Para alınmadan neden tapu devri yapılsın. Siz evinizi satarken parayı almadan devir yapıyormusunuz.
Kandırmayın milleti.
Printable View
Sayin metin oktay bu kap haberini bugunku haberle karsilastirarak okumanizi tavsiye ediyorum...
Yaklasik 50 milyonluk gm satisindan gelen kar dedigi bu arsa satisindan ve devaminda 12 aylik bilancolarda gozukecegi anlasilmaktadir
Bir daha okumanizi tavsiye ediyorum
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ha tabi sayin metin oktay soyle hakli olabilir. Bu para bagli ortaklarin kasasina gireceginden... Muhasebe hileleriyle 50 milyonluk kar diger bilancolarda eritilmis olabilir...Yani biz konsalide de hissetmemis olabiliriz
Yani ne SIS in ne de Akayteksin bilancolarini goremiyoruz tabi...
Bir Varlık satış anlaşması olmulsa, o varlık fatura kesilerek veya tapu teslimatı yapılarak varlığın teslimatı hangi tarihte yapılırsa, o varlığın satışında oluşan artı değer o dönem bilançosuna yansır.
Simdi hocam tuhaf olan 14 milyon dolarlik hisse o gunku kap haberinde devredilmis...
1 milyon dolarlik hissede bugunku kap haberiyle devredilmis.
Normal sartlarda sayin metin oktay'in dedigi gibi olmasi lazimken bizim sirket normal olmadigindan ve konsolide bilancolarda gorunmediginden ya da bagli ortak bilancolarinda eritildiginden...
Bize bilancolara yansitilmamis gibide gelmis olabilir....
Tabi bir de sirketin 50 milyonluk kar demesi ve sirketin gm satisindan sonraki her bilancoda yuklu zarar aciklamasi da bu fikrimizi etkilemis olabilir.
Bagli ortaklarin bilancolari onemli ya da 2 hafta sonra ak-kara belli olacak zaten
Aynı anda yazmışız.
Burada onemli olan sadece bir arsasini ki tum hisseleri kendisine ait olmayan bir arsayi 15 milyona satmasi...
Bu arsa gibi ayni bolgede daha 3 fabrika arsasi ve bu arsa gibi bir suru arsasinin, gm nun, ishaninin, otellerinin bulunmasi...
Muhtemelen bu arsayi diger hissedarla hukuki sorun yasadigindan satmis olabilirler
Sayin cinali'nin dedigi gibiysede o zaman 3 aylik bilancoda gozukur...
O zaman da sirketin 50 milyonluk gm satis kari ve 164 milyonluk degerleme sonucu yil sonunda 2/3 lik sermaye kaybi olmayacaktira benzer kap haberindeki
50 milyonluk kar bu bilancoda olmaz 3 aylikta gozukur...
Yani adamlarin bir kap haberini cozmek icin 10 kisi ugrasiyoruz...
Bilancosu sifreli kap haberi iki kelime yazarlar artik ne cikarirsan... Allahim ya...
Adam gibi bilgi versenize...
Neyse sonucta 15 milyon dolara satildi ve bunun cok buyuk kismi bilancoya gore kar...
Cunku amortismanlar nedeniyle bilancoda butun gm ler zaten 500 milyon civarinda gozukuyor...ki sadece lara o fiyati eder...
Su andan sonraki her gm satisinin asagi yukari %70 i kar olarak bilancoda gozukur.
Sayın Metin Oktay
Kacirdiginiz birkaç nüans var üniversitede dersini aldım hani.bilemiyorum daha nasıl anlatırım uzun cümleleri sevmem
Haber güzel olduğu gibi bilanço dönemi de 2018 ilk ceyrektir
Hissede teknik olmazmış :) :)
Bildiği doğruymuş kendine bı faydası olmuş gibi konuşur
Üniversite okuduğunuza sevindim. En azından anlayabilmeniz açısından bir ümit var.
Şimdi size 2 sorum var. Sadece evet ve hayır diyerek cevabı kendiniz bulun.
1-Kaptaki haberde satışın büyük bölümü 2017 yılında tamamlanarak tescil edildi yazıyor mu?
