o kadar...
tebrik ediyorum, aynı görüşteyim. saygılar.
Printable View
17 şubat bilançosu ile ford yine kendisini gösterecek gibi duruyor. İlk hedefi 1000 lira…
Tofaş'ı boşaltıp ford'a yükleniyor ağalar. Yarın da tam tersini görürsek şaşırmam. Öyle bir kısırdöngü ile para kazanıyorlar
Bilancoya 7 is gunu kaldi,hisse ustundeki sert git geller artacaktir,calkalaya calkaya toplayacaklar
Portföyümü soran arkadaşlar vardı, cevaplamıştım ..... Değişiklik yaprım.. Yazayımda ayıp olmasın ... Anasgr, tursg,çimsa,aksaça stıldı.. Yerine ecilc, kchol, aygaz,alındı.. froto,ismen ve isdm, rttrak ve vakko'ya ekleme yapıldı :)..
Portföyümün ana kaıtları froto ve ismen... :) Ciddi oranda da nakit var..
Ne kadar ciddisin? nakit olarak:)
şunuda yazki yeni başlayanlar yanılmasın:
şu kadar senede şu kadar maliyetlerle ve şu kadar bileşik getiri (temettü vs) ile bugün bu portföy var..dolar bazlı bu kadar, altın bazlı bu kadar, en basit fon olarak da kıyasla şu kadar kardayım..
10 sene önce başladım, 3 senedir 0 maliyet artı temettü ve kendi yükselişi bana bonus....gibi..
zamanının iyi portföyü ama busene başlayanları mutlu etmez..
vakko yu yakalamışsın...gıda yok....aygaz la beraber tuprs ı da aradan çıkararak cin ilk yapmışsın...ama bilişim yok...emtia da isdemirle Ereğli yi nötürlemişsin ..yine cin ilk yapmışsın:) ilaç ve sağlıkta eczacıbaşını seçmişsin..deva yok..
garantici ,temettü ağırlıklı özelliklede 5 sene öncesinden geliyorsan iyi portföy.
hassasiyet in var gibi anladım banka yok..ama sigorta var..aynı kaptan yiyorlar..bilişm ve gıda özellikle gıdasız olmaz adanalı..
otur, 6,5 dan 7..
:)
Tırtrak bende de var hastasıyım motorunun sesine tıtrete tıtrete gidiyor namıssız
Tıtratak tratrkörde tek
Ytd
ttrak ı olan, otomotiv+tarım+makine ekipman ı da aradan çıkarır...kısmen de inşaat...joker gibi...yönetim froto dan daha iyi...
selam, froto,isdmr, ismen,ttrak uzun zamandır var... Nakitte elime bir gym den gelen satışdan geçti...Yani o sonradan gelen bir para..fırsat kolluyorum... Şimdiki portföye oranlarsak %32 ye denk geliyor.. Benim stratejim şu eregl/isdmr aygaz/tupraş paritesini takip ederim. Bi,r nevi arbitraj yparım ara sıra... ve her zaman orta vade gelecek vadeden şirketlerde fırsat kollarım.. Bilançolarına göre porföye girer çıkar.. Çimsa,tursg ve ansgr gibi... Bu benim stratejime uyuyor.. Ama dediğim gibi genelde %80-100 arası borsada olurum.. Bazen ucuz eurobond bulursam alırım, satarım..cds 800 lerde aldıklarımdan iyi kar ettima ma beklediğim kadar olmadı... Deva almadım çünkü ecil aslında iyi gayrimenkullere de sahip olan bir firma.. DEVA nın tahta yapıcısı biraz hantal..Hisse maliyetleirm bayağı aşağıda...ama son amanlardaki cidi alımlarım nedeniyle froto toplamda biraz maliyet yükseldi.
Bu arada banka almamaya çalışırım, çünkü senelerdir bekleyebiliyorlar... Sonra iyi gidiyor ama malesef herşeyden çok çabuk etkileniyorlar.. Sanayiyi seviyorum... Banka alsaydım alacağım tek banka garanti olurdu bu aralar.
