hahahahahaha :)
İhracatçılardan kur çıkışı: Maliyetleri karşılamıyor
Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe, kurdaki yükselişin maliyetleri karşılamada yetersiz kaldığını savundu. Gültepe, "Seçim sonrası ekonomi politikalarının ihracatı destekleyecek şekilde olacağını düşünüyoruz" dedi.
Kaynak : NTV
Beter olun.
Apple telefon, bilgisayar, chip, MR cihazı vs. Neden katma değerli ürün üretmiyorsunuz?
Üniversiteleriniz ne iş yapar? bir komiser, yüzbaşı ile max. 2000 dolar aynı maaş alan prof.larınız yatıyor mu, hani ARGE leriniz. :)
Yok maaşlarınız beğenmiyorsunuz gidin 4000 dolara übercilik yapın.
İhracatçılardan kur çıkışı: Maliyetleri karşılamıyor
Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe, kurdaki yükselişin maliyetleri karşılamada yetersiz kaldığını savundu. Gültepe, "Seçim sonrası ekonomi politikalarının ihracatı destekleyecek şekilde olacağını düşünüyoruz" dedi.
Kaynak : NTV
Beter olun.
Apple telefon, bilgisayar, chip, MR cihazı vs. Neden katma değerli ürün üretmiyorsunuz?
Üniversiteleriniz ne iş yapar? max. 2000 dolar bir komiserle, yüzbaşı ile aynı maaş alan prof.larınız yatıyor mu, hani ARGE leriniz. :)
Kapalıçarşı 32,5000 32,5200
Altınkaynak32,5010 32,7090
Harem 32,4680 32,5890
Doları Serbest piyasadaki değeri ile illa da MB kuru ile eşitleyecek. Sürekli aşağı geliyor.
Ancak bankalar cephesinde değişen bir şey yok. Hala 33,2 üzeri...
Ort.ppf getirisi ile bile yılsonu 43 lira çıkıyor dolar.
*32.09 *
Global Besi Sığır fiyatları son 53 yılın zirvesinde
1971_2024
Ek 30103
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bankacılık sistemindeki TL likiditeyi sıkılaştıracak, mevduat faizlerinde yukarı etki yaratacak yeni zorunlu karşılık adımları açıkladı.
TCMB zorunlu karşılıkların uygulama talimatında değişiklik yaptı.
Reuters'a konuşan bankacılar, yapılan değişiklerle getirilen zorunlu karşılıkların bloke olarak tesis edilmesi uygulamasının TL likiditeyi sıkılaştıracağını, böylece mevduat faizlerini yükseltici etki yaratacağını söyledi.
Uygulama 15 Mart tesis tarihinde başlayacak ve 5 Ocak 2025 tesis tarihine kadar devam edecek.
Ayrıca TCMB'nin yeni başlattığı kısa vadeli TL mevduat için ayrılan zorunlu karşılıklara faiz verme uygulaması bankacılara göre kısa vadedeki mevduat faizleri üzerinde yukarı yönlü ek etki yaratacak.
Bu uygulama ise 16 Mart itibarıyla başlayacak.
TCMB uygulama talimatı ile serbest hesaplarda ortalama olarak tesis edilen TL zorunlu karşılıkların bir kısmının bloke hesaplarda tesis edilmesine karar verdi.
Aktif büyüklüğü 500 milyar TL üzerinde olan bankalar, TL yükümlülükler için tesis edilmesi gereken zorunlu karşılıkların yüzde 25'ini bloke olarak tesis edecek.
Aktif büyüklüğü 100 milyar TL üzerinde olan bankalar, TL yükümlülükler için tesis edilmesi gereken zorunlu karşılıkların yüzde 15'ini bloke olarak tesis edecek.
TCMB zorunlu karşılıklara üç ayda bir faiz ödenmesi uygulamasına bir aydan kısa vadedeki mevduatları da dahil etti.
https://twitter.com/ProfBilgeYilmaz/...81714175513083
bir dümen dönüyor galiba.Bilge hoca bişeyler demiş
https://twitter.com/BloombergHT/stat...326013/photo/1
Konut almak için tam zamanı olabilir deniyor.
Ancak uçuk kaçık değil kredi nedeniyle satmak zorunda kalan ancak satamayıp elinden çıkarmak zorunda olanlardan...
Zira krediler açılırsa zaten o konut fiyatı ikiye katlanır yorumları da var.
Özellikle çok konut yapan ancak nakite sıkışan büyük müteahhitlerden...
bahri sizin kapıcı burda bahri...
Thank you for this informative article on Banka Mevduat Faizleri. It's always crucial to stay updated on financial trends and opportunities, especially when it comes to maximizing returns on investments. For those interested in exploring alternative avenues, I highly recommend checking out the resource provided by the commenter - https://icoholder.com/blog/how-to-tu...coin-into-usd/. It offers valuable insights into navigating the cryptocurrency landscape and converting Bitcoin into USD, which could complement traditional banking strategies.
Mevduatçıları kripto paraya davet ediyorlar.
Dr. Barış Esen
@barisesen
·
14s
Piyasa aslında 500 baz puanlık faiz artışını yaptı.
VİOP'ta görünen 44,84 yıl sonu kuru yaklaşık % 50 faize işaret ediyor.
Mevduat faizleri % 50'nin üzerine geldi.
N kolay günlük 48 yapmış durum sıkışık o zaman PPF günlük 49 u bulur.
Hocam siz kaç daireli bir binada oturuyorsunuz? Ya da site mi? Ben on dairelik bir binada oturuyorum. Bizde yıllardır yönetici de aidat veriyordu. Bu yıl yapılan genel kurulda çoğunluk sağlanamadı. Akabinde on beş gün sonra yapılan ikinci toplantı da yine katılım sayısı azdı. Bu kez yönetici aidat ödemez diye bir madde yazdım. Yazdım diyorum çümkü iki kişi katıldı. Ve herkes kabul etmek zorunda kaldı.
Ben de sizin gibi bu konularda hassas olduğmdan yöneticilik yaptım. Bir çok şeyi düzelttik. Ama şunu söyleyim. Kimseden teşekkür beklemeyin. Hele bir de birisinin ayagına basarsanız sizden kötüsü olmaz. Apt. ilişkiler hep menfaat üzerine kurulur. Bizim çocukluğumuzdaki gibi tek katlı evler ve mahalleler yok artık. Gerçek komşuluk yok. Kimse kimseye selam bile vermiyor.
Site ;Eminönü Meydanı gibi oldu,her partinin reklemı dönüyor
eskiden ne güzel kom mayo falan vardı.
40 daire site için çok az. Bir binada 42 daire olan apartmanda bile huzur yok. Herkes kendine demokrat. İşine gelmeyince '' ben cahilim '' diyen şark kurnazlarıyla dolu etraf. Apartman bahçesini 25 araçlık otopark yapmışlar. binada 32 araç var. Misal benim yok. Adam TAI de mühendis 2 otomobil var, bir diğeri tır şöförü 2 otomobil 1 karavanı var. Bunlar otoparka çökmüşler. Tek otomobili olan bunlarla kavga edeceğine yöneticiyle kavga ediyor. Yönetim profesyonel sözde. Adam '' ben duyurumu yaparım, gerisi sizin sorununuz. Ben sorun çözmek durumunda değilim, mahkemeye gidin '' diyor.
Daha en basit adalet hususunda anlaşamayan tiplerle selamlaşmak enayiliktir. Dürüst, adil, gerçek beyefendi bulmak iğneyle kuyu kazmak gibi. Bu nedenlerle kimse yönetici olmak istemeyince boşuna şirkete daire başı 120 tl. hava parası veriliyor. Sanki şirket kuş konduruyor. Esasında basit bir kanunla tüm bu günlük sorunların çözümü polise verilmeli. Polis anında mahkemesiz olayı tespit ederek para cezasını basmalı. Apartman gürültüsü, asansörde eşya taşınması tespiti, otoparka birden fazla park etme vb. çok basit 5 dakikalık mesaiyle çözümler olur. Amaç çözüm değil. Mahkemeler , avukatlar kazansın.
130k usd 6 aylık ddkkm yenileme yapıldı. %8(yıllık) net prim, dönemsonu kurundan tl olarak. Akb.
kredi karti yillik aidat cidden sinir bozucu
tam kullansam bol bol para kazansam oki odedir bisi kazanmiyorum az kullaniyorum okkali aidat olmuyo
bu sene de MT destek olmadi kendim cagri merkez ile hallettim 9 ay kapatmayin taahut aldilar bi de pehh neyse bi ara kullanimi sifirlayip iptal ettirmek lazim
HGS olayini ordan hallediyordum yeni HGS almak gerekecek simdi
Bizde 80 uye var 10-15i bunu kullaniyo biz geri kalanlar da adamim maasi ni toplamaya ugrasiyoruz dogru bir turlu de kovulmuyo o 10-15 uye nin konforu icin
yazlik site bu kisin yatiyo yada baska yerde calisiyo catir catir maasini aliyo yaz donemi de tek basina cok zor laniyo filan diyip acindirir bu gurup daima