faiz insinde göreyim diyor :)
Printable View
Eurobond gibi vergilendirilirse alım satımdan beyanname verme gereği oluşacak. Bireyseller bunu vermeyi unutunca bundan da kazanç sağlayacaklar. Hazine ve maliye bir arada bir çalışma olmuş.
An itibariyle Türkiye'nin eurobondu %7,5 iken neden burada %4?
ABD tahvili %3 iken Türkiye ile ABD arasındaki fark %1 ve ise CDSler neden %4?
Aklımda deli sorular gibi oldu...
Bu arada hazine %4 verirse aktifte %4 umarım yükselir...
https://www.aktifbank.com.tr/tr/bire.../n-kolay-doviz
Siz-biz ayrımı olmamalı. Hepimiz insanız.
Siz-biz ayrımı yaptığımız zaman faşizme göz kırpmış oluyoruz.
Bu ülkede alevilerin evleri işaretlenip öldürüldüler. O insanlar alevi olmayı seçmemişti.
Bu insanlar da Suriyeli olmayı seçmedi.
Bu nedenle bilerek isteyerek ilerlemenin ve refahın önüne geçenlerle (diğer iki grup) buna dolaylı yoldan sebep olanları aynı cümle içinde bile kullanmamalıyız.
Cevap için teşekkürler. USD ile vermeleri güzel. Türkiye'de yabancı menkul kıymet ya da eurobond fonlarının çoğunu TL ile veriyorlar tam performans ölçümü için sürekli kura uyarlama ile uğraşıyoruz. Buna ek olarak sözde değer artışı varmış gibi stopaj çıkıyor. Bu nedenle bu fonlar iyidir. Elbette iyi bir zamanlama ile....
Selam arkadaşlar. Kayınpederim dün evini sattı. 145 bin TL kadar bir nakiti var. Mevduat bağlamak istiyor. Şuan en yüksen oranı hangi banka veriyor acaba?
Belki bilmeyenler vardır cbrt tcmb nin ingilizce kısaltması yabancı analistler sıkça kullanır
evet the sını unutmuşum...düzelttim sonradan...
Pazartesi günü açıklanacak olan döviz tahvillerinde USD faizi 4% olacak ve mevcut gelir vergisi kanunlarına göre vergilendirme yapılacakmış....
Vergilendirme bu şekilde olursa yatırımcı reel olarak "0" kazanacak,... yazıyla da yazayım "sıfır"
35 % gelir vergisi ödeyen bir kişi 4x0.65=2.6% kazanmış olur. Bu da Amerikadaki enflasyona eşit zaten.....
Şu republic of turkey den de hiç haz etmiyorum..
Bir 3. dünya ülkesini çağrıştıran bi ifade..
republic of norway
yada
republic of france (ki cumhuriyetin çıktığı yer fransadır..demokrasinin beşiği nasıl ilgiltere ise)
duydunuz mu..
neden gözüne sokarcasına bi republic vardır turkey in başında..
afrikada veya g.amerikadaki devletleri çağrıştırıyor..republic of congo falan gibi..
Şimdi çıkar birileri de bu yoruma trol ifadesi yapıştırır...
fransanın da resmi adında cumhuriyet var.
almanya da federal almanya cumhuriyeti
danimarka ise danimarka krallığı..
bundan dolayı hayıflanmanıza gerek yok sy gundwane. biz cumhuriyeti bir sindirebilsek bunlar kalmaz.
bu arada norveç ise krallık olduğu için republic olmuyor.
Dün bir arkadaş ykb alınmaz demiş ..Sadece 1 günde %1.26 artıda .
32 gün bekleyip yüzde 2 almak bu ortamda parayı eritmekten başka bişey değil .
Dip hisse olduğu için örnek ykb dedim .
Riski varmı var ama trade eden daha çok kazanıyor fırsat her zaman gelmez ..
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
3 gün öncesine göre de yüzde 5 aşağıda..
3 gün önce ucuz!!! diye aldınsa..
Dün kademede 5-7 milyon lot olan ykbnk dan en dipten aldın
bugün de hemen sattın bunu da hep tekrarlıyorsun
Hemde yüzde 100 portföy ile..
Way babam way..
Buradaki başarı şansının uzun vade de ne kadar düşeceğinin matematiği hakkında bir düşüncen var mı..???
Aynı ykbnk yi 10 gün önce alsan yüzde 10 zarardasın..
Ne yapardın şimdi..?
O zaman da ucuz idi..
O işler öyle kolay değil..Dışarıdan bu bakış açısı ile girip BATAN adam çooook gördüm..
Yada aldığı kağıtta 5 sene bekleyip de 10 kuruş kara!!! satanı..
Portföy yapmayı bilmeyen..
Kademeli al-sat ı sinirleri kaldırmayan adam..
Gider dolar da da bu trend e rağmen kar edemez..
6.50 den dolara yüklenen adamın başabaş noktası 1 sene sonra 8 tl..
Hiç şurdan aldım sattım demedimki zaten üstad .
Sadece hisselerdeki getirinin mevduata göre daha yüksek olduğunu söylüyorum .
Risk var mı var .Ancak 6 ay önce ekonomi iyi ikene göre diplerdeki borsada düşsün düşsün 80 bin altı zor .
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Vadeli hesaptan vade öncesi para çekme ile ilgili yasal haklarımız nedir acaba?
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bugün MB'nın indirim yapabileceğini düşünmüyorum önümüzde ki haftadan itibaren Aralık ayının son gününe kadar mevduat faizlerinde gördüğümüz yıl sonu artışları fazla olmasa da (1-2 puan) yükselecektir.Ocak ayından Mart seçimlerine kadar mevduat faizleri tekrar aşağı salınabilir.Özellikle kredi faizlerinin düşürülmesi için bankalara müthiş bir baskı var.Esas mevzu Mart ayından sonra ne olacağı özellikle dolar..
Siyasilerin son zamanladaki söylemlerinde hep para piyasalarının yetersiz geldiği gerekli sermaye çarpanının para piyasalarından sermaye piyasalarına yapılacak aktarımlarla sağlanabileceğini söylediklerini duyuyorum.
Burada şöyle bir problem var. Deniyor ki para piyasalarında kredi mekanizmasında oluşan sıkışıklığı hisse senedi çarpanını kullanarak aşabiliriz.
Ama burada temel bir kural ihlal ediliyor. Teknolojinin geldiği nokta ve dünyanın halihazırdaki ekonomik yapısında, ortaya bir fikir veya ilerleme konacak ve ona para aranacak, ama var olan ve aksak ilerleyen düşük katma değerli sanayiler iflas etmesin diye sermaye piyasalarının para yaratması sağlanmayacak.
Bana öyle geliyor ki Türkiye'de borsa özgün ve ileri teknoloji ve ticari fikirlerin finansmanı için değil , var olan verimsiz ve katma değersiz yapının çökmemesi için gerekli para akışının sağlanması için kurgulanıyor.
Bu da ülkemizdeki borsanın değer karşılığını düşürerek , spekülatif kar beklentisi potansiyelini yükseltiyor.
O nedenle ben de Avrupa ve Amerika gibi arkasında değer ve teknoloji yaratan firmaların olduğu yapıları borsa olarak nitelendirirken Türkiye'deki para yutan ve çıktı üretmeyen dehlizi , borsa değil verimsiz yatırımlara ucuz kaynak sağlayıcısı olarak görüyorum.
Bürokrasi tarafından da bu yönde destek ne yazık ki devam ediyor. Çünkü bunun tersini yapsalar borsada işlem görmesine izin verebilecekleri katma değerli firma bulamayacaklarını onlar da biliyor.
banka kabul etmezse cekemezsiniz.
Şundan ilginç..
Ben 2-3 sene önce bu borsa eşek borsasıdır..
Temettü falan diye alınmaz..Temettü bahane spekülatif fiyat hareketleri şahane ...
Orta vade al-sat yapabilen yada insider i olanlar dışındakilerin kazanma şansı yüzde 0 (sıfırdır)
Paran rezerv para değilse borsa hayaldir..
dediğimde..
İtiraz ettin di de...:)
2013 de 15 dolarlardan işlem gören froto
10 dolarında altında şu anda..
Bankaların dolar fiyatlamaları 1997 de..
20 senedir yerimizde saymışız..:)
Bu da doları 5.30 da ki hali..
7-8 olsa ??
Daha önce bir iki kere çektim vade ve faiz bozulmadan.Yatırılan mevduatın belli bir kısmına kadar çekim yapılabiliyor ama bu tümüyle bankaya kalmış istemese bu hakkınızı kullandırmayabilir.Dün mevduatımın olduğu bankayla görüştüm örneğin içinden belli bir miktar çekip hisse alacaktım MT vadeden önce artık çekim yapılamıyor dedi bankaya bağlı biraz..
3-4 yıl önce 25 lere çıkan halkbank 2 yıl önce 7 lere indiğinde birçok kişi nasıl ucuz olduğunu ballandıra ballandıra anlatıyordu.
Biz 10 dan aldığımı 3 yıllık esaretten sonra 13 ten zararsız duruma geçtiğim an satıp faize koşmuştum.
Şimdi param 13 den en az 17-18 olmuştur.
1 milyon lot 10,22 den aldım, şu kadar ucuz diye millete halkbank aldıranlar piyasadan kayboldu. şimdi 9-10 Tl den alım yapanlar 2 yıldır kahroluyor. Zira dolar bazında maliyetleri 15 leri çoktan geçti.
13 Aralık Perşembe 13:30 BOTAŞ'TAN GAZ SANTRALLERİNE İNDİRİM: 1 OCAK SONRASI 31 MARTA KADAR BİN M3 1550'DEN 1485 TL'YE DÜŞECEK-HT