-

Originally Posted by
bahri
Başkan sen huzur hakkı alıyormusun? Bizimki huzur hakkı +aidat ödemiyor
Bizde profesyonel yönetici var.
Aylık 2.000 TL ateşliyoruz
-
Global Besi Sığır fiyatları son 53 yılın zirvesinde
1971_2024
Ek 30103
-
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bankacılık sistemindeki TL likiditeyi sıkılaştıracak, mevduat faizlerinde yukarı etki yaratacak yeni zorunlu karşılık adımları açıkladı.
TCMB zorunlu karşılıkların uygulama talimatında değişiklik yaptı.
Reuters'a konuşan bankacılar, yapılan değişiklerle getirilen zorunlu karşılıkların bloke olarak tesis edilmesi uygulamasının TL likiditeyi sıkılaştıracağını, böylece mevduat faizlerini yükseltici etki yaratacağını söyledi.
Uygulama 15 Mart tesis tarihinde başlayacak ve 5 Ocak 2025 tesis tarihine kadar devam edecek.
Ayrıca TCMB'nin yeni başlattığı kısa vadeli TL mevduat için ayrılan zorunlu karşılıklara faiz verme uygulaması bankacılara göre kısa vadedeki mevduat faizleri üzerinde yukarı yönlü ek etki yaratacak.
Bu uygulama ise 16 Mart itibarıyla başlayacak.
TCMB uygulama talimatı ile serbest hesaplarda ortalama olarak tesis edilen TL zorunlu karşılıkların bir kısmının bloke hesaplarda tesis edilmesine karar verdi.
Aktif büyüklüğü 500 milyar TL üzerinde olan bankalar, TL yükümlülükler için tesis edilmesi gereken zorunlu karşılıkların yüzde 25'ini bloke olarak tesis edecek.
Aktif büyüklüğü 100 milyar TL üzerinde olan bankalar, TL yükümlülükler için tesis edilmesi gereken zorunlu karşılıkların yüzde 15'ini bloke olarak tesis edecek.
TCMB zorunlu karşılıklara üç ayda bir faiz ödenmesi uygulamasına bir aydan kısa vadedeki mevduatları da dahil etti.
-

Originally Posted by
virtue
Batırel piyasaya 10 milyarlık müdahale mi ediyor bilen var mı?
https://twitter.com/ProfBilgeYilmaz/...81714175513083
bir dümen dönüyor galiba.Bilge hoca bişeyler demiş
-

Originally Posted by
bahri
Başkan sen huzur hakkı alıyormusun? Bizimki huzur hakkı +aidat ödemiyor
Yok sadece aidat ödemiyorum
bir halt olacağı yok.
-

Originally Posted by
ayhan53
Yok sadece aidat ödemiyorum
komşuların seni pamuklara sarmalı
bizde kimse yönetici olmak istemediği için böyle bir formül bulundu her ay yöneticiye 3500 tl ödeniyor buna rağmen çok zor yönetici seçiliyor
-

Originally Posted by
bahri

bizde kimse yönetici olmak istemediği için böyle bir formül bulundu her ay yöneticiye 3500 tl ödeniyor buna rağmen çok zor yönetici seçiliyor

normalde bende olmamda birileri saçma sapan yollara girince sinirlendim aday oldum
bir halt olacağı yok.
-

Originally Posted by
bahri

Bizde de kimse yöneticilik yapmak istemediğinden Apartman oldukça bakımsız hale gelmişti..Sonra ben aldım ..Huzur hakkı falan yok...Apartmanın tüm sorunlarını çözdüm..Şimdi devretmek istiyorum kimse almıyor a.q...Üzerimde kaldı...
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri