Arkadaslar borsada kardan %15 kesinti yapiyorlar diye biliyorum ama sonra bunlar geri odenecek filan duydum bu isin asli astarini bilen varsa kisacikda olsa yazarsa saygilarimi sunar tesekkur ederim
Arkadaslar borsada kardan %15 kesinti yapiyorlar diye biliyorum ama sonra bunlar geri odenecek filan duydum bu isin asli astarini bilen varsa kisacikda olsa yazarsa saygilarimi sunar tesekkur ederim
Bear_Bull
@BearBull26
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Adam aralığa kadar toparlar. Bir de taşıma maliyetini fiyata yansıtıyorlar.
Varantda 1 ay taşıma maliyeti %1 olsa, pazartesi en az %2 düşünce kara geçecek bir varant bulmak lazım. şöyle 0,01-0,20 kuruş arasında KF fiyatı çok uzak olmayan kaldıracı da 10 üzerinde olmalı, sonuçda lotery niyetine alacağız.
Aynı anda CALL da alınır sonuçda pazartesi mutlaka sert bir hareket olur diye düşünüyorum.
Haberturk'de olasılıklar tartışıldı benim da kafama yattı. Oraya hafta sonu müdehale %90.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
%10 edilen kardan stopaj
endex ve hisse vadeliler hariç kontratlarda edilen karın %10 u stopaj vergisi olarak kesilir
3,6,9,12 ayların sonunda vergi dairesine aracı kurum tarafından aktarılır.
bu 4 dönem içinde ise
1 gün kar ettin 1000 tl 100 tl ayrılır
5.gün zarar ettin 1000 tl önceden kesilmiş stopaj varsa 100 tl hesabına geri gelir.
dönem atladıkça sıfırdan başlar bu şekilde.
1,2,3 dönem kar ettin vergi dairesine yatırıldı diyelim
4. dönem çok jötü zarar ettin ödediğin stopajları geri almak istiyorsun
Mart-Nisan ayında vergi dairesine İhtiyari beyanname verip ödediğin Stopajların iadesini Banka hesabına isteyebilirsin.
Hisselerde sadece Yatırım Ortaklığı hisselerinde Stopaj %10 dur.
hissede de kural yukarıdaki gibidir.
Bear_Bull
@BearBull26
Yer İmleri