Ne zamanlar bu dediğiniz?
Printable View
Bu ülkede ancak bize özgü çarpıklıklar hep olmuştur.
Size bir örnek vereyim: 1970 yılında bir ilkokul öğretmeni 500 lira civarında maaş
alırken, bir yedeksubay 1250 lira alıyordu.
Nedeni de askerlerin maaşının , silah zoruyla demeliyim, yüksek olmasıydı.
1972 yılında bir hesap uzman mv. 2.500 lira alırdı.Bunun 45x30 = 1350 lirası maaş dışında verilen yevmiye idi.
Oysa yevmiyeyi, ancak bir memur iş gereği seyahate çıktığında alırken, Maliye Bakanlığının denetim elemanları sürekli olarak alırlardı.
Bu sonradan Sayıştay'la Maliye arasında büyük sorun yarattı.
Millenium un ilk yılları
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Özgür Özel, yine konuşmuş da konuşmuş. Murat Sancak hakkında ileri geri laflar etmiş.
Ne çektik be senden Kılıçdar, o kadar kurum sattık, o kadar borç aldık batırdığın SGK 'nın borcunu bitiremedik . Şimdi de Murat Sancak gibi vatan evlatlarına sataşıyorsun .
Bir de içişleri bakanlığından izin almadan yardım toplayıp halka dağıtan CHP'li belediyeleri kınıyorum. Çok şükür hesapları bloke edilmiş. Artık para toplayamayacaklar .
Eğitimli bir halk güdülemez. Öğretmeni öyle bir ezeceksin ki idealist olup öğrenciyle uğraşamayacak .
Kitap okuyan insan kandırılmaz. Özet okuyanlar arada bir kandırılabilir ama ona söz veremem. Pırlantadan almadığın vergiyi kitaptan alacaksın ki , azınlıkta olan okur kitlesi de vazgeçecek.
Gelişmişlik göstergelerinden birisi de kağıt tüketimidir. Ne yazıkki İran bizden ilerlede. Japonya'yla falan kıyaslayıp da komik duruma düşmeyim şimdi. İran yeter .
Bankamatikten 2 dolar yaptırılabiliyor mu .
1 dolar yatıyor da 2 yi hiç denemedim de
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Borsa 120lerden 80 lere düşüp 2 haftadır kımıldamadan evde oturunca sinirler fazlaca geriliyor sanırım. Bizim evde hır gür yok, kenetlendik biz bize yeteriz diyerek, keşke hissenetçilere de öyle olsaydı.
Neyse, Bora küfretti diyorsunuz ama aradım bulamadım. Kanıt varsa özel mesajla gönderin bakayım. diğer arkadaş bir hafta olmayacak.
Şimdi yemeğe çıkıyorum, (los mutfakos) bir iki saate gelir bakarım.
ben dolarla ilgili soruma cevap alamadım bilen yok mu
https://www.hisse.net/topluluk/showt...21#post3735621
Forum Monologlarına şöyle bir kayıt almışım ama.
matbbaa çıkış maliyetine x 4, 5 yaparlar
dağıtıcıya,%40 ile 70 oranında indirimle verirler, bir matbaa 1 kitabı 1000 adet de 2000 adet de aynı fiyata basar, yayıncı deposu küçüktür diye 1000 tane bastırır, 2000 adet bastırmış gibi hesap yapar vs vs.
Bakmayın ağladıklarına çok fahiş fiyat uygularlar. Kitapçılarda çok karlıdır aslında
10 lira etiketli kitabı 5 liraya fatura ettirmiştir parasını 4 ay sonra öder, ya da konsinye koydurmuştur dükkana.
demem o ki kitapda ki kdv işiin bahanesidir yayıncı için deve de kulaktır.
siz siz olun kurumsal avm lerde ki kitabevlerinden alış veriş yapmayın, gidin ufak tefek kitapçılara sıkı pazarlık yapın, elinde aradığınız kitap olmasa da bulur getirir.
[emoji477][emoji477][emoji477] kahveler benden. [emoji846]
SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hanım mutfaktan kovaladı, daha 40 dakka varmış yemeğe, saat 7 de oturtuyor sofraya portakal mıdır mandalina mıdır denen adamı seyredemiyorum. Zaten bugün sinirinden iyice kekeler durur. :)
Böyle ayrıntılara hakim değilim ama insanın olduğu her yerde çakallık var . Yalnız bu işten ben yine devleti sorumlu tutarım. Haksızlığı önlemek devletin sorumluluğunda.
Ama sonuç olarak , önceleri biz kaybediyor olduysak bile şimdi onlar kaybediyor. Basılı kitap okumayı çok severim ama fiyatlar yüksek olduğu için pdf indirip okuyorum.
Şimdi tekil bir kitap olarak düşününce, para küçük gibi gelebilir ama düzenli okurlar için toplamda ciddi bir yekun tutuyor .
Fiyatı uygun tutarlarsa basılı kitap alırım hem sektör hem de devlet kazanır. Ama uygun olmazsa pdf indiririm, onlar kaybeder / kazancı azalır.
elbet de külfetli şeydir
yalnız alt gelir grubu sadece çocuklarının okumak zorunda bırakıldıkları kitapları satın alırlar
ekseriyetle üst gelir grubu kitap müşterisidir avm lerde. onlar da ekseriyetle almış olduğunu söyleyebilmek için alır, okuyanı küçük bir azınlıktır.
Bu ülkenin gerçek sahibi biziz dostum....biz kimiz...ATATÜRK'ÇÜLER...
ATATÜRK'ÇÜLER kim....her daim bilim ve akıldan yana olanlar...
Bizi kimiz...aile ve vatan dinden ve dinlerden önce gelir diyenler...
Biz kimiz kimleriz...15_20 milyon...buda bize yeter...
Bu ülkenin lokomotifi biziz ....diğerlerinin bir çoğu yığınsal sürü...!!!!!!!!!
mahalledeki kedi köpekler için 15 kilo mama sipariş ettim. yazık bu hayvanlara, eskiden "kedi annesi " diye tabir ettiğimiz hanımlar vardı ellerinde avuç avuç mama verirlerdi şimdi onlar çıkmıyor sokaklara hayvanlar acı acı miyavlıyor. dolarla ne alakası var derseniz dolar bu nedenle bile yükselir :)
ikinci kişi de bir hafta dinlenmeye alındı. Yazıktır, kenetlenmemiz gereken günlerde didişmeyelim, kimseye yaramıyor.
telif hakkı olmayan kitaplar da uçuk karlar vardır
şöyle
9 lira etiket vurduğumuz kitabı
patron bana ....bey şunu bu ay 1 liradan satalım deyince yüzüne baktım
800kr. dedi.
İslam kelimesi ile Teslim kelimesi aynı kökten gelir zaten . Müslüman da '' Teslim olan ''anlamına gelir .
Tabi teslimiyet de farklı yorumlanır mezhepler arasında. Eşarilik ve maturudilik gibi .
İnsanların inandığı dine teslim olmasında behis yoktur lakin inandığı dinin kitabını dahi okumamış insanların dine değil de insanlara teslim olmasına sonuna kadar söverim.
Ama şimdi değil , patron buralarda geziyor. :) Yenge hanım yemek de vermemiş, aforoz edecek adam arıyor.
Tam olarak katılamıyorum. Bu ülkeye güneşli günleri gösterecek, motorları maviliklere sürdürecek insanlar bizleriz ama bu ülkenin tek sahibi bizler değiliz. Hepimiziz. Ötekileştirmenin her türlüsüne karşıyım.
Bizim halkımız gerçekten aydın bir halktı. Tarihte biraz daha eskilere gidersen , Magna Carta 'yı aratmayan kanunların binlerce yıl önce uygulandığını görürsün.
Cahil de bırakılmış olsa , fakir düşürülmüş olsa bu insanlar bizim insanımız.
Foruma bakamıyorum,
bizim köy karantinaya alınmış Rize'de size de bulaştırmayayım diye
eyice dağıtmışsınız,
big boss bile başlığı ziyarete gelmiş.
Tuhaf bir ikilem..
Bu iş, bu kitle ile , demokratik yollarla olmaz..
Demokrasi ile olmazsa , hiç olmaz..
Dikkat .
Bütün patronlar toplandı. Istanbullu salon beyefendisi moduna geçin hemen .
Ramazanda top erken patlamıştı, müftü tüm rizeliler bir gün fazladan oruç tutacak demişti
bizde tutmuştuk, istanbulda olmamız fark etmiyor.
bir bütünüz
forumda da aynı olmasını dilerdim, bir bütün olmayı..
10-15-20 senedir burada birlikte olan üyelerimiz..:yes:
yazılanları şimdi okudum üzüldüm..:agla: