Sayfa 539/1013 İlkİlk ... 39439489529537538539540541549589639 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 4,305 - 4,312 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Emlak stoğunu eritmek için yapılabilecek en önemli hamle dolar kurunu belli bir miktar zıplatmak olmalı. Öyle kampanyalarla olmaz o işler. Nasıl ülkede emlak stoğu var ise , en azından kağıt üstünde - yani ekranda da ciddi bir dolar stoğu var. Yılbaşından bu yana 16 milyar dolar daha artmış DTH ları. Galiba 207 milyar dolar kadar idi.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    1,443
    aylık grafik usd üçgen kırılırsa % 10 düşüş kaçınılmaz... ASLINDA USD HİKAYE TAMAMEN BİST DURUMUNA BAĞLI BİST ÇIKIŞINA DEVAM EDERSE DEMEK OLUYORKİ USD SATIŞ YİCEK

3.  Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku
    Emlak stoğunu eritmek için yapılabilecek en önemli hamle dolar kurunu belli bir miktar zıplatmak olmalı. Öyle kampanyalarla olmaz o işler. Nasıl ülkede emlak stoğu var ise , en azından kağıt üstünde - yani ekranda da ciddi bir dolar stoğu var. Yılbaşından bu yana 16 milyar dolar daha artmış DTH ları. Galiba 207 milyar dolar kadar idi.
    Nasil kagit ustunde ?

1.5 milyon konut satilik, 2016 da toplam satian konut sayisi 17.000.

Bunlarin cogu da ikinci el.

Cok ciddi sorun var konut satislarinda.

4. konutları araplara satarız.
    toptan fiyata indirim yaparız.
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

5.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Nasil kagit ustunde ?

konut satışlarında (markalı projelerde) sorun olduğu doğru.. ama..

ama forum ortamına gelişigüzel rakam sallamanın bir sınırı olmalı- 2016'da satılan toplam konut sayısı 16 bin değil, 1 milyon 300 bin

6.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Nasil kagit ustunde ?

Bu ülkede konut üzerine gördüklerimden sonra ben hiçbir rakama inanmam açıkcası, yıl 2006 Ankara Dikmen vadisi 54 daireli 13 katlı yaklaşık 12 kocaman binanın tapusunun olmadığını kapıcıdan öğrendim hemde ben o dairlerden birinde kiracıydım, yıl 2016 Erzurum'da onlarca evin tapusuz olduğunu bu tapusuz evleri nakit para vererek alan arkadaştan öğrendim, şimdi ben bahçeye kümes yapıp 20 tavuk atayım desem belediye boğazıma çöker ama adamlar heryeri apartman yapmış tek tapu, muhtemel ülkenin bir çok yerinde böyle sorunlar var bunlar kayıtlarda bile yer almıyor...
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

7. şimdi bazı arkadaşlar küresel ortamla korelasyon kurup, dolar/lira üzerine tahminler veriyor, yani fed şöyle yapacak, avrupa böyle yapacak, faiz artıracak, tahvil azaltacak falan filan.. yani senyoraj hakkı olmayan bütün çevre ekonomi (EM) paralarının etkileneceği senaryolar üzerinden bir takım hikayeler..

2013-mayıs'ta başlayan global harekette istisnasız hepsi değer kaybetti, lira en fazla değer kaybeden değilse bile, en fazla değer kaybedenlerden biri idi 2015 sonuna kadar.. aşağıdaki grafik ise 2016 başından beri EM paralarının seyrini gösteriyor, majör EM paralarının hepsi az çok değer kazanmış dolara karşı.. açık ara ayrışan tek para birimi türk lirası.. bu ayrışmanın fed, AB, borçluluk, enflasyon, cari açık, büyüme vs konularla bir ilgisi olduğu iddia edilebilir mi ?

8. Değerli Üyeler,

Bu Yabancılar DÖVİZİ bozarak, bizim tercih etmediğimiz, Türk Lirasını neden alıyor ?
    Bu TL ne var ?
    son 2 yılda(2015 ile 2016 yıllarında en az ) %45 değer kaybetti.

Sayfa 539/1013 İlkİlk ... 39439489529537538539540541549589639 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •