Bankaların çekirdek sermaye yeterliliğine göre %10 İla 15 oranında temettü dağıtmasına izin verilecek
Kaynaklar/Bloomberg HT
boyle bir haber dolasiyor, umarim dogrudur
Printable View
haberi bizzat bankalar birliği ve ilgili kamu idaresi basına bloomberg muhabirleri üstünden sızdırdı diye düşünüyorum, bu sesli bir görüşümdür, kap beklemek yersizdir, neticede 3-5 güne kapa düşecek bilgi kesin yazışmalar kesin ÇEKİRDEK SERMAYE YETERLİLİK ZATEN 1 hafta önce sabah gazetesinden bir kadın gazeteci tarafından yazıldı o da kesindi ama düşüş devam etti fren olmadı hareketlere ve deprem yoktu..
herşey bilinirken mala çöküldü borsalardan bedava banka hisseleri toplandı ve az miktarda da 7.82-9.05 bölgesine kadar filan yukarı sürüldü ,taa deprem olana kadar sonra olanları hepimiz biliyoruz , hocam şubat sonu en geç haber bekliyordu broker ve prof traderlar erkenden haber gelmesi avantajdır ama deprem fiyatlaması ve psikolojisi buhranından en kısa sürede vatandaşlar olarak kurtulmalıyız, hepimze sabır gerekiyor ve metanet ..... manevi yönden bu yoğun duygulardan ve ızdıraptan hemen sıyrılamasak da çıkmamız gerekir, insanımıza yardımcı olmalıyız, onları asla yanlız bırakmamalıyız
https://www.bloomberght.com/bankalar...u-izni-2324997
Bankaların temettü dağıtımına onay
Bankaların çekirdek sermaye yeterliliğine göre yüzde 10 ila 15 oranında temettü dağıtmasına izin verilecek.
BDDK, bankaların çekirdek sermaye yeterliliğine göre yüzde 10 ila 15 oranında temettü dağıtmasına izin verecek.
Kurumdan Türkiye Bankalar Birliği’ne gönderilen ve Bloomberg HT tarafından görülen yazıda bankaların olası kâr dağıtım taleplerinin, ihtiyatlılık ilkesi ve başta sermaye yeterlilik oranı olmak üzere bankaların özel durumları dikkate alınarak değerlendirilebileceği ifadesi yer aldı.
Buna göre bankalar, 2022’de elde ettikleri kârlar ile daha önceki yıllarda dağıtım konusu yapılmayan kâr ve yedeklerin dağıtımını yapabilecek.
Kurumdan yapılan açıklamada dağıtım tutarının sınırlı tutulmasına gerekçe olarak ise “Dünya genelinde sürmekte olan ekonomik istikrarsızlık ve durgunluk beklentileri dikkate alındığında, bankaların özkaynak yapılarının güçlü tutulmasına yönelik ihtiyatlı politikanın sürdürülmesinin gerekmesi gösterildi.
Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar, 26 Ocak tarihinde katıldığı Bloomberg HT yayınında konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu.
Çakar yayında, "BDDK banka bazında bazı hususları dikkate alarak belli marjlarda kar dağıtımına yol açabilir. Tabii bunu çok büyük bir temettü gibi algılanmamalı. BDDK'ya bu yönde bankalar taleplerini iletmişti. Bu açıdan bankalar da memnun" ifadelerini kullanmıştı.
Salı gününün işlemlerinin çok acil iptal edilmesi lazım pazartesi günü açıga satış filan yapmadılar ama salı ve bügün maalesef çok şeffaf degil.
4 milyon yatırımcının olduğu bu borsada insanlarla kedi fare gibi oynamanın etik ahlaki bir yanı yoktur.
Ha enkaz altındaki insanın bilezigini çalmışsın ha borsada ve finansal piyasalarda etik olmayan fiyatlamalar yapıp onun parasını eksiltimiş veya marjin call yapmışsın.
yüzbinlerce insan enkaz altında milyonlarca insan internet elektirik vb birçok şeye ulaşamazken borsada bu yapılanların türkçede karşılıgını bulamıyorum.
lugatımdaki tüm kötü sözleri dahi söylesem bu yaşanan iğrençliği anlatmaya yetmez.
Ya çıkar hükümet bu işe çanak tutan organize eden kimse pazar gününe kadar biletini keser atar içeri .
Yada bu iş hükümetin üstüne kalır.
sunu unutmamak lazim:
deprem bolgesine yapilacak yardim sadece su anki acil yardim olmamali
bu insanlar cok ciddi travmalar ile birlikte gercek felaketi yasadi
biz yasamadik
insanlik birlik olmayi ve destek olmayi gerektirir
Arkadaşlar bu haber doğru ise,bizim İşctr.Akbnk.Garan ve Ykbnk.. için nasıl olur.ne kadar temmettü verirler? selamlar....
Bankaların çekirdek sermaye yeterliliğine göre %10 İla 15 oranında temettü dağıtmasına izin verilecek -Kaynaklar/Bloomberg HT
O da olur teşekkürler.
Twitter gücü sayesinde bugün bistin kapandıgını düşünüyorum bist ve spk yönetimine kalsa kapalı gişe vurdulu kırdılı film eşliginde bizi seveceklerdi.
Şimdi tw erişim kısıtlanmış. Deprem ve Bist açık kalması konusunda fena çuvalladılar.
Depremde zamanı geri çevirme şansları yok ama bist konsunda salı işlem iptal güçleri hala ellerinde
4 milyon bist ve depremde magdur olan 8 10 milyon insan 1 milyon EYT liye benzemez bedelini sandıkta ödetir.
https://twitter.com/HaberReport/stat...20860403589121
2023 yili toplam net kar tahmin hedefi su durumda cok atmasyon olacak
o yuzden tahmin edemiyorum
ama bankanin 2023 hedefleri gercekci gozukuyor ve cok az bir revizyonla bir sekilde gerceklesebilir dusuncesindeyim
%15 verir yani 61.5x0.15= 9.2 milyar TL
%10 stopajı düşersek hisse başına 83 kuruş eder
konsolide olmayan defter degeri 191.375 milyar, konsolide olan ise 210.052milyar TL.
aradaki fark 18.7 milyar TL
is bankasi konsolide olmayan harici istirakleri diyelim ki defter degerinden satip konsolide olmayan defter degerini 210 milyar aciklasaydi, bugunku kapanistaki 90.4 milyar piyasa degerine göre 90.4/210 = 0.43 pd/dd rasyosuyla islem goruyor olacakti
BİST: Kapatılan pazarlarda sağlıklı fiyat oluşumuna imkan sağlamayan düşük işlem hacmi de dikkate alınarak 8 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilen tüm işlemlerin iptal edilmesine karar verilmiştir
Bak sadece bugünü iptal yetmez dünde iptal edilmeli.Ben uyarayım da sizi. Siz yarattığınız infialin bence hala farkında değilsiniz.
Sormayacaklar mı size sanıyorsunuz bu borsa pazartesi salı niye açıktı? Deşmeyecek mi sanıyorsunuz yatırımcı bunun nedenlerini? Niye bugün kapattınız 5 iş günü?Niye pazartesi yapmadınız bunu neden? İrdelemeyecek mi yatırımcı sanıyorsunuz.
Bence salı günü yapılan işlemlerde iptal edilmeli.
BİST: Pay Piyasası ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası bünyesindeki Pay ve Pay Endeksi Türev Pazarlarının 8 Şubat 2023 tarihinde saat 11:00 itibarıyla 5 iş günü süreyle (14 Şubat 2023 akşamına kadar) kapatılmasına karar verilmiştir
61 mil..kar açıklamış hisse başı 6 tl kar..halâ basıyolar..bu ne yahu.p d 0.47 olmuş...daha nereye basacaksınız.
bu günkü işlemleri iptal etseler ne olacak son üç günü iptal etseler ne olacak 5 gün sonra milletin kuyruğa girip bu ortamda alım yapacağını mı sanıyorsunuz yine güçlü satımlarla son 3 günü aratmayacak artık kim niye inansın da bu piyasaya girsin ki kumarhaneden farksız soyguncu olmuş bist insanlar enkazdayken bir nevi paralarını çaldınız yatacak yeriniz yok
açıkçası ben şahsen forumda 5 bin endekste girmenin çok riskli olduğunu söyleyip çok uyardım ama enkazdaki insanın parasına da göz dikileceğini düşünmemiştim yazıklar olsun pazartesiden itibaren borsanın açılmasında kimler yetkiliyse bunun hesabı derhal verilmeli
Temettüler nominal değer 1 tl üzerinden verilir. Eğer % 15 temettü verecekse bu hisse başı brüt 15 kuruşa karşılık gelir. Eğer şirket net karın %15 ini dağıtacam derse temettü oranı % 90 civarı olur ve hisse başı 90 kuruşa karşılık gelir. Yukarıda kavram kargaşası olmuş.
Arkadaşlar,hisse fiyatlaması ve marjı...7 subat akşam kapınış fiyatına göremi belirlenecek? yoksa bugünkü 8 şubat kapanışa göremı?yani,15 şubatta,taban ve tavanı kaç olacak?
İşbankasının hem Lonra'da hem New York'ta tezgah üstü (over the counter = OTC) piyasada işlem gören ADR = American Depositary Receipts türü hisseleri var. Her ikisi de dolar bazında işlem görüyor. Bilginiz olsun.
Türkiye İş Bankası A.Ş. ADR-144 A
Sembol: 98LM New York Borsası Depo: Bank of New York Mellon ISIN Kod: US9001514085
Türkiye İş Bankası A.Ş.
Sembol: TIBD Londra Borsası Depo: Bank of New York Mellon ISIN Kod: US9001515074
Akbankın New York'ta işlem gören ADR'larının sembolü ise AKBTY dir ve 1 ADR 2 AKBNK hissesine eşittir
Bizde soruyoruz BIST ve spk p.tesi salı ve bugünkü işlemleri yapan göz yuman bisti kapatmayan haysiyetsiz namussuz kişiler kim ?
[emoji837]Erdoğan: Bazı haysiyetsiz, namussuz kişiler açıklama yaparak Hatay'da asker göremedik, jandarma göremedik, polis göremedik gibi yalan yanlış iftiralar atıyorlar.
Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
American depositary receipt
Bakın yetkililer bileniniz var bilmeyeniniz var. Her ne oldu ise en büyüğü salı günü 07.02.2023 günü gereken işlemlerde oldu.
Salı günü işlemlerini de ivedilikle iptal edin.
Çünkü bak bunu iki hisse geri alımı açıklama temettü açıklama ile düzeltemezsiniz kimileri biliyor kimileri tebrübe hissediyor o gün neler olduğunu ;
Yapmayın elinizde imkan varken Salı günü yapılan işlemleri iptal edin. 5-10 kişiyi koruyorsunuz aklınız sıra tepki milyonlar bak farkında değilsiniz. Yok beni kayda almazsanız bir gün ne demek istediğimi anlarsınız.
Bakın ben elimdekileri çok rahat taşıyorum taşırım taşıyacağımda asla ver al falan da yapmadım bu 2 gün hatta çok cüzi piyasa hisseleri değil alım bile yaptık.
ve tüm samimiyetimle söylüyorum kendi şahsım için kapatırım kontağı çarpı 3-5 yapana kadar vermem o malı da. Bilen bilir huyumu da.
Ama bu 2 gün mağdur edilen yatırımcının bir çoğunun böyle bir imkanı olmayacak. Bunun faturası da buna sebep olanlara çıkacak.
Siz sanıyorsanız ki unutulur gider çok yanılıyorsunuz.
BBVA gibi bir hareket te isbank yaparsa oyun farklılasir
Bir diğer konu deprem bölgesi şirketlerinden bir tanesini ille de açıklama gönder diye zorlayıp en son şu kadar zamanın var deyip zorla açıklama göndertmişsiniz. Şirket yetkilileri fabrikalarında herhangi bir sıkıntı olmamasına rağmen sırf sizin akıl edemediğinizi akıl edip hisseler düşüp yatırımcı mağdur olmasın diye açıklama göndermemek için diretmiş ama ısrarla açıklamayı şu zamana kadar gönderdiniz gönderdiniz deyip göndertmişsiniz. Nasıl bugün memnunmusunuz. Bunu yaparken acaba ne düşünüyordunuz.
Ben bunu yapanları bilmiyorum ama günü vakti zamanı gelince gereken yerlere bunu bildireceğim. İnşallah yok görevimizdi falan fıstık savunmaya kalkmazsınız. Çünkü sizin göreviniz bu değil olsa da bu durum o şartlar altında değil istisnai bir durum var ortada.
Mesela ben bunu duydum aklımdan hiç iyi şeyler geçmedi o an. Hala da geçmiyor. Bunu yaparken neyin peşindeydiniz acaba aklımda deli sorular.
Ptesi gününden bügüne en çok ayar olmaya başladığım söylem ptesiden başlayarak işlemler iptal olsun.
niye niçiün depremzedeler üzerinden kimler rant sağlamaya çalıştı ?
ptesi er meydanı söyle yada böyle açıldı ,e sonrası heyecana kapılıp yağlanıp (bolca zeytinyağlı) meydana çıktın mı çıktın
rakip de yağlı tabi ne yaptı seni uere çaldı,elini belinden kıspetinden daldırıp(bolca yağlı ) kasık bölgelerinde dahil olmak üzre paçandan yapıştı ve kündeye getirdi geldin tuş oldun
sonaa ben tuşu kabul etmim niye yağlı elleri ile koluna kadar daldırdı beni tuş etti ?
e sen yağlanıp er meydanına çıkmadın mı ?
şimdi burda depremzede nerde ? işin neresinde acaba diyorum onların üzerinden büyük zararlar yazanlar organize biçimde sosyal mecrada bu işi ?
ha tabi hukuki olarak ve insani olarak bence yapılması gereken şey depremde mağdur olmuş ama sadece o bölge yatrımcısına özel olarak varsa mağduriyet takasbank garanti fonu .aracı kurumlar nezdinde oturup halledilebilir ?
ha yağlanıp er meydanına çıkanlar mı ? bu güreşin doğası gereği elin nereye nasıl ve nekadar derine sokulduğu ? onlar için yağı vucuttan atmanın yolu tabi hayli zor :whistling:
Bugün saglam destek atmıştım
İptal oldu..
İş bankasinn daha önce f/k=1.5 altinda islem gördüğünu hatirlamiyorum