Originally Posted by
erhanacikgoz1
bahsettiğin uygulamanın tüm farklı çeşitlerini ideal üzerinde yaratabiliyorsun arkadaşlar biliyor 2 sene oncesınde bunu bugatti ile yaratmıstım.
bu konuda bilgilisin ancak ne kadar ileriye gidebildin bilmiyorum. ben biraz daha götürdüm bu işi sanada anlatayım belki senin içinde faydalı olur.
bugattide ben bir alım satım sınyalı yapan sıstem yaptım örnegın ma 1 ile 50 kesişimi bunun kzsını cıkarttım bu kz nın ıcıne bır yapı yazdım most idealde ismi toma gibi birşey koydum
kz grafiği mostu assaga kesınce flata geç yerine bu sefer ma1 ile 100 calıstır dedım. ma 1 ve 50 kesişiminin ürettiği getiriden daha fazla getiri üretti bu durum.
yettimi yetmedi
bu iki frekans geçişinden elde edılen kz grafiğinin içine bir most daha attım dedım bu ıkı ma nın bırbırıne gecıslı verıosunun kz grafiğide mostu assaga keserse bu sefer ma 1 ile 150 yi calıstır dedım.
3 frekanslı bu yapı bırbırıyle gecıs sagladıgında elde edılen en son kar grafiği bir önceki versiondan dahada karlı cıktı.
yettimi yetmedi.
enson cıkan kz nın ıcıne bır most daha attım buda keserse ma 1 ile 200 caıstır bu kez dedim.
tabi burada bir extrem durum var oda şu eger geçişleri dogru yapmazsan repaint yapabılecegı gıbı saçma sapan bır skeılde o ma dan otekı ma ya geçiş yapar. bunuda bır kural cerçevesinde geçirmen gerekıyor.
benim yazdıgım kuralda ise 4. frekansta işlem yaparken yani ma 1-200 işlemlerini uygularken bıranda ma 1-50 ye atlayabiliyor veya 2. frekansa dırek gecebılıyordu.
ama zarar üretirken sadece sıralyla zarar uretebılıyordu.
birde bu algoritmayı yazarken mantıklı bır kuralla yazdım ornegın 4. frekans ma 1 ile 200 ün zarar yazdıgı bır grafikte ma 1,50 kar yazıyordu. dolayısıyla sistem en son frekansa düşse bile kendini değiştirip biranda ma 1,50 ye geçiş yapıyor boylece o bolgeye uyum saglıyordu.
yani bir nevi bu frekansların ıcınde sıralamaya göre hangisi karlı ıse ona direk geçiyordu 3 frekansta karlı ıslem yapıyor fakat 1. frekansta kar saglıyorsa oncelıgı 1. frekansa verıyordu diyelim tüm frekanslar kar saglıyorsa 1. frekans ıslemlerını uyguluyordu.
vesaireeeeee.
baska bir seçenek daha soyleyeyım. kz grafiğinin rsi sini hesaplattırdım bu ne demek kar grafiği şişince kz nin rsisi 80 lere vuracak kar grafiği dibe vurunca rsi 30 lara ınecektı. bence 80 e cıktıysan kapat veya lot düşür 30 a ındıyse lot arttır secenegınıde dusundum.
fakat bazı noktalar soluksuz bır bıcımde kz yukarı gıttıgı ıcın rsı anlamlı cogu zman dogru noktayı belırlesede bır kere yanıldıgında cok sey kacırıyordu.
kz grafiğinin atrsini yani hareketlılıgını olcen yapı bıle yazdım kz nın hareketı voltajı dustugunde ıslem yapma voltaj arttıgında ıslem yap gıbı. fakat bu kez kz assaga gıderken voltaj arttıgı ıcın ısleme gırmeye kalkıyordu falan fıstan.
fikir vermek için yazdım.