Sayfa 110/189 İlkİlk ... 1060100108109110111112120160 ... SonSon
Arama sonucu : 1510 madde; 873 - 880 arası.

Konu: Sistem Karşılaştırma

1.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    ÜStad saydıgım sebepler viop grafiğindede belirsiz. bu yuzden x grafiği demiştik.

Piyasanın düşüyor olması yükseleceği anlamı taşımıyor kz grafiğide aynı sekılde.
    pişyasanın yatay olması ne zaman düzeleceğini bilemeyiz kz ninde öyle.

kar grafiği anlık oldugu ıcın aslında bır pıyasa gıbı üstteki sistemin tek yaptıgı sey yukarıdakı gerçek grafik yukarı gıdıyorsa kz grafiğide yukarı gıdıyor aşağı gıdıyorsa aşağı gırıyor zaman zaman ters sınyallerde ıse yıne usttekı grafiği alıp kz ye ters şekilde yerleştiriyor.

yani piyasa yukarı gıdıyor kz grafiği aşağı gıdıyor kz grafiği aslında viop30 grafiğini kopyalıyor. Tek farkla bazan o yukarı gıderken bu aşağı gıdıyor. Piyasa hareketlerı bır önceki durumdan bagımsız dıyorsak. Bizim için tüm grafikler bir piyasa grafiği halini alıyor ?

yani kz grafiğinin oluşmasında yine piyasanın etkisini görüyoruz.

neyse sonuç olarak kar grafiği aşağı dogru 5000 puan inmişse sistemin kendini kapatması ve dipten 5000 yukarı cıktıgında tekrar devreye girmesi ile calıstıgında mevcut kz den daha yüksek getiri elde etmek istiyorum.

Sağlıklımı değilmi bilmiyorum bugatti uzun suredır karlı benzer prensible calısıyor.

kz grafiğinin dalga boyutları ufak kalıyor. ne yazarımda bu kadar az dalgalı bır kz grafiğinde sistem dogru yerd kendini kapatır ve açar.

yani kz grafiğine yerleştireceğim AL sınyalı sistemi devreye sokacak Sat sinyali ise sistemi kapatacak.

BU sekılde mevcut kz grafiğini geçsem yeter.
    Dedigin gibi KZ grafigini iyilestirecek bir sey yapilabilirse guzel olur tabi, ama yapilabilir mi bilmiyorum...

2.  Alıntı Originally Posted by NUTCRACKER Yazıyı Oku
    Dedigin gibi KZ grafigini iyilestirecek bir sey yapilabilirse guzel olur tabi, ama yapilabilir mi bilmiyorum...
    Öncelikle herkese merhaba. 2009'dan beri matriks ve excel üzerinden sistem geliştirmeye ve sonuçları analiz etmeye çalışıyorum. Bu süre zarfında kişisel nedenlerle zaman zaman piyasada aktif işlem yapamıyorum ama arge sürecinden hiç kopmadım diyebilirim. KZ grafiği ile ilgili ise gerek sn.Saraylı'nın "nalıncı keseri" uygulaması gerekse kendi yaptığım çalışmalarda ortaya çıkan sonuçlar hakkında bilgi vermek isterim.

KZ grafiği üzerinden yapılan sistemin sistemi gibi bir uygulama max dd konusunda başarılı olabiliyor. Sistem getirisinin ortalamasını yada r2'sini aldığınızda aşağı yukarı nerelerde dinlenmeye geçtiğini veya nerelerde atağa geçtiğini görebiliyor buna göre kural belirleyip daha yumuşak bir sistem getirisi ortaya çıkarabiliyorsunuz ama sistem toplam getirisinden ödün veriyorsunuz. Bunu önlemek için 1 birim kaldıracı 1.25-1.5 yaptığınızda ise bu çalışmanın pek bir önemi kalmıyor. Bu tarz çalışmaları hep trend takibi yapan sistemlerde denedim, bu nedenle diğer kategorilerde nasıl bir sonuç verir tam emin olamıyorum.

Benim amacım "yapılabilir mi?" sorusuna cevap vermek. Evet yapılabiliyor.

