Abd nin komutuyla 8 yil iranla savaşan ben miyim? Petrol üretimi ve dagitimi babasındamiydi? Çok milli bi adammış gibi konusuyosunuz :)
Printable View
Yarına + açar hafta sonunu almak istemeyenlerin satışlarıyla da - kapatır.
YTD
torrijos,roldos,kaddafi,saddam,atatürk,morales,cha vez ve daha niceleri..ülkelerinin milli değerlerini amerikan şirketorasine teslim etmemek için yaşamları boyunca mücadele ettiler..bana çakma atatürkçü vatan partililer gibi konuşma..senin zihniyetin sarıkamışta binlerce askeri ölüme götüren hayalperest zihniyet!!
2 haftadır cumadan sonra hacının biri gelip
dağıtıyor ..Ona göre...
Yukarda gördü mü piyasayı satıp geçiyor
Yarın bazı hisselerin 30 ve 100 deki son günü.
Çıkanları yüksekden girenleri düşükten kapatabilirler.
BIST30 endeksine girecek şirketler: KOZAA, PGSUS, ECILC
BIST30 endeksinden çıkarılacak paylar: MAVI, SODA, ULKER
BIST100 endeksine girecek paylar: SKBNK, KLGYO, ANELE, ICBCT
BIST100 endeksinden çıkarılacak paylar: LOGO, TRGYO, KRONT, VESBE
Fake çıkış kimseye yaramamış sanırım...
Nerde dünkü tangacı gençler.... Gelin iki sofbet edek...:)
Platonese 14-14.50 den 17-18 e kadar çalışıyorum..:)
Hay sen çok yaşa Serkan başkan[emoji106] [emoji106]
HTC Desire EYE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Cıvatalar gevşedi mi bi daha ayar tutmaz. Bu vergi işi bu kadarla kalmaz.
Onca atılan mermi bedava değil.
nerde olacaklar her zamanki gibi yanlış trene binmişlerdir..:kahkah:
tıvıtır ustatları sabah başka , akşam başka sinyal çakıyo ahalinin kafası dönüyor..
sonra da ustat ben bildim diyor..en tepeden sattığım gibi en dipten de aldım diyor..
ama takip eden ahali ters tarafta bu nasıl oluyor....
TL bazlı,dolar bazlı, su bazlı....ortaya karışık...
"Kubbede kaybeden , Minarede de kaybeder..."
Haberturk'de tartışma çıktı ama bağrışmalardan anlaşılmıyor.
Bu ülkedeki bir numaralı sorun kimlik sorunu.
Genelde hacime bakıyoruz milyarlar dönüyor. Şuradan 50 bin liralık alsam veya satsam kimse fark etmez diyoruz, malesef dışarıda benzer şekilde düşüneler ile belirli bir yekün tutuyor, sonuçda kasa fark ediyor durumu, sonra adam eline sineklik alıp teker teker yakalıyor.
http://www.hurriyet.com.tr/son-dakik...arisi-40593795
Abd seyahat uyarısı
"Bu piyasada orta vadeli poz almadığınız sürece batmaktan kurtulamazsınız. Günde on tane tweet atan,rüzgara göre yorum yapanlardan uzak durun"
"'Sesli' düşünen ve soru ile yorum yapanları da kendi iyiliğiniz için dikkate almayın. Daha kendi fikri oluşmamış kişi size fayda getirmez"
"Küçük yatırımcının en büyük hatası piyasa yapıcı olmamasına rağmen hep kısa vadeli yatırıma yönelmesidir."
Yabancı Oranı
https://i.hizliresim.com/OyZrQ0.png
spk cuma günü volalite artışında açığa alış yasağı ve brüt takas diye zırvalamıştı.
pazartesi %1,87 düşüş, salı 1,80 çıkış, çarşamba 2,65 düşüş, bugün 1,5 çıkış, yarın sanırsam bir tur daha aşağı...
aramızda kalsın bu volalite değil mi yahu :oleyo:
iShares MSCI Turkey (TUR)
41.780 +0.830 +2.03%
dax dow artı sanki kara bulutlar hafiften kalkmaya başladı gibi ne dersiniz. bu kadar kötü habere %10 ( 10 bin puan ) yetmez mi acaba? artık tekrar çift sıfır atılır muhabbeti başlamaz mı? reformlar başladı önce taşa kuşa teşvik şimdi de verdiğinin 10 katını bir seferde geri alacak. bunu maskelemek için ( aynı zamanda varlık fonunu beslemek için ) eylül ayının başından beri yaptığı düşüşü ekim ayının ikinci haftasına gelmeden 110.000 üstü hızlıca getirmeleri bence uygun olur diye düşünüyorum. kesinlikle ytd.
açığa satışı engellemek değil amaçları borsayı düşürmemek itibarlarına gölge düşürmemek için yapıldı. lakin kendi adamlarına bir dur diyebilseler zaten açıkçılar diye bir şey kalmayacak ta bunlarda para tatlı olunca tası tarağı kaybetmemek için vatanı devleti şerefini satışa ilk çıkaranlardır.
orta vade den kastınız nedir 1 ay 3 ay 5 ay 8 ay ( viopta ve varantta oynatan adamın ömrü 2 aydır ) hisse senedi almıyoruz maalesef
rüzgara karşı derken gün içinde kaç sefer aşağı yukarı yapıyor endeks trendin ne olduğunu unutturdu .erefsizler. ( 8 ayda 45 bin puan 20 günde 10 bin puan ) buna ne rüzgar değil tsunami derler getirdiğinin fazlasını geri alır.
adı üzerinde küçük yatırımcı büyük düşünemiyor kısa vade oynamak zorunda 3 kuruşu hisseye atıp ne 20 yıl bekleyebilir nede bankaya atıp faizi ile geçinebilir. doğru olan budur. ki devlet böyle olmasını istedi. kimse kusura bakmasın.
Hazine bu yıl için borçlanma limiti alıyor.
Yurt içinden borçlanırsa faizler artar, yurt dışından borçlanırsa faizler düşer diye düşünüyorum.
Yarın akşam kapanışta ucuz bir PUT varantı bulayım.
Pazartesi düşer ise para katlanır, yok yükselir ise koyduğun kadar kaybedersin.
Putin "Dostum Erdoğan" dedi, her şey masada deniyor. Bu hafta sonu bir şey olmaz ise vakit geçtikçe konu soğuyabilir.
Arkadaslar borsada kardan %15 kesinti yapiyorlar diye biliyorum ama sonra bunlar geri odenecek filan duydum bu isin asli astarini bilen varsa kisacikda olsa yazarsa saygilarimi sunar tesekkur ederim
%10 edilen kardan stopaj
endex ve hisse vadeliler hariç kontratlarda edilen karın %10 u stopaj vergisi olarak kesilir
3,6,9,12 ayların sonunda vergi dairesine aracı kurum tarafından aktarılır.
bu 4 dönem içinde ise
1 gün kar ettin 1000 tl 100 tl ayrılır
5.gün zarar ettin 1000 tl önceden kesilmiş stopaj varsa 100 tl hesabına geri gelir.
dönem atladıkça sıfırdan başlar bu şekilde.
1,2,3 dönem kar ettin vergi dairesine yatırıldı diyelim
4. dönem çok jötü zarar ettin ödediğin stopajları geri almak istiyorsun
Mart-Nisan ayında vergi dairesine İhtiyari beyanname verip ödediğin Stopajların iadesini Banka hesabına isteyebilirsin.
Hisselerde sadece Yatırım Ortaklığı hisselerinde Stopaj %10 dur.
hissede de kural yukarıdaki gibidir.
Yarına artı 500 açar diye düşünüyorum. Sonrasında 128 üstünü görür vadeli
Ytd
Herşeyin hayırlısı iyi geceler
Adam aralığa kadar toparlar. Bir de taşıma maliyetini fiyata yansıtıyorlar.
Varantda 1 ay taşıma maliyeti %1 olsa, pazartesi en az %2 düşünce kara geçecek bir varant bulmak lazım. şöyle 0,01-0,20 kuruş arasında KF fiyatı çok uzak olmayan kaldıracı da 10 üzerinde olmalı, sonuçda lotery niyetine alacağız.
Aynı anda CALL da alınır sonuçda pazartesi mutlaka sert bir hareket olur diye düşünüyorum.
Haberturk'de olasılıklar tartışıldı benim da kafama yattı. Oraya hafta sonu müdehale %90.
1958 de general Abdülkerim Kasım liderliğindeki generaller kral Faysal ı devirerek monarşiyi yıkmışlar ve Kasım başbakanlık görevini üstlenmişti.Lakin Kasım Sovyetlere göz kırpıyordu.Bu durumdan rahatsız olan batı, ona da darbe yaptırarak başa Ahmet Hasan El Bekir geçirdi.Baas partisinde gittikçe yükselen ve yanına pişen Saddam da yardımcısı olmuş, hukuk eğitimini yarıda bırakmış ve iç güvenliğin başına getirilmiştir.İyice yükselişe geçen Saddam Irak devletinde gücünü arttırma başlamıştı.Devrim komuta konseyi başkanlığına seçilmesi ile Saddam'ın kariyeride tırmanışa geçti.
1979 da Ahmet Hasan El Bekir'i istifaya zorlayan Saddam, kendisini Irak devlet başkanı olarak tayin etti ve iktidarını perçinlemek için bütün Bekir taraftarını temizletti.
Artık patron Saddam klasik diktatör pozları vererek halka karşı sürekli farklı şekilde gösterişli hareketlerde bulunma başladı.1978 den itibaren Amerika'ya yanaşmış, yönünü batı'ya çevirince el üstünde tutulmaya başlanmıştır.Güç sarhoşluğundan gözlerine perde iner Saddam, 17 eylül 1980 de kendisini dünyanın tepesine yer yerleştiren bir işe imza atarak kameraların karşısında İran şahı ile imzaladığı anlaşmayı yırttı ve İran'la savaşı başladı Irak savaş uçakları İran'ı bombalamaya başladı.Tabii ki bu duruma bu durumda dünya Saddam'a destek vermeye başladı.Tüm dünya Amerika başta olmak üzere şah rejiminin devrilmesinden duyduğu sinirle birlikte İran'daki yeni rejimi devirmek istemiş ve maşa olarak Saddam'ın kullanmıştır.Saddam, Amerika'nın desteği de yeni kurulan Ayetullah Humeyni rejimine karşı savaş başlattı.8 yıl süren savaşın ardından geride bir buçuk milyon ölüm ve yerlerde sürünen iki ülke kalmıştı.Her iki ülkenin de petrol üretimi altyapısı tuzla buz olmuştur ayrıca ekonomi dibe çökmüş de....
Bugün KAP haberi vardı tam anlayamadım.
Componenta Döküm toplam 1 EUR ya şirketi yöneticilere devir etmiş.
Arsası AVM ye, konuta müsait olmayınca başka çözüm bulamadı demek.
http://www.hurriyet.com.tr/finlandiy...cikti-40593490