2- Tescil edilen bir satışın ilgili dönemin bilançolarında gösterilmeme şansı hukuken mümkün mudur?
Üniversitede okudum dediğiniz için bu şekilde soruyorum. Sadece evet ve hayır yazın konu kapansın.
Burada dikkat edilmesi gereken husus sirket degerlemeyi gercek blancoda mi gosterecek
Yoksa ttk.376 ya gore ek blanco ilemi yapacak
Veya 12 aylikta hicbir sey yapmayip
2018.1.donemde bu arsa satisi ve arial borcu yapilandirmasiyla
Sermaye kaybindan otamatik olarak cikacakmi
Benim tahminim ve sahsi kanatim
2018 ilk 3 aylik blancoda ak kara belli olacaktir.
2017 yil sonu icin ek sure alir sonra 2018 uc aylik arasi cok az zaten
Yılmaz vuralı da severim bu arada. Tanışmışlığımda vardır. Giresundan kovulmuş en son.
Herkes ekmeğinin peşinde.
1.sorunuzun cevabı büyük bölümü değil tescili gerekir metin oktay
2.sorunun cevabında nüanslar girip konuyu teknik olarak sana anlamakla uğraşmak istemiyorum
Neye inanmak istersen ona inan da insanların kafasını karıştırma
Sayin metin oktay dogrusu sizin dediginiz...
Ama sorun su ki burasi da kervansaray hissesi...
Kanunen olmamasi gereken her seyi gorduk...
Sirket kap aciklamalarindan dolayi onlarca ceza aldi...
200 milyonluk sirket varligi ic edilmis sirket yoneticileri icin suc duyurularinda bulunulmus...
Kap haberleri yalan yanlis verilmis iranli meselesinde oldugu gibi...
Evet haklisiniz ancak bizde diyoruz ki bu konsolide bilancoda gozukmedi... Ya bagli ortak bilancolarinda muhasebelestirilip konsolide de garip bir hesapta muhasebelestirildi... Ya da bunlar ezbere kap haberi gonderip satisin ve tecilin yapildigini yanlislikla yazdilar. Biz bilancolarda gormedik...
Birde sizde hak verirsiniz ki bu nedenlerden ki bu saydiklarim %1 bile degil, o nedenle bu hisse insani sorgucu ve supheci yapiyor...
Sn.oktay
Buradaki kervan hissesi
Sizde yatirimcisiniz su denetci raporlarini hic okudunuzmu sizi yazilardan okudugum kadariyla bilgili oldugunuz izlemini edindim.
Bende olayin epeyce icinden biri olarak yaziyorum
O denetci ropurlarina gore ne sizin nede benim bu hissede olmamasi lazim
Ama girdik bir defa
Bunlar sirket ve holdingin hic birseyini duzgun yapmamislar burada yazamiyacagim sebeplerle bu hale ozellikle getirdiler ama isi beceremediler
Tapu isleride karisik
Kendi istirakleriyle bile davalik
Gersini siz dusunun
Bu isin tahsille bilgiyle fazla ilgisi yok
Karsinizda kervan ve tilki var
Cok onemli bir konu hocam...
Hangisi olursa olsun en fazla 3-3,5 ay gibi bir zaman var.
Benim dusuncemde iyi niyetli olmadiklarini ve bugune kadarki kap aciklamalarina istinaden...
12 aylikta sermaye kaybini 2/3 den %50 seviyesine getirecek kadar denetciye degerleme sunacaklardir. Yoksa denetci olumsuz gorus bildirir.Diger degerlemeleri 12 aylik ile 3 aylik arasinda ya da 3 aylikta aciklayabilirler...
Tabi aciklarlarsa
Yani sonuc olarak iyi niyetliler ise butun gmleri degerlendirip bunu en kisa zamanda aciklarlar...
Hep ayni noktaya geliyoruz niyet!
Hocam her iki kap haberinde de tescil edildigi yaziyor. Bir daha okursaniz... Gorursunuz...
Biz ilk tescilden sonra bu 14 milyon dolari bilancolarda goremedigimizden (belki muhasebe hileleriyle muhasebelestirilmistir) dolayi acaba tescil simdi yapilip yeni muhasebelestirecekler miyi konustuk...
Sonuc sirket 15 milyon dolara arsa satti...
Sonuc biz bilancoda bu parayi gormedik acaba yine yeniden bir kap hatasi mi? Yoksa muhasebe hilesi mi onu tartistik...
Yoksa her iki kap haberinde de tescil yaziyor hocam sizin hataniz var.
Sayin metin oktay bu konuda hakli
Büyük bölümü derken Akayteks'e ait olan 14 m değerli g.menkulu kastetmiştim. Kap açıklamasında net bir şekilde satış tamamlandı ve tescil edildi diyor. Yani akayteks o dönemki solo bilançosunda o mülkü assetlerinden çıkardı. Bu yüzden bilgiye dayanmayan kuru inat yapmayın lütfen.
Ama yine de sn. Frecell ve sn. Cinali'nin dediklerine istinaden bir açık kapı bırakıyorum. Burası herşeyin usulüne göre yapıldığı bir şirket değil. O yüzden konsolideye dahil edilmemiş olabilir ya da gerçekten satış vaadi sözleşmesi yapılıp kapa hatalı olarak tescil edildi denmiş olabilir. Umarım bu ihtimal gerçekleşir ve şirket en azından 50 m TL civarında bir satış karı yazar.
Forumu kısır bir diyalogla meşgul ettiğimiz için de kendi adıma özür dilerim. Herkese iyi geceler.
Sn.frecell
Yanilmiyorsam ayni durum carfursa son 12 aylik blancoda sermaye kaybi nedeniyle 2 blanco gonderdi birisi ttk.376 ya gore
Demek istedigim bu denetci acisindan sikinti olmaz
Degerlemeyi gercek blancoda gostermez deger artis dolaysiyla vergi odememek icin kanaatim odur
Bakalim fazla bir sure kalmadi ek sure almazsa 12 mart son
Aynen crfsa da 2 bilanço gönderdi ve orada da değerleme yapılabilecek onlarca g.menkulu varken crfsa sadece sermaye erimesine yetecek kadar bir değerleme yaptı. Sermayesi 700 m tl idi be yeniden değerleme ile özkaynakları 800 m TL civarında gösterdi. Hepsini degerleseydi ki kiler alımında 2 milyar TL'ye yakın bir değerleme çıkarmışlardı birleşme bilançosunda.
Korkum o ki burada da sadece erimeyi kapatacak bir değerleme yapacaklar. Sn. Frecell'in dediği gibi anahtar kelime niyet...
Hocam iste sermaye erimesi nedeniyle gonderilecek iki bilanco arasinda 1 aylik bir zaman olabiliyor...
Bu 1 aylik zamanda tahtayi iyi takip etmek gerekiyor...
Firsata donusturebilirler...
Carrefourla bizi kiyaslayin siz aferin
Şu piyasa koşullarını hiç anlamayacaksınız olmayacak ümidim zaten yoktu o bakımdan uzun uzun cümlelerde kurmuyorum
Şöyle diyim cuma günü en çok yükseklenlerde bulunan tam 3 tahtam vardı
Carrefour bilmiyorum sanmayin o da takip listemdeki
Fark şurada gidecek olan tahtayı öyle allayip pullarlarki sizin gibi ky aldanir en olmadık yerden tahtaya girer en olmadık yerde ümidi keser tahtadan çıkarlar
Carefourun biraz daha zamanı var o bakımdan gerekli aranjmanları ona göre yapıyorlar
Kervanin ise öyle değil
Yılların kervanzedesi olayı aşmış artık carefourun da hakkından geliyor :) :)
Bilader o kadar bu işlerden anlıyorsunuz da niye kervanzede oldunuz demezler mı adama
Bari biraz susun daha susun o kadar çok bilmeyin :)
Adam kaptaki haberi okuyup anlayamıyor ama SPK mevzuatına son derece hakim
Alemsiniz valla çok sıkıldım sizin bu halinizden gidicem bak :)
Bırakın bu bilanço işlerini.
Haber güzel. Grafik güzel.
Helva yapmaya geldi sıra.
O yazi carfursa ile kiyaslanmak icin yazilmadigini anlayan anladi
Burda bilmeyenlere ayni zamanda karsiliksiz egitim verilmektedir
Isteten ogrenir vede katki yapar
Bir coguda geyik muhabbeti yapar .
Sirket icin 2018 de degerlendirilirse cok onemli potansiyelin ne oldugunu bilen yatirimci sayisi bu formda 5 i gecmez.
Şu hisse 50 60 olsada geyik muhabbetinden kurtulup bilincli yatirimci muhabbeti olsa
Yt.tv.degil.
Sayin demokrat burasi forum... Isteyen istedigini yazar. Hakaret, yalan ve kaynaksiz olmadigi surece Ki dun kap haberini anlamayanlardan biri de sizdiniz... Tescil olmasi gerek diye yazdiniz. Halbuki iki kap haberinde de tescil islemi yapilmistir denmis.
Ha tabi biz ky nin amaci sirketin haberlerini ya da ne yapacaklarini yorumlamakken siz ky degilsiniz galiba haberi cok yuksek beklenti ile pazarlamaya calisarak 3-5 kurus tahta gitsin derdindesiniz galiba...
Yani oncelikle biz artik gaz kismini gectik... Biz nasil ki sizin abartili yorumlarinizdan rahatsiz olmuyorsak... Siz mevzuat yorumlamalarindan ya da borsada baska bir hissenin durumu ile kervan durumunun karsilastirilmasindan niye rahatsiz oluyorsunuz...
Hocam bak bazi seyleri goruyoruz... Hem de resmi degil gercegini...
Yani forumu da 3-5 kurus trade etsin diye de yorum yapmayarak kimseye birakmayiz...
Yani yorumlarimizdan rahatsizsaniz kusura bakmayin rahatsiz etmeye devam edecegiz
şu KEZBN ın asıl oğlanı SS çok yaman bir adam
hangi konuda yaman herkes kendine göre bilir zaten
eski bir haber i gönderecek
göndermeden önce forumlara ikişer yeni nick ile tezgah kuracak
konuları karma karışık hale getirecek
sonuç da
ee efendim biz elimizden geleni yapıyoruz ama
suçlu SPK
suçlu bizi mahkemeye veren KY
suçlu BIST
diye ilan edecek
KRİTERLER E BAKALIM
birileri de çıkacak doğru dürüst işlem hacmi olmayan
eskiden GÖZALTI PAZARI diye tabir edilen bir pazarda işlem gören
internet işlemine kapalı olan
günde en fazla 5 kez fiyat görebilen
KEZBN da teknik analizden bahsedecek
:kahkah::kahkah:
benim kimseye bir sözüm yok
sadece
YAKIN İZLEME PAZARI yani eski adı ile GÖZALTI PAZARI nda ki
KEZBN türü hisselere
yeni ilgi duyan KY lere
sözüm var
tüm üstteki kriterleri
ve
bu hisselerin niye bu pazarda işlem gördüğünü
BIST ve SPK nın bu hisseleri niye bu pazara aldığını
niye belirli sınırlandırmalar ile sınırlandırdığını
çok ama çokkkk iyi araştırın
BIST da 400 ün üzerinde hisse varken niye bu tür sıkıntılı hisseler ilgi duyduğunuzu
kendi içinizde bir daha sorgulayın
ve eminim ki doğru yolu bulup
bu tip hisselerden uzak durmanın daha hayırlı olduğunu göreceksiniz
eğer yok ben görmek istemiyorum
sıkıntı benim diğer adım diyorsanız da
o zaman buyrun
bu pazardaki hisseleri
sıkıntı azlığı ve çokluğu ile sıralayın
siz ben bilmem ki bunları diyorsanız ki
doğrusu bu
ARACI KURUMU ARAYIN
BİLGİLENİN
eminim ki aracı kurum yetkilisi de size uzak durmanızı önerecektir
arkadaşlar bunlar değerlemeyi 2017 blançosunda yapmayacaklar.bunu nereden anladın derseniz.bu hususu 23.06.2017 tarihiı kap açıklamasında beyan etmişler.diyorlarki 2017 blançosu sonucuna bakarız eğerki ttk.376.maddesine göre sermaye kaybından dolayı yapmamız gereken var ise o zaman gereğini yaparız diyorlar