Hayaller Beşiktaş Gerçekler Esenler [emoji85][emoji85][emoji85]
Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir
O dolarlar bozulup BİST’e girecek ama 0.8 Peniden 🤪🤪🤪
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Bu forum sayesinde geçen yıl Kasım ayında işim dolayısıyla il değiştirmem gerektiği için evi satmıştım zor da olsa, sonra baktım ki aynı paraya taşıdığım yerden ev almaktansa kiraya çıkıp elimdeki 340 bini 24.5 dan stopaj avantajını kullanarak 370 gün vadeye koydum. Geçenlerde evi sattığım sitedeki bir dostumla ev konusu açıldı, benim eski dairenin yan dairesi 350 civarından alıcı bekliyormuş. Ev 2.katta idi. 7.katını 370 e bu ay satmışlar. Benim ev almayıp vadede değerlendirdiğim param 1 Aralık vade bitiminde 425 bin olacak.
Şimdi düşünüyorum da iyi ki buradaki üstadları dinleyip de böyle yapmışım diyorum.
Peki sizce günümüz Turkiyesinde bundan sonraki faizlerin yüzde 10 un altına düşmesi durumunda oturacağım ev dışında kiraya vermelik yatırım amaçlı ev almak mantıklı olur mu, yoksa öyle çok borsadan falan anlamayan birisi olarak fazla paramı altın hesabına falan mı biriktirsem?
Kesinlikle. Gelmeleride cok yakindir
Gelecekler...:)
Syg,
İyi de dolar geçen yaz fırladı ve 2 yıl öncesine göre halen çok yüksek seviyelerde hatırlarsanız 4 lerdden buralara geldi ama ev fiyatları neredeyse hiç artmadı yerinde sayıyor. 350 olan ev 2 yıldır atmadığı gibi alıcı da bulamıyor ki artsa bile ne kadar artabilir bunu düşününce bence ev almanın artık yatırımlık bir yanı kalmadı oturulan evin dışında.
Her sey donguseldir.
Indirin konut kredisi faislerini %0.79 a millet saldirir kuduz kopek gibi yine betona...
Syg,
Buna o zamanlar ben de dikkat etmemiştim 257 günüm kalmış orada hata ettik, benim hesabıma göre mk 21,1 civarına denk gelince vadeler doluyor, tabi o tarihte vadeler ne olur bilinmez ama bundan yüksek olacağını sanmıyorum. Artık dolara mı geçerim ne yaparım bakalım.
Gelecekler bana...hem de kosa kosa..
Verecekler dolarlari ben de onlara kagitlarin yarisini.. :)
Syg,
13 Eylül Cuma 10:07 CARİ FAZLA TEMMUZ'DA 1,16 MİLYAR DOLAR
13 Eylül Cuma 10:04 12 AYLIK CARİ FAZLA TEMMUZ'DA 4,45 MLR $
13 Eylül Cuma 10:02 NET HATA NOKSAN TEMMUZ'DA 603 MİLYON DOLAR FAZLA VERDİ
13 Eylül Cuma 10:02 RESMİ REZERVLER TEMMUZ'DA 3,16 MİLYAR DOLAR ARTTI
13 Eylül Cuma 10:02 PORTFÖY YATIRIMLARI TEMMUZ'DA 97 MİLYON DOLAR NET GİRİŞ KAYDETTİ
13 Eylül Cuma 10:02 TÜİK: SANAYİ ÜRETİMİ TEMMUZ'DA BİR ÖNCEKİ AYA GÖRE %4,3 ARTTI
13 Eylül Cuma 10:00 TÜİK: SANAYİ ÜRETİMİ TEMMUZ'DA BİR ÖNCEKİ YILIN AYNI AYINA GÖRE %1,2 AZALDI
14 trilyonluk tahvil negatif faizle işlem görüyor...Mehmet GERZ - Ata Yatırım...
Arkadaşlar usd oranlar nedir acaba son teşekkürler.
Bu ülke insanlarinin akli selimi bulacağina inaniyorum.
TCMB Haftalık Menkul Kıymet, Resmi Rezerv ve Yurtiçi Yerleşik Döviz Mevduat İstatistikleri (30 Ağustos - 6 Eylül)
Eylül ayının ilk haftasında hane halkının ve şirketlerin döviz mevduatı (altın hariç ve Euro/Dolar paritesindeki değişimden arındırılmış) önceki haftaya kıyasla sırasıyla 0,3 milyar ve 0,4 milyar dolar arttı. Son veri ile birlikte hane halkı döviz mevduatları 109,9 milyar dolara ulaşırken, şirketlerin döviz mevduatı 74,3 milyar dolara geldi. Hane halkı ve şirketlerin döviz mevduatları geçen yılsonu seviyelerinin sırasıyla 19,8 milyar dolar ve 9,7 milyar dolar üzerinde seyrediyor.
30 Ağustos - 6 Eylül haftasında hisse senedi ve tahvil piyasasına (repo hariç) sırasıyla 111 milyon ve 43 milyon dolarlık yabancı girişi oldu. Yılbaşından bu yana bakıldığında hisse senedindeki giriş 0,6 miyar dolara, tahvil cephesinden çıkış 2,3 milyar dolara ulaştı.
Gelecekler diyorum ben...
Syg,
Sattiktan sonra nereye gidecek sin Dudu[emoji39]
İNG hoşgeldin faizi 15' e düşmüş (turuncu ekstra 750 tl harcama ile %17)
En ufak küresel sıkıntıda yine kırılganlarda başı çekeriz..faiz indirmekle bu işler olmaz..
Nkolay pazartesi 15.50 ye düşecekmis.
nkolay kısa mesaj çekti..
bugün 16 son
p.tesi 15.50..
ytd.
syg,