Bu ülkede ancak bize özgü çarpıklıklar hep olmuştur.
Size bir örnek vereyim: 1970 yılında bir ilkokul öğretmeni 500 lira civarında maaş
alırken, bir yedeksubay 1250 lira alıyordu.
Nedeni de askerlerin maaşının , silah zoruyla demeliyim, yüksek olmasıydı.
1972 yılında bir hesap uzman mv. 2.500 lira alırdı.Bunun 45x30 = 1350 lirası maaş dışında verilen yevmiye idi.
Oysa yevmiyeyi, ancak bir memur iş gereği seyahate çıktığında alırken, Maliye Bakanlığının denetim elemanları sürekli olarak alırlardı.
Bu sonradan Sayıştay'la Maliye arasında büyük sorun yarattı.
Millenium un ilk yılları
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Özgür Özel, yine konuşmuş da konuşmuş. Murat Sancak hakkında ileri geri laflar etmiş.
Ne çektik be senden Kılıçdar, o kadar kurum sattık, o kadar borç aldık batırdığın SGK 'nın borcunu bitiremedik . Şimdi de Murat Sancak gibi vatan evlatlarına sataşıyorsun .
Bir de içişleri bakanlığından izin almadan yardım toplayıp halka dağıtan CHP'li belediyeleri kınıyorum. Çok şükür hesapları bloke edilmiş. Artık para toplayamayacaklar .
Eğitimli bir halk güdülemez. Öğretmeni öyle bir ezeceksin ki idealist olup öğrenciyle uğraşamayacak .
Kitap okuyan insan kandırılmaz. Özet okuyanlar arada bir kandırılabilir ama ona söz veremem. Pırlantadan almadığın vergiyi kitaptan alacaksın ki , azınlıkta olan okur kitlesi de vazgeçecek.
Gelişmişlik göstergelerinden birisi de kağıt tüketimidir. Ne yazıkki İran bizden ilerlede. Japonya'yla falan kıyaslayıp da komik duruma düşmeyim şimdi. İran yeter .
Bankamatikten 2 dolar yaptırılabiliyor mu .
1 dolar yatıyor da 2 yi hiç denemedim de
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Yer İmleri