[IMG]https://i.hizliresim.com/8lqXy9.jpg[/IMG]
viop 4 saatlik...
1521 önemli direnç oluşturdu nu devam ediyor
1521 kırarsa hem nu bozulur hemde hareket yukarı sertleşir
kıramadığı sürecede short mantıklı olur
Printable View
[IMG]https://i.hizliresim.com/8lqXy9.jpg[/IMG]
viop 4 saatlik...
1521 önemli direnç oluşturdu nu devam ediyor
1521 kırarsa hem nu bozulur hemde hareket yukarı sertleşir
kıramadığı sürecede short mantıklı olur
154 kapanış bekliyorum
Kısa vade düşüş trendinde alttan epey arıldı ortayı yıklar gibi geldi, geçerse diye 1 bölük saldım eğer planı yükseltmek ise 1500 altına salmamasını beklerdim. Düşürecekse de üstü bi yoklayıp düşürmesi daha mantıklı. Üst bant 1508, eğer giderse oradaki 2 3 tane 15 lik bara göre tekrar pozisyonu değerlendiririz...
uyumsuzluk tek başına değilde fiyatla birlikte takip edilmeli
mesela fiyat 1521 e geldiğinde yani dirence uyumsuzluk taki RSI DA düşene değmek üzereydi
yani shortl olayını uymsuzluk var diye değilde dirençlerde denemek stobun yakın olması sebebiyle zararı minimum tutar
1489 aştığında zaten hedef 1509 ve 1521 idi buradada 1509 ve 1521 arası short mantıklı olur ancak yine 1521 stop olur zarar minimize olur
1489 altındaki shortta 1490 stop olrak gidileilirdi
bol şanslar
Büyük düşüşlerden önce genelde önce bi öksürüyor..
Sonra kusuyor..
Yani günlük yüzde 1.5 2 lik bi öncü düşüş oluyor..toparlar gibi kapanış yapıyor..
ertesi gün yatay açıyo..
akşama kadar da ver babam ver oluyor..
genelde son 2 senedir bunu gözlemledim..
adam hala sıfıra değince xu100 ateşe değmiş gibi zıplatıyor..
short kovalıyorsan..
poz açma..(psikolojini bitirir görüşünü bulandırır aç kapa)
148000 altı kapanış bekle..
yok long abi bu bu borsa düşmez diyorsan da başka tabe..
148.000 stoplu poz olur o zaman da..
Evet ben saatlik baktığım için arada 1 yerde daha denedim, toplam 3 kere short denedim kar zarar olmadan bol komisyonla ayrıldık olaysızca. Şu anda 15 lik orta bandın üstünde kalması ve düşen ortalamayı yataya getirmesi önemli bunu başarırsa üstü tekrar deneyebilir.
Negatif açılışlarda longlamayı seviyorum, pozitif açarsa shortlamayı seviyorum. O da vardı pozitif açtı hiç düzeltmeden sürdü manyak gibi piyasa normal değil.
Şu an bollinger orta altında kapatırsa stop olabilirim tekrar bakarız az kar var 1497 ek de yaptım...
Günaydınlar,
İNKAR FASLINDAYIZ...
valla bu haberlerle bile düşmeyen borsa artık hiç düşmez...
ha kar satışı vs olur ancak trend yukarı gibi artık
şortçular ancak düzeltmelerden kazanabilirler gibime geliyor bir süre daha.
zaten bugün de buralarda tutunursa artık yeni rekor hedeflerin gerçekleşeceği teyit edilebilir gibime geliyor.
ytd
birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz böyle bir günde kapa bari makası, pala.. hiç olmazsa 6-7 puan avantamız olurdu.. sana palalık görevini verenin ben taaa..
Öyle yada böyle, gene yılbaşı.... hemen hemen her ihtimal orayı gösteriyor anlaşılan..... ilginç.
Yılbaşına doğru bisiler olacak ama ne?
İnşallah güzel şeyler olur..... 2018 mi 2017 mi? Borsa ralli yapmıştı yukari doğru :) öyle olsa güzel olur
Sent from my ASUS_Z01HD using Tapatalk
şaka gibi...emir hazırladım ama tuşa basmamıştım mouse tam onay butonun üzerinde duruyordu...yerimden kalkarken elim çarptı düştü mouse tak onay tuşuna basmış...durduk yere 3 kademe girdi abicim...
BIST’te Yabancı Kurum İşlemleri Analizi
Borsa İstanbul’da ağırlıklı olarak yabancı kurumsal yatırımcı işlemlerine aracılık eden kurumlardan derlediğimiz verilere göre 10 Aralık tarihinde bu kurumlar toplam 4.588 milyon TL alım, 4.174 milyon TL satım ile ''net 414 milyon TL alış '' gerçekleştirdi. Hacim ve kademelere göre alım tarafında ULKER, GARAN dikkat çekerken en çok satılan hisselerde FROTO, LOGO, SAHOL, AEFES, CLEBI, SOKM öne çıkıyor.
Haftalık kümülatif para girişi “net 540 milyon TL’’ olurken, son bir aylık kümülatif rakamlarda ise “net 3.544 milyon TL’’ para girişi görülüyor
tabi grafiği paylaşırken bunuda yanına kayayım yani yabancı alıma devam ediyor bu yüzden short deneyecek kişi dirençlere yakın ve stoplu denemeli yoksa canı çok yanabilir 1521 üstü viop 1600-1650 ler çok rahat gidebilir çünkü bankalar geri kalmıştı ve flamaları var bankalar kalkarsa viop ta geri kaldığı için hızla telafi edebilir
Döviz yine artıyor
Yüksek döviz borcu olan şirketler için çok sıkıntı maalesef
REİS, yaptırımlara ne der?
anlaşırız mı der; yoksa eyyyyy trump mı der?
tüp de formasyon çiziyor ed. 100 göstererek şekli tamamladı yakinen izliyorum. altyazı gelmesi uzun sürüyor. ed çalışması için içine dönüp şır şır yapması lazım ilginç bir el belki matrix herşeyi ayarlıyor.
bir hazırlık var bu ed yukarı kopma şeklinde iptal olursa rallimeyşion.. ama şeklen itkiselin son ayarlamasında sankim..
bol şans yarışmacı arkadaşlara. :D
Son Dakika:
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk,
‘’Koronavirüs tedavisinde kullanılan bütün ilaçları geri ödeme listesine aldık" dedi.
https://www.trthaber.com/haber/sagli...37642.html/amp
uzaylılar bekleyerek iyi yapıyor sonuçta her yiğit kendi harman olması için şans var. isteyen istediğini yapıyor. herkes kendi bileğinin hakkıyla pozda olacak. gap yok gup yok stabil bir şekilde kimseyi bitirmedi şaşırtıcı bana göre. kesme biçme yok dönüşler olağan akışında..
yiğitlerin harman olması kendi kararları. sonuçta kimseyi üzmeyen yapı var çok başarılı bence...
adios..
Sansa bak arkadaş, Terbiyesizce satış bekliyordum benim poz. kapatmamı beklemiş, hayin pala nolcak :he:
[IMG]https://i.hizliresim.com/1b64G3.jpg[/IMG]
usd try ..
7,96 üstü kapanışlarda obo bozulur
verge dayu gibi bi iyimser bilem vızdıklamaya başladıysa durum kötü demektir....:)
149.300 düştü..
dolar 1 tl olacaktı.. ne günlerdi.. bunlardaki hayal gücü.. hahaha.. 2 yi 3 'ü filan geçemezdi onlara göre..ülkenin başkanı rezervler 50 milyar dolar eksiye geçiyor güya sonradan haberi oluyor filan.. hahaha.. komedi..
Dikkat edin ayıcıklarım pala mazot neyim yapmasın
meydanlarda rezervler süper diyeceksin, imf'ye borç verebiliriz diyeceksin ama sonradan kasada hiç para kalmadığını "öğreneceksin".. sadece kalmasa yine iyi, aslında eksi 50 milyar dolar olmuş.. bak bak bak.. sonra destan yazıyorlar ülke süper almanya kıskanıyor filan.. komedi..
sonra %15 tasıma malıyetı dıyorlar... 1 gunde %1 yapıyor, ne tasıma malıyetı...
GARAN_ düzeltme yapmış olması piyasayı salladı.. 9.28 kafa destek buraya kadar bile salması normaldir
tüm bu rezaletlere rağmen doların 8 de olması yine iyi.. fazla hırpalayıcı rakamlar değil.. halk alışmış durumda..
bu kadroya inanmadığı için yandaş veya muhalif farketmiyor rezervleri istifledi son yıllarda.. alım gücünü korumak için..
yandaşların ise hala desteklemesi olayın rasyonel değil tamamen mevzi kapma meselesi olduğunu gösteriyor.. asgari derecede rasyonel olmayan bir halk zaten daha iyisine sahip olamaz mevcut durumdan, oldukça zor..
Bigşort abi burda olsaydı şüüüle derdi.
bugün çok kişi ütülücek :he:
piyasanın çökmesi için GARAN daha altta 9.17 desteği var. orayı kıracak burayı kıracakta... ölme şeğim ölme. olmaz o iş hırpalıyorlar işte...