Elimdeki banka ile alakalı tek kağıt kchol hissesi o da dolaylı yoldan :oleyo: Benim de allerjim var. Göçünce 20 sene bekliyor, doğru düzgün temettü de yok. Bana göre değil. Sanayi camdır
Ytd
Gıda sektörüne gelince Mgrosu beğeniyorum ama temettü verimi düşük ve gıda sektöründe marjlar herzaman düşüktür.. Alırsam nakit akışın yüksek
olduğu bir sektör olduğu için alırım.. Ve defansiftir.
Bilşim ise asla almam..Yıllarca aselsan tuttum..belki o ilerde olabilir..gerisini as almam..özellikle tekmoloji şirketlerini.... Taahhütede orgeyi beğeniyorum..Ama şu anda almam...
Gıdada para yok. Koç boşuna satmadı… al sat, vur kaç yapmak için düşük yüzdeli tutulabilir spekülasyon amacıyla
Ytd
aynen patrick...
Gemi üretimi ve sağlık sektörü hastane işletmeciliği global olucak ama bu iki alan çok karlı büyümeye daima müsait.
Koçların bir hatası var sanayiciyiz biz diyorlar.
Halbuki ben olsam arçelik ve enerji alanından çıkar hastane işini globalde büyütür gemi üretimi işini de büyütürdüm.
Bankayı da satardım portföy yönetimi ve ticari bankacılık yaptırırdım vs vs.
Ytd syg.
Portföyünüz güzelmiş sn. Human zaten özelden nezaket gösterip paylaşmıştınız.
işten güçten ben de fırsat bulamadım yeni bir rota çizeceğiz gibi.
Altın tarihi rekor kırarken sadece froto'nun değil borsanın da iyice tadı kaçtı
Bisti terk ediyorlar da froto yu da mı terk ettiler acaba?
Ytd
siz bekleyin, ahtapot pişiyor
yanına kalamar da yaptıralım mı?
Kac gun hsbc blok mal aldi,bugun almadi bofa hemen yapistirdi shortu, uc seansa bilancon geliyo ugrasmaya devam et bakalm makyajlayabilecegin ne kaldi
Otomobilde maliyet artışlarından dolayı kâr marjları epey düştü. Bilançonun da beklentileri karşılayacağı konusunda çekincem var.
duran varlıklar artsın,
uzun ve kısa vadeli yükümlülükler hafiflesin,
özkaynak dönemlik artsın...dönemlik,çeyreklik değil yalnız..önemli
pd/satış 1 in altı olsun
satış geliri ile satış gideri fark en fazla -%3-4 ü geçmesin....
bilanço iyidir.
net dönem karı,fd/favök,F/K, bunlar çeyreklik sıkıntılardır....özellikle enflasyonist ortamda..aslolan yukarısı..
bilanço yu yorumlamak da önemli...
gıda ya dem vuran kardeşler...
gıda dan anlaşılan Migros bim şok Ülker ise orda zaten hata var..onlar perakende..
gıda üretenler aslolan..
4 mevsim tarım ürünleri imal edenler.
ürün işleyenler...
%70 ini ihraç edenler.....
un,şeker,konserve,meyve suyu....et...
akşam eve kimse krank miliyle gitmiyor..
Ford Ranger, 2024 yılında Avrupa’nda %43,6 segment payı ile liderliğini sürdürdü13/02/2025 12:19:07
Ford’un pick-up modeli Ranger, 2024 yılında Avrupa'daki tüm pick-up satışlarının neredeyse yarısını oluşturdu ve yüzde 43,6 segment payını bir önceki yıla göre yüzde 1,3 artırarak yüzde 54,2'ye yükseltti. Bireysel pazarlarda ise yüzde 18,6 puana varan büyüme kaydetti. Ford, 2024 yılında önceki yıla göre yüzde 4 artışla bölge genelinde 60.400 Ranger satma başarısı gösterdi.
Ford Pro Avrupa Genel Müdürü Hans Schep, “Ranger’ın Avrupa’nın en çok tercih edilen pick-up modeli olarak üst üste 10 yıl boyunca liderliğini sürdürmesi, müşterilerimizin araçlarını nasıl kullandıklarını derinlemesine anlamamızın bir sonucu. Yeni Ranger, sunduğu teknolojiler ile pick-up deneyimini tamamen yeni bir seviyeye taşıyor. Hem yüksek tork değerine sahip olması, hem de kamp ve iş sahalarındaki güçlü ekipmanlar ile olan uyumluluğu sayesinde segmentinde devrim yaratıyor ” dedi.
Ford Ranger Türkiye’de de Pick-up Segmentinin Lideri
Ford Ranger'ın 2024 yılındaki küresel başarısı Türkiye pazarında da güçlü bir şekilde kendini gösterdi. 2024 yılında Türkiye’de toplam 16.806 adet pick-up satılırken, bunların 5.526 adedi Ford Ranger oldu. Bu da %33 ’lük etkileyici bir pazar payına denk geliyor.
Avrupa genelinde de Ford Ranger, pazar liderliğini pekiştirdi. İrlanda (%54,2), Almanya (%53,9 – rekor pazar payı), Birleşik Krallık (%52,4) ve Belçika (%50,1) gibi ülkelerde, toplam pick-up satışlarının yarısından fazlasını Ford Ranger oluşturdu. Ayrıca, Polonya (+18,6 puan), İspanya (+9,3 puan), Norveç (+6,1 puan), Birleşik Krallık (+5,3 puan) ve İtalya (+3,4 puan) gibi pazarlarda da segment payında önemli artışlar kaydedildi.
Yeni Ranger’ın teslimatları 2023 yılında başladı ve Ford Pro, dünya çapında müşterileriyle iş birliği yaparak ticari kullanım, aile yaşamı ve macera dolu yolculuklar için güvenilir bir pick-up modeli geliştirdi.
Tuvalet kağıdında selpak, müzikçalarda walkman, traş bıçağında gilette, ayranda sütaş ne ise, pickupta da ranger odur.
Pickup denince, akla Ford ranger gelir. Gerisi tırıvırı boş laf salatası
Pickup diyince akla ranger gelmez hilux gelir.
https://x.com/cldaymon/status/1365358694851112962
Evet Hilux gelir. Bu konu tartışmaya kapalıdır. Toyotanın Abd pazarına özgü daha iri pikapları da var ama Hilux başka.
Hiluxun yağını suyunu koy bas gaza. Geçen gördüm, yağını tamamen boşaltıp motoru çalıştırdılar yine de yatak sarmadı motoru. Helal olsun caponlara.
hiluxu boşverin, yatırım yaptığınız rangers satış rekoru kırmış bizim için bu önemli...
Rangera varken hilux da neymişâ€¦
Benim açımdan konu tartışmaya kapalıdır.
Ranger wildtrrek o kadarr
traktörspor bilançoya göre fena temettü vermedi, bu da 70 lira brüt-net (artık ya nasip) verir diye düşünüyorum, tabi huyudur illa ikiye bölecek, parayı enflasyona ezdirecek falan filan, bilindik meseleler.
https://i.hizliresim.com/29wn9rz.png
Norveç Varlık Fonu.
29 ocak 2025
Bist Portföyü
TTRAK ın son bilançosu zaten aylar öncesinden fiyatlandı...malı kaptırmayın..
7 senelik hükümetin berbat ekonomi yönetiminin faturası enerji ve doğalgaz da..fiyatları düşük tutmak için sektöre büyük baskısı var.tabii oy kaybetmemek için..
bu yüzden enerji yi çıkın...otomobil zaten belli..
yalnız aylardır çaktırmadan Arçelik geliyor...özellikle Afrika operasyonu çok iyi yönetildi..Avrupa da çin e tek kafa tutan firma oldu ve muvaffak oldu..Ağır yüklerden bu enflasyonist ortamda mümkün mertebe en düşük zararla çıktı..İtalya da satın alma yapacak..
Arçelik, TTrak la beraber koç da tutacağım 2 kağıt..
tekrarından rahatsızlık duymuyorum yine söylüyorum...Gıda...
çok sert portföy değişikliğine gitmek lazım..ivedi...alınacak kağıtlar bu seviyedeyken özellikle...