Batili asla bir yilanla cuvala girmez.
Batili asla bir yilanla cuvala girmez.
Sayýn latino, bu kadar para Türkiye `ye 3 gün de bir geliyor ve geri gidiyorsa hangi yolla geliyormuþ ben bunu merak ederim.Thy yada Katar hava yollarý uçaklarýylamý taþýnýyor bu meret ? Aksi olup legal yollarla girip çýksa bir þekil sistemde görülürdü diye düþünüyorum.Ben Dolarýn Tl karþýsýnda düþmesini hem global geliþmelere hemde referandum sonrasý aynen 1 Kasým seçimleri sonrasýnda olduðu gibi kýsa süreli spekülatif hareketlere baðlýyorum, gizem dolu hikayelere gerek yok diye düþünüyorum.
bu dolarý 50 kuruþ görmeyi istemeyen yoktur. Var mýdýr?![]()
Deðerli arkadaþlar, takým vb. tutar gibi pozisyon tutup bazý hoþ olmayan sözlere mazur kalmak beni kýrýyor. Benim kýrdýðým da olduysa þimdiden özür dilerim. Artýk yazmayacaðým. Selamlar, saygýlar.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
bunlarýn meþhur laflarýndan birisi "borç yiðidin kamçýsýdýr" diðeride "finanse edebildiðin sürece borç problem deðildir" mantýðý. ilki konusunda zaten yorum yapmaya gerek yok, boþ bir laf, ikincisi ise az geliþmiþ ülkeler düþünüldüðünde dönemsel olarak uygulanabilir ancak yapýsal reform gibi neticede emek ve ter isteyen þeyleri yapmamak için bir mazeret olarak kullanýldýðýnda ülke ekonomisini yaralar, potansiyelini bulmasýný engeller.
bunlar için en kolay para kazanma yöntemi emlak / beton. zaten bu lobinin gönüllü parçasý olanlarda buralarda dolarýn düþeceðine iman etmiþ bir söylem belirlediler. dolarý görmek istedikleri yer daha 5-6 ay onceki laflarýný hatýrlarsanýz 2.60-2.80 mertebeleri.
o seviyelere bu seviyelerden düþüþ gerçekleþirse ekonomi yine yeniden 4-5 sene oncekine benzer "yumuþak iniþ" ile soðutulmak istenecektir. sürdürülebilir saðlýklý büyüme akýllarýndan geçmiyor. hormonlu ve betona dayalý büyüme tek istedikleri. uyguladýklarý politikalarla ucuz dolar imkaný saðlarlarsa bu dolarlarý alacak kiþiler vardýr, stratejiler hazýrlanýyordur, neticede bakkal hesabý ekonomi yönetenlere göre realiteleri daha iyi görenler yok mu ? elbette var. bu realiteler yapýsal reform, eðitim, adalet, rasyonel yönetim gibi tüm alanlarý kapsýyor, ve bu alanlarda mevcut zihniyetin karnesi tamamýyla sýnýfta kalan notlardan oluþuyor
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer Ýmleri