Yukardaki yazýndaki bilgi kýrýntýsý ile baþlýklara girip yazý yazýyorsun ya buna ben özgürlük derim iþte...
Gençlik dönemimde beni buralarda görmek olanaksýzdý. Hayat gailesinde çalýþýr dururduk.
Þimdiki gençleri anlamam mümkün deðil.
Ýnternette aylak aylak dolaþýp aðlaþýyorlar.
Ya da terbiyesizlik yapma gayretindeler.
Sana gelince...
Neyse hala iþim gücüm var benim...
Ýyi hafta sonlarý herkese...
Bana göre faiz ve dolar iliþkisini iyi deðerlendirmek gerekiyor.
Ocak 2014 te faizler 525baz puan artýrýlmýþtý ve o gün dolar gün içi oynaklýðý yüzde 6 civarý olmuþtu. 2.39 larý gören dolar, 2,5 ayda süzülerek 2,08 seviyelerine sonrasýnda ise 2.05 lere kadar inmiþti.
Þimdi ise faizler farklý enstrumanlar kullanýlarak artýrýldý bence piyasa ne olduðunu anlayamadý ve günlük çok ani tepki vermedi. Sonrasýnda durum anlaþýlarak dolarda kademeli düþüþ geldi.
Faiz ve dolarda bir denge deðeri var.
Bu dengelenmenin hangi kurda olacaðýný muhtemelen para piyasasýný özümsemiþ fazlaca bilgi sahibi olanlar hesap etmiþlerdir.
Þu an bu denge aþaðý kýrýlmýþ ve yukarý tepki gelmiþ olabilir, yada henüz gerçekleþmemiþ ve daha aþaðýda olabilir, bu yükseliþ teknik tepkiden ibaret olabilir.
Bu 3.30 larý konuþanlar ise geçmiþteki faiz artýrýmlarýna göre dolarýn dengelenmesini gözönüne alarak yazýyorlar. Þimdi mesele þu, faizler çok mu artýldý az mý artýrýldý.
Kýsa vadede dikkatli olmak gerekir.
Bu müteahhitler iyice iþin tadýný kaçýrdýlar heryer reklam.. internet, TV , telefon heryerdeler. Kardeþim bu konutlarin satisina reklamlarin etkisi oluyyormu acaba gerçekten merak ediyorum.
eyvah eyvah, 1980 öncesine dönüyoruz.
türkiye almanya'dan ekonomik yardým istedi,
http://www.spiegel.de/politik/auslan...a-1136161.html
Yer Ýmleri