Bu arada benim sorular da güme gitti.Acaba o koyduğu grafiklerde teknik olarak bizim borsanın kaçtan döneceğini öngörmüştü.
küsüp gitti bir de. hey allaam ya..
Barışır ya ne olacak,belli bir şey yanlış anlaşılma işte.Uykusu da gelmiş olabilir.Yarın tüm yatırımcılar için çok önemli bir gün,pek çok parametre yarın değişebilir.Ben bu başkanlık devri esnasında amerikada çok büyük olaylar olacağını düşünüyorum.Daha evvel yazmıştım joker filmine boşuna oscar verilmedi,onun son sahnesi artık amerikanın rutini olacak.Önemli olan joker kim olacak,en yakın olasılık trump,yakışır valla
Yarin gercekten catismalar cikabilir.
Ben basinda cikan yazilardan cok gezip gordugum ABD'den bahsedeyim.
Bu gezip gordugumde, bi 15 gunluk tatil filan degil, 30 senedir buralardayim.
Simdi dusunulmesi gereken ilk soru su, bu Trump ne yapti da bu kadar silahli milis gucunu harekete gecirdi.
ABD, siyahlarla birlikte yasayamiyor artik, boyle bir gercek var, Trump, degisim sozleri ile bu siyahlari dize getirecegi sozunu verdi.
ABD'yi, yeniden yasanabilir hale getirecegiz dedi.
Bundan cesaret alan irkcilara bir anlamda goz yumdu.
Is'te tum gurultunun altinda yatan gercek bu.
Bu yazdiklarimdan, irkci oldugumu cikarmayin, cunku oyle biri degilim, bu sayfalari okuyan, herkes bunu bilir.
Ancak, gercekten ABD'de boyle buyuk bir korku var.
Herkeste silah, kimse karsidaki kisinin gozlerine bakamiyor, ne otobuste ne metro da ne de kafelerde.
Surekli soyulma, gaspedilme, darp edilme riski ile, calinin arkasindan dolanarak yasanan bir yasam.
Ozgur degiller, surekli korku, surekli endise, ya da siyahlarin yarattigi bir korku hakim.
Oyle kentler var ki, Baltimore mesela, kentin tumu siyah ve en ufak bir polis cinayetinde, tum kent sokakta, bir beyazin o sirada sokakta olma gibi bir sucu varsa, aninda infaz ediliyor.
Aslinda derinlemesine incelerseniz, irkci olanlar, siyahlar.
Is'te Trump bu konuda, degisim diyerek, beyazlara siyah terorune karsi mucadele yolunda bir umut verdi,
Bugun sokaktaki patlamanin nedeni de bu umut.
Bunu geri vermek istemeyenler silahlandi, sokaga cikti.
Hersey olabilir.
Cunku artik, kimsenin kimseye tahammulu kalmamis durumda.
ABD nufusu 280 Milyon civarinda, bu nufusun %25'i siyah.
Hispanikler haric, ki onlar da cok buyuk bir grup.
Butun katogorilerde tum suc gruplari siyahlarin elinde.
Okuyamiyor, ailenin parasi yok, is bulamiyor egitimi yok, torbaciliktan basliyor, hic bir siyahi cocugun 20 yasina gelme sansi yok, diye yazanlar var, medyada.
Bizim ulkeye 4 milyon Suriyeli geldi diye ortaligi kaldirdi millet.
Bir de Beyaz Amerikaliyi dusunun.
Yani ABD'de, hic bir sey, Hollywood filmelerinde gosterildigi gibi degil.
Sn tınaz elbet milletin sokağa dökülmesinin pek çok nedeni olabilir.Dediğiniz konu olabilir,salgın,ekonomik nedenler vs.Ama simpsonlar bu olayı tarihi ile birlikte nasıl bildiler.Sanki bir tiyatro oynanıyor,senatonun basılması ilk perdeydi yarın ikinci perde oynanacak,asıl en heyecanlı kısım piyasaların çöküşü olacak.Bunlar bence hep planlı sırasıyla adamlar sahneye koyuyorlar.
NY'da yasayan bir Turk'u dusunun.
Bu adam Manhatten disinda hic bir yerde yasayamaz, ne Brookliyn, ne Quens'de, ne Harlem'de.
Bu semtleri gidip gordugunuzde, ben bu tur semtlerde yasayamam dersiniz zaten.
Son cumle ABD yasanacak bir ulke degildir.
Yer İmleri