Türkiye ETF -7.38%
cafe'de MedwiG paylaşmış..
Printable View
Türkiye ETF -7.38%
cafe'de MedwiG paylaşmış..
...bu ülkenin başına gelmesi çok geç kaldı. çok keşke osmanlıdan sorra bu iktidar gibi bi iktidar olaydı Türkiye zirvelere ulaşıcaktı ulaşımda,suyunda,düzenlemesinde gelmesi çok geç kaldı geç kaldı keşke 70 yıl önce olaydı bu Türkiyenin başında. :whistling:
Yav bu şuna benzer ticaret içinde geçerlidir. Pozisyonu ayarlarsın bütün ihtimalleri düşündüğünü hayal edersin. Ama işte o milyonda bir ihtimal gelir tepene çöker. Bilmiyoruz ki arkada neler Dönüyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ekonomimiz daş gibin aslında hep dış mikraklar kurceleyo.
Merkez min 500 baz puan faiz arttırmalı acilen ..
Adamlar bizim argoyu da iyi biliyor , fiyat 5,31 :kahkah:
Bu kadar sessizlik hayra değil.
Ekonomik olarak aynı vurdumduymazlıkla sadece politik olarak doğruları yapsalardı bile dolar şu an maximum 4,0-4.25 arasında olabilirdi. Hem ekonomi için adım atılmıyor hem iç ve dış politika rezalet seyrediyor. Daha ekonomik etkileride görülünce dolar günde 1tl 1tl gider bu gidişle.
Üstelik hiçbirşeyde yapmıyorlar artık kasıtlı yaptıklarına inanmaya başlayabilirim. Milleti sokaklara döküp molla devrimi yaptırabilirler zaten başkanlık var ondan sonra vur saza...
Merkez bankasının bağımsızlığı var gibiydi ama yoktu ve yok oldu gitti.
Merkezin elini koluna bağlarsan köpek balıkları gelir ham yapar piyasanı.
Durum muğlak, mahkemenin ceza verdiğini ben de okudum, ama kendisi herhangi bir hüküm giymedi veya bir ceza infaz edilmedi diye biliyorum. Çok düşük bir para cezası uygulanmış diye okumuştum. (500-1000TL gibi).
Hesabındaki 57.500TL'yi devalüasyon kararı aldığı anda 0.67TL den 86.500USD olarak dolara dönmüş ve bir sonraki gün devalüasyon kararını uygulayarak Türk lirasını serbest dalgalanmaya bırakan dalgalı kur rejimine geçirmiştir.
Kendisinin ismi Gazi Erçel'dir. Dönemin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası başkanıdır. Nisan 1996'da göreve atanmıştır.
Rahip brunson karsılıgında hukumetin istekleri varmıs dolaylı imf kredisi halkbankası cezasının az olması şu an onun restlesmesini yasıyoruz rehine krizine döndu çıkanda geri dusmedigi icin geride bu fiyatlardan geri gelmez herhalde..
G7-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bloomberg ht yi açtım şamalak ,yağdanlık takımından sakin sakin konuşan prof kendince güzellemeler yapıyor, fazla da ileri gidemiyor tabi durum bu kadar moka sarmışken nasıl daha fazla yağdanlık olabilir ki insan ?. Aklıma prof Asaf Savaş geldi, ertesi gün devalüasyon olacak sokaktaki ayakkabı boyacısına sorsan söyler öncesi akşam soruyor spiker hocam devalüasyon olacak diyorlar siz ne diyorsunuz? Cevap : Mümkünatı yok çıpalaı kur sistemi var. Sonuç : Ertesi gün haşırt %100 devalüasyon. O gün bugün bu tip yalancı kedilere miktir çektim sözleri yok hükmündedir benim için.
Bu hafta dokunmasın bakalım MB, haftayı nerede kapatacak ve toplumda ne kasar infial yaratacak ya da tepki gelecek.
Komedi gibi toplumuz sonra vay efenim nasıl öyle dersin.
umutabi arkadaşın dediği cuk oturuyor bu topluma 'beter olmadan yeter olmaz' sanırım böyleydi.
Çal kemancı.. doldur meyhaneci..
Yok hocam burda kurtuluş yok ki merkez ne yapacak dolar mı basacak.Faizi artırsa ortalık allak bullak olur artırmasa gene allak bullak olur burda açmaz var.Merkezin eli kolu bağlı efsanesi çok iyi.Yani sanki gizli bir silahımız varmış gibi oluyor.Yani reis ikna olur merkezi serbest bırakır o herşeyi halleder falan efsanesi daha mantıklı.Yoksa merkez ne yapacak onlar da rakı kavun tv seyrediyorlardır valla.Yoksa bence hiç önemi yok, yaptıkları ve yapacakları hareketler boş.Para bitti konu kapandı:))))))))Film londrada geçiyor artistler orda stüdyo orda,film orda çekiliyor
Ekonomi bakanı ve ya ekonomi yönetiminden kimse yok mu bu ülkede ? Biz hak ediyoruz kardeşim , önceden başdanışmanlar konusunca laf ediyorduk ne anlatıyorlar diyorduk , bakan Zeybekçi’ye kızıyorduk alın simdi kimseler yok .. Ne konuşan var ne birşey yapan :)
bir tane kanalda çıkıp bişiler kötü gidiyor diyemiyor ..düşünün nasıl baskı olduğunu..
Bugünkü haberlerden bir tanesi :
https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-424498
REK yerlerde sürünüyor. Tarihi dip yapmış durumda. TL tarihi dibinde !!!
Sakız ve Samos adalarından Yunanlılar, Çeşme ve Kuşadası'na pazar alışverişi yapmaya geliyorlar.
Biz zengin Türklerde, zavallı Yunanlılara acıyoruz !!!
Bu arada, dolar 5,31'i çok sevdi. Bi türlü vadalaşamıyor :)
Küstürdük adamı ya evre 4 kanser hastasına bile doktor merak etme durum çok iyi dedi mi içi ferahlar.Zeybekçi çıkıyordu ben inanmıyorum diyordu olay bitiyordu bence bu başkanlık işi iyi olmadı.Eskiden on kişi konuşurdu ne diyo bunlar anlayana kadar insan olayın acısını unutuyor gidiyordu :)))))
+
Şimdiye kadar japon ev kadınları ve algoritimlerden kaynaklı bir devreye giriş yok. Girirse 15 kuruş üstüne koyulur sanırım.
Dani Rodrik demiş ki :
Türkiye dalgalı kurda ilk döviz krizini yaşıyor. Daha öncekilerde kur sabitti veya yönetiliyordu, bundan dolayı aniden ortaya çıkıyordu. Şimdi gerilim zamanla artıyor ve hükümet bunu görmezden geliyor.Alıntı:
Turkey is going through its first currency crisis of the floating era. All the previous ones were when the rate was fixed or managed, and hence unfolded much more quickly. This one is stretched over time, and the government prefers to ignore it.
O faizi en son TCMB PPK toplantısında hafif ucundan gözdağı vererek zamanla geri alabileceği şekilde tehditkar biçimde yapacaktı.
İlkinde geç yaparak yaptığı hatanın daha beterini yapmayarak yaptı ve bedeli orta da..
Yapsın bakalım 500bp kaç ay tutacak ya da 1 ay tutabilecek mi.
TCMB PPK toplantısından önce bizim gibi düz insanlar bile ucunun nereye gideceğini görmüşken yapılması gerekenin yapılmaması benim burnuma pis kokular getirmekten başka bir işe yaramıyor.
Beter olmadan yeter olmaz, dinsizin hakkından imansız gelirmiş aymazların hakkından da Dolar gelecek. Acımak için birilerinin haksız yere acz içine düşmüş olması gerekir ama ben ortada acz içinde insan göremiyorum. En basiti Bayram tatili 9 gün millet kredi kartına 9 taksit mıçımı nasıl gezdiririm diye harıl harıl plan yapıyor. Yarın öbür gün tenkisata uğrasa yiyecek ekmek için kıyıda köşede beş kuruş tasarrufu olmayan bu insan profillerine mi mi acıyacağız ? Ulan duvara tosladık işler yarın bugünden daha beter olacak bari bu sene mıçınızı ! gezdirmeyin, harcayacağınız o parayı kenara koyun be...
Bu arada hakikaten dolar 5.31 e takıldı kaldı.Hurufilikte arapça harflerle sayılar arasında bağlantı kurulur.Bir anlamda islam kabalası yani.Derler ki elin arapça yazılımının hurufilikteki karşılığı 31 sayısına karşılık gelirmiş o yüzden 31 özel bir rakammış, elle 31 sayısı arasında ne bağlantı varsa artık:))))))) Acaba 5,31 elle gelen düğün bayram mı demek oluyor.
Gazi erçel konusunda bende rxpu dedidği gibi olduğunu hatırlıyorum.
Bu başlığı şu anda 178 kişi okumaktadır. rekor neydi? direnç.. destek?
edit: 192.. ali de var
% 52 nasıl koyduk ...Kim kime koyuyor .... film vizyona girmeden fragman yayınlıyormuş 5,31 le :kahkah:
geçti borun pazarı sür eşeği niğdeye
Niğdenin plakası 51 miş
5.10 a shortlayalım :kmk:
Bugünkü kur itibariyle Türkiye'nin milli geliri (kur sürekli değiştiği için kabaca) 850 milyar dolardan 670 milyar dolara, kişi başına düşen milli gelir de 10.00 dolardan 8.100 dolara düştü. Hayırlı olsun.
Profakçay@
Arjantin pezosu diyip duruyorlardı biz hepsini tokatladık tabiki dünya lideri olarak zirvedeyiz. Arjantin pezosuna karşı 1 aylık performansımız bu :kmk:
https://www.xe.com/currencycharts/?f...to=TRY&view=1M
Bu 31 olayı ilginç, benim doğum tarihim 31 Ocak o nedenle borsa kenefinde baktım lavuklar ( tabi sığ hisselerde olurum genelde) hisseyi sıkıyor 31 li alışlar satışlar yapardım hoop bir bakardım aracı kurum arıyor , umutabi işlemlerin şikayete konu olmuş durdur yoksa sana işlem yasağı koyacağız. La havle vela kuvvete `ulan 31 benim uğurlu sayım düveler `in içinde fesat varsa bana ne` desemde kabul ettiremezdim. :kmk::kahkah:
Istırap icindeyim : (((