Bol kazançlar diliyorum.

3. Grafik datası tamamla dememe rağmen datalar eksik tamamlanıyor. Kesin çözüm önerisi olan varmıdır?

4.  Alıntı Originally Posted by flexy Yazıyı Oku
    Öncelikle herkese merhaba. 2009'dan beri matriks ve excel üzerinden sistem geliştirmeye ve sonuçları analiz etmeye çalışıyorum. Bu süre zarfında kişisel nedenlerle zaman zaman piyasada aktif işlem yapamıyorum ama arge sürecinden hiç kopmadım diyebilirim. KZ grafiği ile ilgili ise gerek sn.Saraylı'nın "nalıncı keseri" uygulaması gerekse kendi yaptığım çalışmalarda ortaya çıkan sonuçlar hakkında bilgi vermek isterim.

KZ grafiği üzerinden yapılan sistemin sistemi gibi bir uygulama max dd konusunda başarılı olabiliyor. Sistem getirisinin ortalamasını yada r2'sini aldığınızda aşağı yukarı nerelerde dinlenmeye geçtiğini veya nerelerde atağa geçtiğini görebiliyor buna göre kural belirleyip daha yumuşak bir sistem getirisi ortaya çıkarabiliyorsunuz ama sistem toplam getirisinden ödün veriyorsunuz. Bunu önlemek için 1 birim kaldıracı 1.25-1.5 yaptığınızda ise bu çalışmanın pek bir önemi kalmıyor. Bu tarz çalışmaları hep trend takibi yapan sistemlerde denedim, bu nedenle diğer kategorilerde nasıl bir sonuç verir tam emin olamıyorum.

Benim amacım "yapılabilir mi?" sorusuna cevap vermek. Evet yapılabiliyor.

Bol kazançlar diliyorum.
    bahsettiğin uygulamanın tüm farklı çeşitlerini ideal üzerinde yaratabiliyorsun arkadaşlar biliyor 2 sene oncesınde bunu bugatti ile yaratmıstım.

bu konuda bilgilisin ancak ne kadar ileriye gidebildin bilmiyorum. ben biraz daha götürdüm bu işi sanada anlatayım belki senin içinde faydalı olur.

bugattide ben bir alım satım sınyalı yapan sıstem yaptım örnegın ma 1 ile 50 kesişimi bunun kzsını cıkarttım bu kz nın ıcıne bır yapı yazdım most idealde ismi toma gibi birşey koydum

kz grafiği mostu assaga kesınce flata geç yerine bu sefer ma1 ile 100 calıstır dedım. ma 1 ve 50 kesişiminin ürettiği getiriden daha fazla getiri üretti bu durum.

yettimi yetmedi

bu iki frekans geçişinden elde edılen kz grafiğinin içine bir most daha attım dedım bu ıkı ma nın bırbırıne gecıslı verıosunun kz grafiğide mostu assaga keserse bu sefer ma 1 ile 150 yi calıstır dedım.

3 frekanslı bu yapı bırbırıyle gecıs sagladıgında elde edılen en son kar grafiği bir önceki versiondan dahada karlı cıktı.

yettimi yetmedi.

enson cıkan kz nın ıcıne bır most daha attım buda keserse ma 1 ile 200 caıstır bu kez dedim.

tabi burada bir extrem durum var oda şu eger geçişleri dogru yapmazsan repaint yapabılecegı gıbı saçma sapan bır skeılde o ma dan otekı ma ya geçiş yapar. bunuda bır kural cerçevesinde geçirmen gerekıyor.

benim yazdıgım kuralda ise 4. frekansta işlem yaparken yani ma 1-200 işlemlerini uygularken bıranda ma 1-50 ye atlayabiliyor veya 2. frekansa dırek gecebılıyordu.

ama zarar üretirken sadece sıralyla zarar uretebılıyordu.

birde bu algoritmayı yazarken mantıklı bır kuralla yazdım ornegın 4. frekans ma 1 ile 200 ün zarar yazdıgı bır grafikte ma 1,50 kar yazıyordu. dolayısıyla sistem en son frekansa düşse bile kendini değiştirip biranda ma 1,50 ye geçiş yapıyor boylece o bolgeye uyum saglıyordu.

