haklısınız sayın 666
yazmamak lazım ,uyanmasın millet
elveda
Printable View
Yav hemen aliniyorsun sen de. O yazinda herkesi asagilamissin. Ben de ona gore karsilik verdim :)
Yaz sen yine de, koy grafiklerini, calismalarini. Bakiyoruz.
Herkesin emeğine sağlık... ayrı ayrı hepinize minnettarım. Sizin yorumlarınız olmasa burada işimiz ne? Th, yetkisiz, 666 ... ve niceleri iyiki varsınız. Keşke bende katkı sağlayabilsem, tek söyleyeceğim 1 ay sonra inşallah umutlar yeşermiş olur. Kalın sağlıcakla
Sevgili Gazmanbaba, ismini burada görmüşken sana sevgi ve selamlarımı iletiyor, kalben en iyi dileklerimi sunuyorum. Bu arada yeri gelmişken senden de yorum alalım HALKB'nin BİST'in ve TR ekonomisinin gidişatı üzerine, ne de olsa yılların tecrübesine sahip değerli bir abimizsin. Hürmetler. TH
Hocam eyvallah, sen de çok değerlisin, saygın bir mesleğin mensubu olduğun gibi üst düzey bir mevkiye de sahipsin, ayrıca son derece çağdaş görüşlere sahip bir bireysin, özetle gıpta ile bakılan bir karaktersin. Gerçek hayatta olduğu gibi forum ortamlarında da zaman zaman duygusallık (alınganlık, nem kapma, yersiz eleştiri, yersiz hava atma, narsizm vs) ön plana çıkabiliyor, bence bu tür tepkilerin hiç bir önemi yok. Karşılıklı saygı kuralları çerçevesinde herkes istediği şekilde yazsın tabi ki.
bir kişinin forumda yazıp yazmayacağına biz mi karar veriyoruz? ne kadar saçma bir şey. söyleyecek sözü olan herkes yazar ve çizer. kim ne karışır? isteyen okur, isteyen okumaz.
ben bu forumdan oldukça bilgileniyorum ve uv yatırımcı olmak için de okudukça motive oluyorum. Vakit ayırıp da bir şeyler yazan ve çizen herkese de teşekkür ederim. :bravo:
Problem burdan kaynaklaniyor. Insanlar konsepti anlamiyorlar. Isteyen istedigini yazip cizemez. Burasi bir forum, ama birisinin "babasinin" forumu degil. Bu konseptin anlasilmasi gerekli ve ona gore davranmali. Yani hepimiz belli kurallara uymaliyiz ortamin verimli olmasi icin.
Konusuldu, tartisildi, oylandi bitti. Daha mantikli bir onerisi olan varsa "oylamadan" baska, bir dahaki sefere de onu deneriz.
önce genel fotoğrafa bakalım. akp sipariş üzerine kurulan bir abd projesi.seçimlere dahi girmeden abd'ye gidip oval ofiste başkanla görüşen tek lidere sahip bir partidir. tabii bir başrol var ise mutlaka yardıdımcı roller de vardır ki bunlar da chp ve mhp ve son icatları iyi parti olmakta...
önce chp anayasayı değiştirerek topa girer.sonra diğer kurumlar ve basın partiyi meyve veren ağaç rolüne çevirirler.ordu da saçma sapan bir bildiri yayınlayarak cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi partinin popülitesini zirveye taşır.
chp değişmeyen başarısız lideriyle sola fren görevi görürken mhp önce haziran seçimlerinde ve sonra da son seçimlerde kademeye girerek senaryonun çökmesine engel olur.
sonra doğru dürüst biri çıkıp düzene çomak sokmasın diye zaten 25 yıldır siyasette olan biri umut(suzluk) olarak piyasaya sunulur ve yeniliğin önü kesilir.
ama aksilik bitmez, ekonomi göçünce bu sefer chp seçmeninin güvenini dibe vuran bir koltuk kavgasına girerken yeni parti lideri de küstüm oynamıyorum hareketiyle seçmeninin güvenini dibe vurur...
seçimlerde hezimet yaşayacak daaaaa...kim yaşatacak???? bakın abd sinema sektörünün lideri bunların yazdığı senaryo ile kim başa çıkabilir???
bu arada emeğe saygı, figüranlara da bir alkış (fetö,pkk,deaş,reza,esad,doğan holding....)
ya işte durum maalesef bu...
