Sayfa 567/1013 İlkİlk ... 67467517557565566567568569577617667 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 4,529 - 4,536 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Ben imkan vermiyorum zira böyle bir açık noktamız olsa fırsatı kaçırmazlar piyasa affetmez

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

O egeli ben değilim

3.  Alıntı Originally Posted by latino Yazıyı Oku
    Çok ilginç bir bilgi paylaşacağım, dedikodu olabilme ihtimali de var gerçek olabilme payı da;

Güya, Katar'dan 3 günde bir yaklaşık 25 milyar dolar para .....

Bunu tercih etmelerinin sebebi de IMF'nin kapısına gitmemek içinmiş...

Yatırım batırım tavsiyesi değildir aman ha, bir yerden duydum ilginç bulduğum içinde paylaştım......

Böyle birşeye pek olanak vermiyorum. Dolarize olan milletin kendini teselli etmesi gibi geldi.

Doların düşüşüne bakarsak:

Faizler yükselir dolar düşer, ortalama faiz 11,80 oldu cuma günü. 12,25 e kadar tavan belirlendi. Önümüzdeki hafta yapılacak olan fed toplantısında faiz artırım kararı çıkarsa doları dizginlemek için marj bırakıldı anlamına geliyor.

Şu anki faiz artırımları TL yi dolar karşısında reel olarak yüzde 7 civarında değerlendirdi. Doların birde kendi özünde değer kaybıyla 3,94 tepesinden 3,55 e düşmüş oldu.

CDS 285'lerden 208'e düştü. Mayıs 2015 değerine indik. Daha ucuza kredi bulabiliriz demek. Haliyle borç döndürmede sıkıntının azalması beklenir.
    Bunda varlık fonunun payının büyük olduğunu düşünüyorum.

Ama gel gelelim 3 tane yatırım yapılamaz yani spekülatif görünümümüz var. Bu kredi derecelendirme kuruluşlarına göre stabil değiliz, böyle olunca olumlu durumlar bir kaç saat içinde dahi negatife doğru değişebilir. İşin yatırım yapılamaz yani spekülatif denilmesi yönü budur. Risk çok.

Bunun dışında şöyle bir durum olabilir: Dolar yukarı çıkıyor, yüksekten bozulan dolarlar borsaya, borsadan çıkacak olan para faize girecek ve dolar yeteri kadar düştükten sonra faizden çıkan para tekrar dolara.

Döngünün zamanlamasını tutturan parasını ikiye katlayabilir.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by latino Yazıyı Oku
    Çok ilginç bir bilgi paylaşacağım, dedikodu olabilme ihtimali de var gerçek olabilme payı da;

Malumunuz, Merkez bankası rezervleri borsa yükselirken bile eriyor, merkez bankası hafta içinde her şey olumlu gibi görünürken bile faiz artışı yaptı (bunun ne anlama geldiğini herkes biliyor) enflasyon verileri muhtemelen bu ay yine yüksek çıkacakmış....

Güya, Katar'dan 3 günde bir yaklaşık 25 milyar dolar para geliyor ve bütün işlemler yapıldıktan sonra geri çıkıyormuş, bu para gelmez ise borçlar döndürülemezmiş!

Bunu tercih etmelerinin sebebi de IMF'nin kapısına gitmemek içinmiş...

Yatırım batırım tavsiyesi değildir aman ha, bir yerden duydum ilginç bulduğum içinde paylaştım......
    Dediğinizi doğru varsayarsak para girerken dolar düşüyor peki çıkarken neden yükselmiyor. Benim duyduğum dedikodularda malum bir bankanın ucuzdan dolar satmasından dolar düşmekte..malum banka ne zamana kadar satacak

5.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Böyle birşeye pek olanak vermiyorum. Dolarize olan milletin kendini teselli etmesi gibi geldi.

Doların düşüşüne bakarsak:

Faizler yükselir dolar düşer, ortalama faiz 11,80 oldu cuma günü. 12,25 e kadar tavan belirlendi. Önümüzdeki hafta yapılacak olan fed toplantısında faiz artırım kararı çıkarsa doları dizginlemek için marj bırakıldı anlamına geliyor.

Şu anki faiz artırımları TL yi dolar karşısında reel olarak yüzde 7 civarında değerlendirdi. Doların birde kendi özünde değer kaybıyla 3,94 tepesinden 3,55 e düşmüş oldu.

CDS 285'lerden 208'e düştü. Mayıs 2015 değerine indik. Daha ucuza kredi bulabiliriz demek. Haliyle borç döndürmede sıkıntının azalması beklenir.
    Bunda varlık fonunun payının büyük olduğunu düşünüyorum.

Ama gel gelelim 3 tane yatırım yapılamaz yani spekülatif görünümümüz var. Bu kredi derecelendirme kuruluşlarına göre stabil değiliz, böyle olunca olumlu durumlar bir kaç saat içinde dahi negatife doğru değişebilir. İşin yatırım yapılamaz yani spekülatif denilmesi yönü budur. Risk çok.

Bunun dışında şöyle bir durum olabilir: Dolar yukarı çıkıyor, yüksekten bozulan dolarlar borsaya, borsadan çıkacak olan para faize girecek ve dolar yeteri kadar düştükten sonra faizden çıkan para tekrar dolara.

Döngünün zamanlamasını tutturan parasını ikiye katlayabilir.
    Yukarıda da yazdım, borsa çıkarken merkez bankası rezervleri erimeye devam ediyor, aslında tam tersi olması gerekirdi.

Yukarıda dedikodu olduğunu belirttim ama gerçek ise pekte şaşırmam, çünkü KATAR'a ha bire bir şeyler satılıyor veya rehin veriliyor, bunlar neyin karşılığı olabilir?
    "İyi insanlar cennete gider değil, İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur."

6.  Alıntı Originally Posted by Ayan Yazıyı Oku
    Sıktın artık...Çöplüğe döndürme. Fikrin varsa gerekçe yaz...Nerden bulaştın buraya..
    Önce başkalarının görüşlerine saygı göstermen lazım.
    Dolar 50 kuruş olacak.
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

7.  Alıntı Originally Posted by latino Yazıyı Oku
    Yukarıda da yazdım, borsa çıkarken merkez bankası rezervleri erimeye devam ediyor, aslında tam tersi olması gerekirdi.
    merkez bankası reeskont kredilerinin geri ödemesinin TL olarak yapılabilmesine izin verdi, kur 3.53 olarak.. rezervlerdeki erimenin sebebi budur.. merkez bunu yapmamış olsaydı, reeskontların geri ödemesi için piyasada 15-20 milyar dolarlık talep oluşacaktı..

tabii, 3.53 altına gelirse kur, o vakit dolar olarak ödemek karlı hale gelecek ve rezerv erimesi sona erecek..

8.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Ben piyasalarda kur ve faiz hareketleri ile ilgili MB ile piyasa yapıcı büyük bankalar arasında karşılıklı bir uzlaşmaya varıldığına inaniyorum.. ..Çünkü Ne hükümet cephesinin nede büyük piyasa yapıcıların kendi taleplerini diğer tarafa dikte etmeye ve tek başına faiz ve kurların seyri ile ilgili kar verme gücüne sahip olmadığını düşünüyorum....Hal böyle iken MB ile büyük piyasa yapıcılar arasında karşılıklı anlaşma ve uzlaşı dışında mantıklı bir secenek kalmiyor...Yoksa Faiz ve kurda belirsizlik ve konrrolsuz harketler her iki tarafada zarar verecek....

Eğer ortada böyle bir uzlaşma varsa ki, gelişmeler öyle bir görüntü veriyor halkın döviz satması yada alması dövizin seyrini belirlemede pek bir etkisi olmaz...Belirleyici olan taraf MB ve piyasa yapıcılarıdır...

MB ile piyasa yapıcıları arasında karşılıklı bir anlaşmaya varıldığını varsayarsak doların daha aşağı yolu var ve 3,950 TL muhtemelen 2017 için zirve olarak kalacak diyebiliriz......Dalgalı bir piyasa ortamından kaçınmak için MB nin kur ve faizlerin seyri ile ilgili piyasa yapıcılarla anlaşmak zorunda..Kariılıklı uzlaşma mecburi...
    bir uzlaşmadan söz edeceksek, daha yüksek boyutta olması gerekir- mesela tayyip erdoğan ve yahudi lobisi arasında..

son beş yılda yaşananlardan sonra, artık reis'in abd-israil-ingiltere kampıyla uzlaşma arayacağını düşünüyorum.. yoksa ekonomi idare edilebilirlikten çıkacak, bu da 2019 seçimini kaybedecek olduğu anlamına gelir.. son günlerde parti içinde çıkan tartışmanın da bununla ilgisi var- islamcılar tasfiye edilecek demek, israil karşıtları tasfiye edilecek demek olur.. eğer bu teori doğruysa, bir kaç ay içinde AB ile ilişkiler düzelecek, ohal kaldırılacak, israil'le gaz anlaşması imzalanacak, küresel medyada süregelen erdoğan'ı şeytanlaştırma operasyonu sona erecek, tr ekonomik potansiyeli birdenbire yeniden keşfedilecek vs..

ve dolar düşecek

Sayfa 567/1013 İlkİlk ... 67467517557565566567568569577617667 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •