endise etmeleri iyidir,
ipini tuttuklarini vurmusuz,
dizine oturttuklarina darbe yaptirmamisiz
40 yildir ele gecirdikleri her kurumda darmaduman etmisiz,
endise etsinler , birazda onlar endise etsinler,
hep biz mi endise edecegiz.
Printable View
dolar 50 kuruş olacak.
mazot bedava.
betonun kilosu artacak.
DOLAR/TL
Büyük bir 3.dalga çıkışı sonrasında ter atan ve 4.dalga içersinde hareket eden dolar TL Pazartesi günü yaklaşık iki aydır oluşmaya çalışan üçgen formasyonunu aşağı delerek aşağıda bulunan önemli destek seviyelerine doğru yol almaya devam etmektedir.Grafiği yakından inceleme fırsatı bulduğunuzda çok uzun süredir ilk defa 100 günlük hareketli ortalama desteğinin altında fiyatların işlem gördüğünü göreceksiniz.Nisan 2016 tarihinde de buna benzer bir teknik yapı oluşmuş fiyatlar hareketli ortalama desteğinin altına kaçmış bir sürede bu desteğin yakınında yatay hareket etmiş ancak sonrasında sert yükselişlere gebe kalmıştı.Elimizde teknik olarak hangi argümanlar var tekrar gözden geçirelim.
1.Gerçekten sarsıcı bir 3.dalga çıkışı sonrasında 4.dalga içerisinde hareket etmekteyiz.4.dalga abc şeklinde kendisini gösterecek ve bu dalganın sonunda yukarı doğru tekrar 5.dalga başlayacaktır.
2.4.dalga oluşumu sırasında kendisini gösteren üçgen formasyonu aşağı kırılmıştır.Tepki yükselişleri sonrasında fiyatlar tekrar üçgenin içerisine girmesi halinde bu kırılmayı false break olarak değerlendireceğiz. Girememesi halinde ise fibonacci ve 200 günlük hareketli ortalamaya doğru geri çekilme sürecektir.Bugün için üçgenin alt direnci 3.6350 lerden geçmekte ve bu seviyeye doğru yaşanacak her atak return olarak değerlendirilecektir.
3.Dördüncü dalga geri çekilme hedeflerinden bir tanesi olan 3.55 oldukça önemli bir destek seviyesidir.Bu seviyenin aşağı kırılamaması 5.dalga için bizlere net fikirler verebilir.Ancak aşağı kırılması halinde 3.43 lerden geçen bir sonraki fibonacci hedefine doğru yolculuk başlayacaktır.3.43 seviyesi tüm çıkışın %50 sini geri aldığı destek seviyesi olduğundan oldukça önemli bir seviyedir.
4.Son olarak tüm destek seviyelerini gözden geçirdiğimizde 3.40 ile 3.55 arasında olan bölgenin pozisyon artırımı için oldukça cazip bir bölge olduğu söylenebilir.Ancak gevşemenin devam edebilmesi için 23 Şubat tarihinde gördüğümüz 3.5560 dibinin altına sarkmalar yaşamamız gerekmektedir.
Yukarıdaki grafiğimzde olası dalga hedeflerini(mor) göstermeye çaslıştım.3.50 seviyesinden geçen duvar gibi örülmüş destek gerçekten çok önemli bir seviye bu seviyeye denk gelen kanal desteği de (turuncu) bu bölgenin ne kadar önemli olduğuna işaret etmektedir.Bu seviye önümüzdeki günler oluşacak fiyatların belirleyicisi olacaktır.
Tüm Analizler ve Sektör Raporları için: http://www.marbas.com.tr/sektorraporlari
Peki sizin tesbitiniz ne..dış mihraklar mı, yoksa en kırılgan ekonomi olmamız mı?..yada ne bileyim kırılgan olmamıza rağmen faizi arttırmıyor oluşumuz mu?..gerçi swap yoluyla Londra piyasasında faizi arttırdık sanırım..yerliye (bankalar hariç) pek yansımasada..selamlar..
powerpc nerelerde ???
Adama sormazlar mı, etin ne budun ne?
Amerikaya kafa tut, Avrupaya kafa tut.
6 bin zengin ülkeyi terk etmiş.
Avrupada %80 Evet diyet ırgatın Avusturya'an 5000 Euro cezayı duyunca Türk vatandaşlığını terk etmek için kuyuğa girsin.
Byaz yakalı, eğitimli insanlar tedirğin.
Ülke sıcak suya konulan kurbağa gibi narkoz yemiş.
Dedik ya. Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete.
3.56 oldu :oleyo:
Geçmiş olsun GLP 0.50 arttı..
Ben sabit bırakır diyordum ...adamlar kararlı anlaşılan..
Trump un vergi indirimleri de fos çıktı (çıkacak) galiba..
Dolarda günlerdir satıcılılar diyordum..
Önümüzde yaz olduğu düşünülürse normal perspektif den hareketle sonbahara kadar yatış süreci başlamıştır kanımca..
Herkese bol kazançlar..
http://www.bloomberght.com/haberler/...lik-beklemiyor
http://www.bloomberght.com/haberler/...-artisi-yapmaz
"Bloomberg HT'ye konuşan uzmanlar bugün Merkez Bankası'ndan faiz artışı beklemiyor"
Allah belasını versin bu uzmanların :party: Bunların lafı ile iş yaptığımdan değil de, iş yapanlara üzüldüğüm için. Yoksa benim dolarlarımı bu fiyata elimden alacak adam yok :)
GLP 12,25 e dayandı. En son 11,49'dan kullandırmışlardı. Maximum nokta ise 11,75 idi.
Bu işlemler daha çok doların stabil kalması için yapılıyor zannediyorum. Diyelim artışa geçti anında GLP penceresinde ufak faiz artışlarıyla dengeleme yapılıyor.
Extrem bir durum olmadıkça dolar merkezbankasının kontrolünde. Faizi yüzde 14'e çıkarırlarsa geleceğimiz nokta 3,1x seviyeleri olabilir.
Faiz sopası merkezbankasının elinde misal bu ya elleri arkada elinde sopası olan öğretmene benziyor. Eee bacak arasından o sopayı gören yani faizleri anında 12,25 e çıakracağını bilen trader ise zarar ederim korkusu ile işlem yapamıyor.
Dolar 50 kuruş olacak.:oleyo:
Sn. Jondowes un tabiriyle %8 politika faizini züccaciye dükkanının ortasında hareketsiz duran derin derin nefes alan bir fil gibi bıraktığı sürece doları 3.1x seviyesine çekmesi çok zor. Eğer politika faizini bu seviyelere çekseydi bu kalıcı olarak algılanacaktı, ancak şu anda ekranda gördüğümüz faiz geçici bir faiz yarına garantisi yok, bu bağlamda da doların yarına bir garantisi yok......
Verimsiz ve açık olmayan bir politika, zararlarını orta vadede göreceğiz.
Dolar 3 kuruş düştü, toparlanmaya başladı. İster misin şimdi 3.60'ın üstüne atsın faizler arttığı halde? :rules: Asıl şow o zaman başlar eğer olursa. 3.57'ye dayandı bile.
ekleme: 3.5745 :oleyo:
Nafile Çabalar bunlar.
Sopanın büyüğünü yakında FED gösterecek.
Uyuşturucu bağımlısı WALL Street 'den dalga dalga yayılacak "ah yandım" çığlıkları.
http://i.hizliresim.com/kbDMoq.jpg
Ben anlamıyorum GLP 0.50 artınca, MB bu seviyeden GLP kullanırdığında kura kalıcı etki nasıl olacak? 1~2 günlük etkisi olur.
Trump çıksa dese değerli dolar iyidir, bu GLP tutacak mı doları?
MB sırtını gelişmiş ülkelerin ekonomilerinin iyileşmemesine dayamış durumda. Sanki zar atıyormuşuz gibi geliyor bana.
Geçmişte MB 4 puan arttırdığında kur ne kadardı şimdi ne kadar? O zamandan bugüne bizim siyasi ekonomik durumumuz daha kötü.
Ben anlamıyorum valla.
3,5826 :drunk::drunk::drunk: Hoaydaaa?!
3,59!:oleyo:
Faizi artırmadılar, ağırlık fonlama 11,49 idi dün. Yani faiz şu anda 11,49 olarak gerçekleşiyor. Üst limit ise 11,75 idi. Şu anda üst limiti 12,25 yaptılar.
Yani adamların yapmak istediği şey 11,49 olan faizi gün sonunda 12,25 e kadar artırabilirim demek. Bu olay traderların zarar ederim korkusu ile işlem yapmalarını zorlaştırıyor.
Sonuç olarak ağırlıklı ortalama fonlama maliyetine bakmak lazım. Şu an 11,49. İstedikleri zaman 12,25 e çıkarabilirler yada önceden yaptıkları gibi ufak ufak artırabilirler.
Ama burası Türkiye heran her şey olabilir, o 12,25 bir gecede tamamen yetersiz hale gelebilir. Toplanıp karar çıkıncaya kadar atı alan üsküdarı geçer, yada bu spekülasyondur falan denip faizlere dokunulmayabilir.
Böyle GLP gibi bir enstrüman ile faizlerle oynayan başka bir örnek bulamadım nette. Şu ana kadar ise başarılı olmuş durumdalar, 3,94 iken 1,05 civarında idi eur/usd paritesi.
O pariteyi esas alırsam (belki sepet kur daha mantıklıdır ancak konu USD olduğu için oradan gitmek istiyorum) 3,72 ye gelmiş olur. Yani aslında bu faiz uygulaması 22 kuruş düşüş sağlamış.
Belki dediğiniz gibi dış yatırımcı bir süre sonra ben politika faizini net görmek isterim, bu ne böyle diyerek ortalığı darmadağın edebilir.
Bakalım merakla bekliyorum GLP oynanan faizlerin sonucu ne olacak.
dolar 50 kuruş olacak boşuna lafı güzaf yapmayalım.:ss:
Niye hep sıfır atıyoruz. Bu sefer de bir değişiklik yapıp sıfır eklesek de 50TL olsa?
Danske Bank EURO-DOLAR Tahmini.
0,90 için 2019 u bekleyeceğiz.
Ölme dolarım, ölme.
http://i.hizliresim.com/gqGpEO.jpg
trump yaklaşık 8:30 da konuşacak. Euro-Dolar Paritesi hızla düşüyor.
Bakalım yine dağ fare mi doğuracak? Vergi indirimleri bekleniyor.
%35 den %15e. VoooooooooooWWWWWWWWWWWW.
http://i.hizliresim.com/vbD7Am.jpg
http://i.hizliresim.com/M0Z4Bk.png
zerohedge Retweetledi :
Bu iş çok sarpa saracağa benziyor.
CNN Türk ENGâ€
@CNNTURK_ENG
4 saat önce
Turkish military says mortar fire from PYD/YPG/PKK and regime controlled area hit military station in Turkey's Hatay, retaliated in kind.
Bunca vergi indirimi gelirlerin azalması demek bir şekilde bu parayı başka bir kaynaktan sağlaması lazım yani bir alternatif sunmadan "hadi düşürek" derse bu ciddiyetsiz teklif kongrede reddedilir, bunu bile bile böyle uçuk bir indirim teklifi sunarsa Trump'ın düşeceği durum pek hoş olmaz şunun şurasında 100 gün doldu dolacak madara olmadığı tek bu vergi indirimi kalmıştı bakalım onda nasıl olacak az kaldı izleyip görelim...
Bayram deği seyran değil..
Dolar 3.60 ın altında lodos balığı gibi hareketler çekerken..
MB neden 0.50 glp artırdı..
3.00 den 3.94 e giderken TV seyreder gibi seyreden MB..
Bazı şeyler konusunda şüphelerim vardı şimdi şimdi iyice emin olmaya başladım sanki..
Çünkü artık zurnanın zırt dediği yere geldik. Daha kibar deyimle operanın sonunda şişman kadın'ın çıkıp şarkı söylemesine az kaldı. tcmb kulağına tıkacı zamanında takmak istiyor. Zira şişman teyze bu sefer epey tiz bir sesle bağıracak, kulağını tıkamayanın kulak zarını yırtacak.
Şu anki büyük dalgalar ona çarpıyor ama önünde epey sağlam bir (3.57) bariyer var. eğer zaman içinde bu bariyerin büyümesine izin vermeseydi şimdiki dalganın büyüklüğü o düşük bariyeri parçalayıp tcmb yide ezebilirdi. Şimdi büyük bariyerin ardında bekleyip taşan dalgaları emmeye çalışıyor.
3,60 a geldiyse dip band çalışoır 3,4 TL ye yollanır ama ORASI satmak için toplamak için gelir ve oraya kadar da salamazlar
zaten oraya değerse 3,40-3,2 bandı aktifleşir
bu sefer oraya hiç gitmez alıcılar çok güçlü
3 TL dersen BELKİ olur derim ama 0,5 olma gibi bir imkan yoktur !
Ülkemizde kemikleşmiş cari ile özel sektörün döviz borcu olduğu için dolar 50 kuruş olmaz.
Şayet Doları biz başımını(NOT: Adof Hitler, 2 dünya savaşı yıllarında ingiliz sterlini gayrimeşru bir şekilde basarak almanyanın cari açığını kapatarak ekonomisi ve para birimi güçlendirdi.) yapsaydık dolar 50 kuruşu inebilir.