çok kibar yazıyorsunuz, kendi adıma ben de size nezaketinizden dolayı tşk ederim, bir bayansınız öyle değil mi? Buradakilerin büyük çoğunluğu erkek olduğu için bayan niklere farkında olmadan kabalık yapılabiliyor, siz de kendi kapasiteniz kapsamında HALKB ve piyasa ile ilgili öngörülerinizi ve beklentilerinizi paylaşmaktan çekinmeyin lütfen
Bu arada, şu OFAC belirsizliği ortadan kalkar kalkmaz özellikle HALKB'yi hedef alacak bazı gelişmeler olacak gibi geliyor bana, örneğin banka birleşmeleri filan gibi, zaten yurtdışında son zamanlarda hep gündemde olan bir konu bu, en son en büyük Fransız bankalarından biri İtalya'nın en büyük özel bankası olan UniCredit ile birleşmek için düğmeye basmıştı
Hiç kimsenin inanası gelmiyor ama Katarlıların Halkbank ile ilgilendiğini çok sık duymaya başladım, adamlar Finansbankın sahibi, 400 milyar tl ye yakın aktifleri olan HALKB aslında hedef olarak gerçekten de çok cazip bir bankadır hem satınalma hem de şirket birleşmesi açıısndan
2013 yılına kadar Halkbankın KOBİ aktifleri yüksek bir artı değer olarak görülüyordu ve yabancı yatırımcıların çoğu bu perspektiften bakarak hissede yatırımcı olma cihetine gitmişti.
An itibariyle bankanın piyasa değeri 1.25 milyar dolar ediyor, kabaca 7.5 milyar tl eder. Aktiflere bakıyoruz ve 400 milyar tl ye yaklaştığını görüyoruz. Demek ki aktiflerin %2 si kadar bir piyasa değerimiz ancak var. Bu oran normal şartlarda %10 civarındadır. Tabi aktiflerin rakamsal değeri değil de kalitesi önemlidir, NPL rasyosunun (batık kredilerin) da düşük olması istenir. Bankanın açıklamasına göre HALKB'deki batık krediler toplamın %3 ü kadar. Peki bu rakam inandırıcı mı? Yakın gelecekte çok daha yukarıya çıkması söz konusu olabilir mi? Malum, 2018 3Ç 4Ç ve 2019 1Ç 2Ç dönemlerinde büyük ihtimalle resesyona veya %1 filan gibi çok ufak büyümelere şahit olacağız. Bunun etkisi bilançoya batık kredi oranlarında artış olarak yansıyabilir.
TR ekonomisinin en önemli özelliği anormal şekilde dinamik olmasıdır. Krize girmesine girer ama kendini çok çabuk toparlar. Başka ülkeler ayni türden bir krizi 3 senede zor atlatırken TC 1 senede bunun üstesinden gelir. Garip ama gerçek, yabancı yatırımcılar bu gerçeğin farkındadır. Bunun nedeni ne biliyor musunuz? Kayıt dışı ekonominin TR'de çok büyük olması (toplamın 3 te 1 i kadar) ve kaynağı bilinmeyen fon akışının da ayni zamanda çok yüksek olmasıdır. İşte bu yüzden hiç kimsenin tahmin etmediği bir anda bir bakmışsınız piyasa toparlanmaya başlamış. Tabi bu tür gelişmeler borsa ve tahvil piyasaları tarafından çok önceden satın alınır. Resesyonun zirve yaptığı zaman borsada toparlanma başlamış olacaktır.
