Batili asla bir yilanla cuvala girmez.
Batili asla bir yilanla cuvala girmez.
Sayın latino, bu kadar para Türkiye `ye 3 gün de bir geliyor ve geri gidiyorsa hangi yolla geliyormuş ben bunu merak ederim.Thy yada Katar hava yolları uçaklarıylamı taşınıyor bu meret ? Aksi olup legal yollarla girip çıksa bir şekil sistemde görülürdü diye düşünüyorum.Ben Doların Tl karşısında düşmesini hem global gelişmelere hemde referandum sonrası aynen 1 Kasım seçimleri sonrasında olduğu gibi kısa süreli spekülatif hareketlere bağlıyorum, gizem dolu hikayelere gerek yok diye düşünüyorum.
bu doları 50 kuruş görmeyi istemeyen yoktur. Var mıdır?![]()
Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
bunların meşhur laflarından birisi "borç yiğidin kamçısıdır" diğeride "finanse edebildiğin sürece borç problem değildir" mantığı. ilki konusunda zaten yorum yapmaya gerek yok, boş bir laf, ikincisi ise az gelişmiş ülkeler düşünüldüğünde dönemsel olarak uygulanabilir ancak yapısal reform gibi neticede emek ve ter isteyen şeyleri yapmamak için bir mazeret olarak kullanıldığında ülke ekonomisini yaralar, potansiyelini bulmasını engeller.
bunlar için en kolay para kazanma yöntemi emlak / beton. zaten bu lobinin gönüllü parçası olanlarda buralarda doların düşeceğine iman etmiş bir söylem belirlediler. doları görmek istedikleri yer daha 5-6 ay onceki laflarını hatırlarsanız 2.60-2.80 mertebeleri.
o seviyelere bu seviyelerden düşüş gerçekleşirse ekonomi yine yeniden 4-5 sene oncekine benzer "yumuşak iniş" ile soğutulmak istenecektir. sürdürülebilir sağlıklı büyüme akıllarından geçmiyor. hormonlu ve betona dayalı büyüme tek istedikleri. uyguladıkları politikalarla ucuz dolar imkanı sağlarlarsa bu dolarları alacak kişiler vardır, stratejiler hazırlanıyordur, neticede bakkal hesabı ekonomi yönetenlere göre realiteleri daha iyi görenler yok mu ? elbette var. bu realiteler yapısal reform, eğitim, adalet, rasyonel yönetim gibi tüm alanları kapsıyor, ve bu alanlarda mevcut zihniyetin karnesi tamamıyla sınıfta kalan notlardan oluşuyor
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri