İnsanoğlu tuhaftır her lafı kaldırmaz ……
Printable View
BDDK: Yurt dışı yerleşikler ile türev işlem gerçekleştirdiği tespit edilen kişilerin listesi bankalarla paylaşılacak-Bloomberg HT
haftaya cem küçük videosundan bahsediliyor ??
çekirdek stoğu şart oldu
arkası yarın gibi gidiyo böyle
Bir cisim yaklasiyor.
https://www.sozcu.com.tr/2022/yazarl...dahafazlahaber
*BDDK Başkanı Akben: Bu karar aynı zamanda, dövizin gerçekten ihtiyaç olan alanlarda kullanılmasına ve enflasyonun kontrol altına alınmasına da olumlu katkı sağlayacak- AA
eskiden arçelik reklamlarında;
şanzımanlı arçelik, bir sağa bir sola....
birden aklıma geldi....
Bugün kabine sonrası seçim ipucu ortaya çıkabilir
bilgi....
bilim adamları;
Öksürük, yüksek ateş ve tat/koku kaybı gibi bilinen semptomların yerine yeni hastalarda başka semptomların görüldüğünü
ve
bedende, başta ve kaslarda ağrı hissedilmesinin erken dönem bir corona virüsü semptomu olduğunu belitti....
Erdoğan: Muğla'da büyükşehir belediyesi sende. İtfaiyeleri yok mu? Ne iş yaptılar? Biz burası CHP’li belediye demedik, gittik , müdahale ettik
:notr: :notr:
Erdoğan: Adana’da petrol arama çalışması yaptığımız iki kuyuda yüksek kalitede petrol bulduk
Erdoğan : Enflasyon’un yükünü bir süre daha omzumuzda taşıyacağız , vatandaşlarımızdan bir süre daha sabır diliyoruz . İnsallah 2023 Şubat - Mart ayında enflasyonu daha iyi bir yola koymuş olacağız
Erdoğan : Küresel tedarik sistemindeki Tikaniklik ve Aralık ayındaki dolar kurundaki artışlar sebebiyle bütçe de ek düzenleme yapmamız gerekmiştir . Her zaman olduğu gibi bütçe disiplininden hiç ayrılmadık . Kamu borçlanması azalmaktadır
Erdoğan : Ek bütçede 217 milyar TL lirası personel ödemeleri , 154 milyar TL sosyal güvenlik kurumuna aktarılacak , 234 milyar TL elektrik ve doğalgaz ödemesi icin , 103 milyar TL mali idarelere verilmek üzere 37 milyar TL ise tarımsal desteklerde kullanılacaktır.
Erdoğan : Ek bütçe vatandaşlarımızın menfaatinedir
Erdoğan : Ülkemizde kimseyi enflasyona ezdirmedik ezdirmeyeceğiz , asgari ücretin yeniden arttırılması icin işveren kesimiyle görüşülmesi talimatını verdim .
Erdoğan : Hiç bir çalışanımızın ve emeklimizin hayat pahalılığının altında ezilmesine izin vermeyeceğiz . En kısa sürede çalışmalarımızı açıklayacağız
Erdoğan : Temmuz maaşları bayram öncesi zamlı haliyle ödenecek
Erdoğan : Kurban bayramı tatili 15 Temmuz resmî tatil ile birleştirilecek , 13-14 Temmuz tarihleri idari izin uygulanacak
Petrol bulmuşuz inşallah doğalgaz bulduklarında yaptıkları zamlar akıllarına gelmez.
Temmuz maaşlarını isteyene 15 inden önce verseler valla sonrasında ay geçmiyor. Ağustos 15 e kadar 38 gün maaş bekliyoruz
Emekli aylığı ikramiye vs hepsi boş çıktı sadece asgari ücret ile ilgili bir çalışma var dedi
Erken seçim yok ekstra zam da yok anladım.
Bizim bir arkadaş arkadaşın babasını yaşlıca gördü dayı seninki Zank gibi kalkıyor mu oda evvelallah dedi korkma birşey olmaz dedi emeklilikte dedi
Petrol bulmuşuz ya.
Ne zaman çıkartıyoruz? Tarih verildi mi?
Borular döşenmeye başladı mı?
Yok o döşenen doğal gaz borusuydu galiba.
Lozan bitiyor ya 2023 bizde doğalgaz petrol çıkartacağız
Aniden aşağı basınca tepki geliyor diye günlük %2-3 mü düşecek iyi izlemek lazım. Bakalım yeni oyun ne...
Aralıktan beri 50 günlük ortalama altında kapanış yapmadı. Yarın 16.20 altında tutabilirlerse panik satışı gelebilir. İlginç bir hafta olacak...
Yine de enseyi karartmıyorum. Ben iflah olmaz bir optimistim. Bu kadar eleştirmeme rağmen Türkiye nin kapasitesine, geleceğine güveniyorum. Güvenmek zorundayım, zorundayız. Ama içim içim acı çekiyorum. Ben bir matematikçiyim. Biri ordan diyor ki 2 artı 2 eşittir 5. Değil kardeşim 2 artı 2 eşittir 4. Sen sağcı, solcu neci olursan ol, 2 artı 2 eşittir 4. Türksen de, Kürtsen de… Sünniysen de aleviysen de… Matematiğin güzel tarafı da bu. Çatır çatın doğrusu neyse o. Kişilere göre değişmez. Ekonominin doğrusu da kişilere göre değişmez.
https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonom...dahafazlahaber
Kayseride de 4 mu acaba..:)