Vurdunmu sumsugu niye söylenmesin, 31 yıllık evli birisi olarak soyluyorum!:kahkah:
Printable View
21 Mart Perşembe günü itibariyle DTH miktarı 210 milyar doları aşmış
https://resmim.net/f/vnaiCQ.png
az ahaber seyrettim moralim yerine geldi ne la bu sizin ruh haliniz içimi kararttınız
Bir de o alacağı altınları başlık parası olarak kayınpedere mi verecek ? :he:
Sıfırlayalım :oleyo:
http://666kb.com/i/e2dzg7wcllg5tnfjl.png
Değil abi USD çevirip baktım. Linki şurada
https://www.bddk.org.tr/BultenGunluk
13-21 Mart arası bireyler 2 tüzeller 4 milyar dolar DTH almış. TL mevduattaki usd cinsi azalma ile DTH taki artış karşılamıyor birbirinin. Şirketler ya çektikleri krediyle ya da kasalarındaki parayla DTH a girmiş.
Arkadaşlar bunlar neden stopaj kaldırıp TL yönlendirmiyor insanları....Londra dolarları alacağına Türkler mi alsın istiyorlar...
Banka (Resmi) , döviz arbitrajında , Cuma günü 75-80 pips ile imkan tanıyordu.
Bugün, fark 225 pips.
Cuma günü bu pisliği, yapan ekmeğimize mani oldu.
1,1287- 1,3241 arasında ki bir paritede ekmek bulamadık.
Cezasını çekmeli.
1.05 trilyon TL'lik TL mevduattan 30 milyar TL civarında bir stopaj vergi geliri var. 1.15 trilyon TL civarı döviz mevduatlarından alınan stopaj vergisi ise 8 milyar TL civarında
Gerçi döviz artışının tetikleyeceği bir ek durgunluk o paranın kat ve katı zarar verir.
Merkez Bankasının Geçen hafta yayınladığı son raporda döviz tevdiat hesapları 175.818 milyar doları yurt içi yerleşikler olmak üzere toplam 207.337 milyar dolar idi,BDDK'ya göre geçen hafta döviz tevdiat hesapları Cuma hariç kabaca 3 milyar dolar kadar artmış gözüküyor.
merkez hükümetin zoruyla girdi bir cendereye
borsa da faiz tahlil dahil pacavra edecekler
bırak gezsin 6 6,50 zorun neydi be adam zaten piyasa hukumet dahil petrol dogalgaz elektırk
ve bir çok sey 6,50 den sabitlemedinmi oy bokuna içine ettin ekonominin
rakamlar yalan söylemez
Aynen abi, ekonomiyi iyice dibe sürükler...Bence reisden haber ve emir almadan iş yapamıyorlar....
Hep yumurta kapıya dayanınca bişeyler yapıyorlar...Bu hafta içi borsa ve tahvildeki satış cok hızlanınca reisi arayıp stopaj ve faiz konusunda icazet isticekler...Yoksa durmaz bu ateş..
Inanılmaz kötü yönetiyorlar, yabancı da bunu bildiği için spekulasyonun kralını yapıyor.
Merhaba sorunun cevabı için altının (doların) gelecek fiyat tahmini lazım, bunu da kimse bilemez.
Nakit parası olsa yarısını şimdi alsım yarısını beklesin derdim her iki ihtimali de ortalamak için.
Ancak kredi çekecek dediğiniz için iş değişiyor, kendi karar vermeli. Ben olsam kredi çekmezdim, olası fiyat artışını göze alıp biriktirdikçe alırdım.
Alternatif olarak, eğer piyasalara aşınaysa hedge amaçlı altın viop yada varantında ters pozisyon alabilir, kaldıraçlı olduğundan az bir tutar yeterli olur, böylece bugünkü fiyattan altını sabitlemiş olur, ileride parası olduğunda altını alır o zaman da ters pozisyonu kapatır. Komisyon parası kredi faizinden azdır sanıyorum. Karışık gelirse uğraşmasın.
gene döndü dolaştı yeşerdi
Değerli Yatırımcımız,
TRY çiftlerinin (USDTRY ve EURTRY, GAUTRY) swap (gecelik taşıma maliyeti) tutarlarında değişiklik gerçekleşmiştir. İlgili ürünlerdeki değişiklikleri internet sitemiz üzerinden veya işlem platformumuzda bulunan sembol özelliklerinden takip edebilirsiniz. Mevcut ve yeni pozisyon düzenlemelerinizde ilgili değişiklikleri de dikkate almanızı önemle rica ederiz.
Saygılarımızla,
Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.
yapıkrediye peşindende diğer bankalara fena daldılar bu swap inatlaşması bi tarafı göçertecek