka :) Ayda bi mutlaka gidiyorduk.Şimdi yılda bir oda belki.
Müşteri temsilcinizden PDF formatında başvuru formunuzu talep edebilirsiniz. Orada hepsi yazar. Konuyla ilgili benim başvuru formumda şu yazıyor. Herhangi bir kelek atamazlar.
Ek 28174
150 gram dediği yağıyla, süzülmüş net ağırlık 100g, kilosu net 400 liraya geliyor.
Hey maşallah..
O fiyatın çok daha altına istediğin hayvanın (dana, kuzu, tavuk, balık..) en iyi yerini alırsın, kendin pişireceksin sadece.
Konserve et için inanılmaz yüksek bir fiyat..
Cüppeli kur farkının faiz sayılmadığını söylemişti. Sözleşmenin bir örneğini ona da göndermek lazım. Burada açık açık faizdir diye yazıyor.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...2ef00e2591.jpg
Walla yapılacak en güzel şey bu düzeni protesto etmek hocam. Protestan mezhebine üye olacaksınız!
Bakın bugün manşet haber vardı. İhtiyaç kredisi oranları yıllık %40 ı aşmış. Mevduat faizleri ne ? %19 !
Üstelik hükümet mevduata yüksek faiz ödemeyeceksiniz diye serbest piyasayı iğfal edip bankalara tehdit mektupları yolluyor.
Yani senden aldığı parayı 2 katından fazlasına satıp keyif sürüyorlar.
Hani bi atasözü varya sen merkep olursan binen çok olur diye. Af buyrun incitmek için yazmıyorum sadece durumu özetlemesi açısından.
Devletin her tür denetimle ve baskıyla mevduatçıyı dövdüğü ve dövdürdüğü bi düzende sen paranı hala bankada tutarak bunlara fırsat vermiş olmuyormusun ? Bakın bankalar her ay kendi aralarında toplantı yapıp karar ve aksiyon alıyorlar bankalar birliği kanalıyla.
Peki siz mevduatçılar hiç birlik olup topyekün ne yapabiliriz diye arandınız mı ? Bu ülkede hep sermaye sınıfı torpilli ve ezen diğer taraf ezilmeye mahkum hakkını arayıp soramayan pısırık modda tutuluyor bilinçli olarak.
Buna verilecek cevap ve bunların burnundan getirecek çözüm çok basit !
Herkes parasını dövize park etsin yada bankadan çekmeye başlasın bakın bakalım ertesi gün ne oluyor ?
Anında çark edip biz kandırıldık, mevduatçı vatandaşı TL ye güvenen milletimizi üzdük. Bizi affedin diyip olması gereken yere seve seve çıkarırlar. Ama burada bakıyorum herkes 1-2 puan fazla alayım derdinde hala oran paylaşmakla meşgul.
yahu tren kaçmış, adamlar sizin paranızı beleşe kullanıyor. yapmayın etmeyin biraz BOSPOROS okuyun.
Tavrınızı koyun ortaya ! yumruğunuzu vurun masaya....
gunluk oranlar 20 nin altına düştügü anda ,nakite donerim full ,varsın o sekilde zarar edeyim edeceksem.bilmem ne sektörünü fonlamaya niyetim yok.ytd.
Toyota yaris hibrit 1500cc
605.000 TL
https://resimyukle.imageupload.worke...BA9B44CC8.jpeg
Hocam yanlış anlama ama bunlar biraz boş muhabbetler. Bu ülkede hangi konuda organize bir hareket edilebildi ki biz mevduatçılar olarak bir araya gelip ortak hareket edeceğiz? Kim kime güvenerek hangi protestoyu yapacak? Bu ülkede 10 kişi sokağa çıkar, 1 mahalle ilerlerler, sayı 5e düşer, 2. mahallede 2'ye düşer sonra tek kişi kalır. Burada insanlar dert ortaklığı kuruyor başka bir şey değil, derdini paylaşıyor deşarj oluyor. Ortak bir menfaati varsa o noktada fikir alışverişi yapıyor. Bundan daha ileri gitmez buradaki irade. Hiçbir alanda sadece burada değil.
Bir kere iktidara güvendik, yani güvenmek değil de tahmin yürütmek diyelim. Seçime girmeden dövizde abuk subuk işlere izin vermezler dedik ama kendilerini ve yancılarını ihya etmeyi uygun gördüler ülkeyi bitirme uğruna. Bu kadarını düşünememiştik. Madem uzun vade bağladık, bu noktadan sonra bu iğrenç enflasyon karşısında ne kadar fazla faiz alacağıma bakarım. Ne kadar koparabilirsem benim için kardır. Yarım puanın bile hesabını yaparım, kavgasını veririm. Mevduat döner, parayı cebime koyarım sonra da aldığım dersler çerçevesinde hareket ederim.