yani bir nevi bu frekansların ıcınde sıralamaya göre hangisi karlı ıse ona direk geçiyordu 3 frekansta karlı ıslem yapıyor fakat 1. frekansta kar saglıyorsa oncelıgı 1. frekansa verıyordu diyelim tüm frekanslar kar saglıyorsa 1. frekans ıslemlerını uyguluyordu.

vesaireeeeee.

baska bir seçenek daha soyleyeyım. kz grafiğinin rsi sini hesaplattırdım bu ne demek kar grafiği şişince kz nin rsisi 80 lere vuracak kar grafiği dibe vurunca rsi 30 lara ınecektı. bence 80 e cıktıysan kapat veya lot düşür 30 a ındıyse lot arttır secenegınıde dusundum.

fakat bazı noktalar soluksuz bır bıcımde kz yukarı gıttıgı ıcın rsı anlamlı cogu zman dogru noktayı belırlesede bır kere yanıldıgında cok sey kacırıyordu.

kz grafiğinin atrsini yani hareketlılıgını olcen yapı bıle yazdım kz nın hareketı voltajı dustugunde ıslem yapma voltaj arttıgında ıslem yap gıbı. fakat bu kez kz assaga gıderken voltaj arttıgı ıcın ısleme gırmeye kalkıyordu falan fıstan.

fikir vermek için yazdım.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

5.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    bahsettiğin uygulamanın tüm farklı çeşitlerini ideal üzerinde yaratabiliyorsun arkadaşlar biliyor 2 sene oncesınde bunu bugatti ile yaratmıstım.

bu konuda bilgilisin ancak ne kadar ileriye gidebildin bilmiyorum. ben biraz daha götürdüm bu işi sanada anlatayım belki senin içinde faydalı olur.

bugattide ben bir alım satım sınyalı yapan sıstem yaptım örnegın ma 1 ile 50 kesişimi bunun kzsını cıkarttım bu kz nın ıcıne bır yapı yazdım most idealde ismi toma gibi birşey koydum

kz grafiği mostu assaga kesınce flata geç yerine bu sefer ma1 ile 100 calıstır dedım. ma 1 ve 50 kesişiminin ürettiği getiriden daha fazla getiri üretti bu durum.

yettimi yetmedi

bu iki frekans geçişinden elde edılen kz grafiğinin içine bir most daha attım dedım bu ıkı ma nın bırbırıne gecıslı verıosunun kz grafiğide mostu assaga keserse bu sefer ma 1 ile 150 yi calıstır dedım.

3 frekanslı bu yapı bırbırıyle gecıs sagladıgında elde edılen en son kar grafiği bir önceki versiondan dahada karlı cıktı.

yettimi yetmedi.

enson cıkan kz nın ıcıne bır most daha attım buda keserse ma 1 ile 200 caıstır bu kez dedim.

tabi burada bir extrem durum var oda şu eger geçişleri dogru yapmazsan repaint yapabılecegı gıbı saçma sapan bır skeılde o ma dan otekı ma ya geçiş yapar. bunuda bır kural cerçevesinde geçirmen gerekıyor.

benim yazdıgım kuralda ise 4. frekansta işlem yaparken yani ma 1-200 işlemlerini uygularken bıranda ma 1-50 ye atlayabiliyor veya 2. frekansa dırek gecebılıyordu.

ama zarar üretirken sadece sıralyla zarar uretebılıyordu.

birde bu algoritmayı yazarken mantıklı bır kuralla yazdım ornegın 4. frekans ma 1 ile 200 ün zarar yazdıgı bır grafikte ma 1,50 kar yazıyordu. dolayısıyla sistem en son frekansa düşse bile kendini değiştirip biranda ma 1,50 ye geçiş yapıyor boylece o bolgeye uyum saglıyordu.

yani bir nevi bu frekansların ıcınde sıralamaya göre hangisi karlı ıse ona direk geçiyordu 3 frekansta karlı ıslem yapıyor fakat 1. frekansta kar saglıyorsa oncelıgı 1. frekansa verıyordu diyelim tüm frekanslar kar saglıyorsa 1. frekans ıslemlerını uyguluyordu.

vesaireeeeee.

baska bir seçenek daha soyleyeyım. kz grafiğinin rsi sini hesaplattırdım bu ne demek kar grafiği şişince kz nin rsisi 80 lere vuracak kar grafiği dibe vurunca rsi 30 lara ınecektı. bence 80 e cıktıysan kapat veya lot düşür 30 a ındıyse lot arttır secenegınıde dusundum.

fakat bazı noktalar soluksuz bır bıcımde kz yukarı gıttıgı ıcın rsı anlamlı cogu zman dogru noktayı belırlesede bır kere yanıldıgında cok sey kacırıyordu.

kz grafiğinin atrsini yani hareketlılıgını olcen yapı bıle yazdım kz nın hareketı voltajı dustugunde ıslem yapma voltaj arttıgında ıslem yap gıbı. fakat bu kez kz assaga gıderken voltaj arttıgı ıcın ısleme gırmeye kalkıyordu falan fıstan.
    fikir vermek için yazdım.
    Sizin yaptığınız dinamik sistemin bir benzerini, birbiriyle korelasyonu düşük ama kz grafiği anlamlı 2 sistem ile manuel olarak yaptım. Matriks risk yönetim parametreli sistemlerin equity curve'unu sisteme dahil etmeye izin vermiyor (en azından ben bilmiyorum). Bu nedenle backtest süreci manuel ve uzun sürdüğü için çok fazla kombinasyon denemedim.

6.  Alıntı Originally Posted by flexy Yazıyı Oku
    Sizin yaptığınız dinamik sistemin bir benzerini, birbiriyle korelasyonu düşük ama kz grafiği anlamlı 2 sistem ile manuel olarak yaptım. Matriks risk yönetim parametreli sistemlerin equity curve'unu sisteme dahil etmeye izin vermiyor (en azından ben bilmiyorum). Bu nedenle backtest süreci manuel ve uzun sürdüğü için çok fazla kombinasyon denemedim.
    evet birbiriyle korelasyonu düşük olmalı.

Peki asıl soruya dönelim. mevcut ilk frekansın kar eğrisi mükkemele yakın max dd si 14,000 ve sadece 1 kere bu kadar kaybedebilmiş.

genel anlamda ortalam kaybı 1500 puan varsayalım.

buranın ıcııne ne sokarsam daha karlı bir sisteme dönüşür.

ben bunu yapmak ıcın önce 2. sisteme nakit sistem yapıyorum.

kz grafiği dogru noktada nakite geçebiliyormu dogru noktada nakıte gecıyorsa mevcut kz yı gecebılmem gerekır.

bu degerı bır turlu bulamadım kz grafiği cok ıyı salnımıları cok düşük.

aslında yeni bir fikir türedi bir ampul patladı.

Aslında bu yontem kz grafiğinizin ne kadar güzel oldungu ölçmek içinde kullanılabilir.

Eğer kz grafiğiniz çok güzelse kz grafiğinin içine soktugunuz indıkator ıle 2. frekans nakıte geçiyor olsun.

eğer bu nakıte geçme noktalarını olabıldıgınce optımıze etmenıze ragmen kz grafiğinin getirisi geçemiyorsanız muhtemelen cok güzel ve istikrarlı bır kz grafiğiniz vardır.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

7. Arkadaşlar gedik yatırımda robot kullanan varmı. idealin robot anlaşması olup olmadığını öğrenmeye çalışıyorum

edit: varmış tamamdır

8.  Alıntı Originally Posted by kenten Yazıyı Oku
    Arkadaşlar gedik yatırımda robot kullanan varmı. idealin robot anlaşması olup olmadığını öğrenmeye çalışıyorum
    Hesap acilabilcek kurumlar arasinda gedik yatirim da var.
    bang bang you shot me down..

Sayfa 110/189 İlkİlk ... 1060100108109110111112120160 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •