Sayfa 543/1013 İlkİlk ... 43443493533541542543544545553593643 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 4,337 - 4,344 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    GLP 12,25 e dayandı. En son 11,49'dan kullandırmışlardı. Maximum nokta ise 11,75 idi.

Bu işlemler daha çok doların stabil kalması için yapılıyor zannediyorum. Diyelim artışa geçti anında GLP penceresinde ufak faiz artışlarıyla dengeleme yapılıyor.

Extrem bir durum olmadıkça dolar merkezbankasının kontrolünde. Faizi yüzde 14'e çıkarırlarsa geleceğimiz nokta 3,1x seviyeleri olabilir.

Faiz sopası merkezbankasının elinde misal bu ya elleri arkada elinde sopası olan öğretmene benziyor. Eee bacak arasından o sopayı gören yani faizleri anında 12,25 e çıakracağını bilen trader ise zarar ederim korkusu ile işlem yapamıyor.
    Sn. Jondowes un tabiriyle %8 politika faizini züccaciye dükkanının ortasında hareketsiz duran derin derin nefes alan bir fil gibi bıraktığı sürece doları 3.1x seviyesine çekmesi çok zor. Eğer politika faizini bu seviyelere çekseydi bu kalıcı olarak algılanacaktı, ancak şu anda ekranda gördüğümüz faiz geçici bir faiz yarına garantisi yok, bu bağlamda da doların yarına bir garantisi yok......

Verimsiz ve açık olmayan bir politika, zararlarını orta vadede göreceğiz.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2. Dolar 3 kuruş düştü, toparlanmaya başladı. İster misin şimdi 3.60'ın üstüne atsın faizler arttığı halde? Asıl şow o zaman başlar eğer olursa. 3.57'ye dayandı bile.

ekleme: 3.5745
    Son düzenleme : Patrick Bateman; 26-04-2017 saat: 14:54. Sebep: 3.5745

3.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Dolar 3 kuruş düştü, toparlanmaya başladı. İster misin şimdi 3.60'ın üstüne atsın faizler arttığı halde? Asıl şow o zaman başlar eğer olursa. 3.57'ye dayandı bile.
    Nafile Çabalar bunlar.

Sopanın büyüğünü yakında FED gösterecek.

Uyuşturucu bağımlısı WALL Street 'den dalga dalga yayılacak "ah yandım" çığlıkları.

4. Ben anlamıyorum GLP 0.50 artınca, MB bu seviyeden GLP kullanırdığında kura kalıcı etki nasıl olacak? 1~2 günlük etkisi olur.

Trump çıksa dese değerli dolar iyidir, bu GLP tutacak mı doları?

MB sırtını gelişmiş ülkelerin ekonomilerinin iyileşmemesine dayamış durumda. Sanki zar atıyormuşuz gibi geliyor bana.

Geçmişte MB 4 puan arttırdığında kur ne kadardı şimdi ne kadar? O zamandan bugüne bizim siyasi ekonomik durumumuz daha kötü.

Ben anlamıyorum valla.

1 sifir atilir ise olur kanka.............

Alıntı Originally Posted by Happy Yazıyı Oku
    Dolar 50 kuruş olacak.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

6. 3,5826 Hoaydaaa?!

3,59!
    Son düzenleme : Patrick Bateman; 26-04-2017 saat: 15:34. Sebep: 3,59?

7.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Dolar 3 kuruş düştü, toparlanmaya başladı. İster misin şimdi 3.60'ın üstüne atsın faizler arttığı halde? Asıl şow o zaman başlar eğer olursa. 3.57'ye dayandı bile.

ekleme: 3.5745
    Faizi artırmadılar, ağırlık fonlama 11,49 idi dün. Yani faiz şu anda 11,49 olarak gerçekleşiyor. Üst limit ise 11,75 idi. Şu anda üst limiti 12,25 yaptılar.

Yani adamların yapmak istediği şey 11,49 olan faizi gün sonunda 12,25 e kadar artırabilirim demek. Bu olay traderların zarar ederim korkusu ile işlem yapmalarını zorlaştırıyor.

Sonuç olarak ağırlıklı ortalama fonlama maliyetine bakmak lazım. Şu an 11,49. İstedikleri zaman 12,25 e çıkarabilirler yada önceden yaptıkları gibi ufak ufak artırabilirler.

Ama burası Türkiye heran her şey olabilir, o 12,25 bir gecede tamamen yetersiz hale gelebilir. Toplanıp karar çıkıncaya kadar atı alan üsküdarı geçer, yada bu spekülasyondur falan denip faizlere dokunulmayabilir.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Sn. Jondowes un tabiriyle %8 politika faizini züccaciye dükkanının ortasında hareketsiz duran derin derin nefes alan bir fil gibi bıraktığı sürece doları 3.1x seviyesine çekmesi çok zor. Eğer politika faizini bu seviyelere çekseydi bu kalıcı olarak algılanacaktı, ancak şu anda ekranda gördüğümüz faiz geçici bir faiz yarına garantisi yok, bu bağlamda da doların yarına bir garantisi yok......

Verimsiz ve açık olmayan bir politika, zararlarını orta vadede göreceğiz.
    Böyle GLP gibi bir enstrüman ile faizlerle oynayan başka bir örnek bulamadım nette. Şu ana kadar ise başarılı olmuş durumdalar, 3,94 iken 1,05 civarında idi eur/usd paritesi.

O pariteyi esas alırsam (belki sepet kur daha mantıklıdır ancak konu USD olduğu için oradan gitmek istiyorum) 3,72 ye gelmiş olur. Yani aslında bu faiz uygulaması 22 kuruş düşüş sağlamış.

Belki dediğiniz gibi dış yatırımcı bir süre sonra ben politika faizini net görmek isterim, bu ne böyle diyerek ortalığı darmadağın edebilir.

Bakalım merakla bekliyorum GLP oynanan faizlerin sonucu ne olacak.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 543/1013 İlkİlk ... 43443493533541542543544545553593643 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •