Sayfa 536/1032 İlkİlk ... 36436486526534535536537538546586636 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 4,281 - 4,288 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. abd çin ab rusya turkiye farketmez hacim ve yön verici gücleri farkli domine etkisi olsa bile ekonomik politikalarin ve reel verilerin bir dip bir tepe, bir depresif bir coşkusal atmosfer hali dönüşe gelecektir...bu işin degişmeyen tek matematigi bul olsa gerek...en nihayetinde oturup bu ekonomi oyununun firsatcilari olarak karar vermemiz gereken şu olsa gerek...grafikler ve atmosfer de negatif yön nerde son bulacak ? herkesin fikri beklentisi farkli olacagi gibi piyasa belirtecleride farklilik arzedecektir elbette...bu oyunu domine eden ana global ülkesel sermaye gücleri tabiki tuzaklarla algilari sasirtma yolunu oyunun icinde tutacaklardir...nacizane gordugum tl de 5.8/6.2 arasi 3 aylik bir durulmadan soz edilebilecegi gibi bist gibi tl bazli varliklarda da 3 aylik bir rahatlama sureci 94/116 bin arasi beklenebilir gibi gozukuyor...ana guclerin sundugu depresif atmosfer gine ana guclerin bir iki ilimli belirteci atmosfere sunarak hafif coskusal yada toparlama atmosferine yonlendirmesi bir iki ciddi alim para girisi islemiyle bile olabilecek basitlikte oysa...bakalim neler olacak fakat kisisel beklentim en dib algiya gore ihtiyatli bir nefes alma toparlama algisinin gelisen piyasalara kisa vadeli sunulacagi yonunde...20sinde ki hukumet ekonomi aciklamalari takip edilecek musbet bulunursa 100binlere dogru tekrar bir algi devsirilebilinir diye gozlemliyorum...negatif algida bir isinma söz konusu bu isinma beyinler yanmadan hafif sogumaya alinir piyasa tarafindan...cunku oyunun kurali yatirimcinin beyni tam yanacakken şoklamaktan gecer �� ekime kadar kalan saglar bizimdir beyninize sahip cikin yanmasin
    ...Biraz zaman geçsin herşeyi unutacaksın; biraz zaman geçsin herşey seni unutacaK...(Bendememişmiydim çabası beyhude, bilmedigini bilmek bakİ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSİYEM OLAMAZ...

2.  Alıntı Originally Posted by illim Yazıyı Oku
    abd çin ab rusya turkiye farketmez hacim ve yön verici gücleri farkli domine etkisi olsa bile ekonomik politikalarin ve reel verilerin bir dip bir tepe, bir depresif bir coşkusal atmosfer hali dönüşe gelecektir...bu işin degişmeyen tek matematigi bul olsa gerek...en nihayetinde oturup bu ekonomi oyununun firsatcilari olarak karar vermemiz gereken şu olsa gerek...grafikler ve atmosfer de negatif yön nerde son bulacak ? herkesin fikri beklentisi farkli olacagi gibi piyasa belirtecleride farklilik arzedecektir elbette...bu oyunu domine eden ana global ülkesel sermaye gücleri tabiki tuzaklarla algilari sasirtma yolunu oyunun icinde tutacaklardir...nacizane gordugum tl de 5.8/6.2 arasi 3 aylik bir durulmadan soz edilebilecegi gibi bist gibi tl bazli varliklarda da 3 aylik bir rahatlama sureci 94/116 bin arasi beklenebilir gibi gozukuyor...ana guclerin sundugu depresif atmosfer gine ana guclerin bir iki ilimli belirteci atmosfere sunarak hafif coskusal yada toparlama atmosferine yonlendirmesi bir iki ciddi alim para girisi islemiyle bile olabilecek basitlikte oysa...bakalim neler olacak fakat kisisel beklentim en dib algiya gore ihtiyatli bir nefes alma toparlama algisinin gelisen piyasalara kisa vadeli sunulacagi yonunde...20sinde ki hukumet ekonomi aciklamalari takip edilecek musbet bulunursa 100binlere dogru tekrar bir algi devsirilebilinir diye gozlemliyorum...negatif algida bir isinma söz konusu bu isinma beyinler yanmadan hafif sogumaya alinir piyasa tarafindan...cunku oyunun kurali yatirimcinin beyni tam yanacakken şoklamaktan gecer �� ekime kadar kalan saglar bizimdir beyninize sahip cikin yanmasin
    Gelişmekte olan piyasalarda ki ayı piyasasanın bitimi ve dipten yeni bir yükseliş trendi başlaması için ABD nin resesyona giriş ( Tam istihdam rakamlarında düşüş, saatlik ücretlerde artışın durması hatta gerilemesi, enflasyon üretememesinin anlaşılması, Banka karlılıkları başta olmak üzere şirket bilançolarında durulma ve tepe yaptığının belirginleşmesi, dünya ticaretinde bilhassa baltık kuruyük taşımacılığında azalma ve petrol ve enerji kullanımında düşme ile sürdürülemez bütçe ve dış ticaret açıklarının finansallarında zorlanma ile DOW endeksinde yüzde 20-30 luk bir düzeltmeye ( 18500 leri beklerim) başlaması ve RESESYONA girmesidir. Piyasa bilir ki resesyon demek, yeni QE ler yolda demektir. Bu gelişmekte olan piyasalarda BOĞA piyasasanın başlaması manasına gelecektir. 2008 krizine yol açan kiçbir sebep düzelmedi. Türev piyasalardaki toksik varlıklar batmasına müsaade edilmeden ( Lehman Brothers hariç olmak üzere) halı altına süpürülerek , sadece para basarak düzeleceğine inanmak saflık olur.
    Şahsi görüşüm ise , ezber batı medyadan bağımsız düşünen kaliteli ekonomistlerin de görüşü en geç iki yıl içinde yukarıda saydığım belirtilerin ortaya çıkacağıdır. Bu kaçınılmaz bir gidiştir. Bizim sürdürülemez cari açığımızın patlaması gibi. Müzik çalarken ne güzel dans ediyordu siyasilerimiz. Selamlar.

3.  Alıntı Originally Posted by alekss Yazıyı Oku

bol indikatörlü grafik de var bizde
    ama takas analizi yok, kademe analizi yok ,bialnco analizi yok , papaz yok ,secim yok , merkez sunu yaptı bunu yaptı yok , amerikada ki dava su oldu bu oldu yok , sizdeki gibi entelektüel bakış acısı yok ;), 3 aylık kar rakmları ne olacak ne olmalı yok ,
    basit ama etkili para direkt kazanmaya yönelik saçma sapan çizilmiş trend çizgileri var , trend çizgileri kırlımıyla pozisyona giriş var , pozisyona girerken stop koymak var

sayın yetkisiz yazdığınız son cümleden -Ben 3-5 fırın ekmek yiyeyim de öyle geleyim..- foruma ara verip artık yazmayacağınızı anladım şayet doğruysa entelektüel paylaşımlarınıza bir süre ara vermek veya hiç paylaşmamak kendiniz ve bu forumu takip eden diğer üyeler adına çok yararlı olacaktır
    saygılar

Meraktan soruyorum, teknik analiz ile bugüne kadar ne oranda kazandınız? Ortalama yıllık. Ister döviz ister tl bazlı.

Teknik analizden para kazanan toplamda 2 kişi tanıdım ( onların da biri haber biri temel destekli çıktı ) 3. Siz misiniz yoksa?

Mesela ben temel analizciyim halk 15 iken baktım almazdım. 6 altında alırım. Yine almadım ykb aldım ama sonuçta bilançosuna karına gelecek bilanço tahminlerime göre fiyatlama ve iş yapıyorum. 3.5 tekfen aldım 3 liradan asels aldım 1.30 karel aldım 2 liraya thy aldım bunlar hep ortalama. Hiç zirvede satamadım ama hep dibe yakın almayı başardım. Tamamen temel analizle. Satma kısmında kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Son deval ile borsa getirim ortalama $ bazlı yıllık %15 lere geriledi. Ama intikamım acı olacak çok yüklü toplamayı düşünüyorum. Size sordum kendim de paylaşayım dedim.

Mesela usd için öngördünüz mü hareketi? Halk için? Ykb için? Thy için? Paylaşırsanız sevinirim selamlar.

4. Sn. Yetkisiz bu topicde , topiğn kurucusu sayın TH. dan sonra yazı ve yorumlarını izlediğim 2. kişidir. Temel analizi oluşturan mükemmel yaklaşımları ve değerlendirmeleri var. İlgi ile izliyor istifade ediyorum. Ayrılırsa üzülürüm. Sayın TH. yazılarınız ve birikimlerinizi kitaplaştırmanız temennisi ile. Çok güzel bir uslubunuz var.

Alıntı Originally Posted by Ayan Yazıyı Oku
    Ayrılırsa üzülürüm.
    Ayrilan falan yok hocam. Yahu olmayan bir problemi ortaya cikardiniz durduk yerde.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    afyonkarahisar
    Gönderi
    794
     Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Meraktan soruyorum, teknik analiz ile bugüne kadar ne oranda kazandınız? Ortalama yıllık. Ister döviz ister tl bazlı.

Teknik analizden para kazanan toplamda 2 kişi tanıdım ( onların da biri haber biri temel destekli çıktı ) 3. Siz misiniz yoksa?

Mesela ben temel analizciyim halk 15 iken baktım almazdım. 6 altında alırım. Yine almadım ykb aldım ama sonuçta bilançosuna karına gelecek bilanço tahminlerime göre fiyatlama ve iş yapıyorum. 3.5 tekfen aldım 3 liradan asels aldım 1.30 karel aldım 2 liraya thy aldım bunlar hep ortalama. Hiç zirvede satamadım ama hep dibe yakın almayı başardım. Tamamen temel analizle. Satma kısmında kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Son deval ile borsa getirim ortalama $ bazlı yıllık %15 lere geriledi. Ama intikamım acı olacak çok yüklü toplamayı düşünüyorum. Size sordum kendim de paylaşayım dedim.

