Alt çizgiyi aşağı keserse, üst alçalanı yukarı keserse...teknikçilik bu zaten :)
Printable View
Alt çizgiyi aşağı keserse, üst alçalanı yukarı keserse...teknikçilik bu zaten :)
Aha ben kehanetde bulunayım,20 ocakta amerika karışır,amerika ile beraber de her anlamda bir çöküşler zinciri tetiklenir.Borsanın ipi bu hafta içinde çekilecek bence
Üç-beş tane majör hisse var ABD'de aşırı şişmiş, bunlar öncü gösterge olarak takip edilebilir yani,,,DJI' ın teknik analizini yapmak neredeyse imkansıza yaklaştı çünkü...onu diyorum.
Yani var tabi elliott dalga sayımım tabi ki de, kimse paylaşmıyor zinhar, ben de o yüzden çekinceliyim..
Eskiden şöyle çiziktirmişim; doğruysa sonlarında olmalıyız..16XX ler..1610-1615 gibi sanki...son dalga sayılamıyor..bakalım beğenecek misiniz..
https://www.tradingview.com/x/qTEkRzPh
https://www.tradingview.com/x/rQrdVQ6e
Ama hindistanda cidden öyle bir vergi varsa bu vergi yeni mi,adamlarda vergi hep bu kadar yüksekmiydi araştırmak lazım.
Sn achilles borsa ile ilgilenen herkes bir çöküş geleceğinden emin.Çok az istisna vardır.Burda olay şurda düğümleniyor,herkes ben o kadar akıllıyım ki çöküş geldiğinde ilk çıkanlardan olurum diye düşünüyor.Göreceğiz bakalım önce kim tuşa basacak,vahşi batı gibi silahını ilk çeken yaşar:))))))))))
Yani çizikleri beğenmediniz, bakın 31 Ekim'de yapılmış analiz koydum, onu da beğenmediniz...elimizden gelen bu, olsa başka dükkan sizin :)
madem online'ım sorayım.. :)
şu formasyon bugünkü hareketle yalan mı oldu.. ne dersin sn archilles..
https://www.hisse.net/topluluk/showt...53#post5094153
pardon achiles
Düşüş bekleyen herkesin, hedge fonları da dahil bütün shortçuların, toplam poz büyüklüğü yeterince büyükse, erenler kaldırır ham yaparlar...böyle de birşey var..muhtemelen TSLA da o yüzden Marsa gidiyor..bu bir savaş neticede..kimin gücü kime yeterse..
Olur mu beğenmemek ne demek achille hocam,anladığım konu değil,beğenip beğenmemek anladığım konular için sözkonusu olabilir,sadece takılıyorum size .Sizin son grafikten anladığım bizim borsa dönüş yerine yaklaşmış,o değer sizce yaklaşık olarak kaça tekabül ediyor.Yoksa haklısınız son zamanlarda borsalara kimsenin aklı ermiyor ki,elbet teknikçiler de temelciler de yanılabilir doğaldır.
Terbiyesizlik ama bu...takılıyoruz şunun şurasında...şu şöyle olabilir, olursa bu da böyle olur demek 'arc' tan atmak mı oldu..
Fx takılıyorsan, Selman Özalp var twitter'da takıl onun peşine, nokta atıyor her defasında..
Biz birşey mi iddia ettik, en büyük benim mi dedik, ben her defasında bilirim mi dedik...paylaşım yapmanın nesi yanlış...
Ayıp yahu, şurada bir ortamımız var, seviyeli...kendine gel..
Valla sn achilles yanlış anladı sanırım,ben de bir geçmişiniz var sandım.Neyse burayı okuyunca yanlış anladığını anlar,değerli bir forumdaş,ben yazılarından çok şey öğreniyorum cidden.
Bu arada benim sorular da güme gitti.Acaba o koyduğu grafiklerde teknik olarak bizim borsanın kaçtan döneceğini öngörmüştü.
küsüp gitti bir de. hey allaam ya..
Barışır ya ne olacak,belli bir şey yanlış anlaşılma işte.Uykusu da gelmiş olabilir.Yarın tüm yatırımcılar için çok önemli bir gün,pek çok parametre yarın değişebilir.Ben bu başkanlık devri esnasında amerikada çok büyük olaylar olacağını düşünüyorum.Daha evvel yazmıştım joker filmine boşuna oscar verilmedi,onun son sahnesi artık amerikanın rutini olacak.Önemli olan joker kim olacak,en yakın olasılık trump,yakışır valla
Yarin gercekten catismalar cikabilir.
Ben basinda cikan yazilardan cok gezip gordugum ABD'den bahsedeyim.
Bu gezip gordugumde, bi 15 gunluk tatil filan degil, 30 senedir buralardayim.
Simdi dusunulmesi gereken ilk soru su, bu Trump ne yapti da bu kadar silahli milis gucunu harekete gecirdi.
ABD, siyahlarla birlikte yasayamiyor artik, boyle bir gercek var, Trump, degisim sozleri ile bu siyahlari dize getirecegi sozunu verdi.
ABD'yi, yeniden yasanabilir hale getirecegiz dedi.
Bundan cesaret alan irkcilara bir anlamda goz yumdu.
Is'te tum gurultunun altinda yatan gercek bu.
Bu yazdiklarimdan, irkci oldugumu cikarmayin, cunku oyle biri degilim, bu sayfalari okuyan, herkes bunu bilir.
Ancak, gercekten ABD'de boyle buyuk bir korku var.
Herkeste silah, kimse karsidaki kisinin gozlerine bakamiyor, ne otobuste ne metro da ne de kafelerde.
Surekli soyulma, gaspedilme, darp edilme riski ile, calinin arkasindan dolanarak yasanan bir yasam.
Ozgur degiller, surekli korku, surekli endise, ya da siyahlarin yarattigi bir korku hakim.
Oyle kentler var ki, Baltimore mesela, kentin tumu siyah ve en ufak bir polis cinayetinde, tum kent sokakta, bir beyazin o sirada sokakta olma gibi bir sucu varsa, aninda infaz ediliyor.
Aslinda derinlemesine incelerseniz, irkci olanlar, siyahlar.
Is'te Trump bu konuda, degisim diyerek, beyazlara siyah terorune karsi mucadele yolunda bir umut verdi,
Bugun sokaktaki patlamanin nedeni de bu umut.
Bunu geri vermek istemeyenler silahlandi, sokaga cikti.
Hersey olabilir.
Cunku artik, kimsenin kimseye tahammulu kalmamis durumda.
ABD nufusu 280 Milyon civarinda, bu nufusun %25'i siyah.
Hispanikler haric, ki onlar da cok buyuk bir grup.
Butun katogorilerde tum suc gruplari siyahlarin elinde.
Okuyamiyor, ailenin parasi yok, is bulamiyor egitimi yok, torbaciliktan basliyor, hic bir siyahi cocugun 20 yasina gelme sansi yok, diye yazanlar var, medyada.
Bizim ulkeye 4 milyon Suriyeli geldi diye ortaligi kaldirdi millet.
Bir de Beyaz Amerikaliyi dusunun.
Yani ABD'de, hic bir sey, Hollywood filmelerinde gosterildigi gibi degil.
Sn tınaz elbet milletin sokağa dökülmesinin pek çok nedeni olabilir.Dediğiniz konu olabilir,salgın,ekonomik nedenler vs.Ama simpsonlar bu olayı tarihi ile birlikte nasıl bildiler.Sanki bir tiyatro oynanıyor,senatonun basılması ilk perdeydi yarın ikinci perde oynanacak,asıl en heyecanlı kısım piyasaların çöküşü olacak.Bunlar bence hep planlı sırasıyla adamlar sahneye koyuyorlar.
NY'da yasayan bir Turk'u dusunun.
Bu adam Manhatten disinda hic bir yerde yasayamaz, ne Brookliyn, ne Quens'de, ne Harlem'de.
Bu semtleri gidip gordugunuzde, ben bu tur semtlerde yasayamam dersiniz zaten.
Son cumle ABD yasanacak bir ulke degildir.
Bence zaten amerikan imparatorluğu bitti,ingilizlerden geçen yüzyılın başında devraldıkları pax americana bu yıl bitiyor,sıradan bir devlet olacaklar.Dolar da rezerv para rolunu kaybedecek zamanında poundun başına gelen doların başına gelecek.Zaten en sonunda tüm paraları digital paraya dönüştürecekler.
Valla adamlar great reset falan diyorlar ,o resetden herkesin payına bir şey düşecek,yakında anlarız amerikanın payına ne düşecek,bizim payımıza ne düşecek.Ama bir reset geliyor o kesin.
Teknik analiz haftalık, aylık, yıllık grafiklerde bir trendi ifade ederken, daha kısa vadede, o trendin üzerine binmiş, farklı karakterdeki yatırımcı davranışlarının yarattığı, dalgalanmayı temsil eder/inceler/gözlemler. Aslında genel hatlarıyla istatistik biliminin/kitle davranışının resmidir. Tüm dünyada yapılıyor. Hiç yapmayanı bile bir grafik koyup uzun vadeli, yatay desteği, ana eğimi çiziktiriyor, çünkü bundan başka da görsel bir metot yok.
Uzatmadan;
TR10Y, US10Y ve USDTRY Grafiği, teknik analiz yapmadan bakalım.
İlk kırmızı kutucuk, US10Y deki keskin faiz artışındaki davranış, ne olmuş? USDTRY'de zaten cari açıktan dolayı sabit bir eğim var. Sürekli yükseliyor ve hep yükselecek. Ama US10Y sert yükselince, görüldüğü gibi dalga abartmış yukarıya, malum 2018 tepesi..
Sonradan US10Y düşünce, TR10Y de düşmüş, ama bir yerden sonra TR10Y US10Y' ye korole kalmaya devam edince, USDTRY düzeltmesini yapıp, tekrar yukarıya doğru savrulmuş. (Sarı alan) Burası halkın faizleri beğenmeyip, dış politika etkilerinde dolarize olduğu alan. Çünkü güven kaybolmuş 2018 de, eski kriz hafızası tetiklenmiş.
Oysa ki, işaretli yerden itibaren 'siyah dikey' TR10Y 18-20 bandına doğru atak yapsa idi, 'muhtemelen', -şu an DXY' nin tarihi dipleriyle beraber, USDTRY 4.5-5 aralığında olacaktı. Çünkü DXY' nin kendi %10 düştü. Ve MB nin kasasında hala 130+ dolar olacaktı.
Ve tekrar, şimdi, US10Y ABD' deki enflasyona karşı sert yükseldiğinde, USDTRY ancak şu anki noktalarda veya 9-10 bandına maksimum ulaşacaktı. Çünkü US10Y nin %4-5 e kısa vadede yükseltilebileceği, ama uzun vadede düşük tutulacağı ifade ediliyor bilemiyoruz. Belki de enflasyon tamamen hortlarsa dediklerini başaramayacaklar, yükselmeye devam edecek, %4 leri de aşacak.
Şu an USTRY de, faiz düşüklüğünün yarattığı geçmiş birikim var, bu çok açık resme göre. US10Y sert yukarı yaptığında, 9-10 bandının tutup tutmayacağı tamamen faizlerin ne kadar ve ne hızla yükseleceği ile alakalı (%30?) ve üstelik maalesef kasada dengelemeye yarayacak hiç dolar yok. Zaten şu anda bile dünyada politika faizi en yüksek olan ülkeler arasındayız.
Olan bitenin, 'ekonominin diğer göstergeleri/çekinceleri/yansımaları hariç tutularak' resmi bu. Enflasyon, cari açık, elde biriken inşaatlar, satılamayan konutlar, düşük faizli krediyle dönen çark v.s. hariç tutularak. O resmi de bir iktisatçımız koyarsa buraya bakarız, faydalanırız.
Bu kadar hızlı faiz de arttırma imkanı da kaldı mı bilmiyorum. Dolayısıyla, Damat yanlış yaptı abilerim, hangi akla hizmetse. Sadece oyunu kuralına göre oynayacaktı ve hala oyunda kalmış olacaktık.
https://www.tradingview.com/x/wZyrNmSb/
Güzel grafik @achiles.
Düşünce kuruluşu biden ekibine TR nin IMF ile anlaşmaya zorlanmasını tavsiye etmiş.
İlk aylar başımız çok ağrıyacağa benziyor.
Direnirseler erken seçim kaçınılmaz olur.
Kur artarsa faizi kaç yapacaklar? 30? Rezervde yok.
Sn fan,
Muhtemelen, bir kaç farklı yaklaşım metoduyla olması gereken faiz hesaplanılabiliyordur. Ya dolar faiz arasındaki karışık bir istatistik regresyon analizi, ya da mevcut borçlanma araçlarından, iç dış borç ve toplam varlıktan türetilen/yürüyen bir yaklaşım, bilmiyorum.
TR10Y ve US10Y son dip ve önceki zirve eşitlenirse interpolasyon yapılabilir gibi. Yapılırsa şu an faizlerin %23 olması gerekiyordu, üzerine US10Y kalkarsa, %30 üzeri bir şeyler görünüyor.
Eğer, dediğim yerde faizi arttırsalardı (Ağustos 2019, %16' nın altına düşüreceklerine yavaş yavaş düşük eğimle arttırsalardı), bankaların alacaklı olduğu mega inşaat kartelleri patlayacaktı. O patlamayı halka ülkeye ihale ettiler, tersine dolar çıkarken faiz düşürmeye devam ettiler, eldeki dolarla fx piyasadan müdahale etmeye çalıştılar, bi 10 milyar dolar, bi 10 milyar dolar daha geyiği, bitince de türev enstrümanlarla swapla gelen kasadaki doları dibine kadar boca ettiler.
Hülasa, bankaların alacaklı olduğu büyük inşaat şirketlerini (onların para havuzları) kurtarmış olduk, kurtuldularsa, kurtulabildilerse şimdi de bankalara aktardılar gorili, bankalar da sırtlarına binen bu gorili kime paslarlar bilemem. Bi banka kurup ya da olan birine, hepsini alacakların oraya havale edip, abarak gubarak işler...aklım almaz...
Büyük uzun vadeli bir kredi, paralelinde faiz artışı, 'kim patlarsa patlasın/patlayacak olanlar patlasın kalanlarla yola devam şeklinde' olabilir, ama bu da bazı şirketlerin, bankaların el değiştirmesine de aracı edilebilir, onların bakış açısı hep bu olduğu için bilemiyorum, kaçırmazlar bu fırsatı. IMF veya adı IMF olmayan kurumsal hakim bir finansal mecradan büyük bir kredi almak mı, hep beraber patlayalım bunlar da patlasın yoksa kurtulamayacağız bunlardan mı, asıl soru bende bu...saygılar.
Halkla inatlaşma olmaz... Böyle giderse mart sonuna kadar dthlar 250 milyar doları geçer.. Çok yazık pazar markete giden biri bu fiyatlardan allah göstermesin zaruri ihtiyaç dışında fiyat düşer kaygısıyla satış yapar mı? Yaparsa ya çok acemidir ya da çok korkak.
Ayrıca merkez bankasının buharlaşan rezervlerinin yabancıya yada yerli döviz hesaplarına gittiğine kesinlikle inanmıyorum
Loner Hocam,
GRN.V de inanilmaz bir haber dustu dun.
Hisse aninda, haber bekleniyor diye islemler durduruldu.
Gelen aciklama ;
Greenlane Renewables Inc. has entered into an agreement with a syndicate of underwriters led by TD Securities Inc., pursuant to which the underwriters have agreed to purchase, on a bought deal basis, 9.22 million common shares of the company at a price of $2.17 per share for gross proceeds of approximately $20-million.
The company will also grant to the underwriters an overallotment ( fazla pay opsiyonu) option to increase the size of the offering by up to an additional 15 per cent, such option being exercisable, in whole or in part, at any time prior to 30 days after the closing of
the offering.
Sirketin toplam hissesi 114 Milyon lot.
TD baskanliginda bir grup sirket, sirketin 9.22 Milyon lot hissesini, 2.17 cad. fiyattan verirseniz alirim diyor. Ozeti bu.
Yoksa bunu borsadan satin almaya kalksa kimbilir hisse fiyati kaca cikacak.
Cok iyi bir haber..:)
Bu konuda, Yahoo forumunda bir vatandas, yorum yazmis.
XBC.TO did a bought deal at 5,80 $ in December when the stock was trading around 6,75$ - 7,20$. Believe me we never saw 7$ fish after that, they flew to 11$ in a matter of weeks. Mostly due to the bought deal acquisition.
Doğu akdeniz mevzusu ne oldu..
Boyuna navtex ilan ediyorduk?
Hayır hakkaten çok enteresan..
Bir ara da suriye..
Hergün haber düşüyordu..
Hatta küsüratlı sayılarla şu kadar terörist öldürüldü falan..
Şubat sonu bi baskın yedik..
O gün bugündür tık yok suriyeden..
Yahu tek bi haber bile yok..
Bu arada harlem manhattan dadır zaten diye biliyorum ama neyse..