
Originally Posted by
rxpu
Eğer bir trader %458 ile TL shortlamakta inat ediyor ise çok kısa bir zaman aralığında TL'nin devalüe edileceğini speküle ediyor demektir.
Örneğin %10 risk ağırlığı ile çalışıyorsa %458 ile shortladığı paranın 10 gün içinde %150 devalüe olması gerekir.
Hadi diyelim risk almayı seven bir trader, %50 golden shot tarzı bir risk ağırlığı ile giriyor. Bu durumda da paranın 10 gün içinde %75 devalüe olmasını fiyatlıyor olmalı.
Matematiksel olarak risk-fayda denklemi çok mantıklı değil. Bu nedenle aklıma başka bir şey takılıyor.
Böyle bir atak karşısında swap kanalının kurutulacağını bu spekülatörler biliyordu. Zira geçen sefer de bu tedbir alınmıştı.
O nedenle faizi yukarı sürenler acaba ters ayakta başka bir opsiyona mı oynadılar (borsa,tahvil,varantlar). Amaçları cambazı seyrettirmek mi?
Eğer böyle bir durum varsa direnebilecekleri süre öngörülenden daha uzun olabilir.
Yer İmleri