Mesela usd için öngördünüz mü hareketi? Halk için? Ykb için? Thy için? Paylaşırsanız sevinirim selamlar.
    ben temel analizle ilgilenmiyorum
    ben teknik analizle alıp satıyorum
    çokta memnunum allah bereket versin
    fiyat nereye ben oraya - felsefem bu
    siz borsadan para kazanıyorsanız alım satım yaparken hangi analiz yöntemi kullanıyorsanız kullanın % 100 doğru yoldasınız % 100 doğru yapıyorsunuz demektir
    adam 12 tl den Halkbank almış senet 6 tl olmuş hala temel analizden piyasa defter değerinden fiyat kazanç oranından bahsediyor ;)

saygılar

7.  Alıntı Originally Posted by yetkisiz Yazıyı Oku
    Valla...Benim niyetim hatta arzuladığım şey, bu başlığın insanlar işten geldikten sonra çayını kahvesini yudumlarken zevk alacakları, bilgi edinebilecekleri (ki kendi adıma söylüyorum burada yazdıklarım en az 50 yerden okuyup ta sentezlediğim şeyler, doğrudur ya da yanlıştır hiç farketmez sonuçta ciddi bir emek var ve asla osuruktan şeyler değil, ha keza TRENDHOUND'un yazdıkları) bir mekan oluşturmak...

Dün de yazdığım gibi halâ ve halâ burada yazılan jeoekonomik parametrelerin HALKB ile ilgi ve alakasını bile çözememiş, her şeyi ekranlardaki rakamlarla ve açıklamalarla yorumlamaya çalışan, taktik ve stratejiden bihaber, yarı robot, zombivari bir nesil...Adamların asıl hedefi bu zaten...Ha, senin gibi bu başlığın en entelektüel yazarın da bile bu bilinci oluşturamamış olduğumu gözlemlemekteyim...Esasında bu derdimi meramımı anlatamama özürü her zaman vardı bende, demek ki yaşlandıkça iyice artıyor; suç kimsenin değil...

Gelmiş, hiç bir indikatör içermeyen grafik açmış, sanki o çizdiği şeyleri ilk defa kendisi görüyormuş gibi...

*
    Bence siz bol bol grafik ve gün içi pastalarla devam edin abi...Ben 3-5 fırın ekmek yiyeyim de öyle geleyim...
    Herkes tabi istedigini yazar ama benim sahsi tavsiyem Halkbank / OFAC ekseninde neler olup bitiyor bu konuda internet sosyal medyayi vs arastirip burada muspet bilgi paylasimlari yapmak cok konuyu global mevzulara dagitmadan... DIger HALKB topigine cevirmemeye calisalim yani burayi da...

8.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    HALKB tahtasındaki serseri lotlardan bahsetmiştim geçmişte, Ayran bunu tekrar dillendirmiş. 2017 4Ç itibariyle bu hisseler kabaca 100 milyon lot gibi idiler yani tedavüldekilerin %15'i kadar. "Serseri lotlar" tanımıyla tahtadaki al-satlara, sat-allara, açığa satışlara, çıplak işlemlere, her türlü spekülasyon ve manipülasyona alet edilen, algolar veya robot işlemciler tarafından cephane olarak kullanılan başıboş lotları kastediyorum, yani sürekli olarak bir kurumdan veya BY'den zırt pırt diğer bir aracı kuruma veya BY'ye gidip gelen lotlar. Aradan geçen uzunca süreyi ve bu süre içinde oluşan işlem hacmini göze alırsam, an itibariyle tahtadaki serseri lotlar yarıya yakın düşmüş olmalı zira spekülatif al-satlar veya sat-allar esnasında mala girip çakılı kalan bir sürü yatırımcı oldu ve böylece bu serseri lotların önemli bir kısmı doğal yollarla tahtadan emişmiş oldu. Şu anda kabaca tahtada 50 milyon civarında serseri lot bulunuyor yani tedavüldeki adedin %10'undan az. Eğer olur da Halkbank Yönetimi taahhüt ettiği gibi 70 milyon lot hisseyi geri alım kapsamında alırsa bu serseri lotların tümü emilmiş olur.
    Bu arada gerizekali Halk Yatirim gecen gun 2 milyon lot basti kagit yukselirken.. Bu miktar kurum musterilerinin degil bankanin yaptigi bir isleme benziyor... Acaba bu gerizekalilar yanlis mi anladi hisse alimiyla satimini karistirdilar mi?? Hani saka yapiyorum ama laristirdiklari ortaya ciksa da sasirmam yani bu kadar basiretsiz bunlar....

Sayfa 536/1032 İlkİlk ... 36436486526534535536537538546586636 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •