Bu sitede aidat ile ilgili problemler çıkmıştı. İşletici ve inşaat firmasının sahibi küfür kıyamet daire sahiplerinin üzerine yürümüş.
Aidat>1000TL idi bildiğim kadarıyla.
Printable View
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...95719607/detay
Cogu aidati yazmamis..
Bu biri 760 TL demis...
Syg,
Vergiyi zaten sadece mevduatci ödüyor.%15ve %18 1 ay sonra peşin nakit.
Eğer %20 civarı bir asgari ücret artışı gerçekleşirse bu tür sitelerin aidatlarının da benzer oranda artması gerekecek.
Bu da şu demek 1000 TL'yi geçen bu tür aidatlar ile bu tür evler bundan sonra yatırımlık ve kiraya vermek için değil , daha yüksek yaşam kalitesi ve refahı içinde yaşamak isteyen daire sahibinin kendisinin oturma amacıyla alacağı mülkler haline dönüşecek.
Tıpkı zaman içinde yatırım değeri kaybolan ve işletme ve vergi maliyeti yüksek lüks bir araba gibi.
Aynen oyle.
Ev almak tercihi artik giderek bir yatirim tercihi degil bir lifestyle veya yasam tarzi tercihi olacak.
Benim evim mustakil olsun, havuzu bahceli olsun diyen bedelini odeyecek, masraflarina katlanacak, prim beklemeyecek, yaparsa da haline sukredecek.
Syg,
Gelismis ulkelerde finansal yatirimlar %80 finansal olmayan yatirimlar %20 dir.
Bizde ise finansal olmayan (ev gm gibi) yatirimlar %80 finansal yatirimlar %20
Artirilan vergilerle bu tersine cevrilecektir, cevrilmek zorundadir.
Syg,
güzel tespit üstat birde bu sitelerde ne kadar çok çalışan olursa kıdem tazminatı için ayrılacak para da o kadar artıyor iş maaşla da bitmiyor yani bu da aidatları şişiriyor ancak dediğin gibi bu tarz yapılar bu masrafları kafaya takmayacak bir gelire sahip olanların lüks tüketim ürünü olarak değerlendireceği bir olay haline gelecek ! Belki de vatandaşlık için konut almak isteyen yabancılar için yapıldı bu evler bilemeyiz :)
Bence son günlerde BİST ve TL'nin diğer ülkelerin aksine dikkat çekici bir şekilde çok olumsuz ayrışması, yapılacak sınır ötesi operasyon haberini önceden öğrenen, bilenlerden kaynaklanıyordu.
Bugün piyasalar açık iken, piyasaları (BİST, faiz, döviz) olumsuz etkileyeceği bilinmesine rağmen, operasyon yapılacağının açıklanması da tesadüf görünmüyor. Piyasa kapandıktan sonra akşam, gece açıklama yapılabilirdi. Kuvvetle muhtemel Cuma akşamı FİTCH'ten kredi notuna ilişkin olumsuz bir haber gelmeyeceği öğrenildi. Gün için operasyon yapılacağı haberi ile borsa düştü, döviz zıpladı, ancak sonrasında özellikle dövizde hızlı bir şekilde geri çekilme yaşandı, borsada da düşüş hareketi gücünü kaybetti. Bir nevi gün içi açıklama ile borsa ve dövizde bazılarına kısa süreli iyi fırsat sunuldu.
Yatırım Tavsiyesi Değildir. Hayal ürünüdür.
https://tr.euronews.com/2018/12/07/v...-getiremiyoruz
Avrupa da asgari ücretle bile gül gibi geçinilir diye atıp tutanlara gelsin bu video..
Biraz geride vardı
Maaşı alıp euro-tr kuru ile çarpıp da buradakiler ne yapsın diyenlere..
Elinde tuttuğu tavuk da youtube market fiyatları videolarından fırlamış gibi ucuz..
Ama geçinemiyorum diyor kadın..
Belkide bu işi bilmiyor..:)
Bence üzerinde konuşulması gereken bir konu. Eurobondtan farkı ne olabilir ki?
https://www.dunya.com/ekonomi/albayr...-haberi-434554
Halkın yüzde kaçı asgari ücretli orada? Acaba? Türkiye'deki ile karşılaştır istersen. Gerçekten inandım. Müslüman bir ülke olarak reisin izinde dünya lideri olduk. Oyumu verirken bu postunu da dikkate alacağım. Ancak Türkiye'de kaç kişinin asgari ücret miktarı ile yaşadığına bak istersen.
5 gündür istanbul'u geziyorum. Kendimi bir an afrikada sandım. Bazen bir şey sormak için yöneldiğim esnaf bile yabancı çıktı. Aksaray da Valide sultan camiin yanındaki giyim mağazası yabancı. Yeraltı çarşısında suriyeli mağazalar fazla. İstiklal cd. ve taksim- Şişli arasındaki ana caddede Türkçe konuşan yok gibi. Uçakta giderken ve gelirken çok sayıda çinli vardı.
Şimdi bu ülkede faiz yükselir mi ? Yükselmesin zaten. Adım başı döviz bürosu ve hepsi de kalabalık. Sn. Dudu nun ifadesiyle - TL bir illüzyon- olmuş. İzmirin kıymetini bir kez de anladım. Ulaşım 90 dk. 3 tl. Oysa İstanbulda 2,60 ilk biniş, sonra 1,85 - 1,25 diye gidiyor. Yani 4,40 dan aşağı bir yere gitmek zor. Ulaşım araçları bakımsız ve kalabalık.
Kadıköy nispeten bozulmamış.
Şunu da seyret:
https://www.youtube.com/watch?v=_AY212t4Gc8
O dediğin kadın Türkiye'deki bir asgari ücretliden daha fazla harcıyordur. Hiç kimse halinden memnun olmaz.
Fazla panikleme. Senin gibi adamlar olduğu müddetçe Tayyip ve AKP gitmez. Internetten trollük yapmana gerek yok.
Hiç birimizin umudu yok. Benim umudum bunlar olduğu müddetçe hepsi sürünsün.
Daha Euro ile kuru bile çarpmayı düşünemeyen adamsın.
Bu trol modası aynı fetö olayına döndü .Kim karşı fikirli ise fetöcü trol ..
Ha birde kripto akpli ,kripto kemalist ,kripto müslüman olayı var ..
Fransa için arkadasın yazdıkları doğru .Kardeşim o ülkenin vatandaşı eşide fransız .
Orda işi gücü olmasa bırakabilse yarın eşi ile buraya gelecekler çünkü fransa frank zamanındaki fransa değil ..
Bir ev 600 bin euro ..Araba fiyatı ile mukayese edenler yanlış yapar ..
Araba bulgaristandada ucuz ,Gürcistandada ..
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Geçenlerde Başakşehir'de bir adres arıyordum, şansıma telefonun şarjı bitti, sora sora bulurum diye düşündüm. Tabi benim unuttuğum nokta Arapça bilmediğim oldu. Kime sorsam Arapça karşılık verdi, inanın Avrupa'da bile kendimi bu kadar çaresiz hissetmemiştim. Özal döneminde de benzer bir durum vardı ama o zaman daha bölgesel bir yoğunluk vardı diye hatırlıyorum. Neyse ki şimdilik Anadolu yakasında yaşıyoruz, buralar kağıt toplayıcılığı yapan Afganlar dışında pek rağbet görmüyor.
Yarinki ppk toplantisi sonucunda mb gucunu gostermek icin faiz arttirirsa alirim like larinizi dostlarim
Yükseltme ihtimali olsa piyasa önden arttırdı diye düşünüyorum. Düşürme ya da pas geçme ihtimali daha yüksek gibi.
Moto G (4) cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ons ve parite ataga kalkti bu ne demek teknik bilen agalar aciklayabilir mi?
Hazinenin yurtiçi bireysel yatırımcılar için çıkaracağı dolar ve avro cinsi devlet tahvillerinin vade ve getiri bilgilerini aşağıdaki bağlantıdan öğrenebilirsiniz...
https://m.yeniakit.com.tr/haber/bire...ci-564892.html
Bu adamların herhangi bir şeyi göz önünde bulunduracağını düşünmenizi tamamen iyi niyetinize bağlıyorum. Saraydaki haşmetli ne emir verirse ona göre davranacaklar. Sabah bir yerde konuşursa ne olacağının ipucunu verecektir. Ben faize karşıyım derse yükseliş beklemek lazım.
Moto G (4) cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yarın faizler düşerse eğer dolarda 5.60a çok şaşırmayın, ytd.
banka stres testlerini bile yayınlayamadılar, faizler düşecek :D