İngiltere, ABD, Japonya, Fransa gibi gelişmiş ülkelerde kayıtdışı ekonomi toplamın %5'i kadardır. Bu rakam TR'de tahminen %33'dür. Bazıları ise %40'dan fazla diyor.
yıllar önce okuduğum ve hala da kütüphanemde bulunan "The Laundrymen - Inside Money Laundering" (para aklayıcıları) adlı kitabı İngilizce bilenlere tavsiye ederim, sistem dışındaki paraların nasıl aklandığını gözler önüne seriyor
AKBNK ve GARAN'ın gözü 2001'den bu yana hep HALKB'de oldu, tabi son yıllar hariç (OFAC yüzünden), hatta banka 2007'de halka arz edilirken "halkı arzı iptal edin, hisseleri toptan bize satın" demişlerdi.
Bir istatistik vereyim aklıma gelmişken:
Gelişmiş ülkelerin borsalarının toplam piyasa değeri genelde yıllık GSMH'lerinden fazladır, örneğin İngiltere borsasının değeri yıllık GSMH'nin %120'si kadardır, ABD Japonya vs borsaları da bu civardadır.
BİST'e bakıyoruz, toplam piyasa değerinin (halka açık olan artı olmayan kısım) 700 milyar tl civarında olduğunu görüyoruz yani 115 milyar dolar civarında, düşmüş haliyle yıllık GSMH'nın 600 milyar dolar olduğunu göz önüne alırsak %20 bile etmiyor, bu oran çok ama çok düşüktür.
Piyasalar derken şunlar kastediliyor:
En büyük piyasa: Forex piyasası (günlük işlem hacmi 5 trilyon dolardır)
2. en büyük piyasa: Tahvil piyasası (küresel toplam ederi 160 trilyon dolardır)
3. en büyük piyasa: Borsalar (küresel borsaların toplam ederi 70 trilyon dolardır)
Gayrimenkul piyasası
Türev piyasalar (future'lar, option'lar, warrant'lar, swap'lar vs)
ABD borsalarında (S&P500, DowJones, Nasdaq) toplam günlük işlem hacmi ortalama olarak 200 milyar dolar civarındadır, burada aslan payı S&P500'e ait. Öte yandan BİST'teki toplam günlük işlem hami ortalama 1.5 milyar dolardır.
Bu bence biraz da ülkelerin genel yatırım kültürleriyle ilgili bir konu. Bizim halk menkul kıymetlere genelde hep mesafelidir. Bizdeki şirketler genelde patron şirketleri. Epey bir kısmı halka açık değil, halka açık olanlarda ise halka açıklık oranları genelde düşük. Amerikada ise bu oranlar genelde yüksek ve hisse sahipliklerinde belirgin ana ortakların oranı ve dominasyonu bize göre daha az. Bu durum, şirketlerde temettü dağıtma eğilimini artırmakta. Temettü kültürü olduğundan orada halkın menkul kıymetlere olan ilgisi de bizdekinden fazla. Bu sayede yapılan halka arzlar da küçük yatırımcıda karşılık buluyor. Bu yatırım ortamının doğal sonucu olarak da GSYH ya oranla borsa değerleri yüksek gerçekleşiyor diye düşünüyorum.
Şimdi de sürekli sosyal medyada bu haberler çıkmaya başladı ya hayırlısı.
Hayırlı mı olur hayırsız mı onu da bilmiyorum tabii.
asıl haber bu bence...
https://eksisozluk.com/ataturkun-is-...7757?a=popular
bu haber ile iş bankası öncülüğünde bankalar çakılabilir
ATATÜRK'ÜN İŞ BANKASI HİSSESİ HAZİNEYE GEÇMELİ
“(CHP’nin bir TV kanalını satın aldığı iddiası) Bir TV kanalı açmış açmamış çok önemli değil. Partili birinin televizyonu da olabilir. Bunlar önemli değil. Ama daha önemli bir suç var. Siyasi partiler banka kurabilir mi? Hayır, kuramaz. Ama şu anda CHP, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü suistimal ederek, onun Cebi Hümayunundan dediğim, İş Bankası hisselerinin yüzde 28’inin sahibi durumunda. Oradan para alamıyor ama yönetim kurulunda dört üyesi var. Bu dört üye ne iş yapar? Buna bir bakılması lazım. Ben diyorum, bir defa Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu tür bir varlığı herhangi bir siyasi partinin etiketi altına giremez. Girse girse Hazine’ye girer. Öyle mi? Vakıfbank’ta da Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ciddi bir hissesi var. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün bu hissesini genel müdürlüğe aktarmak için gerekli talimatı verdik. Oradan gelecek gelir vakıf yatırımlarında kullanılsın. Zaten haram. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün haramla ne alakası olur? Olmaması lazım. Bunu Vakıf Katılım’a veya genel müdürlüğe vermesi lazım ki Vakıflar Genel Müdürlüğü bütün eserlerinde bu harcamaları yapsın. Bu çok çok ciddi bir imkan.”
Bir 20 sene icerisinde bu ulke Afganistan veya Suudi Arabistan'dan farkli olmayacak. Bu virus boyle birsey.
Is arkadasim "Ne guzel first-lady'niz var" demisti. Sesimi cikarmadim onun Arab'in Kralice Rania'si olduguna, yanindakinin bizim olduguna :)
Temelin olmayan kağıdın tekniği sihirden öte değildir.Temeli iyi kağıtlarda tekniğe göre işlem yapmak,kısa orta vade için en makbulüdür.Çok uzun vade yatırımı yapan için teknik lüzumsuzdur.
ASUS_T00J cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Katarda yasayan ve bu islerden az cok haberdar olan biri olarak soyluyorum ki boyle birsey KESINLIKLE UYDURMA..Emir ucagi hibe etti diye THY ve Halkbank satilacak diye sosyal medyada kerti solcular ve fetocanlar boyle bir yaygara kopartti - alakasi yok..
Son zamanlardaki en buyuk satin alma Ooredoo'nun Turk Telekomu almasi olacak(ti) - hatta prensipte anlasildi ama ne olduysa son dakkada is koptu.. Bankalara hisse devrinden sonra ise ben bu satisi zor goruyorum..
Katarlilarin Turkiyedeki satin almalariyla ilgili cok entertesan birsey hatta birinci elden anlatayim: Daha gecen persembe Bereket Donerin Katarlilara satilacagi haberi persembe gunu Qatar Tribune gazetesinin Business ekinin mansetinde cikti (qatar-tribune.com/data/20180913/pdf/Business.pdf).. Bereket Donerin genel muduru hemserimiz olur hayirli olsun dedim - adam sasirdi... Haberi bile yokmus birakin satilmayi vs - agentlari oyle kopurtmus sadece :) :)
Bu kagit seneye subat-marta kadar surundurur OFAC MOFAC derken - yapacaksa ondan sonar uzun vadeli hareketine baslar benim beklentim budur..
Bence de uydurma ayransiz.
Ben kesinlikle uydurmadır ya da olabilir diyemiyorum. Bu ülkede imkansız denen herşeyin olabileceğine ya da kesin olur denen şeylerin de olmadığına tanıklık ede ede böyle belirsiz konularda taraf olmamayı tercih eder oldum. Ama sanki bu söylenti basra körfezinin Amerikalılarla arası biraz daha iyi olan devletlerinden birisi ile çıkmış olsaydı daha bir inandırıcı olurdu gibi.
Ne bankaydı idi be Halkbank, maffettiler maalesef..
Gezi öncesi 2012 tam show + 2013 zırvasal 20+, dolar bazlı bilmem neler..
Te şimdiki haline bak..
Yazalım da ne yazalım daha tamam bile diyememişler, ceza mı, papaz mı, yaptırım mı, reZZa mı,
o mu şu ne bu mu tarzı borsa style oldu tam.. Gelirken de giderken de valla..
...
Bu böyleyken bile rating alamazken, İş C ne beklenti gündem olur ki ?? yine yeniden hak getire..
Yassak belki de Halkbank rating mevzu, belki de doğal bitik ?..
Yok işte ezbere şarbon şablon.. Malzeme bitmiş.. Ne kötü bazen ezbercilik..