Ben piyasalarda kur ve faiz hareketleri ile ilgili MB ile piyasa yapıcı büyük bankalar arasında karşılıklı bir uzlaşmaya varıldığına inaniyorum.. ..Çünkü Ne hükümet cephesinin nede büyük piyasa yapıcıların kendi taleplerini diğer tarafa dikte etmeye ve tek başına faiz ve kurların seyri ile ilgili kar verme gücüne sahip olmadığını düşünüyorum....Hal böyle iken MB ile büyük piyasa yapıcılar arasında karşılıklı anlaşma ve uzlaşı dışında mantıklı bir secenek kalmiyor...Yoksa Faiz ve kurda belirsizlik ve konrrolsuz harketler her iki tarafada zarar verecek....
Eğer ortada böyle bir uzlaşma varsa ki, gelişmeler öyle bir görüntü veriyor halkın döviz satması yada alması dövizin seyrini belirlemede pek bir etkisi olmaz...Belirleyici olan taraf MB ve piyasa yapıcılarıdır...
MB ile piyasa yapıcıları arasında karşılıklı bir anlaşmaya varıldığını varsayarsak doların daha aşağı yolu var ve 3,950 TL muhtemelen 2017 için zirve olarak kalacak diyebiliriz......Dalgalı bir piyasa ortamından kaçınmak için MB nin kur ve faizlerin seyri ile ilgili piyasa yapıcılarla anlaşmak zorunda..Kariılıklı uzlaşma mecburi...