Originally Posted by
flexy
Sizin yaptığınız dinamik sistemin bir benzerini, birbiriyle korelasyonu düşük ama kz grafiği anlamlı 2 sistem ile manuel olarak yaptım. Matriks risk yönetim parametreli sistemlerin equity curve'unu sisteme dahil etmeye izin vermiyor (en azından ben bilmiyorum). Bu nedenle backtest süreci manuel ve uzun sürdüğü için çok fazla kombinasyon denemedim.
evet birbiriyle korelasyonu düşük olmalı.
Peki asıl soruya dönelim. mevcut ilk frekansın kar eğrisi mükkemele yakın max dd si 14,000 ve sadece 1 kere bu kadar kaybedebilmiş.
genel anlamda ortalam kaybı 1500 puan varsayalım.
buranın ıcııne ne sokarsam daha karlı bir sisteme dönüşür.
ben bunu yapmak ıcın önce 2. sisteme nakit sistem yapıyorum.
kz grafiği dogru noktada nakite geçebiliyormu dogru noktada nakıte gecıyorsa mevcut kz yı gecebılmem gerekır.
bu degerı bır turlu bulamadım kz grafiği cok ıyı salnımıları cok düşük.
aslında yeni bir fikir türedi bir ampul patladı.
Aslında bu yontem kz grafiğinizin ne kadar güzel oldungu ölçmek içinde kullanılabilir.
Eğer kz grafiğiniz çok güzelse kz grafiğinin içine soktugunuz indıkator ıle 2. frekans nakıte geçiyor olsun.
eğer bu nakıte geçme noktalarını olabıldıgınce optımıze etmenıze ragmen kz grafiğinin getirisi geçemiyorsanız muhtemelen cok güzel ve istikrarlı bır kz grafiğiniz vardır.
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri